Dunner dan thinspo

 

pro-ana eetstoornisMijn naam is leah en ik ben 17 jaar oud. Ik denk dat mijn probleem met eten ongeveer rond me 13/14 jaar begon. Ik ben nooit echt 'dik' geweest alleen stevig en best wel gespierd. Ik trainde ook veel waardoor ik gespierd was. Ik zat op dansen. En ik hield ook veel van lekker en ongezond eten.

Rond mijn 12de gingen mijn moeder en mijn (ex)stiefvader uit elkaar. Ik dacht toen trouwens nog dat hij mijn biologische vader was, maar later bleek dat dit niet het geval was en dat hij en mijn moeder al die jaren tegen mij gelogen hadden! Ik wilde heel graag bij mijn (ex)stiefvader wonen maar dat mocht niet. Ik begrijp nu wel waarom, maar toen begreep ik het niet. Ik heb na de scheiding ook nauwelijks contact met hem gehad. Hier ben ik heel lang verdrietig om geweest..

Op mijn 12 ben ik ook seksueel misbruikt door een paar jongens, ik had altijd het gevoel dat het mijn eigen schuld was, dus hield ik mijn mond erover tegen iedereen en probeerde ik te doen alsof het nooit gebeurd was. Na deze gebeurtenis voelde ik me vaak depressief..

In die tijd ging ik ook naar de brugklas. Ik was best wel onzeker en voelde me anders dan de anderen. Ik vond het ook moeilijk om sociaal te zijn, maar ik had op school wel een paar vrienden. Ook op dansen had ik vrienden. Ik werd wel soms gepest omdat ik stil en verlegen was in de klas. Ik vond mezelf ook niet zo mooi als de andere in mijn klas. Maar ik was niet met mijn gewicht bezig of met afvallen nog.

In de 2de ging het beter ik praatte meer en het pesten werd ook een stuk minder. Maar ik voelde me nog steeds niet thuis in de klas. Ik voelde me down, en ik kon me ook niet concentreren dus begon ik met spijbelen. Als ik spijbelde ging ik gewoon naar huis en ging ik eten... Dan voelde ik me weer beter. Mijn moeder moest vaak werken en daarom was ik vaak alleen thuis en kon ik gewoon mijn gang gaan.

Ik ben ook een niveau gezakt dat jaar, dat vond ik heel erg want ik wou altijd de beste zijn en de hoogste cijfers halen. Ik was perfectionistisch. Ik kwam ook een paar kilo's aan. Maar dat kon me niet zoveel schelen totdat me tante een keer zei dat ik was aangekomen.. Ik vond het niet leuk om te horen maar ik deed er verder niks mee.

eetstoornis afvallenTotdat we een keer moesten wegen op een training en ik was de zwaarste! Maar iedereen zei dat het gewoon door mijn bouw kwam en omdat ik zo veel spieren had. Ik geloofde ze niet! Ik had geen overgewicht maar was wel aan de zware kant. Mijn danscoach zei dat het geen kwaad kon om een paar kilo's af te vallen.. Dus ze vond me wel dik! Toen ging ik me vergelijken met de andere meisjes en toen begon ik mezelf ook dik te vinden. Ik ging meteen op dieet, ik stopte met snoepen en tussendoortjes en deed extra hard mijn best in de trainingen. Ik at alleen gezonde dingen die mijn moeder ook at. Zij was en is nog steeds op dieet, dus ik deed haar na en at wat zij at.

Na 2 weken moesten we weer wegen op de dansschool en ik was het meest van iedereen afgevallen in die 2 weken. Ik voelde me blij en trots en ik had ook een gevoel van controle. Controle over het eten. controle over mijn lichaam, ik kon het zo vormen dat ik mooi, dun en perfect zou worden! Afvallen werd heel snel heel belangrijk voor me..

Het ging een tijdje goed, ik was x kilo's afgevallen. Ik was blij dat ik mijn streefgewicht had gehaald. Toen ging ik weer normaal eten en bleef ik op hetzelfde gewicht. Echt veel afvallen lukte niet meer want ik kreeg periodes van heel weinig eten en daarna weer veel eten. ik kreeg last van een jojo effect. Mijn gewicht bleef schommelen.

