Pro-ana: het maakt je leven donker

 

Ik was altijd een gelukkig en gezond kind. Ik lachte veel en had veel vrienden. Op school haalde ik allemaal goede cijfers. Maar toen werd ik ziek...

By RobiinHet begon allemaal met een onschuldig dieetje, tot een vriendin me vertelde over de pro-ana sites en me er een liet zien. Ik kon niet geloven wat ik daar allemaal las, was het dan zo makkelijk? Zonder dat ik het besefte bezocht ik die sites steeds vaker. Ik ben helaas altijd al een onzeker meisje geweest dat snel te beïnvloeden is.

Al gauw was ik de kilo's kwijt die ik eraf wilde en verkondigde dat vol trots op de chat. Ze vonden me daar nog steeds veel te dik, waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. In 1,5 jaar heb ik een eetstoornis opgebouwd, ik kan mezelf niet meer normaal in de spiegel zien en voel me ontzettend schuldig als ik iets heb gegeten.

Ik raak in paniek als ik ergens moet eten waar ik niet kan braken ( wat me ook is geleerd op de pro-ana sites en het werkt aansteekbaar). Ook adviseerden ze me daar om pillen te gaan slikken bijvoorbeeld laxeermiddelen, chroom, appelazijn en andere afslankmiddelen.

Het gevoel om altijd de lelijkste te zijn is verschrikkelijk. Je zondert je steeds meer af van mensen.
waar bleven mijn vrienden? Wat vrijheid voor jou is, is als gevangenis voor mij. Voedsel, sporten en calorieën tellen worden een obsessie voor je.

Je wilt niets liever als zo veel en zo snel mogelijk afvallen. Steeds meer mensen vragen ook: wat er met je aan de hand is weet ik niet, maar dat het niet goed is weet ik wel. Op school gaat het ook slechter, en ben zelfs soms te moe om erheen te gaan.

Kortom pro-ana is verschrikkelijk, het maakt je leven donker en afschuwelijk. En probeer er dan nog maar eens vanaf te komen....

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

tess - Dinsdag 31 augustus 2010 20:24
dit is echt hetzelfde als wat ik heb. en bij mij is het ook zo gegaan. alleen ik heb er 2 jaar over gedaan.
bij mij gaat het al beter.
je kunt dit!
Mariska1996 - Maandag 1 november 2010 14:19
Ik heb precies hetzelfde.
Maar ik weet dat je het kan en vecht ervoor!
praat er met iemand over die je vertrouwd ( bijvoorbeeld een hele goede vriendin, dat heb ik ook gedaan )
Blijf ervoor vechten en laat je leven niet beinvloeden door zoiets!!!
Het komt goed met je schat!!!

xx
Eline - Donderdag 17 februari 2011 11:26
Je kunt het echt!, ik heb dit niet gehad maar vind het verschrikkelijk!, je kunt er echt vanaf komen ga weer normaal eten ga naar de dokter en praat er met vriendinnen je ouders of iemand over, je kutn weer nromaal worden ej bent noooit te dik maar dan nooit! ik hoop dat ik je er mee kan helpen! xx