X laxeerpillen per dag

 

By Richard Procee

Lara is 19 jaar en heeft  drie broers, een zus en een (half)zusje. Ze woon op moment op kamers in Overijssel. Lara is ongeveer, zo zegt ze zelf, vanaf haar 13de aan het klooien met eten. Ze heeft pas later de diagnose boulimia gekregen.

Sinds wanneer gebruik je laxeerpillen?
Vanaf mijn 14de, toen nog vrij weinig. En ben er op mijn 17de een poos vanaf geweest. Maar later ben ik weer gaan slikken.

Weet je nog hoe je de eerste keer aan die pillen kwam en hoe je überhaupt op het idee kwam die pillen te gebruiken?
Ik heb altijd slechte darmen gehad, maar doordat ik weinig at, kon ik nog moeilijker naar de wc. Ik heb toen laxeermiddelen van mijn moeder gebruikt en merkte dat dat hielp en dat ik er vanaf viel. Vanaf dat moment ben ik het vaker gaan gebruiken, ook om gewoon het eten zo snel mogelijk kwijt te raken.

Wat voor effect hadden de pillen in het begin?
Op het begin raakte ik al aan de diarree van een paar pilletjes. Mijn darmen raakten daardoor leeg en ik voelde me dunner. Ook de weegschaal gaf lagere getallen aan.

Is er ooit in een winkel gevraagd naar de reden van de aankoop?
Er is een keer een vrouw geweest die vroeg of het voor mezelf was en wou me minder meegeven. Maar uiteindelijk heb ik wel alles meegekregen. Ik krijg nog vaak de vraag of ik de gevaren ken van het laxeermiddelen gebruik.

Hoeveel pillen gebruik(te) je?
Op het begin vijf, het hoogste wat ik slikte voor mijn 17e was volgens mij iets van vijftien of twintig. Nu ik weer ben begonnen zijn het er meer. Ik slik op het moment heel veel pillen per dag.

Wat waren de negatieve effecten van de pillen?
Je raakt ervan aan de diarree waardoor je minder vaak weg kan. En ik kon op een gegeven moment niet meer zonder. Ik moest steeds meer slikken voor het zelfde effect. Ik heb een poosje terug vijf dagen normaal geprobeerd te eten en geen laxeermiddelen te gebruiken, maar op dag twee was mijn buik helemaal opgezwollen en mijn darmen deden niks meer. Ik heb toen vijf verschillende laxeermiddelen geprobeerd maar ze werkten allemaal niet. Uit eindelijk heb ik op dag vijf toen ik weer thuis was mijn eigen pillen weer genomen en toen ging het beter. Mijn darmen zijn helemaal kapot en het is zeker niet aan te raden.

Wie wisten ervan het gebruik?
Op het begin alleen mijn moeder, maar nadat ik opgenomen werd wisten mijn ouders er wel van en uiteindelijk weten mijn broers en zus het nu ook wel. Ze weten gelukkig niet hoeveel ik gebruik.

Hoe ben je van de pillen afgekomen en was dit moeilijk voor je?
De keer dat gestopt ben, was omdat ik een vriend kreeg en die vond dat ik ermee moest stoppen. Ik gebruikte toen nog niet echt veel, dus ik heb dat voor hem wel gedaan. Ik slikte in de periode dat ik verkering had alleen laxeermiddelen die ik had gekregen van mijn huisarts om mijn darmen te prikkelen. Dus toen was het niet erg moeilijk, al ben ik uiteindelijk wel terug gevallen. Ik zou nu niet meer weten hoe ik er van af moet komen.

Wat zou je andere meiden aanraden met betrekking tot het gebruik van laxeerpillen?
Als je slechte darmen heb, ga dan naar de huisarts die kan je een niet schadelijk laxeermiddel geven. Als je het wilt om af te vallen, moet je zeker niet doen. Want er echt van afvallen doe je niet. En het is enorm schadelijk voor je darmen. Dus niet zonder medische reden zomaar laxeermiddelen gaan gebruiken, het maakt je kapot!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