Toen kwam er een nieuw meisje op dansen en ik was echt jaloers op haar, ze was zo dun. Ze had hele lange dunne mooie benen, maar ze ging wel om de 3 dagen naar de Mac. Maar toch bleef ze zo dun, ze was gewoon dun van zichzelf. Maar ik wilde zo graag de dunste zijn, dat betekende dat ik dunner dan haar moest worden!

Ik besloot dat ik strenger moest worden met afvallen. Ik ging nog minder eten en ik bezocht pro ana sites voor tips en om naar de thinspo te kijken voor motivatie. Ik wilde ook zo dun worden als die thinspo meiden. Ik gebruikte ook 'trucjes' zoals mijn eten kauwen en net voordat je het door moest slikken uitspugen. Om dan meteen me tanden te poetsen en me mond te reinigen en dan de rest van de dag op XXX te leven. Ik telde de calorieen in al mijn eten de hele dag door zodat ik niks vergat. Ik at niks waarvan ik niet wist hoeveel calorieen erin zaten. Ik at ook geen saus, boter en zout meer. Ik kon alleen aan (niet)eten denken.. En aan mijn dikke vieze vette lichaam.

Ik viel weer x kilo's af. Ik paste mijn kleren ook niet meer en was vaak duizelig en ik had het ook altijd koud. En ik was eindelijk dunner dan dat ene meisje! Het was me gelukt en ik was zo blij! Elke dag zat ik voor de spiegel naar mezelf te kijken, mijn ribben te tellen, kijken of me heupbotten al zichtbaar waren, ik was geobsedeerd. En ik voelde me nog altijd dik en wou nog meer afvallen.

In de zomervakantie gingen we familie opzoeken in curacao. Ze vonden dat ik dun was en propte me helemaal vol. Ik at ook alles op, ik dacht deze ene vakantie kan ik toch wel even ongezond doen? Toen ik terug kwam was ik best wel een aantal kilo's aangekomen. Ik vond dit echt heel erg, maar het weer afvallen lukte niet echt. Ik had vaak eetbuien en ik trainde ook iets minder. Ik was kwaad op mezelf en begon in mezelf te krassen.

Ik ging inmiddels naar de 3de en ik kwam in een nieuwe klas. Daar had meer vrienden en ik kon het met bijna iedereen opschieten. Ik was ervan overtuigd dat dit kwam omdat ik dunner was dan het jaar ervoor! Ik raakte bevriend met mensen die een slechte invloed op me hadden. Ik begon met roken, drinken en (hard)drugs gebruiken en werd weer seksueel misbruikt door een jongen uit die groep..

Ik voelde me nog depressiever en het krassen werd snijden. Ik was weer streng bezig met afvallen. Ik ging bijna elke dag trainen in de dansschool en dan ook nog naar de fitness school. En ik at bijna niks. En slikte veel verschillende afvalpillen en laxeerpillen slikte ik ook. Ik viel x kilo's af. Ik had bijna ondergewicht. Het viel op dat ik was afgevallen maar als vrienden of familie me iets vroegen, kon ik me er altijd uit praten. Dan zei ik: ik was ziek en kon niet eten of ik moest veel trainen of ik was zo hard bezig met mijn schoolwerk dat ik vergat te eten. In de zomervakantie kreeg ik vaak eetbuien en trainde ik weer minder en kwam ik aan. Totdat ik het overgeven ontdekte, al het eten kon ik gewoon weer uitkotsen!

In de 4de ging het het slechtst met me. Ik had nog wel net me diploma van de middelbare school behaald! Ik had vaak van die dagen dat het voelde alsof ik dood was. Ik voelde dan niks geen emotie helemaal niks. Ik voelde me alleen weer levend als ik met zelf destructief gedrag bezig was. Ik sneed steeds dieper in mezelf, had periodes dat ik alles at en het dan weer uitkotste of ik at helemaal niks en ging vasten.

