Wat is jouw grootste miskoop?

 

kledingMijn kledingkast is flink gevuld. Of is hij gewoon veel te klein? Ik weet het niet, of wel, maar wil het niet toegeven. Ik vind het moeilijk dingen weg te doen, maar heb ook zeker wel een stapeltje kleren dat ik nooit draag. Miskopen zijn het. Ik vond het leuk aan de hanger, of had achteraf toch een andere maat moeten hebben. Of het was achteraf gezien toch niet helemaal mijn stijl.

Veel vrouwen doen miskopen. Volgens Lambrini kocht 79 procent van de ondervraagden wel eens iets dat zij als miskoop bestempelen. De groep die ondervraagd was bestond uit 2.000 vrouwen. De meest voorkomende redenen van een miskoop zijn:
56%: Omdat het niet meer in de mode is
54%: Omdat het er goedkoop uitziet
33%: Omdat het te bloot is
21%: Omdat partner of vriend(in) heeft gezegd dat het echt niet kan


Een kwart van de vrouwen verscheurde of verwijderd een foto waarop zij in de kleding te zien was.
Wat maken we ons toch druk om hoe we eruit zien. Maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om te shoppen en leuke kleding te dragen. Helaas horen daar ook miskopen bij. De volgende kledingstukken komen het meest voor bij vrouwen die miskopen hebben gedaan.

1. Leren broek
De leren broek is deze winter weer helemaal hip, maar 46 procent van alle vrouwen vindt de leren broek een miskoop. Ze vinden de broek niet flatterend en vinden het er goedkoop uitzien.


2. Glanzen trainingspak
37% van de vrouwen die ondervraagd waren vind dit te opvallen en het doet het toch teveel denken aan de jaren '80.

3. Velours trianingspak
Deze pakken zagen we al vaker bij celebs. Maar 37% van de 2.000 vrouwen vindt toch echt dat die velours billen op de bank thuis moeten blijven zitten en niet buitenhuis of in het openbaar gedragen moet worden.

4. Fluoriserende kledingstukken

Bij anderen staat het misschien leuk, maar 35% van de vrouwen draagt het niet, ondanks dat ze het in de kast hebben liggen. Zonde, maar veel vrouwen vinden het achteraf gezien toch iets te jong en niet elegant.

fluo


5. Doorkijkblouses
Deze blouses zijn vooral in het voorjaar een hot item geweest. In de winter is dit echter iets te koud, maar dat is niet de reden dat hij bij veel vrouwen in de kast blijft liggen. 35% van de vrouwen vindt dit kledingstuk oncomfortabel en te sexy.

6: Heuptasje
Het heuptasje had voor veel vrouwen best in de jaren '90 of bij oudjes uit Florida mogen blijven. De tasjes kunnen dan erg handig zijn, voor veel vrouwen is dit een regelrechte miskoop. 33% heeft er een en draagt hem niet.

7. Naveltruitjes

Shirtjes waarbij je blote buik te zien is zijn voor 30% van de vrouwen een miskoop. Ze vinden het leuk bij tieners die een strakke buik hebben, maar de meeste vrouwen voelen zich er erg oncomfortabel bij.

8. Michelenjas
Je kent het wel. Je denk slim te zijn en koopt een extra warme winterjas. Erg elegant is hij niet, maar wel warm. Achteraf voel je jezelf erg ongemakkelijk in de jas en blijft hij toch aan de kapstok hangen. Drie op de tien is het hier mee eens.

9. Crocs
Ze kunnen dan nog zo lekke zitten, maar voor veel vrouwen waren Crocs te oncharmant en daarom en miskoop. 29% heeft dan ook spijt van haar aankoop.

crocs


10. Lieslaarzen
Ineens was het helemaal hip om hoge, lange laarzen te dragen. Toch vindt 28% dit niet zo leuk meer als dat zij van te voren dachten. Ze zouden deze zeker niet opnieuw aanschaffen.

11. Hotpants
Sommige vrouwen houden ervan, maar één op de vier voelt zich bekeken en oncomfortabel in dit kledingstuk.

12. Klompen
De celebs denken er anders over, maar 23 procent vind klompen niet charmant en oncomfortabel.

13. Minirok
Aan de hanger en bij anderen misschien leuk, maar 18% vond het er achteraf toch niet zo leuk uit zien als dat ze hadden gedacht.

