Perfect body

 

I want a perfect body, I want....Michelle

Door Michelle (24 oktober te gast in Rondom tien)

Zoals veel andere meisjes weet ik niet precies wanneer mijn eetstoornis begonnen is. Wel ben ik altijd heel erg onzeker over mijn uiterlijk geweest. Ik vond mezelf altijd iets té dik (al had ik gewoon een bmi van 19) en ik was altijd bang om aan te komen.

Hierdoor bewoog ik altijd al iets meer dan het gemiddelde. Op een bepaald moment zei mijn moeder dat ik misschien een beetje was aangekomen. Dat was voor mij NOT DONE... en dus werd ik nog onzekerder....

Ik weet nog wel, dat ik een jaar of 7 was en dat ik mezelf ging wegen (heb ik trouwens altijd al elke dag gedaan) ik was een kilo aangekomen! En ik vond het zo erg! En ik denk dat dit soort dingen wel hebben mee geholpen aan mijn Eetstoornis. Een aantal jaren later, op mijn 13de zag ik een programma over anorexia, het ging mede over pro-ana sites, ik zelf was daar wel in geïnteresseerd, hoe het daar eigenlijk aan toe ging en besloot een kijkje te nemen, zonder enige intentie om er verder mee te gaan.

Alleen kwam al snel van het een het ander en ik begon dus ook te geloven wat er stond, ik dacht echt dat ik onwijs dik, vet en vadsig was, al viel dit best wel mee, ik had gewoon een super gezond gewicht.

In de tijden erna is alles met ups en downs gegaan, eerst verloor ik 14 kilo en dan kwam ik er weer 15 aan en ging er weer 13 af, ik bleef kampen met mijn gewicht. Tegen die tijd had ik zelf ook wel door dat het niet meer gezond was en ik was ook helemaal op. Ik at bijna niks, had wel vreetbuien maar braakten dit uit en slikte appelazijn en chroompillen. (dit helpt 0,000001% bij afvallen).

Mijn favoriete zin in die tijd was:

I don't care if it hurts, I want to have control, I want a perfect body, I want a perfect soul

Tegelijk had ik ook nog steeds mentorgesprekken, toen de maatschappelijk werkster het wist, besloot ik het ook mijn mentrix te vertellen, ze zij dat ze het wel had verwacht, dus ik besloot hier verder niet veel mee te doen.

Toen ik het mijn ouders ging vertellen samen met mijn mentrix, hadden we alleen maar verteld dat ik depressief was en dat ik daarvoor waarschijnlijk naar BAVO/lucertis moest gaan, natuurlijk was er veel meer aan de hand, maar hé, het is een begin.

Bij BAVO/lucertis ging ook niet alles van z'n leien dakje, maar ik besloot daar wel om alles te vertellen, jammer genoeg kreeg ik daar ook te horen dat mijn ouders dan ook alles hierover te horen kregen! Ik was als de dood!

Ik wilde niet dat mijn ouders dit wisten. Na de laatste intake kwam het gezamenlijke gesprek, waar mijn ouders het toen ook te horen kregen, ze schrokken heel erg, maar dat is wel normaal. Ik kreeg de stempel van Anorexia Nervosa en ging in therapie.

Jammer genoeg hadden mijn ouders niet veel verstand van AN en lieten mij mijn gang gaan met eten, in die tijd ben ik het meeste afgevallen, omdat ik kon doen en laten wat ik wilde. Dit was ongeveer 8 maanden geleden.

Nu heb ik een nieuwe behandeling, ik zit nog steeds bij BAVO/lucertis en ik ga een cursus eetstoornissen doen, met deze cursus wordt je verder geholpen naar een andere behandeling en ik heb al besloten dat ik de deeltijd in wil gaan.

MichelleMet het eten gaat het nog steeds niet zo lekker, ik blijf aankomen en afvallen, ik probeer beter te eten, maar als ik dan zie dat ik ben aangekomen, word ik bang en val weer af. Het blijft een strijd in mijn hoofd en het is nog altijd moeilijk.

