Avondeten met Daphne 2

 

Het avondeten, avondmaal, diner, of zoals ik het zelf het liefste noem: lekker, snel en makkelijk! Hoewel ik koken in mijn nieuwe keuken steeds geweldiger ga vinden, blijf ik een groot fan van uiteten gaan en bestellen. Afgelopen week moest er elke avond natuurlijk ook weer gegeten worden en voor wie benieuwd is hoe dat er bij mij uitzag, volgt er nu een smakelijk weekverslag. Bon Appétit! 

♥ Maandag
Ik streefde ernaar de pasta met gegrilde groenten na te maken, zoals ik dat ook wel eens bij een Italiaans restaurant krijg. Het is niet echt hetzelfde geworden, maar smaakvol genoeg! Wat olijfolie en geitenkaas erover en klaar! 

♥ Dinsdag
Couscous met bietenballetjes! Ik heb de couscous ontdekt, want eigenlijk maakte ik dat nooit. Het is ontzettend makkelijk, heel erg lekker en met veel dingen te combineren. Volgens mij waren dit alle restjes groenten en nog wat restjes geitenkaas, samen toch een heel fijn gerecht. Die bietenballen zijn trouwens echt een aanrader!

♥ Woensdag
Ajax speelt vanavond in de Champions League! Stiekem vind ik dit soort wedstrijden heel erg leuk, als een Nederlandse club (of gewoon het Nederlands Team natuurlijk) een toernooi speelt, zo spannend en leuk vind ik dat om te zien. Met elke sport eigenlijk, nu toevallig voetbal.. Na wilde kook-plannen, besloten we toch dat het eigenlijk veel relaxter zou zijn om Indisch te bestellen, een drankje in te schenken en lekker meteen op de bank te ploffen. Zo gezegd zo gedaan, onder het genot van heerlijke Bami, Gado-Gado en tempeh. 

♥ Donderdag
Vanavond staat er bloemkool-pompoen curry op het menu. Een standaard recept wat ik eens in de zoveel tijd maak, maar altijd graag o terugval. Met gekruide naan-broden en wat Griekse yoghurt. Stiekem altijd veel te veel maken, zodat er ook nog wat over is om mee te lunchen.

 

♥ Vrijdag
Yay! In het Italiaanse restaurant tegenover ons huis staat gnocchi op de kaart! Het kon niet lang duren voordat ik dat ook echt eens wilde proeven. Best een bijzonder gerecht, met enkel wat olie en kruiden eroverheen. Heel anders dan ik hem gewend ben, meestal is het namelijk ontzettend romig (ook lekker!), maar dit was ook leuk voor de afwisseling.

♥ Zaterdag
Het is weekend, dus tijd voor een burger. Mijn brein geeft tegenwoordig op vrijdag al aan dat het bijna tijd is voor een hamburger en zoete aardappel-frietjes. Daar zijn we ook deze avond dus aangekomen. Een heerlijke vegaburger met zoete aardappel-friet! 

♥ Zondag
Vandaag zijn we met vrienden uiteten geweest, bij een Indonesisch restaurant. Ik kan echt heel erg genieten van een enorme tafel die vol staat met allemaal kleine gerechtjes, bijna alles was vegan overigens. Gezellig om zo alles te delen en ook veel verschillende dingen op een avond te kunnen eten. Het was een fijne week, we hebben weer gesmuld!

Waar heb jij echt van genoten afgelopen week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jo - Zondag 19 mei 2019 20:44
Kunnen jullie blog maken over koken voor 1 persoon en dan niet al te moeilijke gerechten?
x - Maandag 20 mei 2019 08:52
ja dit wil ik ook graag zien! en ook wat budget vriendelijk :-)
Anne - Maandag 20 mei 2019 11:50
Ik zou dit ook erg fijn vinden.Vooral ook budget vriendelijk en niet altijd vega Ik kan niet tegen soja en peulvruchten etc en het is soms niet fijn om alleen maar vega eetvoorbeelden te zien hier.Alsjeblieft GEEN discussie hierover beginnen ,iedereen !!

