Wat zegt je uiterlijk over jou

 

We leven in een wereld waarin mensen elkaar vanaf de eerste ontmoeting direct in 'hokjes' plaatsen. Dit maakt het overzichtelijker en hier voelen we ons fijn bij. Dit gebeurt binnen enkele seconden. Mensen vormen vrijwel direct een mening gebaseerd op wat zij zien. Best oppervlakkig en ik vind het ook zonde. Mensen zijn zoveel meer dan wat je voor het eerste ziet. Maar het is nou eenmaal zo. Dus dan moeten we er maar het beste er van maken. Wat straal jij uit? Wat voor kleding draag je? Komt dit overeen met hoe jij je voelt? Kortom: Zie jij er uit zoals je echt bent?

Mensen die veel donkere kleuren dragen, veel zwarte kleding, krijgen vaak de stempel van somber en negatief. Draag je veel kleurrijke kleding in verschillende combinaties? Dan wordt je al snel neergezet in het hoekje "vrolijk en een tikkeltje kinderlijk'. Heb je een wat extremere en apartere stijl? Nou, dan ben je creatief en artistiek, misschien ook een beetje eigenaardig. Draag je vaak nette kleding? Dan ben je vast star en zakelijk.

Vrouwen
Bron

Onzin natuurlijk! Maar zo werkt het wel. Dan heb je toch het liefste dat anderen je in een hokje plaatsen waar jij je goed bij voelt? Misschien vind je het soms fijner als mensen je vrolijker of zakelijker inschatten dan dat je daadwerkelijk bent. Veel mensen verschuilen zich achter een slobbertrui en joggingbroek, in plaats van hun voorkomen en kledingkeuze te gebruiken bij het benadrukken van hun persoonlijkheid. Maar waarom is het goed om er uit te zien zoals je bent?

1. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Dus het kan maar beter goed zijn. Laat zien hoe leuk je bent en waar jouw kwaliteiten liggen! Dan hoef je later ook geen moeite te doen om jezelf uit het verkeerde hokje te wurmen.

2. Je ziet er leuker uit.
Heel simpel maar het is zo waar. Mensen die aandacht besteden aan hoe zij eruit zien, zien er beter uit dan mensen die dit niet doen. Wat straal jij uit als je geen aandacht aan je uiterlijk besteed?

3. What you see is what you get.
Wanneer mensen jou zien zoals jij daadwerkelijk bent, weten zij waar ze aan toe zijn maar jij ook. Ze doen aardig tegen je omdat ze je aardig vinden. De complimenten die ze geven, gaan over hoe jij bent en niet over hoe je je voor doet. De kans dat ze je anders inschatten dan hoe je bent, is hierdoor kleiner. Dit is heel handig als je nieuwe mensen gaat ontmoeten of bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt.

4. Je voelt je zelfverzekerder.
Als je uitstraalt wat je wilt uitstralen, voel je je over het algemeen zelfverzekerder. Dit straal je dan ook weer uit wat allemaal een positieve uitwerking heeft.

5. Wat je uitstraalt, trek je aan.
Wanneer je uitstraalt hoe je daadwerkelijk bent, is de kans groter dat je mensen aantrekt die bij jou passen. Mensen met soortgelijke interesses die waardevol kunnen zijn in jouw leven.

Wat zegt mijn kleding over mij?
Mijn kledingstijl is best uiteenlopend. De ene keer draag ik een jurkje met hakken en sta ik uren voor de spiegel om mijn haar goed te krijgen. De andere keer draag ik een jeans met allstars of uggs (ja echt), een shirt en een vestje. Ik zie mijzelf wel als een breed georienteerd en veelzijdig persoon. Ik denk dat dit ook wel in mijn kleding terug te zien is. Ik hou wel veel van basics en om dit te combineren met leuke accessoires of accenten (zoals gekleurde nagellak).

De periode dat ik niet zonder make-up de deur uit ging, ligt ver achter mij. Daarnaast heb ik er ook geen problemen mee om in mijn joggingbroek naar de supermarkt te gaan. Ik denk dat dit zeker te maken heeft met wie ik nu ben. Het is niet dat ik dan denk 'jeetje wat zie ik er vandaag leuk uit', maar het maakt me niet meer zoveel uit. Het is misschien ook wel een beetje gemakszucht maar ik accepteer mijzelf ook gewoon.