rosie - Donderdag 18 februari 2010 15:53
hee, ik slik nu ook laxeerpillen en ik wil niets liever als er vanaf kunnen blijven. maar ik probeer het soms een week en dan kan ik gewoon een week niet naar de wc en grijp ik uiteindelijk toch weer terug naar die rot pillen. Mijn darmen doen niets meer.. ik wil ontzettend graag afvallen en ik heb niet echt anorexia zeggen de dokters maar ik zit wel op het randje hoewel ik niet eens ondergewicht heb! verre van zelfs, ik weeg nu 62kg en ik ben 1.73. heb je misschien tips om van die rot dingen aftekomen? heel veel sterkte meid!! liefs, rosie
Rina - Woensdag 14 april 2010 22:30
Hallo,
Ik probeer al een lange tijd om wat kilo's kwijt te raken. Tot ik op internet las dat laxeermiddelen ook erg goed werken voor het afvallen. Ik ben nou 1 meter 85 en weeg ** kilo. Dadelijk als het zomer is wil ik een mooi lijntje, mijn vraag is werken die pillen echt zo goed?

Groetjes.
Proudmoderator - Woensdag 14 april 2010 22:36
Beste Rina,

Ik weet niet waar je dit hebt gelezen, maar dat klopt helemaal niet hoor! Laxeermiddellen zorgen er enkel voor dat je lichaam uitdroogt/ vocht verliest en daardoor dus een aantal kilo's afvalt. Echter dit is natuurlijk geen echt afvallen, want zo gauw je stopt met laxeren wordt de vochtbalans in je lichaam weer normaal. Laxeermiddelen kunnen daarnaast zorgen voor ernstige darmklachten tot zelfs het totaal plat leggen en kapot maken van de darmen. Tot hartfalen etc etc. Laxeermiddelen gebruiken om af te vallen is dus erg dom en niet zinvol.
Zorg dat je veel sport en gezond eet, dan zal je lichaam er mooier uit gaan zien.
josie - Maandag 10 mei 2010 22:24
ik gebruik ook al jaeren laxeer middel
heb het zelfde gevoel als jou dat je er niet meer zonder kunt je kan niet meer weg en bent altijd thuis maar elke keer als ik dan naar de wc ga ben ik blij maar heb er elke keer wel een schuldgevoel van weet je mischien hoe ik er van af kan komen
girl - Maandag 31 mei 2010 15:50
Ik heb er vandaag 2 ingenomen maar ik merk nog niks, ik had meer verwacht.. krijg de neiging om de hele doos te nemen (30 pillen) maarja..
pea van heuvelen - Zondag 6 juni 2010 16:30
hallo ik ben 49 jaar 20 jaar verslaaft geweest 25 pillen en 7 thee zakjes
heb het in 2 maanden afgebouwd gebruik nu movicol een zakjeen kan elke dag naar de wc
had in het begin veel last van lucht in de darmen en heel erg opgeblazen gevoel maar gaat ook weer beter daar gebruik ik nu zweedse kruiden drank voor helpt heel goed kan je halen in de natuur winkel ik hoop ooit nog eens helemaal niets meer te gebruiken maar als dat niet zo is ben ik heel te vreden dus meiden begin nooooooooit aan die zooi het maakt je leven kapot en je valt ook niet af
sterkten er mee
M - Dinsdag 17 augustus 2010 14:48
Iedereen gaat hier vragen of de pillen goed werken.. Haaaalllo, denk je dat ze dit erop zet om jullie ook over te halen? Ze zegt toch zelf dat het helemaal niet goed is !!
Als je wilt afvallen moet je zo sterk zijn om het ''zelf'' te kunnen ipv met pillen, als je iets zo graag wilt kan je het ook uit je zelf
emma - Dinsdag 24 augustus 2010 20:49
Heey,
hebben afslank pillen hetzelfde effect als laxeerpillen?
want ik ken iemand die het neemt. en wou weten of dat ook schadelijk is voor je darmen.
xxxx
Blair - Vrijdag 17 september 2010 21:44
Helaas kan ik er over mee praten. Vier jaar geleden kreeg ik anorexia. Na een moeilijke periode ben ik met behulp van nutri-drink weer op een gezond gewicht gekomen. Vanaf toen kwamen helaas de eetbuien: van 1 per maand, naar 1 per week, naar 1 per dag. Gevolg: van een bmi in de ondergewicht catagorie zat ik opeens in de overgewicht catagorie. Vreselijk!! Het ergste is dat ik laxeertabletten ben gaan slikken om van mijn volle maag na een eetbui af te komen. Dagen lang lag ik alleen maar in bed: eten, laxeren, eten, laxeren. Inmiddels is mijn gewicht weer redelijk gestabiliseerd naar een gezond bmi van 22. Wel slik ik nog iedere dag (stiekem) laxeertabletten, omdat ik gewoon simpel weg anders nooit meer het toilet kan. Ik zou willen dat er ik er nooit aan begonnen was: mijn hele lichaam van binnen is er door kapot gegaan. Ik ga dit keer echt proberen te stoppen, maar dat is niet eenvoudig. Ik heb zelf op huisarts advies movicolon gekregen om de boel weer wat op gang te helpen. Maar dit kan maanden duren..

