8 x Food Truck Festivals

 

De Food Trucks Festivals zijn steeds populairder. Hierdoor vind je ze inmiddels in veel meer grote steden dan enkel Amsterdam. Houd je van eten, gezelligheid en muziek, dan is zo'n festival misschien wel ook een keertje leuk voor jou. Tijdens zo'n festival staan er, veelal in een park, een flink aantal rijdende wagens met daarin een keuken waarin allerlei lekker eten wordt bereid. Soms van bekende restaurants in de omgeving, soms van verderweg. Verder is er vaak live muziek en theater. Als de zon dan ook nog schijnt heb je helemaal kans op een heerlijk middagje vertoeven in het park.

In deze blog deel ik 8 bekende Food Trucks Festivals met je. Er zijn er nog veel meer, maar die zijn wat kleiner en net wat meer plaatsgebonden. Mocht ik er nou toch een paar vergeten zijn, die je zeker niet moet missen, laat me dit dan even weten in de reacties.  

food truck festival

♥ Food Truck Festival TREK
De eerste editie van Festival TREK in 2014 was een groot succes. In 2015 trokken er zelfs ruim 260.000 mensen naar het gratis toegankelijke Food Truck Festival. Dit jaar is TREK er in maar liefst negen steden door het hele land: Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Tientallen mobiele keukens vind je in de bekende stadsparken die samen om één groot sfeervol openluchtrestaurant vormen. Lekker eten, fijne live muziek en theater zorgen voor een heerlijk festival dagje.

food truck

♥ Rrrollend Foodtruck Festivals
Een ander leuk gratis Food Truck Festival is Rrrollend. Je kunt het festival de komende tijd nog vinden in Leiden (29 t/m 31 mei), Rotterdam (12 t/m 14 juni) en Katwijk (18 t/m 20 juni). Net zoals bij TREK is er naast eten ook allerlei gezellig vermaak.

♥ Taste of Amsterdam
Taste of Amsterdam is een restaurant festival van 2 t/m 5 juni waar je de kans krijgt om de beste chefs en keukens van Amsterdam op één plek te vindenen te proeven. Er is niet alleen veel te proeven op Taste of Amsterdam, maar ook heel veel te doen. Van zelf aan de slag gaan in de keuken, tot het volgen van wijnproeverijen, kookdemonstraties van Nederlands bekendste chefs, masterclasses en entertainment! Ook kun je Taste mee naar huis nemen door heerlijke en vooral speciale producten te shoppen bij kleine producenten en lokale ondernemers op de markt.

https://www.tasteofamsterdam.com

♥ Food Soul Festival
Op Vrijdag 27, Zaterdag 28, en Zondag 29 mei 2016 organiseert Soul Food Concepts weer een editie van ‘Food Soul Festival'. Het plein rondom de Vuurtoren in Noordwijk aan Zee wordt dan weer omgetoverd tot één groot openlucht restaurant. Er zal verder fijne soul muziek te horen zijn. Het Food Soul Festival vind je van 28 t/m 30 augustus in Zoetermeer en in 2017 ook in Amsterdam.

https://foodsoulfestival.nl

♥ Barrel Food Truck
Ook Noord Nederland heeft nu haar eigen gratis Foodtruck Festival; het BARREL Food Truck Fest. Het weekend van 25 en 26 juni 2016 vindt de 2de editie van BARREL in Emmen plaats. Op het Raadshuisplein voor de gloednieuwe dierentuin ‘Wildlands' in Emmen.

barrel

♥ Ramblas Nijmegen
Tijdens de 100e editie van de Nijmeegse vierdaagse kan je komen chillen in loungy sofa's en allerlei lekkernijen van de verschillende foodtrucks proeven tijdens Ramblas! Ramblas is te vinden op de van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen.

♥ Lepeltje Lepeltje
Dit rondreizende culturele foodfestival doet dit jaar maar liefst 7 steden en muziekfestival Mysteryland aan. Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en Mysteryland gaan komend seizoen smakelijk genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met eind augustus kan je op 8 plekken genieten van vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, toffe bands en dj's, een mooi programma voor de kinderen en natuurlijk de mooie spullen markt. Zoals ieder haar is ook hier de toegang gratis.

https://www.lepeltje-lepeltje.com

♥ Eten op Rolletjes
Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes verovert Nederland! Dit jaar worden er maar liefst acht steden bezocht door het hele land: van Haarlem tot Breda. De mooiste plekken veranderen voor een paar dagen in openluchtrestaurants voor jong, oud en alles daartussenin. Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ga in de zweefmolen of schuif aan bij de knutselbus. Laat je verrassen door theater en sluit de dag dansend af op de lekkerste muziek!

food truck festival

Ben jij al eens bij een Food Truck Festival geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nikki - Donderdag 12 mei 2016 09:25
het lijkt me wel leuk. Had er nog nooit echt veel over gehoord
bellefleur - Donderdag 12 mei 2016 10:54
Ik was bij Trek. Echt geweldig, die sfeer.
alleen jammer dat het eten zo duur is omdat je geen toegangsprijs betaalt. Een bakje poffertjes 3,50 gaat dan wel maar een klein bordje eten ben je acht euro kwijt. En het is zo lekker dat je alles wil proeven!
Iris - Zaterdag 14 mei 2016 23:00
Ik ga elk jaar naar rollende keukens. Dat is denk ik wel mijn favoriet qua foodtrucks. Amsterdam kookt is ook wel leuk maar dan well de buiten versie op ndsm :)

Wel jammer idd dat het vaak erg duur is.
Liesbeth - Maandag 12 september 2016 14:42
Erg leuk, vooral Rrrollend was een groot succes vond ik :) Heerlijk!