Vintagewinkel Laura Dols

 

De negen straatjes in Amsterdam. Sommigen van jullie zullen ze kennen, anderen niet. De Negen Straatjes zijn een aantal zijstraatjes in Amsterdam met veel kleine, aparte winkeltjes en restaurants. De zijstraatjes kun je vinden aan de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel in Amsterdam-Centrum. Laura Dols is een van de winkels in de negen straatjes die niet vergeten mag worden. Het is een winkel gespecialiseerd in kleding uit de jaren 50. Laura Dols is vooral bekend om hun meest uitgebreide avond collectie en feestkleding voor dames en heren.

Wat je in de winkel vooral kunt vinden zijn jurken, hoedjes, schoenen, tassen en accessoires voor allerlei gelegenheden. Denk aan Amerikaanse glamour & glitter, gala- en cocktailjurken uit Hollywood.

Laura Dols

Laura Dols

Wanneer je door de straat loopt valt Laura Dols gelijk op aan hun fleurige buitenkant. Ook bij binnenkomst zie je meteen de eigenheid van de winkel. Overal zie je bijzondere kledingstukken voor elke gelegenheid. 

Laura Dols

Laura Dols is een van de bekendste vintage winkels in Amsterdam, en dat is met goede een reden. Er is een grote selectie handtassen (vooral clutches, yeah!), schoenen en accessoires. Maar ook paillettentops, rokken en bloesjes. Op zoek naar vintage jurken? Ook die kun je bij Laura Dols vinden.

Laura Dols

Laura Dols

Laura dols

In de linnenkamer kun je een uitgebreide collectie vinden van antiek kanten kussenslopen, damasten theedoeken en een groot aanbod van boerenbont beddengoed. Er waren veel kleedjes met leuke printjes die ik zo wou meenemen, vooral hun kussentjes zijn cute.

Laura Dols

Laura Dols

Laura Dols

Laura Dols

In de winkel heeft Laura Dols veel aandacht besteed aan de verschillende 'etalages'. Zo staan deze schoenen en tassen er erg mooi bij en vallen ze meteen op. Vergeet ook zeker niet de koffer met de uitverkoop, daar zitten erg mooie items tussen.

Laura Dols

Laura Dols

Als je het trapje af loopt kom je in een ruimte genaamd De Verkleedkomeet, met leuke stofjes en verkleedkleding. Je vindt hier schattige jurkjes voor kinderen maar ook dagelijkse kleding. Maar het is vooral een heleboel verkleedkleding, van prinsessenjurkje tot supermanpak.

Laura Dols

Laura Dols

Laura Dols

Laura Dols

Zo kon ik me uren vermaken in de winkel en de meest fantastische jurken passen. Niet alles was mijn smaak maar dat maakt ook helemaal niet uit, er lag genoeg moois voor mij tussen de kledingrekken! Uiteindelijk was mijn favoriete gedeelte toch boven op de begane grond. Ik heb nog even tussen hun vintage tassen lopen neuzen en tussen hun blouses. Daar hou ik toch wel het meest van en dat is uiteindelijk ook iets wat ik zelf het meeste zou dragen.

Laura Dols

Laura Dols

Laura Dols

Mocht je nou enthousiast zijn geworden over Laura Dols of zoek je nog een mooie galajurk voor een speciale gelegenheid? Dan is Laura Dols zeker een aanrader! Is Amsterdam net iets te ver weg? Of ben je benieuwd naar hun collectie? Dan kan je altijd rondneuzen op hun webshop.

 Laura Dols is gevestigd in het centrum van Amsterdam, in De Negen Straatjes, vlak achter het Paleis op de Dam. (Wolvenstraat 7
)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Untouchable - Maandag 11 november 2013 11:42
lijken wel pakken om een clown te worden (':
Cath - Maandag 11 november 2013 14:15
Ik heb net even op de website zitten koekeloeren. Mooie trouwjurken hebben ze!
Maanmeisje - Maandag 11 november 2013 15:12
Dat lijkt mij een leuk winkeltje :)!
Roos08 - Maandag 11 november 2013 19:54
4e foto--> die paars met groene gestippelde jurk doet me echt aan 538 denken :')