Ik wil alleen zeggen, hoe onschuldig pro-ana ook lijkt op het eerste gezicht, al wil je alleen maar 2 of 3 kilo afvallen, begin er alsjeblieft nooit mee.

Dit was ook mijn idee en ik sloeg erin door, ik wil dat niemand anders door zo'n Hell als de mijne hoeft te gaan, of die van iemand anders wie weet hoe een eetstoornis is en wat het met iemand kan doen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hannah - Dinsdag 25 mei 2010 22:02
ben blij met wie je bent en wat je hebt, want je kan dit proberen te veranderen om het volgens jouw ogen “perfect“ te maken. maar je zult hier alleen maar negatief uitkomen, en een eetstoornis draag je je hele leven mee. denk daar eerst aan.
Evelien - Vrijdag 10 december 2010 16:53
Hee.
ik begrijp je zo. ik zie mezelf terug in jou verhaal.
ik las een jaartje geleden in tijdschrift Girlz! dat er een meisje anorexia kreeg omdat ze een pro-ana site had bezocht. En daardoor gin afvallen.
ik was zo benieuwd, Dus ik ging ook eens een kijkje nemen.. Ik begon ook af te vallen. De eerst keer ging heel snel. Ik was de 1e week al x kilo kwijt. Maar ik kwam weer aan.
Zo gaat het nu al een jaar.
Ik begon op een gewicht van xx en weeg nu xx.
Al ben ik deze week weer x kilo afgevallen in 3 dagen..
Ik wil dit niet meer. Want, ik heb bv vandaag weer superveel gegeten. En ik ga morgen weer niks eten.
ik wil hiervan af. ik wil niet meer een eetstoornis hebben. m'n ouders en vriendinnen weten nergens vanaf. omdat je het ook niet aan me ziet. het maakt me zo ongelukkig.
maargoed, ik heb het aan mezelf te danken.

Iniedergeval. Wil ik jou heel veel sterkte wensen. En pak je kans om er vanaf te komen. Want ik weet net als jou, dat een eetstoornis/anorexia, verschrikkelijk is!

Liefs, Evelien.
Rachel - Zondag 19 december 2010 21:20
Hee meis,

Ik ben geschokt door je verhaal!
Wat mooi! Ik hoop zo dat je er vanaf komt, en geloof me, ik zie het aan je foto's. Je red het en je kan die stomme kut ziekte overwinnen!

Maar het gekke is dat je helemaal gelijk hebt!
Ik ben tot de dag van vandaag in de stemming om 2 į 3 kilo af te vallen en ik heb zelfs al een Pro Ana login gemaakt.
Ik dacht, ff kyke of er nog leuke tips staan om een paar kilotjes kwijt te raken, maar die site werkt echt verslavend! Ik wil hem steeds openen!

Dankje voor de tip, en jij; sterkte!
Chocomonster - Donderdag 23 december 2010 23:24
Haaii Michelle,

Ik herken jou verhaal echt zo erg terug in de mijne!!
Ik had het tijdens bio over eetstoornissen, ook Pro-ana kwam toen aan het bod, toen ik op die site ging kijken, geloofde ik(en eigenlijk nog steeds)de brieven van ana en ik begreep die meiden daar en hun begrepen mij, al snel viel ik af en toen ik mijn streef had bereikt vond ik mezelf nog te dik en ging ik verder, ondertussen ben ik een half jaar verder en ben al best veel afggevallen als ik zo terug kijk, maar het is toch niet goed genoeg.

Trouwens dat zinnetje is ook een favoriet van mij!!
ik had hem eerst een hele tijd in mijn msn naam staan.(wel mijn pro-ana msn dan.)

Ik zie dat je dit al ruim een jaar geleden hebt geschreven en ik hoop dat het nu goed met je gaat een dat je weer (een beetje) normaal kunt eten.

xxxx chocomonster
Marloes - Zondag 11 september 2011 19:54
ik herken me echt zo erg in jou verhaal.
ik was ook nieuwsgierig en altijd wel iets té dik, maar om er nu mee te stoppen is het al te laat voor..
Ik - Zaterdag 21 april 2012 21:24
Ooomy goood herkenning! Pop ik hoop dat het beter gaat en superveel sterkt!!!