AH Water met lavendel en gember review

 

Water met een smaakje is eigenlijk een heel simpel drankje wat de afgelopen zomer heel geliefd was bij veel mensen. Ik heb het op veel blogs en websites gezien maar ook vriendinnen van mij drinken veel minder gewoon water maar voegen allemaal lekkere ingrediënten toe. Ook Albert Heijn gaat mee met deze trend. Tegenwoordig kun je namelijk flesjes water kopen met een lekkere extra toevoeging.

Ik kom regelmatig bij de AH to Go wanneer ik reis met het openbaar vervoer. Hier zag ik laatst de flesjes water met verse munt en het is nu ook uitgebreid naar water met lavendel en munt en water met gember en citroenmelisse.

water met smaakje

Zelf drink ik eigenlijk al een hele tijd water met een smaakje. Ik vind alleen water vaak zo saai en ik vind het wel lekker als er enigszins een smaakje aan zit. Zo doe ik vaak water in een kan met schijfjes citroen, munt, sinaasappel, aardbeien, gember etc. Dan doe ik het in de koelkast zodat het een beetje kan intrekken en het is dan ook nog eens lekker koud.

Het leek ons leuk om deze flesjes te testen om te kijken of het echt lekker is en iets toevoegt en of het de moeite waard is om het te kopen.

water met lavendel

Water met lavendel en munt
In dit flesje zit water met lavendel en munt. Het ziet er wel erg leuk uit en je ziet goed dat alle beloofde ingrediënten er ook echt in zitten. In eerste instantie verwachtte ik niet een overheersende smaak, aangezien het toch water blijft en geen limonade is. Nouska rook er aan en zei direct dat ze stoombad ruikt. Haha, hier moet ik haar wel gelijk in geven. Als je goed ruikt, ruik je een beetje een wellness geur. Ik hou er wel van. Verder vond ze het wel echt naar lavendel smaken. Ik proefde ook ergens op de achtergrond de lavendel smaak. De smaak is duidelijk te herkennen, bloemig maar wel erg lekker. Scarlet vond het vooral naar munt smaken.

Water met gember en citroenmelisse
In dit water is gember en citroenmelisse toegevoegd. Gember is over het algemeen wel een smaak die erg aanwezig is. Bij een klein slokje proef je nog niet zoveel maar als je een wat grotere slok neemt, proef je de gember wel goed. De scherpe smaak die gember heeft miste ik wel een beetje. Verder proef ik niet echt citroen in het drankje maar misschien wordt dit afgezwakt door de gember. Scarlet proefde helemaal geen gember en Nouska had wat meer getintel / citrusachtige smaak verwacht. Ze geeft aan dat het vooral naar munt smaakt (ook al zit er geen munt in) maar dat het wel lekker fris is en dat zij wel wat prikkelends proeft.

water met gember


Ik zou ze allebei wel kopen in plaats van gewoon water. Het geeft wel wat extra’s maar het is niet overdreven aanwezig, dat is wel fijn. De flesjes kosten €1,75 en zijn in ieder geval te koop bij de AH to Go. Ik weet niet zeker of je ze ook kunt kopen bij de Albert Heijn maar als je het wilt kopen voor thuis, kun je het net zo goed zelf maken. In eerste instantie vond ik het te duur maar later zag ik dat gewone flesjes water ook rond de €1,50 - €1,75 kosten. Als je dan toch onderweg iets te drinken wilt kopen, kun je net zo goed dit flesje kiezen.

Wat vind jij van water met een smaakje en zou jij dit kopen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eva - Zondag 21 september 2014 13:42
Als ik bij de AH een 500 ml water flesje koop, kost het me minder dan 50 cent. Ik weet dus wel wat ik liever koop. Maar om eens een keer iets te nemen is natuurlijk ook wel leuk/lekker!
Nikki - Zondag 21 september 2014 13:54
Ik heb er laatst een gehad, maar volgens mij was dat munt citroen. Die hier niet bij staat, al vond ik het niet zo lekker. Geef mij maar gewoon lekker koud normaal water.
c - Zondag 21 september 2014 14:03
Het ziet er lekker uit ik durf nog niet goed ander drinken te nemen dus dit lijkt me perfect toch nog een beetje een ander smaakje dan alleennwater
Quirine - Zondag 21 september 2014 14:37
Ik kom ook regelmatig bij de AH to go en heb ze al een aantal keer zien liggen, maar het leek me niet heel erg lekker.
Maar deze review is zo positief dat ik ze van de week wel een keer ga halen! (:

lol - Zondag 21 september 2014 14:57
Haha dat gezicht
P. - Zondag 21 september 2014 15:58
ik durf t niet zo goed frisdrank of water met citroen of met fruit te nemen....Ik drink liever normaal water haha...
Maanmeisje - Zondag 21 september 2014 16:47
@lol: Ik vraag me af waarom je dat schrijft. Ik zie niks grappigs.
Op zich lijkt dit me wel wat. Gewoon water vind ik 'niet zo lekker' en drink ik niet graag, maar ik vind het best duur voor 1 zo'n flesje.
jup - Zondag 21 september 2014 20:31
onzin een gewoon flesje water kost rond de 0.17 cent
@jup - Zondag 21 september 2014 20:34
Het gaat over de AH to go. Daar vind je geen flesje water van 0,17 cent.
jup - Zondag 21 september 2014 20:36
Oja gelijk heb je, ik zat geowon aan de normale AH te denken.. zowieso vnd het belachelijk duur ze maken hier zoveel wist op.. je kunt het beter zelf maken ! kun je het ook veel lekkerder maken
Lien - Maandag 22 september 2014 01:10
Ik ga dit maar eens met munt doen thuis. Zo'n flesje bij de AH vind ik veel te duur, en lavendel vind ik enorm vies (geur vind ik wel heerlijk)
Annieke - Maandag 22 september 2014 07:40
Thuis doen is inderdaad de meest goedkope oplossing - zeker voor studenten!
Je hebt dan ook niet veel nodig, namelijk een gemberwortel, wat citroenen, een muntplant, een citroenmelisse-plant en variëren maar!
Overigens kan het natuurlijk ook uitgebreid worden met schijfjes sinaasappel (straks weer in het seizoen en goedkoper), schijfjes limoen, blaadjes/takjes van een salieplant etc.
Tip: maak het de avond van te voren klaar, bijv 2 verschillende flesjes van 0,5 l., en dán zal je zeker de andere dag een lekkere smaak hebben!

Heel ander onderwerp, maar wel met raakvlakken... thee is ook erg lekker èn ook in bepaalde gevallen goed voor je! Bijv:
Gemberthee (geraspte gember) - helpt tegen hoofdpijn en misselijkheid
Citroenthee (met uitgeperste citroen), tijmthee (met tijmtakjes) en saliethee - goed bij verkoudheid, keelpijn en griepklachten
Citroenmelissethee (met citroenmelissetakjes)- verzachtend, rustgevend
Kamillethee (met kamilletakjes / bolletjes) - kalmerend voor maag en darm

... en zo kan je nog wel even doorgaan! ;-)

Me - Maandag 22 september 2014 11:56
Ik vind water met dit soort smaakjes lekker. Ik koop het maar soms, want het is wel wat duurder maar zo af en toe kan het wel. Anders maak ik het vaak zelf. Dan probeer ik er op los.