Aardbeienmelk en caramelmelk

 

Toen ik kort geleden voor een andere blog wat boodschapjes deed bij Xenos, kwam ik bij het voedselschap bijzondere 'lepels' tegen. Lepels die je in de warme melk moet roeren om er vervolgens aardbeienmelk en caramelmelk van te maken. Nou kende ik dit wel een beetje van blokjes chocolade op een stokje, waarmee je vervolgens chocolademelk maakt, maar in deze vorm en varianten had ik het nog nooit eerder gezien. Ik besloot de lepels te kopen om ze eens te proberen. Ik deel mijn bevindingen graag met jullie in deze blog.

melk met een smaakje

De lepels kostten geloof ik minder dan een euro per stuk. Ze zijn ook per stuk verpakt in een luxe, zwarte verpakking. Als je de lepels uit de verpakking haalt zien ze er ook echt een beetje uit als lepels. Dat vind ik wel grappig, want zo kan je vrienden die op bezoek komen toch leuk verrassen. Om de chocolademelk met een smaakje te maken heb je per lepel 250 ml warme melk nodig.

caramelmelk en aardbeienmelk

♥ Aardbeienmelk
Wat me direct opvalt als ik de aardbeien chocolade variant uit de verpakking haal, is dat hij helemaal niet zo roze is als op de verpakking staat weergegeven. Dat vind ik wel jammer. De lepel ruikt heerlijk naar witte chocolade met fruit, superzoet.

caramelmelk en aardbeienmelk

Ik heb inmiddels 250 ml melk warm gemaakt in een pannetje. Ik kan nu de melk in een drinkflesje doen en de lepen hierin gaan roeren.

caramelmelk en aardbeienmelk

Het gaat iets minder eenvoudiger als ik had verwacht, want de aardbeienchocolade gaat niet zo snel van het stokje af. Misschien moet ik bij de volgende lepel de melk toch nog net iets warmer maken. Maar goed, na flink wat roeren is alles eraf (en een gedeelte zit tegen de binnenkant van het flesje geplakt).

caramelmelk en aardbeienmelk

Nu is het tijd om de aardbeien chocolademelk te proeven. Het ruikt heerlijk zoet en dat is het ook. Ik ben dol op witte chocolade, dus je kan het wat mij betreft niet snel verkeerd doen met zo'n lepel. Ja, ik vind dit erg lekker, een fijne variant om gewone chocolademelk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de aardbeien nauwelijks proef, het is meer extra zoete witte chocolademelk.

caramelmelk en aardbeienmelk

♥ Caramel chocolademelk
Nu is het de beurt aan de caramelmelk om door mij geproefd te worden! De lepen die uit deze verpakking komt, lijkt ook echt op de afgebeelde lepel: Hij is gewoon bruin. Een beetje saai dus, maar wellicht zit de caramel er als een zachte vulling in.

caramelmelk en aardbeienmelk

Ook voor deze lepel gebruik ik 250 ml melk, maar dit keer maak ik de melk nog net een stukje warmer. Ik haal de pan van het vuur, nét voordat de melk gaat koken.

caramelmelk en aardbeienmelk

De roeren van de lepel in de melk gaat hierdoor inderdaad een stuk eenvoudiger. Ik zie door de chocolade heen een klein beetje de caramel zitten. Hoe zou dit smaken? Snel doorroeren en proeven maar!

caramelmelk en aardbeienmelk

Ook deze variant is lekker zoet, maar wel ietsje minder zoet dan de vorige. Ik vind het op zich een lekkere chocolademelk, maar de caramel blijft voor mij een beetje afwezig. Ik houd erg van caramel en had deze dus graag duidelijk aanwezig willen proeven. Helaas. Daarom twijfel ik toch een beetje of ik deze variant nou zo goed vind. Misschien heb ik dan toch liever gewone chocolademelk...

Lijkt jou dit iets om eens te proberen?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lynn - Woensdag 16 juli 2014 19:03
Wauw, wat een bijzondere 'lepels' :O
miri - Woensdag 16 juli 2014 19:24
mmmmm!!
Denisee.. - Woensdag 16 juli 2014 20:02
Ziet er heel leuk uit, alleeb twijfel ik of ik het misschien TE zoet vind,
Maarja proberen kan geen kwaad toch? :)
Liefs x
Cristina6 - Woensdag 16 juli 2014 20:25
Lijkt me wel eens leuk als verwennerijtje :-) Maar dan ook liefst met wat meer karamelsmaak, zoals je zegt, Scarlet :-)
RosieV - Woensdag 16 juli 2014 21:07
Ze zouden eigenlijk drinkyoghurt moeten maken met karamelsmaak.
M. - Woensdag 16 juli 2014 21:08
Wat grappig! Doet me denken aan een soort rietjes die ik vroeger wel eens had; die had je in verschillende smaken (ik geloof vanille, aardbei en chocolade) en die kon je in een beker melk steken. Dan zaten er korreltjes in ofzo en die losten dan op en had je melk met een smaakje. Denk trouwens dat deze lepels wel lekkerder zijn XD.
Katja - Woensdag 16 juli 2014 22:38
Klinkt lekker!
Imuri - Donderdag 17 juli 2014 08:29
Ze verkopen dit soort sticks (maar dan met bolletjes) ook bij de Zeeman! Ik vind ze erg lekker :)
ano - Donderdag 17 juli 2014 10:09
leuk
T. - Donderdag 17 juli 2014 13:52
Ziet er lekker uit!