Avondeten met Danique

 

In deze blog heb ik voor jullie een week bijgehouden wat ik allemaal at als avondeten. Ik vind het altijd erg moeilijk om te bedenken waar ik 's avonds trek in heb, omdat er altijd zoveel keuze is. Tegelijkertijd is dat ook juist wel weer een voordeel, want daardoor kan je tenminste wel lekker variëren. Naast dat ik thuis kook, ga ik ook regelmatig uit eten. Heerlijk, dan wordt er tenminste voor je gekookt en hoef je het ook niet af te wassen. Deze week heb ik drie keer buiten de deur gegeten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien!

avondeten danique collage

♥ Maandag
Maandagavond at ik pasta. Deze pasta is gemaakt van Boursin Cuisine, kip, spinazie a la crème en zongedroogde tomaat. Ik vind dit echt een super lekkere combinatie. Ook houd ik heel erg van knoflook in mijn eten dus dat komt goed uit met die Boursin Cuisine.

 

♥ Dinsdag
Dinsdag moest ik even snel tussen werken door eten. Ik koos daarom voor een burrito Indian Chicken van het merk Qizini. Deze burrito is al gemaakt. Je moet hem alleen even zelf nog in de oven doen voor een kwartiertje. In deze burrito zat kip Tikka (geen idee wat dat is), rijst en groene bonen en was daarom een volledige maaltijd. Daar twijfelde ik eerst even over, omdat ik over het algemeen best veel kan eten en ik dus niet zeker wist of ik wel voldoende had aan één zo'n ding, maar het was zeker voldoende én lekker.

avondeten met Danique

♥ Woensdag
Op woensdag at ik simpel, maar lekker. Op de foto zie je Salt 'n Pepper Fries van het merk Lamb Weston. Deze liggen in het vriesvak bij de supermarkt en zijn echt super lekker. Je moet ze alleen even 25 minuten in de oven stoppen. Daarbij at ik broccoli en een kip-champignon schnitzel. Bij de supermarkten heb je allerlei varianten met kip en deze had ik nog niet geprobeerd, maar het was erg lekker! Het had een beetje een ragout vulling en dat is nou net iets wat ik erg lekker vind! Op het bord zie je ook nog een lekkere klodder mayonaise liggen. 

avondeten woensdag

Donderdag
Mijn vriend en ik hadden de hele week al zin in pannenkoeken dus donderdagavond besloten we om deze dan eindelijk eens te eten. Ik was eerder klaar met werken dan dat hij was dus ik heb ze gebakken. We vinden allebei pannenkoeken met spek en kaas het lekkerste. De stapel die je ziet op de foto zijn dus ook voornamelijk spek-kaas pannenkoeken. In totaal heb ik er vier van gegeten. Daarna zat ik echt heel erg vol. Mijn vriend at er acht laughing.

avondeten donderdag danique

♥ Vrijdag
Op vrijdag werkte ik op kantoor en was ik om 17.00 klaar, maar door werkzaamheden en vertragingen met de trein was ik super laat thuis. Halverwege de reis had ik best wel trek en omdat ik toch een half uur moest wachten, besloot ik op Rotterdam Centraal even wat te eten te halen. Ik liep daar een rondje, want ik wist niet precies wat ik wilde, maar zag toen de Satébar. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar het leek me wel lekker. Ik bestelde daar Sate Ayam Rujak. Het was in ieder geval kip met rijst en kokos. Ook kreeg ik een klein zakje met kroepoek en wat groentes erbij. Het was apart, maar wel lekker. Op de foto ziet het er alleen niet zo lekker uit. 

