Avondeten met Daphne 3

 

Aan tafel! Tijd voor een nieuw diner-update. Toen ik op mezelf ging wonen kwam ik niet verder dan een geprakte avocado en een vegaburger. En moet je nu eens kijken! Er valt nog een hoop winst te behalen, maar het klaarmaken van het avondeten vind ik in ieder geval steeds leuker worden. Voor de momenten dat ik het even minder leuk vind zijn er gelukkig hele fijne restaurants en bezorg-apps, die mij alsnog van een lekker maaltje kunnen voorzien. 

 

♥ Maandag
Dat ik lasagne heb gegeten was echt zo'n tijd geleden, daar had ik echt weer eens trek in. Dit vind ik trouwens één van de lastigste dingen om te maken. Hoewel het bouwen natuurlijk een vrij simpele handeling is, vind ik de verhouding saus en lasagne bladeren nog altijd een uitdaging. Nog steeds ren ik tussendoor wel eens naar de supermarkt, om toch meer saus te halen! 

♥ Dinsdag
Ondanks onze drukke, vaak overvolle leventjes, proberen we nog steeds elke dinsdag bij moeder te eten. Het recept is altijd hetzelfde. Mijn zus en ik komen uit werk bij mij moeder op de bank ploffen en er staat altijd pasta op tafel. En tijdens en na het eten beginnen we van enthousiasme altijd steeds harder te praten. Ravioli is denk ik toch wel mijn lievelingspasta. Heb jij een lievelingspasta?

♥ Woensdag
Zin. In. Pad. Thai. Nu. 
Dat was de stemming van de avond. Onze favoriete Pad Thai werd alleen helaas niet bezorgd tot aan ons huis, de grens van thuisbezorgd is blijkbaar echt om de hoek. Maar waar een wil is... Dus heb ik een ander adres ingevoerd en heb ik daar op de stoep de bezorger opgewacht. Het was het allemaal waard. 

♥ Donderdag
Een leuke vriend hebben die voor je kookt, dat is fijn. Maar als 'ie dan ook nog een roze stamppot voor je maakt...! Het zag er zó vrolijk uit, hoewel het wel minder intens smaakte dan het eruitzag. Het was een stamppot met rode kool en wortel. En die vegaballen gooien we eigenlijk bij elk recept waar het een beetje bij past. Soms zelfs gewoon als snack tussendoor, of borrelhapje. 

♥ Vrijdag
Ik eet vanavond gezellig bij een vriendinnetje. We borrelen eerst met wat crackers en brie, daarna gaan we de keuken in. Gedurende de dag verandert het recept zo'n drie keer, maar we zijn uiteindelijk uitgekomen bij zoete aardappels uit de oven met een vulling van olijven en feta kaas. Super simpel, maar heerlijk! 

♥ Zaterdag
Even lekker uiteten. En natuurlijk; niet kunnen kiezen. Dat probleem hebben mijn vriend en ik allebei. Na een paar minuten staren naar de menukaart kijken we elkaar altijd aan met dezelfde blik; delen? Dus allebei een halve hamburger, een halve pizza en natuurlijk ook zorgvuldig de frietjes verdeeld. 

♥ Zondag
Hapjesdag! De ultieme zondagavond. Lekker chillen op de bank met een dekentje en Expeditie Robinson aan. Vaak is dit ook een restjesdag. Alle groenten die we van die week overhebben, gooien we de oven in en maken we een salade van. De overgebleven diepvriespizza delen we en de restjes brood toasten we om er lekker bij te knabbelen.  

