Wat Phoi Cai wel en niet draagt

 

Met alle trends die er zijn, kan het soms best lastig zijn om jouw eigen kledingstijl te vinden. Het heeft bij mij best lang geduurd voordat ik de kledingstijl vond die bij mij paste. Ik zou mijn kledingstijl eigenlijk ook niet onder een naampje kunnen plaatsen. Het is mijn stijl en ik denk dat het voor iedereen wel uniek mag zijn. Het gaat er tenslotte om hoe jij je er in voelt! Zolang je je er goed in voelt, vind ik het een mooie stijl.

Zoals ik schreef, was het voor mij best een zoektocht om een kledingstijl te vinden waar ik me goed bij voel. Voor mij zijn enkele voorwaarden belangrijk; het moet fijn zitten, ik moet het leuk vinden en me er goed in voelen. Vroeger heb ik diverse stijlen geprobeerd. In het begin werd mijn kleding door mijn moeder uitgekozen, maar naarmate je ouder wordt, krijg je meer ruimte om ermee te experimenteren. Mijn moeder kleedde me best netjes en daarna ben ik eigenlijk zelf erg gaan experimenteren met meer kleuren. 

strand

Ik voelde me er prima in, maar op een gegeven moment was ik er klaar voor om vooral mijn eigen stijl te gaan vinden. Het ging langzaam en het was erg zoeken. Het is eenmaal lastig om niet beïnvloed te worden door de mensen om je heen of door de trends waar je soms niet omheen kan. Ook ik heb met Uggs gelopen en ook mijn paar Birckenstocks gebruik ik nog regelmatig. Ik vermijd trends zeker niet, maar ik ga er niet blindelings in mee. Als ik een paar schoenen kies, is dat vooral omdat IK het fijn vind lopen. Niet omdat iedereen ermee loopt.

Ik zou mijn kledingstijl beschrijven als simpel, comfortabel, netjes maar ook casual. Het heeft me wat jaren geduurd voordat ik mijn eigen kledingstijl heb gevonden en waarschijnlijk gaat het in de komende jaren nog vaak veranderen. Smaken veranderen nou eenmaal! Misschien kom ik een trend tegen die me wel aanspreekt, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat een trend niet veel hoeft te zeggen. Een trend is slechts een suggestie en daar hoef ik niet in mee te gaan als ik dat niet wil. 

Wat ik niet snel zou dragen:

♦ Maxi-jurken
Ik draag sowieso niet vaak jurken, maar al helemaal geen maxi-jurken. Ze staan veel vrouwen heel mooi en vooral vorig jaar was het erg geliefd, maar ik vind het er bij mezelf vooral stuntelig uitzien. Ik ben zelf ook niet heel lang waardoor ik dan een stuk over de vloer meesleep. Het is ook niet voor iedereen weggelegd, toch?

♦ Skinnyjeans
Ik draag regelmatig spijkerbroeken, maar skinnyjeans zijn zeker niet mijn favoriet. Een tijdje waren ze helemaal in en kostte het me best wat moeite om nog een goede spijkerbroek te vinden die anders was dan een skinny jeans. Ik vind het vaak veel te strak om mijn been waardoor het een bekneld gevoel geeft. Spijkerbroeken mogen best wat vorm hebben en daarom kies ik niet een soort spijkerbroek maar kijk ik vooral hoe die zit. Het passen duurt even maar een spijkerbroek is ook een investering.

♦ Blousjes
Ik heb een aantal blousjes in de kast hangen voor het geval ik me een keer netjes moet kleden, maar eigenlijk doe ik ze nooit aan. Ik pas namelijk de standaard maten niet vaak waardoor een blouse of te lange/korte mouwen heeft of waardoor het aan de onderkant los zit en aan de bovenkant de knoopjes nauwelijks dichtgaan. 

♦ Laarsjes
Hoewel ik vroeger vaak op hakken liep, kan ik dat tegenwoordig nog geen dag volhouden. Voor speciale gelegenheden heb ik wel een paar nette schoenen, maar dit gaat vaak gepaard met blaren en veel pijn. Ze zien er leuk uit, maar mijn voeten vinden ze minder leuk... 

