Avondeten met Irene

 

Voor deze blog heb ik een weekje bijgehouden wat ik zoal heb gegeten als avondeten. Wanneer ik thuis eet kies ik meestal lekker makkelijk voor wokken of een eenpansgerecht. Het is snel klaar en je hoeft niet veel af te wassen. Echter heb ik deze week slechts drie keer thuis gegeten, wat de week wel een beetje anders maakte dan normaal. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een weekje met mij mee te kijken en er wellicht wat inspiratie uit kunnen halen. 

♥ Maandag
Vanavond moest ik even snel koken tussen het werken door. Daarom at ik lekker simpel roerbaknoodles met oosterse wokgroente en garnalen. Hier dronk ik een glas limonade bij. Ik vind het altijd heel fijn om uit een kommetje te eten. Ik weet niet zo goed waarom dat is, dat vond ik als kind al. Liever een bakje of een kommetje dan een bord. Met stokjes eten heb ik tijdens mijn eetstoornis geleerd, omdat ik op deze manier wat langzamer en bewuster at. Vroeger at ik vaak heel onbewust en te snel waardoor ik me nooit echt voldaan voelde na een maaltijd en ik gewoon geen goede relatie met eten ontwikkelde. Ik kookte nooit voor mezelf en proefte het eten ook maar weinig. Ondertussen kan ik dat wel beter en geniet ik ook van mijn eetmomenten. Het is niet slecht iets functioneels. Ook met stokjes eten blijf ik een fijne manier van eten vinden.

♥ Dinsdag
Vanavond had ik Roller Derby training. We gingen een wedstrijdje spelen tegen ons eigen team, bij wijze van oefening. We hadden met een groepje bij de Vegetarische Snackbar afgesproken om samen te gaan eten en tactieken door te nemen. Op het menu van de Vegetarische Snackbar zie je gerechten staan als kipburger en tonijnsalade, echter is alles wat je daar kan bestellen vegetarisch. Geen echte kip en geen echte tonijn dus. Je kan zelfs kiezen voor een veganistische kapsalon! Die heb ik wel eens gegeten en is erg lekker. Dit keer koos ik voor iets anders, namelijk de Seaburger. Een burger gemaakt met zeewier op een broodje met en hoop groente en een lekkere saus. Ik twijfelde nog of één burger wel genoeg was, maar het was best een groot broodje, dus ik zat behoorlijk vol.

♥ Woensdag
Vandaag deed mijn internet thuis het niet, maar gelukkig kon ik bij mijn vader terecht. Ik moest tot 6 uur 's avonds werken, dus ben gezellig bij m'n vader blijven eten. Hij maakte zuurkoolstampot met rookworst. Zelf eet ik geen vlees, maar wel vis. Daarom had ik vanavond kibbeling bij mijn stampot, dat had hij nog in de vriezer liggen. Mijn vader kookt bijna altijd hollandse pot. Groente, vlees en aardappels. Dit is niet iets wat ik thuis veel kook, maar ik vind het wel altijd heel lekker. 

♥ Donderdag
Vanochtend kwam er een monteur langs voor mijn internet, hij rommelde wat in huis en vertelde dat mijn internet het in de loop van de middag weer zou gaan doen. Ik had geen tijd daar op te wachten, want ik moest aan het werk. Daarom werkte ik weer een dagje bij mijn vader en bleef ik opnieuw bij hem eten. Wederom haalde hij een kibbeling voor mij uit de vriezer. Verder maakte hij wat restjes van deze week op. Er was nog zuurkool over van gisteren, bloemkool van eerder die week of ik kon kiezen voor snijbonen. Op de foto zie je al waar ik voor heb gekozen. Mijn vader nam de bloemkool en mijn broertje de zuurkool. Grappig dat we op deze manier allemaal iets anders eten. :) 

Vrijdag
Toen ik eerder deze week door een tijdschrift aan het bladeren was (je moet toch wat als je internet het niet doet) zag ik een receptje voorbij komen wat ik er erg lekker uit vond zien. Ik had toen al bedacht dat binnenkort eens te gaan maken en die dag was vandaag. Het is een erg simpel, maar lekker gerecht. Pappardelle met een mix van paddenstoelen, knoflook, peterselie en gorgonzola. Op de foto zie je echt nog blokjes van de kaas, maar als je het eventjes laat staan smelt het heerlijk door de pasta heen. 