Wat ik met mijn verhaal wil zeggen: lieve meiden NOOIT aan beginnen!! Laxeertabletten maken je lichaam echt letterlijk kapot en de vraag is of het ooit nog weer goed kan komen.
mij - Woensdag 3 november 2010 21:47
Wat raar dit, er morgen helemaal geen bmi's, gewichten, en of lengtes genoemt worden. (werkt nogal triggerend) Verder vind ik het ook een beetje vaag dat een aantal mensen hier vraagt of lexeerpillen/afvalpillen werken.
Dat is absoluut niet de boodschap van deze tekst en deze site!
sandrine - Vrijdag 3 december 2010 02:43
hallo allemaal

nadat ik het interview met lara gelezen heb en jullie reacties erop wil ik nog even mijn verhaal wat betreft laxeermiddelen geven. Als jullie het willen lezen natuurlijk.

op mijn 14de begon ik te klooien met eten. na een jaar ontdekte ik die laxeertroep. dat werkte echt te gek! ja logisch. mijn lichaam hield al een jaar alles vast en ineens was er iets die vocht losmaakte.
ik dacht echt;dat werkt! dus ik slikte steeds meer! bij elke hap hoorde een pil/tablet.
uiteindelijk slikte ik een pakje (xx pillen) per dag.
toen ik 17 was,was mijn lichaam zo gewend aan die pillen. het kon niet meer zonder. het was drama. ik wilde stoppen. maar kon niet. want mijn darmen waren zo lui die deden helemaal niks meer zelf.
uiteindelijk ben ik met afbouwen onder begeleiding van een psychologe ervan af gekomen.
op mijn 22ste ben ik officieel van de laxeertroep af. zonder overgewicht en met werkende darmen.
ik heb wel medische problemen over gehouden met mijn darmen. zoals beschadigde darmvlokken.(die zorgen ervoor dat je lichaam voedsel verteert)ik mag bepaalde voedsel niet eten omdat mijn lichaam dat niet kan verteren.
en verder moet ik eens per maand

het is verschrikkelijk wat de gevolgen zijn van overmatig laxeergebruik! begin er asjeblieft niet aan! het maakt zoveel meer kapot dan je bedoeling is!

liefs,sandrine

floor - Vrijdag 11 februari 2011 12:04
Ik slik ook laxeerpillen. Alleen bij mij is het begonnen doordat ik simpwelweg al een tijdje niet meer naar de wc kon gaan en dit weer op gang moest brengen. Dit door slaapgebrek. Ik ben ze dus niet gaan slikken om af te vallen! Echter nu is het zo dat ik ze al 2 weken slik. Soms 1 soms 2 tabletjes voor het slapen gaan, omdat het wel erg makkelijk is de volgende dag! Volgensmij zijn deze pillen verslavend?? Moet er wel bijna elk uur van naar de wc..Echt zwaar vochtafdrijvend volgensmij..
Ik ben ook naar de huisarts geweest en heb idd die zakjes meegekregen die minder schadelijk zijn. Hier ga ik proberen morgen mee te beginnen!

groetjes
nathalie - Zondag 22 mei 2011 21:35
kan 1 pil per dag kwaad??
1 per 3 dagen??
1x per week??

xx
\'Lara\' - Zaterdag 10 september 2011 21:42
Hoe je het ook went of keert. Laxeerpillen gebruiken zonder dat je ze om medische redenen nodig hebt is altijd verkeerd. En als je ervan af wilt komen is de beste oplossing ook echt stoppen. En dat betekend buikpijn etc, maar het werkt wel. Je kunt het ook vervangen door Movicolon of magnesium (verkrijgbaar bij de huisarts). Maar zolang je laxeer slikt kun je niet stoppen...