Jurkje Jeans en shirt

Wel voel ik mijzelf het beste en mooiste als ik meer aandacht aan mijn uiterlijk besteed. Soms neem ik echt de tijd om te beslissen wat ik aan ga trekken maar vaak heb of maak ik hier geen tijd voor. Nu ik dit blog schrijf, besef ik dat dat eigenlijk best zonde is. Ik mag best tijd maken om er leuk uit te zien en uit te stralen wie ik eigenlijk ben. Ik wil graag dat mensen mij zien zoals ik ben en dat er geen verkeerde oordelen ontstaan.

Zelf denk ik best vaak wanneer ik iemand beter leer kennen: 'Jij bent in werkelijkheid zo anders dan ik had verwacht.' En waar is die verwachting op gebaseerd? Juist! Op hetgeen wat ik voor het eerste zag en het hokje waar ik diegene in had geplaatst. Eigenlijk best oneerlijk. Want diegene moet dus zijn/haar best doen om uit dat hokje te komen. 

Een rek vol kleding. Wat kies je?
Stel je voor dat er een hele grote ruimte is, vol met rekken kleding, schoenen, accessoires, etc. Je kan alles pakken wat je wilt om te laten zien wie jij bent. Waar voel jij je goed in? Welke items passen bij jou en zorgen er voor dat jij je op je best voelt?

Mijn kledingkeuze hangt heel erg af van mijn stemming en de gelegenheid waarvoor ik het uit moet kiezen. Ik denk dat ik zou gaan een skinny jeans (grijs of denim), een mooie vrouwelijke top, een leuk vestje of jasje en hakken, enkellaarsjes of allstars. Of voor een mooi aansluitend jurkje in een pastel- of aardetint, een mooie clutch en hakken. Ik weet heel goed wat ik wil maar ergens kan ik niet zo goed kiezen. Dit past ook wel bij mijn persoonlijkheid.

Closet
Bron

Het gaat hierbij natuurlijk heel erg om het uiterlijk, maar dit is een begin. Uiteindelijk doet het er toe dat je je van binnen goed voelt en dat je dit ook uitstraalt. Maar ik ben er van overtuigd dat wat je van buiten ziet, zeker kan bijdragen aan hoe je je van binnen voelt. Daarom denk ik het dat goed is om te laten zien wat jij goed vindt aan jezelf, waar jij blij mee bent en wat jij kenmerkt als de positieve eigenschappen van jouw persoonlijkheid. Want die heb je.

Welke items zou jij halen uit het rek vol met kleding? En wat zegt dat over wie jij bent?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Rose - Zaterdag 14 december 2013 12:10
Mijn kledingstijl weerspiegeld wel echt wie ik ben, nu ik het zo aan het lezen ben.
Mijn kledingstijl is stoer met een zachte gloed. Daar mee bedoel ik bijvoorbeeld een kanten shirtje met daaronder een boyfriendbroek met gaten.
Dat stoere is omdat ik een sterke mening heb en ook dapper ben, en dat kanten shirtje omdat ik ook wel verlegen en best zacht/lief ben.
ieman die een meisje is - Zaterdag 14 december 2013 12:51
mijn kledingstijl is stoer rock achtig draag liefst zwart (ook wel andere kleuren hoor)
als ik moest kiezen wat ik uit kast zal nemen is stoere spijkerjasje met eem stoere print (zoals legerprint met van die steentjes erop) omdat ik soms best veel durf en mijn mening te geven wat ik eerst heel moeilijk vind en dat ik nu wel kan en wat zelfde wat blackrose zegt eenkanten shirtje omdat ik nog steeds een verlegen kant heb
B - Zaterdag 14 december 2013 15:10
Ik draag vaak simpele onopvallende kleding.

Het liefst zou ik elke dag jurkjes dragen of skinny jeans met een mooie top en een leuk jasje. Met hakken of gewoon sneakers. Maar daar heb ik het zelfvertrouwen, het lichaam en het geld niet voor. Anders zou mijn kledingkast er echt heel anders uitzien.
Romy - Zaterdag 14 december 2013 17:26
Het liefst kleding wat net iets anders is dan wat anderen aan hebben, maar toch netjes, stijlvol en vrolijk.
Toch combineer ik dat anders en dat vrolijke bijna wel altijd met een donkere skinny jeans, daar voel ik me toch het prettigst in.