Ik gebruikte vaak harddrugs en had verschillende seksuele contacten. Niks kon me meer schelen en het liefst wou ik dood. Ik dacht er vaak aan en had al plannen gemaakt voor hoe ik het zou doen. Ik stond op het punt om mezelf van het leven te beroven maar ik kon het gewoon niet. Ik kon het me familie en vrienden niet aandoen! Blijkbaar wou ik toch niet dood. Ik besloot om weer gezond te gaan leven en om beter te worden!

Vorig jaar in het 1ste jaar van het mbo ging het eerst redelijk goed. Ik gebruikte bijna geen drugs meer en aan zelfbeschadiging deed ik ook bijna niet meer. Ik had nog wel periodes van eten en niet eten waardoor ik die jojo effect weer kreeg, maar ik kotste ook bijna niet meer.. Alleen als ik echt teveel had gegeten.. Ik was wel nog altijd moe en kon me niet concentreren waardoor ik nog steeds spijbelde. Ik werd ook naar de leerplicht ambtenaar gestuurd maar kwam er met een waarschuwing van af. Maar ik moest wel het jaar overnieuw doen..

eetstoornisNu ben ik weer bezig met het eerste jaar. Ik ga naar school en doe ook echt mijn best! Begin dit schooljaar ging het alles best wel goed, totdat ik een paar weken geleden een terugval kreeg. Ik  begon weer met overgeven als ik teveel had gegeten. En slikte verschillende legale en illegale pillen tegen de honger.

Mijn coach op school zag dat het niet goed ging en ik moest een paar keer met haar praten en toen heeft ze me doorgestuurd naar de maatschappelijke werkster van school. Ik werd tijdends het gesprek heel emotioneel en toen heb ik haar vertelt over dat ik seksueel ben misbruikt ben, het eten, braken, vasten en het snijden.

Ik zei ook erbij dat ik alleen nog met eten problemen heb en met de rest niet meer. Maar dat geloofde ze niet. En ik ben minderjarig en dat soort erge dingen zijn ze verplicht te melden aan ouders. Ik heb een gesprek gehad met de maatschappelijke werkster en mijn moeder erbij en toen hebben ik alles verteld. Het was eigelijk wel een opluchting.

Nu gaat die maatschappelijk werkster met andere hulpverleners overleggen watvoor hulp voor mij het meest geschikt is. Begin volgende maand heb ik weer een gesprek en dan kan ik beslissen met wat voor hulp ik akkoord wil gaan en met wat voor hulp niet.

Ik denk dat ik nu wel hulp wil, ik wil graag beter worden maar ik ben er heel bang voor! Een gedeelte van me wilt beter worden en me andere gedeelte wilt gewoon mooi perfect en dun worden! Het is allemaal zo ontzettend moeilijk! Maar ik wil gelukkig zijn, ik wil beter worden en ben bereid om ervoor te gaan vechten!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xx-Tellaatje-xx - Vrijdag 26 november 2010 15:05
Heftig meissie!


Enorm veel sterkte!!
Marieke - Vrijdag 26 november 2010 17:17
Ik hoop voor je dat je goede hulp krijgt en dat je het volhoud. Het leven is het waard geleefd te worden.

x
Lijntje - Vrijdag 26 november 2010 17:44
Sterkte en succes!
Deescake - Zaterdag 27 november 2010 01:17
Nee sorry, ik weet echt ff nie wa ik moe zeggen...
Danaa - Zaterdag 27 november 2010 01:31
Sterkte je bent het waard! Net zoals iedereen meisje, succes!
paardengek - Zaterdag 27 november 2010 13:03
wow jij heb echt veel meegemaakt
ik dacht dat zulk soort dingen alleen in films en zo voorkwamen en nooit in real
ik kan maar een ding zeggen
sterkte
anne - Dinsdag 31 mei 2011 02:19
Jij bent vanavond de gene naar wie mijn hart uit gaat.
Probeer in jezelf te zien waarom anderen jou als vriendin willen.
Kijk naar dat leuke meisje in de spiegel, en probeer je te realiseren dat alle tijd die je (onbewust!!) stopt in het jezelf slecht voelen, gestoken zou kunnen worden in een magische, spetterende, knallende, geweldige tijd.