Je zult zelf de stap moeten zetten.
Erna - Zondag 11 september 2011 12:33
Ik ben begonnen met laxeermiddelen omdat ik echt heel veel buikpyn had.Ik kan bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen .Ik wil heel graag van de laxantia af,maar net als velen van jullie kan ik dat niet meer.De maagdarm arts heeft my ook nadrukkellyk gezegd dat ik ze moet nemen omdat ik PDS heb.Toch,ze doen heel veel pyn ,ik kan niet slapen ervan,maar toen ik ze niet gebruikte had ik ook ontzettend veel pyn.Ik weet nu niet wat ik moet doen.
britt - Zondag 30 oktober 2011 14:57
hallo meisjes ,
ik voel me heel erg dik . ik ben 14 jaar 1,63 lang en ik weeg 47 kilo . ik voel me er echt niet prettig bij ik slik nu pas sinds 3 dagen laxeer tabletten ! ik vind het heel erg eng . en eignelijk wil ik het ook eigenlijk niet . maar het is heel verleidelijk om een x niet zo'n pilletje te nemen , ik neem er nu 2 per dag dus dat valt nog wel mee . ik wil gewoon weten of het zo erg is als je er 2 per dag neemt ? kan aub iemand me helpen ? xxx
Lara - Zondag 20 november 2011 19:00
Ja, ook twee per dag is al schadelijk voor je darmen. Je darmen worden er 'lui' door omdat ze zelf niks meer hoeven doen. Dus uiteindelijk los je er niks mee op (want je word er niet dunner van) en je hebt er wel een probleem bij.

& je bent zeker niet te dik. Dat geeft je bmi ook al. Probeer voor jezelf positieve dingen over jezelf te bedenken, wie weet leer je jezelf waarderen zoals je bent.
Joyce - Vrijdag 25 november 2011 17:57
Begin nooit met laxeertabetten. Bij mij liep het uit de hand naar 90 tabletten per dag en uiteindelijk ben ik toen ik stopte via de spoedeisende hulp opgenomen en ben ik twee weken opgenomen geweest. JE VALT NIET AF VAN LAXEERTABLETTEN, ZE VERNIELEN JE DARMEN EN ZODRA JE STOPT TREEDT HET REBOUND-EFFECT OP WAARDOOR JE HEEL VEEL VOCHT GAAT VASTHOUDEN.

Mijn darmen zijn totaal defect.
Sabrina - Dinsdag 7 februari 2012 00:31
Hallo,

Ik ben al 16 jaar verslaafd aan laxeertabletten.
Heb vroeger anorexia gehad met op mijn dieptepunt: gewicht **** kilo(1.65cm) en als gevolg van kaliumtekort en dus hartklachten in het ziekenhuis beland.
Dit ziekenhuis had er totaal geen verstand van en werd van de een op andere dag op 3 maaltijden(zware) gezet, abrupt gestopt met de laxeertabletten en alleen pruimenpasta in de plaats. Verder kreeg ik geen specifieke psychische hulp.
Mijn angst om dik te worden werd zo groot dat ik voortijdig vertrok.
Daarna wel hulp gezocht en de therapie succesvol gevolgd.
Nou ja, Succesvol?? Ik kwam weer op gewicht en leerde mijn lichaam accepteren, maar pakte de diepere problemen niet aan...ik begon telkens aan een therapie, maar zodra ze te dicht bij de kern kwamen haakte ik af.
Ik ben buiten mijn zwangerschap(mijn zoon is nu 7) nooit compleet gestopt met de laxeertabletten...af en toe wel minder, met als doel te stoppen, maar zodra ik weer aankwam, of een paar dagen niet naar de toilet kon, verhoogde ik weer de dosis naar dagelijks tussen de 9 ą 13 tabletten. Dat hing af van mijn 'vreetbuien'.
De lichamelijke klachten nam ik voor lief, tegen beter weten in.
En dat terwijl mijn klachten abnormaal waren!!! Denk hierbij aan chronische buikpijn die
bij alle kruidige voedsel of gasvormig voedsel ondraaglijk was.. Na inname zo'n pijn in m'n maag dat doortrok naar de zenuwen in m'n rug, waardoor ik 9 van de tien keer moest braken. Alleen maar gal wat eruit kwam!! Oververmoeidheid, natuurlijk door gebroken nachten en je lijf die overuren maakt, om maar mijn gebruik bij te kunnen benen.
Botten die makkelijk breken en slecht helen, tanden die verpest zijn en ga zo maar door... Stoppen? Ho maar!
Tot nu... Sinds een week ben ik 100% gestopt... Reden: onverklaarbare gewichtstoename van **** kilo...ik loop bij een internist, zit al 2jr aan de plastabletten, last van abnormale vermoeidheid en depressieve klachten(voor de zoveelste keer), maar ze kunnen niets vinden.
Het lef om over mijn laxeerverslaving te praten heb ik niet...zeker niet to mijn familieleden! Het gevoel van schaamte is te groot en daarbij hebben we met z'n allen de afgelopen 3 jaren een zware tijd gehad! Alleen maar ernstige ziektes(kanker, waaronder ikzelf een voorstadium van baarmoederhalskanker) en andere psychische spanningen(inclusief ikzelf).

