6 leuke lunch hotspots

 

Wanneer je een nieuwe stad gaat bezoeken, zou het kunnen voorkomen dat je ook een leuk plekje zoekt om te gaan lunchen. Zelf ga ik best vaak buiten de deur lunchen omdat ik dan bijvoorbeeld een afspraak heb met een vriendin en dat we het dan leuk vinden om samen wat te eten. Misschien doe je dat ook weleens en vind je het soms nog wel lastig om een leuke plek hiervoor te vinden. In deze blog geef ik jullie wat tips voor de leukste lunch adresjes. Natuurlijk zijn wij heel benieuwd of jij deze plekken kent en wat jouw favoriete plek is om te lunchen.

Eerder schreef ik een blog over leuke hotspots in Delft. Hier heb ik onder andere het Stads Koffyhuis en KeK in genoemd. Deze twee plekken zijn echt aanraders als het om lunchen gaat. Omdat ik deze al uitgebreid beschreven heb, zal ik in deze blog wat andere tips geven. 

lunch hotspots

♥ De Drie Graefjes in Amsterdam
De Drie Graefjes zit in het centrum van Amsterdam en het is dus heel makkelijk te combineren met een dagje winkelen. Je kunt hier heerlijk lunchen en de keuze is erg groot. Ze hebben er bijvoorbeeld veel verschillende soorten salades, sandwiches en club-sandwiches. Vooral de club sandwiches vind ik erg lekker en die heb ik daar ook een keer gegeten. Je kunt de menukaart trouwens ook op de website bekijken. Je kunt er trouwens ook goed terecht voor een kopje thee of koffie en een lekker taartje. De Red Velvet Cake is echt aan te raden.

Adres: Rokin 128 in Amsterdam 

de drie graefjes
Bron

♥ Van Dam in Amsterdam
Brasserie van Dam zit niet echt op een gunstige plek als je in het centrum van Amsterdam bent, maar als je wat langer de tijd hebt, is het echt de moeite waard om hiervoor naar Oud-Zuid te gaan. Het ligt in een ontzettend mooie en luxe wijk en het is heel leuk om hier gewoon eens rond te lopen. Van Dam is de brasserie van actrice en presentatrice Nicolette van Dam en ze hebben echt heerlijke broodjes. Ondanks dat het in een dure wijk ligt, zijn de prijzen prima. De keuze is enorm en je kunt er ook voor kiezen om twee soorten beleg te nemen. Hier betaal je iets meer voor, maar als je moeite hebt met kiezen is dit een perfecte oplossing. 

Adres: Cornelis Schuytstraat 8-10 in Amsterdam 

van dam
Bron

♥ Bij Hem in Den Haag
Waar je ook terecht kunt voor een goede lunch maar is Bij Hem in Den Haag. Het is een klein maar heel gezellig eettentje waar je ook 's avonds heel goed kunt eten. Ze hebben allerlei lekkere hapjes maar ook een heel goede lunchkaart. Ik vind de clubsandwich hier erg lekker maar ze hebben ook heel lekkere salades met bijvoorbeeld grote garnalen.

Adres: Molenstraat 21a in Den Haag 

bij HeM
Bron

♥ Villa Augustus in Dordrecht
Villa Augustus in Dordrecht is echt een plek waar je geweest moet zijn. Het is een groot restaurant (en een hotel) waar ze een grote tuin hebben waar zij al hun groenten zelf verbouwen. Ze bereiden hun gerechten dus met dingen uit de eigen tuin. Het is een hele beleving om daar te zijn. Zeker als je in de zomer gaat en lekker buiten kunt zitten. Je kunt hier heerlijk zitten en lekker lunchen en dineren. De garnalenkroketjes zijn echt een aanrader!

Adres: Oranjelaan 7 in Dordrecht 

Villa augustus

♥ 't Postkantoor in Delft
't Postkantoor zit inmiddels een tijdje in Delft en het is een restaurant waar je terecht kunt voor lunch en diner. Het is vrij groot, het zit namelijk op de plek waar vroeger het oude postkantoor zat. Vandaar dat het restaurant nu ook zo heet. Het is erg hip ingericht met mooie houten tafels en je kunt ook heerlijk op een bankje zitten bij de openhaard. Ik heb hier een keertje een heel lekker broodje gegeten met makreelsalade en met Oosters gekruide kip. 

Adres: Hippolytusbuurt 14 in Delft 

t postkantoor
Bron

♥ Lof der Zoetheid in Rotterdam
Lof der Zoetheid zit in Rotterdam en is opgericht door twee jonge hippe meiden die van lekker eten houden. Het ziet er heel stijlvol uit als je binnen komt en toen ik er was, moest ik wel echt vechten voor een plekje. Ze hebben hele lekkere taartjes en andere zoete dingen maar je kunt er ook terecht voor een goede lunch.

Adres: Noordplein 1 in Rotterdam

Lof der zoetheid

Wat is jouw favoriete plek om te lunchen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Zondag 5 april 2015 18:05
Thee huis jansland in Voorschoten is ook heel erg leuk !
Daar werkt mijn. Zus haha :)

Leukmblog ookal ga ik niet uit eten :0
Sharon - Zondag 5 april 2015 23:42
Helaas allemaal iets te ver weg om dan daar uit eten te gaan. In het zuid-oost van Gelderland wonen en dan naar Amsterdam die richting is me iets te ver weg. Achja misschien dat als ik naar Amsterdam ga en daar tegenkom.
Ingrid - Maandag 6 april 2015 07:58
Elleni in Leiden is heel erg lekker en gezellig! Aan tafel, lui in een lounge hoekje met kussens of buiten eten!
Alles vers, en dat proef je! Hun zelf gemaakte tomaten soep vond ik echt heel lekker! Daarna nagenieten en kletsen met koffie of muntthee, aanrader!
xxx - Dinsdag 7 april 2015 12:41
Bagels and Beans
Stach Food
Dr. Blend