Weekday: My Body My Image

 

Na het eerste seizoen van Curvy Supermodel en de onbewerkte foto's van Asos, komt ook Weekday met een nieuwe campagne waarin alle vrouwenlichamen gevierd worden. De nieuwe zwemcollectie is een prachtige serie foto’s geworden van hoe vrouwen er over de hele wereld écht uitzien in een bikini of badpak. 

Natuurlijk zijn de slanke modellen die we meestal zien net zo goed échte vrouwen, maar het beeld in de campagnes vraagt al lange tijd om een meer realistische weergave van het vrouwenlichaam. Weekday ging voor hun nieuwste zwemkleding campagne op zoek naar vijfentwintig vrouwen uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden. De opdracht luidde als volgt: maak een zelfportret met zwemkleding van Weekday, waarmee je laat zien hoe jij zou willen dat het vrouwen lichaam geportretteerd zou worden. De vrouwen kregen alle vrijheid en mochten zelf bepalen hoe ze op de foto gingen. 

Hier willen we meer van zien! Zelf ben ik al jaren een fan van Weekday. Ik vind dat zij al een tijdje op een prettige manier spelen met de manier waarop zij hun kleding laten zien. Je ziet vaak androgene modellen, veel diversiteit en veel verschillende lichaamsvormen. 

Tijdens mijn eetstoornis droeg ik de hele zomer nooit zwemkleding. Hoe warm het ook was, hoe veel mensen er ook de zee in gingen, ik bleef veilig aan de kant met genoeg kleding aan. Zelfs na mijn herstel, toen ik wel weer zwemkleding wilde dragen en mee wilde doen met die zomerse activiteiten, vond ik zwemkleding kopen een enorme beproeving. Het beeld dat ik had van mij lichaam was nog steeds behoorlijk verstoord en daarnaast hielp het niet mee dat mijn lichaam nooit leek op dat van de modellen op de foto. 

Dat een lichaam niet één bepaalde vorm hoeft te hebben om mooi te zijn, wisten we al, maar Weekday bewijst dat nogmaals met deze foto’s. De vrijheid, speelsheid en schoonheid vind ik in elke foto tot z’n recht komen en ik kan hier alleen maar heel erg enthousiast van worden. Natuurlijk komt die zelfverzekerdheid voor het grootste deel van binnenuit en zullen we zelf moeten voelen dat we allemaal mooi genoeg zijn om in zwemkleding rond te lopen. Maar ik denk dat dit soort campagnes zeker kunnen helpen om iets liefdevoller naar ons lichaam te kijken. 

 

Wat vind jij van deze campagne van Weekday?

Bron: weekday

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eenzaam-bloempje - Woensdag 9 mei 2018 12:49
Super goede en mooie campagne. En wat zijn deze vrouwen mooi en krachtig.
LeRose - Woensdag 9 mei 2018 13:14
Een woord: cooool
Lost girl - Woensdag 9 mei 2018 19:54
Wauw, modellen waar ik me ook een beetje mee kan identificeren. Bijzonder en leuk.
x - Donderdag 10 mei 2018 09:29
prachtige foto's