Maar iig, nu een week gestopt... Ik wil er echt van af! Ik ben vandaag voor het eerst sinds n week zelfstandig naar de toilet geweest... Vreselijk veel pijn gehad en nog steeds en al n achterlijk dieet opgezocht, om snel van m'n overtollige kilo's af te komen...dus of ik ooit van m'n eetstoornis afgekomen ben..lijkt er niet op hč ;-))
Dus ook ik kan tips geven, maar ook gebruiken... Misschien vind ik hier op dit forum steun...dit omdat ik het alleen moet doen en het toch wel zwaar vind!!

Nu ik dit alles zo schrijf lijkt het me een goed idee om dit te kopieren en nr mijn behandelaar te mailen! Heb ik toch ook die stap gezet...

Groetjes
nikki - Donderdag 8 maart 2012 23:04
Ik ben net terug uit het ziekenhuis. Ik heb de gevolgen onder ogen mogen zien van 8 jaar lang intensief laxeermiddelgebruik... Mijn darmen doen niet veel meer en de boel was zo ontstoken in vooral de dunne darm,maar ook de galblaas en die is er dan ook uitgehaald, ook de lever, alvleesklier en van onderen zeg maar. Mijn hele weerstand was - is weg. Ik kwam doodziek aan in het ziekenhuis. Ik slikte alles aan laxeermiddelen want op een gegegven moment heb je steeds meer nodig en dan houdt het op en kon ik dus op twee dagen na, 4 weken niet meer poepen. Mijn buik was enorm opgeblazen en ik verloor van onderen (overal dus ook blaas en vagina) veel bloed. Goed wat stoffen uit mijn lichaam gespoeld waaronder kalium en dat is dus levensgevaarlijk, want dat heb je nodig voor je hartspieren. Dus dat laxeermiddelen alleen maar vocht af zouden drijven is onzin. Ik moet nu heel veel medicatie slikken en kan nog heel vaak terugkomen in het ziekenhuis. De opname was alles behalve prettig. Ik heb nog nooit zo pijn geleden en je wilt niet weten wat er moet gebeuren om dan ontlasting uit je lichaam te krijgen want ze zijn er op alerlei manieren 12 dagen mee bezig geweest. Nu afwachten hoe het verder gaat. Hopen dat de medicatie aanslaat en dat er niet een stoma of id. nodig zal zijn. Ik moet veelrusten om bij te komen van de operaties en te herstellen van de ontstekingen. En verder vaak terugkomen. En nu baal ik, dat ik vroeger zo slank moest zijn van mezelf. De prijs betaal ik nu en die is levensbedreigend.

Ik las hier ook ergens van iemand dat ie 2 tabletten had geslikt en niets voelde dus alle 30 tabletten wel even in wou nemen... Dat dacht ik in het begin ook en toen nam ik er niet 30, maar 'nog maar' 8 en ik ben toen bewusteloos geraakt en best lang. Onderschat die rotpillen echt niet.
Anoniem - Dinsdag 13 maart 2012 13:08
Help!
Ik heb gisteravond 1 laxeerpil genomen ( van de DA)
En vanmorgen 1 maar er gebeurde niks alleen maakte mijn maag hele raare geluiden..
Dus heb ik er net 2 tegelijk ingenomen.
Is dat erg?
Zijn mijn darmen dan nu al lui?.. Ik hoop het niet!
Xx meisje in paniek
ik - Donderdag 29 maart 2012 17:42
Ik neem al een paar jaar on and off laxeerpillen, bijna elke dag. De laatste tijd neem ik er weer minstens x per dag. Nu een rare vraag, heeft een van jullie ooit wel eens bloed bij de ontlasting gehad?want dat is bij mij nu de afgelopen dag nl het geval.
Proud Team - Donderdag 29 maart 2012 17:47
@ik