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Zaterdag 9 november 2019 19:48
Ik hou zo van pasta. Ik kan het nog niet eten maar dat is echt iets waar ik naar toe wil werken. Ik heb ook een probleempje. Ik kan geen aardappelen schillen. Ik krijg altijd een best heftige allergische reactie van rouwe aardappel. Dan val ik eigenlijk automatisch terug op rijst en pasta maar kan natuurlijk ook ze poffen of met schil koken...hhhmmm okay ik heb weer inspiratie van je blog haha. en phadtai, heerlijk.
C - Zondag 10 november 2019 11:49
Je kan ook stamppot aardappels kopen in de supermarkt. Zijn al Geschild. Kan je zo in de pan gooien en gebruiken als basis voor een stamppot. In dit seizoen regelmatig in de aanbieding : )
S* - Zondag 10 november 2019 18:58
Wat vind je lastig aan aardappels schillen?
C - Zondag 10 november 2019 19:38
Niks. Alleen met een baan, zwangerschap en verhuizing mag je het jezelf soms best even wat makkelijker maken : ) en het is wellicht een uitkomt voor Aine als je krijgt van het schillen.
Ik - Donderdag 14 november 2019 05:00
Handschoenen aan doen?
Britt1988 - Zaterdag 9 november 2019 20:08
Eet je vriend ook alleen vegetarisch? T ziet er allemaal.lekker uit. Thais heb ik nog nooit gegeten maar ziet er heerlijk uit!
Verdriet - Zaterdag 9 november 2019 20:14
Ligt het aan mij of zijn de meeste porties heel klein?
Anoniem - Zaterdag 9 november 2019 20:56
Lijkt me gewoon een hele normale portie hoor. Dat gezeur steeds over de portiegrootte van de Proud medewerkers.
Ano - Zaterdag 9 november 2019 21:12
Mja, sommige porties vind ik ook aan de kleine kant...
Maar iedereen is anders en heeft een andere verdeling van maaltijden over de dag.
Misschien neemt Daphne op andere momenten dan weer meer dan 'normaal'.
Anoniem2 - Zaterdag 9 november 2019 21:16
De hoeveelheid avondeten die je op een dag neemt kan afhankelijk zijn van het gerecht, waar je bent, hoeveel honger je hebt, hoe lekker je iets vind en ga zo maar door. Een normale portie is niet te definieeren.
L:) - Zaterdag 9 november 2019 23:18
De borden zijn ook gewoon groot volgens mij.
En inderdaad, een normaak eetpatroon is niet in exacte hoeveelheden. Als je vlak ervoor heb zitten borrelen, of snoepen tijdens het koken, of Je hebt een groot toetje op het programma staan, of je avondmaaltijd is gewoon zwaar, of je hebt niet zo’n trek, of de courgette was op, of de buurvrouw kwam spontaan mee eten of, ... zoveel mogelijke redenen die normaal zijn waardoor je avondmaaltijd soms wat kleiner is.
Ook kunnen porties kleiner lijken op de foto doordat de borden groot zijn, of er is al een hap genomen, of het lag net zo mooi en daarom al een foto genomen terwijl er daarna nog een keer wordt opgeschept, of de foto is van boven genomen waardoor je niet ziet hoe hoog het gerecht is, of...

Als je geen eetstoornis (meer) hebt, dan besef je dat er zoveel meer redenen kunnen zijn dat het voor een ander op de foto klein lijkt, dan alleen de beperkte “het is kleiner dan de exacte grammen en calorieën die ik in mijn hoofd heb als geschikt”. Hoop dat je dat ook ooit kan inzien, die bevrijding gun ik iedereen.
Lost girl - Zondag 10 november 2019 01:54
Heel mooi verwoord👍🏻
Verdriet - Zondag 10 november 2019 07:01
Ik stelde deze vraag omdat ik zelf veel meer eet.
Plien - Zondag 10 november 2019 12:42
Waarom vergelijken met iemand anders? Als jij weet dat je meer nodig hebt, dan is het zonde om te vergelijken.
Sanne - Maandag 11 november 2019 09:25
Ik vind vergelijken niet zo raar. Als eten op gevoel bijvoorbeeld niet gaat zoals bij mij omdat ik gewoon nooit vol zit... Voor mij helpt het dan om me te spiegelen aan andere mensen...
Recover - Zondag 10 november 2019 13:24
Misschien heeft ze daarna gewoon nog een keer opgeschept ;) Ik heb zelf ook het idee dat ik meer eet, maar van een foto is dat moeilijk af te zien. Daarbij weer je niet of ze daarvoor bijv. Heeft geborreld met chips en nootjes of dat er nog een grote portie ijs in de koelkast stond te wachten.
J - Zondag 10 november 2019 13:03
Ziet er wel allemaal lekker uit! Veel variatie ook.
Marilyn - Maandag 11 november 2019 08:46
Wat ziet dat er lekker uit allemaal! Mooie foto's ook :)
Daphne - Proud2Bme - Maandag 11 november 2019 14:12
Dank voor alle reacties!

Het kan zijn dat de porties wat klein uitvallen, omdat we in verhouding best grote borden hebben. Iets wat vooral op een foto soms anders uit kan komen. Daarnaast zijn dit soort dingen inderdaad altijd een moment opname; ik schep nog wel eens een tweede keer op, borrel van te voren met hapjes of ik snack 's avonds nog wat. Heel begrijpelijk om tot op zekere hoogte te vergelijken, maar uiteindelijk is het heel persoonlijk wat iemand nodig heeft. Probeer daar naar te luisteren en voor jezelf een fijne balans te vinden.

Hopelijk kan zo'n blog als deze helpen om er voor jezelf wat inspiratie en motivatie uit te halen.

Liefs,
Daphne
Veerle - Maandag 11 november 2019 19:28
Zo gezellig Daphne jullie zondag avond!
Marie - Zaterdag 16 november 2019 07:15
Je maakt er altijd een feestje van, dat is heel leuk om te zien :)
Saskia - Zondag 17 november 2019 16:00
Ziet er allemaal echt superlekker uit! Leuk om te zien!