♥ Zaterdag
Zaterdag ben ik een dagje weggeweest met mijn vriend en in de avond gingen we uit eten bij het Wereldrestaurant. Bij het Wereldrestaurant kan je twee uur lang onbeperkt eten en genieten van eten uit verschillende keukens van over de hele wereld. Ik vind zo'n restaurant echt ideaal, omdat je dan kan kiezen uit lekker veel dingen en van alles een beetje kan eten. Het zorgt er alleen voor dat ik altijd gekke combinaties eet. Ik eet dan alleen de dingen die ik echt lekker vind en ik combineer niet zozeer dingen, omdat dat bij elkaar zou horen ofzo. Op de foto zie je ook dat mijn voorgerecht een pizzapunt, frikadelletjes, krulfrietjes, stokbrood met kruidenboter en een gevuld eitje was. Raar, maar wel lekker! Ik loop dan meestal een paar keer rond waarbij ik mijn bord goed volschep en daarna eet ik vaak ook nog alle toetjes die ze hebben. Ik ben een echte toetjesfan en aangezien ik niet kan kiezen en alles toch klein van formaat is, eet ik gewoon alles :).

avondeten zaterdag

♥ Zondag
Zondag ben ik opnieuw uit eten geweest, maar deze keer ging ik met een vriendin. We wilden allebei niet zoveel geld uitgeven en besloten daarom om naar een pizzeria te gaan. Kost niet veel geld, maar is wel erg lekker! Ik at een pizza bolognese. De pizza was echt enorm en hoewel ik flink mijn best heb gedaan, heb ik 'm niet helemaal opgekregen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vlinder - Woensdag 6 september 2017 19:02
Kroepoek in de vorm van een hartje! ♥
:) - Woensdag 6 september 2017 19:04
Leuke blog! Ik zie een foutje, gebakt is gebakken geloof ik!💖
Danique - Proud2bme - Woensdag 6 september 2017 19:06
Je hebt gelijk, goed gezien! Ik heb het aangepast :).

liefs Danique
Aagje - Woensdag 6 september 2017 21:10
Heel fijn om dit te zien! Ik at vanavond ook zo'n soort pasta als jij maandag at, lekker :)
- - Woensdag 6 september 2017 21:29
Ah wat een lekkere dingetjes! Ik herken het ook wel, moeite hebben met het bedenken wat je 's avonds moet eten. Enerzijds zijn er duizend keuzes, terwijl anderzijds alle keuzes direct al afvallen. Ik vind het echt leuk om te zien hoe je, ondanks dat je het moeilijk vind om te kiezen, toch heel gevariëerd eet. En hoe makkelijk je kan denken over het buiten de deur eten (ik vind dat júist omdat ik niet helemaal zelf kan kiezen wat ik eet en hoe het bereid wordt, best nog wel ingewikkeld). Ik hoop zo dat ik ook ooit kan ervaren dat buiten de deur eten makkelijker is dan wanneer je er zelf over na moet denken.. :)

Veer91 - Woensdag 6 september 2017 22:03
Leuke blog :-)
Ziet er allemaal super lekker uit! Ik ga de pasta zelf ook eens een keertje maken, die lijkt me ook erg lekker! :-)
EM - Donderdag 7 september 2017 03:20
Tikka Masala is een Brots-Indiaas gerecht. Het is vaak kip, gemarineerd in yoghurt, tomaat en Kashmir chili, paprikapoeder en Garam Masala. Deze wordt traditioneel in een tandoor (diepe houtoven in de grond) bereid op wel 300-400 graden! De combinatie van de marinade en supersnelle bereiding zorgt (als het goed is) voor onwijs malse kip.
Erna - Donderdag 7 september 2017 09:47
De pasta die je zelf had gemaakt lijkt mij de lekkerste maaltijd ☺
Ik herken mij ook in de verwarring met de vele keuzes,niet alleen met de warme maaltijd trouwens.Ik vind dat er "tegenwoordig "(☺)ook zo veel manieren van ontbijten en lunchen zijn!
Knap dat je ook de positieve kant ziet van wat je moeiljk vindt.
afterglow - Donderdag 7 september 2017 19:51
Op de foto van je station maaltijd een hartje gespot :-)
Cerys - Donderdag 7 september 2017 23:05
Klinkt goed! Fijn om te lezen hoe normaal en niet-meer-beangstigend het is om te eten waar je zin in hebt, als je weer hersteld bent. Dat vind ik heel fijn voor jou en motiveert mij om dat ook te bereiken. Liefs