het lijkt ons verstandig hiermee naar de huisarts te gaan. Zoveel laxeermiddel gebruiken kan je lichaam op den duur ernstig beschadigen.
pino - Zaterdag 14 april 2012 20:14
Ik gebruik al z'n 4 jaar met afwisselend periodes waarin ik gestopt was, laxeertabletten. Het is me gelukt het nemen van de pillen tot x per dag te krijgen. Het is nog steeds teveel maar al beter dan eerst. Door het meerdere malen volledig stoppen van de laxantia weet ik wat de gevolgen in die periode zijn. Het is echt een HEL. 2 weken geleden ben ik een aantal dagen gestopt, dit was wederom een hel. Ik weet niet meer hoe ik ervan af moet komen, wat ik moet doen en in hoeverre er beschadigingen opgetreden zijn. Mijn huisarts weet er he-le-maal niks van dus kan mij niet verder helpen dan een aantal zakjes movicolon per dag voor te schrijven. Weet iemand waar ik terecht zou kunnen voor specifieke hulp? Ik las hierboven over onderzoeken in het ziekenhuis, zou zoiets kunnen? Of moet hiervoor de ernst van mijn probleem zodanig zichtbaar zijn?
Jasmina - Maandag 20 augustus 2012 18:36
als ik het zo hoor zijn laxeerpillen echte "killers" ik hoop dat ik er nooit Ć©Ć©n zal nemen. Ik wens je in ieder geval heel veel succes!
Ella - Maandag 18 februari 2013 16:37
Beste meiden die hierop hebben gereageerd,

Ik houd mijn profielwerkstuk over dit onderwerp, omdat ik vind dat er betere voorlichting gegeven moet worden hierover. Zoals ik hierboven ook lees is dat niet echt het geval.

Zouden jullie mij misschien kunnen helpen door middel van jullie verhaal te vertellen of misschien een interview of enquete in te vullen? (ideeƫn zijn welkom!)

Groetjes Ella
jola - Vrijdag 22 februari 2013 19:36
Ik vind mezelf veel te dik en dat is ook zo ik heb al 2x geprobeert om niet meer te eten dat is mij aardig gelukt maar hielt het niet meer vol dus ben ik maar weer gaan eten ik weet niet waarom maar ik wil gewoon perfect zijn dus niet dik daarom heb ik besloten om laxeertabletten te gaan slikken ik hen ze vandaag gehaalt en heb in een halve dag al 3 pillen geslikt ik had nooit gedacht dat ik zonder er bij na te denken er 3 op 1 dag zou nemen maar sat heb ik dus wel gedaan ik weet dat als ik nu stop het niet zo moeilijk zal zijn dan dat ik er nog een week mee door ga maar ik ben ook minder gaan eten ong. De helft van wat ik.normaal eet heb ik als ik zo door kans op anorexia of zal ik dat hierdoor noet krijgen? Ik hoop dat iemand mij kan/wil helpen aan mn vriendinnen wil ik het niet vertellen
Gr mij
iemand - Dinsdag 2 april 2013 01:01
ik zat er eerst over na te denken om deze pillen ook te gaan slikken(want vindt me zelf te dik...) maar na al de reacties door te lezen ben ik het niet meer van plan... weet iemand een andere manier om snel af te vallen (een manier die niet schadelijk is)???
gr mij
Jill - Zaterdag 10 augustus 2013 13:09
Ik zat er ook over na te denken om te slikken, ga nu zeker niet doen. Heeft iemand anders afvaltips? Want het is voor mij wel nodig moeten paar kilootjes af te vallen, ook voor mijn zelfvertrouwen. Soms word ik namelijk op school dikke genoemd. Ik ben 1,62 en weeg xx kilo. Mijn moeder zegt dat ik niet te dik ben, maar moeders zeggen altijd wat zei denken dat het beste is voor hun kind. Ik denk dat ik wel iets wil proberen, minimaal 5 kilo eraf en misschien meer? Ik ben ook al trots op mijzelf, we gingen laats friet halen en toen heb ik stiekem geen friet gegeten alleen mijn mexicano, want ik moest iets opgeven voor erbij. Ook had ik een zak snoep gekregen en die heb ik aan mijn broer gegeven want ik luste die snoepjes niet (eigelijk wel hoor).
Groetjes Jill