Wat ik wel graag draag

♥ Leggings
Ik ben dol op de comfortabele leggings. Niet iedereen is er fan van en dat mag. Ik vind ze echter heerlijk zitten en ik kan ze het hele jaar door dragen. Ze zijn niet te warm voor in de zomer en in de winter zitten ze juist heerlijk warm doordat het dicht op de huid zit. Ik kies geen leggings met gekke printjes, maar simpele zwarte leggings. Dan kan ik ze nog altijd combineren met een leuk truitje of een topje.

outfit

♥ Zwarte kleding
Vroeger droeg ik wel eens alles in het zwart, maar nu doe ik dat niet vaak meer. Ik probeer er vaak een kleurtje bij te combineren, maar het blijven vaak wel simpele kleuren. Zwart is wel de basis omdat ik me hier prettig in voel en ik vind dit makkelijk te combineren met bijna alle kleuren.  

♥ Allstars
Wat voor mij echt onmisbaar is, zijn mijn allstars. Ik heb één paar allstars in het blauw maar ik kan niet zonder. Als deze kapot zijn, haal ik nieuwe van dezelfde kleur. Ze lopen erg fijn en ik vind ze makkelijk te combineren met veel van de kleding die ik heb. Ik doe ze gerust het hele jaar door aan. Ze passen leuk bij een zomers outfit maar ook in de winter vind ik ze niet gek staan. Tenzij het te koud wordt natuurlijk...

♥ (Lange) vesten
Een vest kan soms zo fijn zitten. Ik kies vooral losse vesten die je heerlijk om je heen kan slaan. Dat voelt zo knus en op koude dagen voelt dat ook nog eens heerlijk warm. Dan is het wel extra fijn als ze wat langer zijn zodat ik het bijna als een deken om me heen kan slaan. Ik combineer dit vaak met een topje zodat het mijn vest ook makkelijk uit kan doen als het warmer is. 

Hoe zou jij jouw kledingstijl omschrijven?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M - Zondag 2 oktober 2016 11:42
Wat je op die strandfoto draagt, zou ik ook zo aan kunnen trekken.
Heel leuk.
S. - Zondag 2 oktober 2016 11:44
Dit inderdaad: ''Het moet fijn zitten, ik moet het leuk vinden en me er goed in voelen.''

Ik draag graag (wat dikkere) leggings en rokjes/jurkjes (met een dunnere legging eronder). Lange vesten vind ik ook fijn. En altijd zwart, donkerblauw of rood, en soms grijs. In andere kleuren voel ik me niet fijn.
RosieV - Zondag 2 oktober 2016 13:23
Ik kan me echt heel verschillend kleden, ik kan echt super vrouwelijk zakelijk kleden, casual zakelijk maar ik heb dus ook een kant die bv de trend van aankomende herfst heel leuk vind. Een beetje dat alternatieve dus ik zou zeggen creatief, zakelijk en bijzonder.

Wat ik nou echt niet zou dragen is broeken met glittertjes, korte topjes waar je een groot deel van je buik ziet. Als ik een crop top draag dan moet het echt precies aansluiten op een hoge taille rok zodat je geen buik ziet. Anders voel ik me er niet prettig in. En te felle kleuren zoals fel roze en groen echt dat hele neon gedoe vind ik niks.

Leggings vind ik met lange topjes en lange vesten echt heerlijk in de herfst.
Dus dat heb ik ook wel.

Maxi jurken draag ik ook niet vaak vanwege mijn lengte maar ik heb een gevonden die wel kan! Die me niet te groot is en echt heerlijk zit.

Met schoenen heb ik dat met Vans die gewone zwarte en nike air max heel erg.
Anoniempje - Zondag 2 oktober 2016 20:24
Ik draag heel graag jurkjes met een panty

thuis loop ik het liefst rond in een joggingbroek

Een te grote vast in om weg te snoezelen

Als ik een spijkerbroek draag is het meestal wel skinny dat vind ik elke seizoen wel prettig, handig bij een botje maar ook voor een ballerina
Erna - Dinsdag 4 oktober 2016 05:13
Ik draag meestal casual kleding,vooral omdat het bij mijn leven past.Het moet vooral lekker zitten en niet kreuken.
Toch droom ik ervan om heel chic gekleed te kunnen gaan šŸ˜Š
Wat ik nooit draag zijn leggings en pantys ,ik vind het benauwd en ze zijn meestal te kort voor mijn benen.
Blouses draag ik niet graag behalve als er heel veel stretch in zit .
Ik houd niet van zwarte kleren,ze maken me gedeprimeerd.
Riemen en ceintuurs vind ik akelige accessoires ze zitten me altijd in de weg,soms heb ik ze nodig in een broek,maar ik doe ze nooit om voor mijn plezier.

Mijn stijl is in het kort : Less is More

kate02 - Zondag 9 oktober 2016 15:17
Leuke blog ik houd van kleding.