Je bent het waard.

Ook jij.. net als iedereen.

Je mag er zijn!!!
Evelien - Dinsdag 31 mei 2011 21:18
Lieverd,

Wat een heavy verhaal. Dit gaat niet makkelijk worden, en je bent het lang niet kwijt. Maar je kan het wel!

Zorg goed voor jezelf! (L)
Ester - Dinsdag 23 augustus 2011 14:55
wow meisje, wat een heftig verhaal !
veel sterkte. je kan het !x
sophie - Woensdag 14 september 2011 18:17
Hallo, Mijn naam is Sophie en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Regie-Documentaire aan de Nederlandse Films en Televisie Academie. Ik ben op dit moment bezig met een vrije opdracht en zou erg graag een documentaire maken over slanke/magere mannen en/of vrouwen die daar trots op zijn.

Ik benadruk alleen het Positieve aan wat jij MOOI vindt aan jezelf. Zou je graag mee willen werken aan mijn documentaire neem dan contact met mij op. Je kunt me mailen op sophiedros@gmail.com Groetjes Sophie
Sidny - Vrijdag 2 december 2011 20:00
OOOOO! Veel sterkte ;)
happycat - Dinsdag 17 januari 2012 21:24
omg wat heftig veeeeeeeeeel sterkte


je kan het
sam en anorexia =bff - Maandag 28 mei 2012 11:12
ik vind het een erg maar tog mooi verhaal want ik heb bijna hetzelfde meegemaakt behalve dat ze misbruikt werd ik ben ook al naar een kliniek geweest maar her hielp niet ik kan er niet meer onderuit xxx
mooi verhaal - Zaterdag 27 oktober 2012 15:30
Hee meisje,
echt een heel triest verhaal
ik sta helemaal achter je
vreselijk wat je allemaal is overkomen en ik vind het echt
super super super sterk van je!!!
je komt hier wel uit, geloof in jezelf!
Lena - Woensdag 26 december 2012 13:38
wat een verhaal zet door meid je kunt het ga lekker studeren en leidt een normaal leven succes
Rosie - Maandag 18 februari 2013 10:48
Heftig meis!

wat goed dat je hulp krijgt en graag beter wilt worden zeg! ik hoop dat het gaat helpen!
succes.

x
Deborah - Woensdag 27 februari 2013 10:15
Wauw, ik herken mezelf heel erg in jouw verhaal.
Op het seksueel misbruik na kan ik me in vrijwel alles vinden.

Ik weet dus hoe zwaar het is, en hoe wanhopig je soms zult zijn geweest.
Hoop het allerbeste voor je en wens je heel erg veel sterkte.

Je klinkt als een sterke vrouw en ik weet zeker dat je het in je hebt om beter te worden. Je kan het! Geloof in jezelf!