14. Jeans met wijde pijpen
De reden is niet helemaal duidelijk, maar blijkbaar vind 14% deze aankoop achteraf niet zo fijn al dat hij van te voren leek.

15. Poncho
Een poncho mag dan hip zijn, maar 8% vind het onhandig op de fiets en niet warm genoeg.

poncho

Tip: Bewaar de bon, zodat je het altijd nog terug kunt brengen. Laat je verder niet teveel beïnvloeden door anderen. Doe je ding en zoek goed uit wat jouw stijl is. Tips om je eigen stijl te ontdekken, vind je HIER.

Wat is jouw grootste miskoop?

Bron: Nina.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

blauwwolkje97 - Donderdag 15 november 2012 11:08
nouja, ik switch nog al vaak van style.
dan ben ik een beetje alternatief gekleed (muts, nerdbril, etc) en dan ga ik shoppen en ga ik alle alto winkeltjes in. de volgende dag heb ik er geen zin meer in en ga ik weer als een huppelkutje over straat ;p
M. - Donderdag 15 november 2012 11:33
Ik heb pumps die niet lekker lopen (en waar ik ook niet op durf te lopen omdat t er ook zo oncomfortabel en onhandig uitziet...). Voor de rest heb ik veel kleding die ik dan toch wat te klein heb gekocht en die ik vervolgens niet aantrek omdat t niet lekker zit:$
Puoli - Donderdag 15 november 2012 11:52
Ik heb ooit eens de moed gehad om spierwitte lange cowboylaarzen te kopen (echt duur Ö) omdat ik ALTIJD niet ader draag dan zwart,..
Blijkbaar heeft het me eigelijk toch niet kunnen overhalen want ze staan nu al 3 jaar in de kast en nooit gedragen xp
Singingbee - Donderdag 15 november 2012 12:16
Haha idd zo'n michelenjas die heeeeerlijk warm is maar die ik never draag omdat ie zo onflatteus is. Leren lieslaarzen heb ik vorig jaar aan mijn moeder verkocht, nooit gedragen. Verder heb ik een oranje rok van de H&M die ik 1 keer heb aangehad. Die felle kleuren is ook niets voor mij.
En een heuptasje vind ik juist cool! Ik heb er alleen zelf (nog) geen. Een doorkijkblouse draag ik met een zwart hemdje eronder.
Amber - Donderdag 15 november 2012 14:29
Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen dingen niet meer dragen omdat het 'niet meer in de mode' is. Ik heb het idee dat de mode om de drie jaar weer hetzelfde wordt, en er altijd heel weinig verandert, en iedereen in NL er maar zo standaard mogelijk bij loopt.

Ik heb wel miskopen die niet lekker zitten, of ik die ik niet flatterend vond met mijn figuur. Of dat ik gewoon niet zo goed weet waarom ik het telkens niet uit mn kast pak =P
LaDolceVita - Donderdag 15 november 2012 16:43
Hahaha tja ik heb ook een leren broek maar durf hem ook niet te dragen. En verder hangt me kast eigenlijk vol met kleding die ik niet draag. Heb behoorlijk wat miskopen, ook wel veel dingen die ik niet aan durf.
Kay - Donderdag 15 november 2012 19:04
Ik heb grijze laarzen gekocht vorig jaar, maar ik vind het heel erg lastig om ze te combineren. Had achteraf gezien liever een ander kleurtje gehad
Flowbow - Donderdag 15 november 2012 20:01
De meest 'aparte' kleding is dus vaak miskoop. Alleen zijn ze soms een trend en koopt iedereen ze. Doe ik zelf soms ook hoor.

Mijn miskopen zijn vaak jurkjes.
kim300808 - Donderdag 15 november 2012 21:38
Er werd een aantal seizoenen achter elkaar gezegd dat de jeans met wijde pijpen helemaal hot waren, maar ik moet eerlijk zeggen dat het met nooit in het straatbeeld is opgevallen...
thattgirl - Woensdag 27 maart 2013 17:12
een geel jurkje hij zager vet leuk uit maar toen ik hem aan.had zag het e niet uit had geen model en veelste groot haha
lunamira - Woensdag 27 maart 2013 18:04
een vest bij primark, iets te klein gekocht...:( nooit aangehad.En schoenen bij de primark ook nooit aangehad, echt zonde!!! Ze hebben daar prachtige kleren maar ik doe daar dus snel te spontane aankopen..