10 x als je van chocolade houdt

 

Als kind was ik al gek op chocolade. 's Ochtends at ik graag chocoladepasta op brood en een chocoladekoekje, kitkat, gewoon blokje chocolade of weet ik veel wat met chocolade na schooltijd ging er ook altijd wel in. Je kunt mij bij wijze van spreken wakker maken voor chocolade en zo niet, dan droom ik wel rustig verder over de chocoladefabriek van Willy Wonka. Is dit herkenbaar voor jou? Dan herken je waarschijnlijk ook de tien onderstaande punten.


Bron

♦ Nooit genoeg
Je krijgt nooit genoeg van chocolade. Soms zijn er van die producten die je na verloop van tijd wel een beetje zat wordt. Ik heb bijvoorbeeld weleens een ''dropfase'' of ''ontbijtkoekfase'' maar op een gegeven moment word ik het zat en ben ik daar weer een hele tijd klaar mee. Met chocolade ben je nooit klaar.

♦ In een restaurant
Als je uit eten gaat en je bent zover dat het tijd is voor het toetje, dan kies je altijd voor datgene wat chocolade bevat. Misschien weet je amper wat het is maar dat kan je niks schelen: er zit chocolade in dus dan moet het wel lekker zijn! Misschien kijk je van tevoren zelfs al naar het menu om te checken of ze wel een toetje met chocolade hebben. Zo niet, dan valt dit restaurant af.

♦ Je discrimineert niet
Chocolade is chocolade, of dat nu wit, bruin of puur is, dat maakt niet uit. Je vindt het oninteressant dat hele donkere chocolade mogelijk allerlei goede stoffen bevat. Alle chocolade is lekker en je wil vooral alle soorten chocolade proberen, ongeacht de kleur.

♦ Mensen die zeggen dat chocolade ongezond is...
Jouw motto is vooral gezondheid = geluk = chocolade. Een uitgebalanceerd voedingspatroon bestaat immers uit zowel gezonde als wellicht iets minder gezonde voedingsmiddelen. Mensen die alleen maar zeggen dat chocolade ontzettend ongezond is, vindt je heel erg irritant en ban je het liefst uit je leven. Chocolade is onmisbaar.

♦ Mensen die geen chocolade lusten
Dat er werkelijk mensen bestaan die geen chocolade lusten, is bijna niet te bevatten. Zo nu en dan duikt er eentje op en die vertrouw je dan ook bij voorbaat al niet. Zou diegene liegen of een aandoening aan de smaakpapillen hebben? Dit kan niet goed zijn.


Bron

♦ Chocolade is je dipsaus
Dipsausjes als hummus of guacamole zijn jou volledig onbekend. Alles wordt gedipt in de chocolade. Bij aardbeien kijken je vrienden je nog niet zo gek aan, maar als je je wortels ineens in de nutella pot stopt, dan wordt het een ander verhaal...

♦ Verjaardag = chocoladetaart
Een verjaardag zonder chocoladetaart is geen verjaardag. Jij grijpt elke verjaardag aan als de perfecte gelegenheid om een heerlijke taart of cake met chocolade te maken. Het maakt niet uit of je vrienden of familie zelf al iets van gebak hebben, je wil immers voorkomen dat je op een verjaardag komt met gebak zonder chocolade.

♦ Chocolade en delen gaan niet samen
Als je iets lekkers eet dan kan het beleefd zijn om dat met iemand te delen, maar voor chocolade gaat dat niet op. Chocolade voelt voor jou als een soort kind en dat wil je vaak ook het liefst voor jezelf houden. Je hebt dan ook veel geluk als je iemand vindt die net zoveel van chocolade houdt als jij, dan kunnen jullie samen lekker genieten van chocolade, zonder te hoeven delen.

♦ Chocolade kan altijd
Ongeacht het tijdstip, voor jou kan chocolade altijd. Bij het ontbijt door de yoghurt, om 10.00 uur bij de koffie of bij de lunch, op brood. Er is geen enkel moment in de dag waarop je geen chocolade zou kunnen of mogen eten.

♦ Chocoladevoorraad
In huis heb je altijd chocolade liggen voor het geval het ineens nodig is. Het kan zomaar zijn dat het uitverkocht raakt in de winkels of dat er iets anders gebeurt waardoor je acuut je noodvoorraad aan moet spreken. Vaak ligt dit op een geheime plek die je soms zelf na verloop van tijd vergeet. Het is dan ook dubbel leuk als je het ineens weer ontdekt.