jjustonemoment@gmail.com - Zondag 19 mei 2019 21:12
ziet er goed uit,
receptje van de bloemkool-pompoen curry??
Anne - Maandag 20 mei 2019 09:27
Ben ik ook benieuwd naar!
*** - Maandag 20 mei 2019 20:45
Net wat ik wou vragen! Ziet er lekker en eenvoudig uit. En zo'n recepten zijn altijd welkom :-)
Justme - Zondag 19 mei 2019 22:10
No offence hoor, maar valt me op dat in deze blogs jullie vaak uit eten gaan/ bestellen. Heb uit nieuwsgierigheid een vraagje: zelf heb ik ook regelmatig geen zin om te koken, maar dan bedenk ik me dat bestellen (en bedenken waar ik wil bestellen) en wachten op eten langer duurt dan snel wat eten klaarmaken. (Vega)vlees, groente en rijst is in 15 min klaar bijvoorbeeld. Haha meestal maak ik dan alsnog zelf eten omdat ik honger heb en dat sneller is. Ben ik de enige die die zo ziet?
A. - Maandag 20 mei 2019 09:18
Haha, ja, dat herken ik zelf ook! Maar vooral ook omdat eten bestellen/uit eten gaan ook veel duurder is en ik dat als studentje niet zo vaak kan betalen.
Astrid - Maandag 20 mei 2019 09:37
Wij bestellen ook wel eens, in de tijd dat we wachten, of een tijd inplannen voor het eten dat het er is.. Kunnen we in de tussentijd andere taken afronden. Kids snel onder de douche, rondje opruimen oid...
Dus er kunnen ook zeker voordelen aan zitten
xverab - Maandag 20 mei 2019 11:20
Heel herkenbaar! Sinds mijn partner en ik beiden werken en daarnaast nog studeren en een druk sociaal leven hebben, is het soms makkelijker om te bestellen. Ik was eerst fel tegen bestellen vanuit mijn eetstoornis en kostenoogpunt, echter merk ik nu wat het mij vaak ook oplevert. Op dagen dat ik lichamelijk echt al opgebrand ben, kiezen we er nu vaker voor om dan iets te bestellen wat ervoor zorgt dat dit minder belastend voor mij is. Het blijft hoe dan ook gaan om balans, maar het bestellen van eten geeft je wel de ruimte om even wat extra uit te rusten of in de tussentijd wat huishoudelijk taken te doen. Zeker als je de hele dag hebt gewerkt. Toen ik nog studeerde en meer thuis was, was koken voor mij echt een fijne activiteit die ik eigenlijk nooit oversloeg. Hoe dan ook, ik denk dat je moet aan voelen wat bij je past en wat je prettig vindt. Echter, vanuit eetstoornis oogpunt niet durven bestellen is zonde. Probeer het eens en kijk wat er gebeurt, dat is de beste exposure die bestaat.
C - Maandag 20 mei 2019 13:08
Valt mij ook op. Partner en ik werken beide fulltime en zouden t kunnen betalen, maar bestellen ook bijna nooit. Duurt idd lang en prijs kwaliteit niet altijd even best. Het is ook een kwestie van goed plannen: weekboodschappen doen, makkelijke maaltijd op drukke dagen. Bepaalde gerechten dubbele porties koken, invriezen en opwarmen op drukke dag.
Maartje - Maandag 20 mei 2019 12:27
Ja! Herken ik ook. Ik vind bestellen ook vaak duur maar ik woon alleen en Misschien is dat ook anders. Ik vind het dan zo 'overdreven luxe' wanneer ik speciaal iets voor mezelf bestel ofzo. Terwijl het kan best eens een keer natuurlijk!
Leuke blog Daphne.
JO - Maandag 20 mei 2019 13:35
dit is toch ook reclame het is werk voor proud
Lusi - Maandag 20 mei 2019 22:27
Huh? Er wordt in deze blog (is niet altijd, maar ook niet perse met een verborgen agenda volgens mij ;)) nergens een naam van restaurants of producten genoemd. Zelfs niet van een supermarkt.

Ziet er lekker uit overigens! Couscous vind ik ook altijd lekker en makkelijk om te maken. En wat betreft het bestellen/uit eten als je daar van geniet en het geld er voor hebt: helemaal niks mis mee toch? Sowieso wisselt dat vast per week denk ik ;).
Hermione - Dinsdag 21 mei 2019 16:47
Volgens mij heb ik praktisch dezelfde curry gemaakt deze week. :P
fvdv - Zaterdag 1 juni 2019 13:53