♥ Zaterdag
Vandaag bestond onze Roller Derby League 6 jaar. Reden voor een feestje! We speelden wedstrijdjes voor de lol met gemengde teams van spelers uit heel Nederland. Na deze sportieve middag gingen we met z'n allen ergens eten. Vooraf kregen we broodjes met kruidenboter. Als hoofdgerecht bestelde ik de 'Indian Avocado Burger'. Blijkbaar had ik de kaart niet zo goed gelezen, want ik was in de veronderstelling dat de burger van avocado was gemaakt. Niet dat ik een avocado zou krijgen in plaats van een broodje! Nu vind ik avocado wel lekker, maar zo veel avocado ben ik wel snel zat. Gelukkig was het verder erg lekker en was het ook nog eens een flinke maaltijd, dus ondanks dat ik niet de hele avocado op heb gegeten zat ik propvol. 

♥ Zondag
Vandaag at ik weer thuis en heb ik lekker makkelijk gewokt. Ik had nog wat paddenstoelen over van vrijdag en deed daar een rode ui en een lente-uitje bij. Nog wat garnalen uit de vriezer gevist, een beetje rijst gekookt en er stond weer een heerlijk maaltje op tafel. 

Ik hoop dat je het leuk vonden om een weekje met me mee te kijken. Laat gerust een vraag of opmerking achter in de reacties wanneer je onzeker bent over bijvoorbeeld producten of hoeveelheden. Elke andere vraag of opmerking is uiteraard ook meer dan welkom. Wil je meer zien van de maaltijden die wij als redactie eten? Dan kun je eens een kijkje nemen in andere blogs en op ons instagram account. 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nikki - Zaterdag 16 september 2017 19:12
Leuk om te zien. Ook wel fijn om voorbeelden te zien van "nornaal" avondeten
Sterregoesforit - Zaterdag 16 september 2017 19:19
Leuke en fijne blog Irene! Thanks hiervoor :)
Odette - Zaterdag 16 september 2017 19:49
Leuk Irene! Ik ben benieuwd naar waarom je geen vlees eet, maar wel vis?
Stellar - Zaterdag 16 september 2017 19:55
lekker he, hollandse pot, mijn favoriete eten
M - Zaterdag 16 september 2017 20:49
Leuk!
- - Zaterdag 16 september 2017 21:08
Haha, die avocado burger, ik vind het ook wel heel bijzonder eigenlijk.

Verder ziet het er lekker gevarieerd uit!
Anellin - Zaterdag 16 september 2017 22:15
Hmmmm ziet er goed uit. Maar uh... dat is toch een lekkerbekje en geen kibbeling? Anyway ziet er allemaal lekker uit!
Team Proud2bme - Zondag 17 september 2017 12:50
Hey Anellin! Je hebt gelijk. Ik haal die twee altijd door elkaar. Haha. X Irene
Anoniem - Zaterdag 16 september 2017 23:39
Hahaha garnalen uit de vriezer 'gevist' šŸ˜‚

(Ik vind mezelf heel grappig nu)
Maria - Zondag 17 september 2017 01:55
Wat een fijne tip, dat met de eetstokjes! Ik denk dat ik dat ook eens ga proberen want wat je zo omschrijft is waar ik erg last van hebt.
Ronja - Zondag 17 september 2017 09:26
Wat fijn dat je weer Roller Derby kan doen!
Misschien dat ik ook wel een keer garnalen ga proberen. Ik wist nooit zo goed waar ik ze bij moest doen.
Ha, van met stokjes eten word ik geloof ik heel ongeduldig.
Erna - Zondag 17 september 2017 09:43
Leuke vader heb jij ,lijkt het !šŸ˜Š
En wat kook jij heerlijke dingen!Maar die restaurants ijken mij in ieder geval helemaal niks(wel gezellig,maar niet lekker.)
anoniem - Maandag 18 september 2017 23:02
Wat voor paddenstoelen mix heb je gebruikt voor de pasta?
Wil dit receptje ook maken binnenkort , ziet er erg goed uit!