Bron

Houd jij van chocolade?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

234720 - Donderdag 24 december 2015 19:04
Heerlijk kan mij heel goed helpen op slechte dagen!
RosieV - Donderdag 24 december 2015 19:50
Zoveel herkenning. Ik eet elke dag wel een beetje chocolade.
Laura - Donderdag 24 december 2015 20:11
Ik discrimeer wel... Wat chocolade betreft dan. Witte lust ik niet. Maarja, dat is officieel ook helemaal geen chocolade want er zit geen cacao in.
Maan - Donderdag 24 december 2015 20:40
Haha choco-addict hier! Moet wel zeggen dat ik altijd dacht dat je inderdaad van chocolade nooit verzadigd raakt, maar na een hele hele lange milka periode, kan ik nu geen milka meer zien hahah. Nu overgestapt op kinderchocolade 😊 Mjum
manonwheels - Donderdag 24 december 2015 21:06
Ik eet alle soorten chocolade, maar de donkere chocolade 85% heeft mijn voorkeur. Ik ken niet zo veel mensen die die voorkeur delen, dus dat heeft meteen nog een voordeel: ik kan het lekker alleen opeten!

-aangepast, geen helpende info-
Livia - Donderdag 24 december 2015 21:23
Ah, zo herkenbaar allemaal, haha.... Nutellaaaa ♥♥♥♥ !!!
Lost girl - Donderdag 24 december 2015 22:26
Ik discrimineer hierin schaamteloos hahaha. Puur is zoooo vies! :p wit met crisps!
h - Donderdag 24 december 2015 22:54
pure chocolade is het beste eetbui voedsel
Hanna - Donderdag 24 december 2015 23:23
Hahhaaha heerlijk artikel, leuk geschreven!
Ilseeeee - Vrijdag 25 december 2015 00:25
Ik vind het super lekker, Helaas ben ik er allergisch voor :(
Maar heel soms maakt dat me niet uit en pak ik een klein blokje. Wel moet ik zeggen dat ik mijn chocolade letter met sinterklaas zo ongeveer in maart nog niet op heb.
Fran - Vrijdag 25 december 2015 02:06
Chocolade is gewoon zo lekker ! Ik vind met nootjes erin het lekkerste : )


Danique. - Vrijdag 25 december 2015 09:33
Ik ben een van die zeldzame mensen die niet van chocolade houdt :P
Ergens doorheen gaat vaak nog wel, maar gewoon losse chocolade of wanneer de chocoladesmaak overheerst vind ik maar niks!
Yellow97 - Vrijdag 25 december 2015 10:06
Yellow97 - Vrijdag 25 december 2015 10:06
Yellow97 - Vrijdag 25 december 2015 10:07
Yellow97 - Vrijdag 25 december 2015 10:08
Oke en nu via de site ipv de app :')
Ik lust ook echt geen chocolade hahah word er misselijk van :p
Laura - Vrijdag 25 december 2015 20:05
Ik vind chocola op zijn tijd erg lekker maar niet de hele dag door haha
Het is voor mij echt een speciaal momentje als we chocola eten, samen met familie of lang niet geziende vrienden ^^
e-joelle - Vrijdag 25 december 2015 20:53
O wat herken ik mij in veel van die punten!! Ik houd echt van chocolade, maar soms maakt het ook wel lastig met afkeer tegen voedsel, maar zou het erg jammer vinden als ik er niet meer van kan genieten! Dus ik probeer het gewoon te blijven eten, vooral puur!! Ik krijg er gewoon al zin in nu ik dit lees haha!
Anne-Maria - Zaterdag 26 december 2015 10:30
Sandra, wat een heerlijke blog! Dankjewel :).
Livia - Zaterdag 26 december 2015 11:32
@h : voor mij ook, helaas. Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met chocolade.
anoniem - Zaterdag 26 december 2015 19:06
Ik kan ook echt niet tegen chocola, word er erg misselijk van. Vroeger kon ik dit wel maar op bepaald moment werd ik misselijk van chocola op brood. Daarna werd dit langzaam erger. Helaas want ik vind het zo lekker. Ik probeer af en toe wel wat maar voel me daarna echt niet lekker.
*** - Zaterdag 26 december 2015 21:35
Ik hou van chocolade! Maar ik lust geen chocoladetaart, -ijs, -saus of -mousse. Chocoladepasta op brood of een koek met chocolade vind ik dan weer wel heerlijk.. Ja ik ben nogal kieskeurig als chocolade ergens onder gemengd zit. :-p