iemand die een meisje is - Vrijdag 31 mei 2013 19:43
het heel wat gebeurd in je leven en heftig ook!
ik herken ook erg goed die negetieve gedachten dat je dacht dat je dik was
dat heb ik namelijk ook en ik wil ook heel graag dunner worden maar dat ik nu de gevolgen van is ga ik wel oppassen maar volgens mij ben je ook een sterke persoon wat je allemaal mee hebt gemaakt en ik weet zeker weten dat het allemaal goed komt
Eve - Zaterdag 10 augustus 2013 13:50
Woow, je hebt super veel meegemaakt.
Maar ik weet zeker dat je je er door heen kan slaan!
Sterktee en succes, je kan het!
Anna - Vrijdag 13 december 2013 19:56
Wow ik heb sinds me 9de een eetprobleem en snijd mezelf sinds me 10de maar mijn ouders weten van mijn "ik wil afvallen" maar denken dat ik het niet doe mijn moeder word echt heel boos en zegt dat ze me niet gaat helpen en mijn vader doet met mn moeder mee ik ben 6 kilo afgevallen maar er is alweer 2 bij šŸ˜­
Xx Anna
nouk - Zondag 22 december 2013 09:43
Ik wens je heel veel sterkte en succes je bent een sterk meisje lieverdd x
Roxy - Maandag 31 maart 2014 22:59
Meid, je kan het, ik weet het zeker!
Je bent goed zoals je bent en je hoeft je voor niets of niemand zo rot te voelen! Praat er vooral goed over met de mensen die je liefhebt! Zij kunnen je hiermee helpen. Heeel veel sterkte! Xxx
BeProudReader - Woensdag 7 mei 2014 22:03
Heftig verhaal. Knap dat je eroverheen kwam. Veel sterkte verder met beter worden. Ik heb ook een vraag: Ik heb een bepaalde aanleg dus al het vet gaat naar mijn buik. Ik heb een vermoeden dat mijn moeder dat ziet en dat ze mee mollig vindt. Wat moet ik doen, afvallen of niet? Ik ben 1,59 en weeg ** kilo.
BeProudReader - Woensdag 7 mei 2014 22:10
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat mjin moeder dat wil want ze houdt veel van me en ik kan me geen betere moeder voorstellen. Maar toch heb ik bevestiging nodig.
asya - Maandag 26 mei 2014 13:33
Heftig meid. Geloof in jezelf, als je van dit allemaal af wilt en jij denkt dat je het kunt dan kan je het! Impossible is nothing :)

Sterkte lieverd x
iemand - Zaterdag 28 februari 2015 14:03
Wat een heftig verhaal...! Heel veel sterkte, je komt er wel doorheen! Xx
paulien - Zaterdag 8 augustus 2015 22:01
25 kilo kwijt mindder eten

Xxnoonexx - Donderdag 19 november 2015 11:40
You can do this!
RespectxxSam - Dinsdag 15 december 2015 17:47
Hey, heel erg veel respect dat je uiteindelijk je verhaal hebt verteld!!
Heel erg veel sterkte, en ik wens je echt het beste!!!
Xxx
ana2.0 - Vrijdag 24 juni 2016 12:39
ik vind het ook zo moeilijk om er tegen te vechten en ik heb het ook weer opgegeven want ik wil perfect zijn en in de zomer vakantie ga ik ook elke dag sporten maar ik weet dat het heel slecht is
ana2.0 - Vrijdag 24 juni 2016 12:40
ik hoop dat het jou wel lukt en ik zou graag al je ongeluk over willen nemen zodat jij gelukkig kan zijn ik ben trouwens bijna 13 jaar x kilo en 154 cm
Hope26 - Maandag 25 juli 2016 22:51
Wat een heftig verhaal, heel veel herkenbare punten zitten er in. Ik wil je ontzettend veel sterkte toe wensen, as je een keer wilt praten. Hopelijk kom je hier sterk uit! Heel veel sterkte. xx
Nina - Dinsdag 20 februari 2018 21:39
Meid, je bent sterk. Je kan het aan. Alleen: je hoeft het niet alleen te doen. Je hoeft je niet te schamen en hulp is alleen maar fijn. Als ik lees wat je al in je eentje hebt bereikt, ik denk WOW, dat is een powergirl. Het is niet gek dat je zo down werd na al die dingen die je hebt meegemaakt. 2 keer misbruikt, dat is echt heel erg. Nu is het beter om het achter je te laten, maar de volgende keer dat zoiets gebeurt moet je het niet laten zitten. Want jij bent sterk, je kan het aan en je bent niet alleen.

Als je hulp zoeken eng vindt kun je ook vragen aan je ouders of je met een psycholoog mag praten zonder te zeggen waarom. Als ze toch aandringen kun je zeggen dat je het zelf wilt vertellen als je er klaar voor bent. Je kunt met je psycholoog afspreken dat hij of zij het je zelf laat vertellen wanneer je er klaar voor bent.

Dromen over de toekomst kan helpen. Wat wil je bereiken in het leven? Als je een doel hebt kun je makkelijker veranderen en dingen doen. Ik hoop dat mijn tips jou helpen en wens je heel veel geluk.

Nina