Avondeten met Daphne 3
Aan tafel! Tijd voor een nieuw diner-update. Toen ik op mezelf ging wonen kwam ik niet verder dan een geprakte avocado en een vegaburger. En moet je nu eens kijken! Er valt nog een hoop winst te behalen, maar het klaarmaken van het avondeten vind ik in ieder geval steeds leuker worden. Voor de momenten dat ik het even minder leuk vind zijn er gelukkig hele fijne restaurants en bezorg-apps, die mij alsnog van een lekker maaltje kunnen voorzien.
♥ Maandag
Dat ik lasagne heb gegeten was echt zo'n tijd geleden, daar had ik echt weer eens trek in. Dit vind ik trouwens één van de lastigste dingen om te maken. Hoewel het bouwen natuurlijk een vrij simpele handeling is, vind ik de verhouding saus en lasagne bladeren nog altijd een uitdaging. Nog steeds ren ik tussendoor wel eens naar de supermarkt, om toch meer saus te halen!
♥ Dinsdag
Ondanks onze drukke, vaak overvolle leventjes, proberen we nog steeds elke dinsdag bij moeder te eten. Het recept is altijd hetzelfde. Mijn zus en ik komen uit werk bij mij moeder op de bank ploffen en er staat altijd pasta op tafel. En tijdens en na het eten beginnen we van enthousiasme altijd steeds harder te praten. Ravioli is denk ik toch wel mijn lievelingspasta. Heb jij een lievelingspasta?
♥ Woensdag
Zin. In. Pad. Thai. Nu.
Dat was de stemming van de avond. Onze favoriete Pad Thai werd alleen helaas niet bezorgd tot aan ons huis, de grens van thuisbezorgd is blijkbaar echt om de hoek. Maar waar een wil is... Dus heb ik een ander adres ingevoerd en heb ik daar op de stoep de bezorger opgewacht. Het was het allemaal waard.
♥ Donderdag
Een leuke vriend hebben die voor je kookt, dat is fijn. Maar als 'ie dan ook nog een roze stamppot voor je maakt...! Het zag er zó vrolijk uit, hoewel het wel minder intens smaakte dan het eruitzag. Het was een stamppot met rode kool en wortel. En die vegaballen gooien we eigenlijk bij elk recept waar het een beetje bij past. Soms zelfs gewoon als snack tussendoor, of borrelhapje.
♥ Vrijdag
Ik eet vanavond gezellig bij een vriendinnetje. We borrelen eerst met wat crackers en brie, daarna gaan we de keuken in. Gedurende de dag verandert het recept zo'n drie keer, maar we zijn uiteindelijk uitgekomen bij zoete aardappels uit de oven met een vulling van olijven en feta kaas. Super simpel, maar heerlijk!
♥ Zaterdag
Even lekker uiteten. En natuurlijk; niet kunnen kiezen. Dat probleem hebben mijn vriend en ik allebei. Na een paar minuten staren naar de menukaart kijken we elkaar altijd aan met dezelfde blik; delen? Dus allebei een halve hamburger, een halve pizza en natuurlijk ook zorgvuldig de frietjes verdeeld.
♥ Zondag
Hapjesdag! De ultieme zondagavond. Lekker chillen op de bank met een dekentje en Expeditie Robinson aan. Vaak is dit ook een restjesdag. Alle groenten die we van die week overhebben, gooien we de oven in en maken we een salade van. De overgebleven diepvriespizza delen we en de restjes brood toasten we om er lekker bij te knabbelen.
♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
Maar iedereen is anders en heeft een andere verdeling van maaltijden over de dag.
Misschien neemt Daphne op andere momenten dan weer meer dan 'normaal'.
En inderdaad, een normaak eetpatroon is niet in exacte hoeveelheden. Als je vlak ervoor heb zitten borrelen, of snoepen tijdens het koken, of Je hebt een groot toetje op het programma staan, of je avondmaaltijd is gewoon zwaar, of je hebt niet zo’n trek, of de courgette was op, of de buurvrouw kwam spontaan mee eten of, ... zoveel mogelijke redenen die normaal zijn waardoor je avondmaaltijd soms wat kleiner is.
Ook kunnen porties kleiner lijken op de foto doordat de borden groot zijn, of er is al een hap genomen, of het lag net zo mooi en daarom al een foto genomen terwijl er daarna nog een keer wordt opgeschept, of de foto is van boven genomen waardoor je niet ziet hoe hoog het gerecht is, of...
Als je geen eetstoornis (meer) hebt, dan besef je dat er zoveel meer redenen kunnen zijn dat het voor een ander op de foto klein lijkt, dan alleen de beperkte “het is kleiner dan de exacte grammen en calorieën die ik in mijn hoofd heb als geschikt”. Hoop dat je dat ook ooit kan inzien, die bevrijding gun ik iedereen.
Het kan zijn dat de porties wat klein uitvallen, omdat we in verhouding best grote borden hebben. Iets wat vooral op een foto soms anders uit kan komen. Daarnaast zijn dit soort dingen inderdaad altijd een moment opname; ik schep nog wel eens een tweede keer op, borrel van te voren met hapjes of ik snack 's avonds nog wat. Heel begrijpelijk om tot op zekere hoogte te vergelijken, maar uiteindelijk is het heel persoonlijk wat iemand nodig heeft. Probeer daar naar te luisteren en voor jezelf een fijne balans te vinden.
Hopelijk kan zo'n blog als deze helpen om er voor jezelf wat inspiratie en motivatie uit te halen.
Liefs,
Daphne