-Geen gewichten noemen. Je bent welkom op het forum en in de chat-
angela - Maandag 30 september 2013 19:07
Hey Ik Heb vandaag voor het eerst 2 laxeertabletten
Bisacodyl 5 mg op. Is nou al echt denk 4 uur of meer geleden.
En IK zit echt vol en hard is het daar benede. Wil het graag weg hebben.
IK ga der niet nog 1 doen. MOrgen dokter ?
angela - Maandag 30 september 2013 19:11
Aan jill. Ja gewoon sportief wezen fitness . Met een vriendin hard lopen?
Bepalen ongeveer 2 in de week 3x dan kom je der xx
Jade - Zaterdag 28 december 2013 19:57
Mensen, laxeerpillen werken pas na minstens 6 uur, maar het kan ook pas na 12 uur. Ga dus niet pillen blijven slikken als je niet gelijk iets merkt..
anoniem x - Maandag 5 mei 2014 15:44
Ik gebruik ook laxeerpillen, en het is echt waar wat ze zeggen. Ik moet steeds meer gebruiken om t zelfde effect te krijgen. Op een dag slik ik rond de 12/15 pillen eg het word steeds meger. Ik ben bang dat ik nooit meer ga kunnen stoppen. Iemand tips?
Xxx - Vrijdag 7 november 2014 14:33
Van de week naar de dokter geweest met mijn verslaving.Ik zat er op ongeveer 30 per dag.
Na jaren slikken kon het niet langer zo doorgaan.Misselijk,braken,krampen en daardoor flauwvallen,pijn onder mijn ribben,slecht gebit enz..
Ik word nu begeleid met het afbouwen van de pillen en neem daarbij een zakje movicolon.
Begin er nooit aan,want het maakt je kapot!!
luna - Zondag 1 maart 2015 19:36
K slik ze ook, maar wanneer en hoeveel moet je er slikken tot dat je flauwvalt? Want dan kan ik daar op letten als het lukt, heb al wel last van... Zegmaar water poep buikpijn/buikkrampen en soms beetje dizzy...
Ashley - Donderdag 15 oktober 2015 07:45
Ik neem er ook zoveel de laatste tijd :( ben nu bang dat me darmen niet meer werken en ben bang voor iets aan me hard sinds ik dat gelezen had op internet.
Kan ik er nog mee stoppen en weer op een normale manier naar de wc ik hoop het ga het proberen.
Lisanne - Donderdag 27 oktober 2016 23:42
Ik wil ook graag pillen alleen me ouders mogen het niet weten.
Hoe kan ik ze het best hallen.
Ik ben 12 dus weet het niet help!!!!!
T. Huisman - Woensdag 30 november 2016 13:06
De huisarts kan metamuciel voorschrijven want dat is minder schadelijk voor de darmen. En verder is er van Roosvicee laxo te koop bij de drogist. Verder vezelrijke voeding en fruit met schil op eten. Dulcolax en Nourilax N. geven van die krampen en verder niet gezond. Je hebt steeds mee nodig om het zelfde effect te bereiken. Soms ging mijn tante wel een op reis naar een ander land en daar had ze vaak last van verstopping en dan nam ze incidenteel een Dulcolax in om de stoelgang weer op gang te brengen maar dit is zo excessief en schadelijk voor de gezondheid. Ik vind dat de winkel iemand niet te veel mag mee geven als zij twijfel hebben dat je er misbruik van maakt dan zou het in een databank moeten staan en dan mogen ze die laxeermiddelen niet meer meegeven of verkopen. Dit omdat het schadelijk is om er misbruik van te maken waarbij het niet nodig is en waarbij het schadelijk is voor de gezondheid. Het lijkt zo wel een verslaving en daar moet je van af. .
T. Huisman - Woensdag 30 november 2016 13:12
Snijkoek heeft ook wel een laxerende werking en brengt de stoelgang ook op gang. Voor mensen die een zittend leven leiden bijv. Ik vind die laxeermiddelen maar niets. Vooral Sennacol niet want als je die met vruchtensap gebruikt heeft dat vervelende bijwerkingen. Wat een excessieve hoeveelheden laxeerpillen slikken sommigen. Mag de winkel of apotheek die wel geven aan iemand die er misbruik van maakt? Is er echt sprake van hardnekkige verstopping dan zou je ze wel meegeven. De huisarts kan een minder schadelijk middel voorschrijven. Laxo van Roosvicee is ook wel laxerend. Zo af en toe een slokje ervan innemen is minder schadelijk.