10 variaties met ei voor Pasen

 

Pasen staat alweer voor de deur en hierbij denk ik direct aan chocolade eitjes, de paashaas, gezelligheid en natuurlijk de echte reden van dit feest. Maar daarnaast staat tijdens dit feest ook het paasontbijt centraal. Van jongs af aan heb ik eigenlijk altijd een paasontbijt meegemaakt. Ik herinner mij van vroeger dat dit altijd heel gezellig was met een mooi gedekte tafel, lekkere broodjes, eitjes en sterrenkers. Op de basisschool zaaiden wij dit altijd zelf. Na het ontbijt ging ik altijd samen met mijn zus paaseieren zoeken in de tuin.

happy easter

Ik vind het nog steeds leuk om uitgebreid te ontbijten met Pasen. En eieren zijn hier toch wel een belangrijk onderdeel van. Je kunt dit op heel veel verschillende manieren bereiden. Het leek ons leuk om in een blog verschillende variaties met eieren te laten zien voor de Pasen. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om een ei te bereiden, maar ik heb er tien uitgekozen om te maken voor deze blog.

10 x EEN EI VOOR PASEN ♥ 

GEKOOKT EI
Gekookte eieren zijn bij iedereen wel bekend. Veel mensen eten ze bijvoorbeeld op zondag bij het ontbijt maar het wordt ook veel op broodjes met ander beleg gegeten, bijvoorbeeld op een broodje gezond. Eieren kun je zacht, medium of hard koken. Inmiddels zijn er ook apps die je hiermee kunnen helpen. Bijvoorbeeld de Perfect Egg Timer. In deze app moet je een aantal dingen invullen zoals de grootte van het ei, of je het al in koud water toevoegt of dat je de eieren pas in het water doet als het kookt, etc. Je kunt dan ook instellen of je een zacht, medium of hardgekookt ei wilt. Super handig!

ei

egg timer

GEVULD EI
Een manier om een ei te maken, is een gevuld ei. Iedereen maakt dit op zijn of haar eigen manier. Ik maak het bijvoorbeeld met mayonaise, kerrie poeder, paprika poeder, zout, peper en natuurlijk met eigeel.

gevuldei

SURINAAMSE EIERSALADE
Ook eiersalade kun je op allerlei manieren maken. Sowieso heb je hiervoor hardgekookte eieren nodig. Ik maak meestal Surinaamse eiersalade. Eigenlijk bestaat dit maar uit een aantal ingrediënten. Namelijk eieren, mayonaise, piccalilly en zout en peper. De piccalilly geeft een duidelijke en volle smaak aan de eiersalade. 

eiersalade

SPIEGELEI IN BROODJE 
Ik had dit nog nooit geprobeerd maar ik heb er wel eens over gehoord dus het leek mij leuk om eens te proberen. Dit is een rond afbakbroodje waar ik een gat in heb gemaakt. Het is belangrijk dat je het niet helemaal tot op de bodem open snijd. Hier breek je vervolgens een ei in. Leg het op een bord en doe het in een voorverwarmde oven (ongeveer 180 graden). Bak het ongeveer 20 minuten. Hou het wel goed in de gaten. Het kan heel snel gaan. Het ziet er leuker uit dan gewoon een boterham met een spiegelei en het is erg lekker. Leuk om eens te proberen dus.  

spiegelei

SPIEGELEI IN AVOCADO
Ditzelfde kun je ook doen met een avocado. Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit. Maak het gat waar de pit in zat iets dieper en groter. Breek hier vervolgens het ei in het zet het op een bord in een voorverwarme oven van ongeveer 180 graden. Bak het ook ongeveer 20 minuten. Doe er vervolgens wat zout en peper op. Deze smaak verraste mij. Het is een aparte combinatie en de avocado wordt een beetje bitter van smaak.