Helaas is mijn portemonnee niet oneindig gevuld en moet ik vaak dingen die ik echt leuk vind laten hangen, de kleding kost wel veel... Wat dit over mij zegt? Geen idee. Ik wil anders zijn, uniek, misschien dat wel. Maar hiermee opvallen is wel doodeng.
N.I.91 - Zaterdag 14 december 2013 18:45
Stoer, casual, sportief. Geen rokjes, hakjes etc. Loose fit broeken. Wel kleding die niet al te druk is met printjes enzo. Het liefst blauw, rood, wit, grijs en zwart. Er zitten ook zachte/rustige elementen in mijn kleding en zo ben ik ook ja. Houd wel van aanpakken, heb mijn ook vrij snel klaar. Maar ben ook gevoelig en houd (soms te) veel rekening met andere mensen. Ben ook op andere gericht, dus zal ik sommige kleding ook niet dragen, ook al zou ik het wel leuk vinden (maar dat zijn meer doodshoofdselementen e.d. ;) )
Zulke dingen dus :-)
tanjansen - Zondag 15 december 2013 21:22
Ik draag vaak zwart met af en toe een fel kleurtje en strakke kleding. Ook heb ik vaker bijv doodshoofd elementen aan zoals een doodshoofd shirt of doodshoofd oorbellen. Het klppt ook wel dat ik de laatste tijd nogal somber voel e.d. maar ik voel me ook beter in zwart...
tanjansen - Zondag 15 december 2013 21:22
Ik draag vaak zwart met af en toe een fel kleurtje en strakke kleding. Ook heb ik vaker bijv doodshoofd elementen aan zoals een doodshoofd shirt of doodshoofd oorbellen. Het klppt ook wel dat ik de laatste tijd nogal somber voel e.d. maar ik voel me ook beter in zwart...
xXxpaula - Maandag 16 december 2013 11:07
Oeh, als ik echt mocht kiezen uit dat rek zou ik gaan voor een mooi A-lijn jurkje in een wijnrood of paars met een kort zwart jasje, dikke zwarte panty, zwarte korte laarsjes met een flinke hak en een leuke clutch in een opvallende kleur (maar een andere kleur dan het jurkje). Verder gouden sieraden, ik heb een hekel aan zilver.
Kleding - Maandag 16 december 2013 18:01
Rokjuuuuhhh. Ik wordt gezien als extreem kinderlijk, maar ja. Ik houd van de kleur rood n.n Maar toch heb ik na de laatste keer dat iemand dat tegen mij zei nog eventjes mijn kledingstijl aangepast. Best wel jammer eigenlijk.... Toch vind ik nette/ouderwetse kleren het leukst n.n Kniekousen (wit xD), een net rokje (maar niet strak, dus wel met onderaan dat het wijd is zeg maar, en met eventuele overlap over het gehele rokje). Dan een strak shirtje / vestje / blousje erboven en in mijn rok stoppen. Twee lange vlechten in of juist een lage paardenstaart. Tja... Maar dat hoort nou eenmaal niet..
someone - Zondag 27 juli 2014 20:18
ooh, leuke blog! :)
ik zit soms met zoveel stomme dingen in mijn hoofd, hier kan ik wel wat mee ;)
moest ik meer zelfvertrouwen hebben zou ik zoveel leuke dingen (nou ja ik vind zo leuk en mooi) aantrekken! maar ja, ik kijk vaak naar andere... ze zouden het misschien niet zo mooi vinden of zo... kan iemand hier mij misschien mee helpen? dat ik meer zelfvertrouwen krijg? en dingen durf aandoen die ik zelf prachtig vind?
someone - Zondag 27 juli 2014 20:20
ik wil ook super graag een blog starten, maar ik wil dat niemand het weet wie ik ben :) dan kan ik bv de hele tijd ervaringen erop zetten en vragen stellen, mensen helpen en zelf geholpen worden
hoe moet ik dit doen?