avocado 

OMELET OP VERSCHILLENDE MANIEREN
De welbekende omelet hoort natuurlijk ook in deze blog thuis. Een omelet met alleen ei is erg lekker, maar je kunt natuurlijk eindeloos varieren. Ik maak het ook wel eens met ham en kaas, of met Antilliaanse kruiden. Wat ik ook wel eens eet als ik tapas ga eten, is een omelet met Spaanse worst en bosui. Ik heb voor deze blog een omelet gemaakt met ui, champignons en tomaat. Maar je kunt het natuurlijk helemaal naar eigen wens en smaak maken. 

omelet

SCRAMBLED EGG
Een roerei ofwel scrambled egg is ook een bekende en populaire manier om een ei te bakken. Je kunt dit ook maken met allerlei andere ingrediënten. Met Pasen is het leuk om een ei op een originele manier op te dienen. Bijvoorbeeld zoals op de onderstaande foto. 

ei

GEVERFD EI
Bij Pasen horen eigenlijk ook geverfde eieren. Dit herinnert mij erg aan vroeger en het is dan ook erg leuk om met kinderen te doen. Maar natuurlijk kun je het zelf ook doen om de tafel wat leuker en gezelliger aan te kleden. Je kunt eieren verven met waterverf, maar je kunt het ook versieren met stiften of met nagellak. Dit heb ik bij dit ei gedaan. Het is eigenlijk heel simpel. Je pakt een kommetje met koud water en hier druppel je verschillende kleurtjes nagellak in. Vervolgens maak je er met een sateprikker een leuk vormpje in en haal je het ei er door heen. De print ontstaat dan op je ei. Zo kun je natuurlijk ook allerlei kunsteieren maken en in een paastak hangen. 

geverfd ei

EI MET VORMPJE
Voor mijn verjaardag heb ik van mijn collega's deze eivormpjes gekregen. Het leek ons leuk om deze uit te proberen voor deze paasblog. En dit is het resultaat. Super schattig toch? 

vormpjes

VERBORGEN EI 
Bij Pasen horen verstopte eieren dus ook dit mini receptje past goed bij deze blog. Het is net weer even wat anders wat je met een ei kan doen. Het is makkelijk en erg lekker. Je verstopt een hard gekookt ei in bladerdeeg. Ik heb er een plakje ham bij gedaan maar je kunt dit ook met kaas doen, een tomaatje of een augurk. Leg een half ei en de andere ingredienten op een velletje bladerdeeg en wikkel het er vervolgens in. Zorg ervoor dat het ei helemaal verstopt is. Druk het bladerdeeg goed aan en smeer het in met een geklopt ei. Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

verborgen ei

Wat voor ei heb jij bij je Paas ontbijt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eilish - Donderdag 17 april 2014 13:23
Wij verven de eieren en gaan dan knotsen. 2 eieren tegen elkaar slaan, degene die heel blijft wint. Uiteindelijk is er 1 winnaar. Het is een Limburgse traditie.

Verder stop ik mijn ei in zo`n eiersnijder en doe dat beide kanten op. Mn ei is dan ik kleine stukjes en deze doe ik in een bakje, met een sausje en zout. Daarna op mijn boterham!
Rachel - Donderdag 17 april 2014 13:49
@Eilish
Als je 2 eieren tegen elkaar slaat, gaan ze toch allebei kapot? Ik ga het eens googlen, vind het wel grappig klinken!
Star* - Donderdag 17 april 2014 15:47
@eilish, ken het ook, omdat mijn vader uit limburg komt (: alleen hun noemen het titschen. (weet niet hoe je het schrijf)


leuke blog!
Me - Donderdag 17 april 2014 18:26
Happy Easter everybunny!

JufM - Donderdag 17 april 2014 19:07
Geen ei voor mij! Alleen chocolade-eitjes. Ik vind gewone eieren zó vies!
Simone - Donderdag 17 april 2014 19:13
Wat enorm leuk!!!
LiveLife - Donderdag 17 april 2014 19:20
Superleuke ideeen! Ik eet ze het liefst geroerbakt, gevuld of gekookt :D
Nikki - Vrijdag 18 april 2014 11:07
Leuke blog en wat 'n leuke foto's!!
onlymy - Zondag 20 april 2014 17:27
ik heb vandaag het 'verborgen ei' gemaakt, smaakte goed! :) bedankt voor deze leuke blog