Mango komt met Plussize lijn

 

Vanaf 15 januari kunnen ook de vollere vrouwen mooie fashionitems kopen bij Mango. Zij lanceren namelijk een plus-size lijn met de naam Violeta. Deze kledinglijn is zeer uitgebreid. Hij bestaat namelijk uit 400 verschillende items en dit zal iedere maand uitgebreid worden met leuke nieuwe dingen. De lijn bestaat zowel uit kleding; broeken, jurken, tops, rokken en jasjes, als uit accessoires.

Violeta
Bron

De focus van Violeta ligt op modieuze, sexy, comfortabele en super vrouwelijke kleding van mooie materialen en natuurlijk speciaal gemaakt voor de mooie rondingen van de vollere vrouw. De kledinglijn wordt uitgebracht in maat 40 t/m 52. De collectie is vanaf 15 januari verkrijgbaar via de webshop van Mango en zal vanaf 17 januari ook verkrijgbaar zijn in de (geselecteerde) Nederlandse winkels. Verder zal de collectie te koop zijn in andere delen van Europa, Turkije en Rusland en later ook in Amerika. Wanneer de lijn succesvol blijkt worden er misschien zelfs speciale Violeta winkels geopend.

Ik vind het een enorm goede zet van Mango. Ze verkopen mooie kleding, gemaakt van mooie en goede materialen en ik denk dat de stijl van deze winkel ook heel goed past bij de wat vollere vrouwen. Ik denk dus dat er heel wat vrouwen blij gemaakt worden met deze nieuwe kledinglijn.

violeta collectie
Bron

Zelf ben ik ook nog even op de webshop van Mango gaan kijken en ze hebben weer erg leuke dingen te koop. Hierbij een greep uit de huidige Mango collectie.

leren rok

Taillerok van imitatieleer, blousje met print en zwarte hakken

Streepjes shirt

Streepjes shirt, stoere pantalon en zwarte enkellaarzen
 

Jasje

Smoking jasje en zwarte pantalon

Handbag

wollen trui

Wollen trui met strass

bloemen jurkje

Bloemen kokerjurkje met zwarte hakken

Luipaard print

Trui met luipaard print

Outfit

Zwarte trui, wijde blauwe broek, zwarte clutch en high heels

Chiffon blouse

Chiffon blouse met strik

Rood jurkje

Rood jurkje met kant 

White outfit

Blouse, pantalon met print en beige hakken
 

maxi dress
Zwarte maxi dress

Zwartwit

Black & White dress

Spijkerblouse en skinny

Spijker blouse en zwarte skinny jeans
 

Groene blouse

Groene satijnachtige blouse

Metallic trui

Metallic trui, leatherlook pantalon en korte laarsjes

bikerjasje

Zwart bikerjasje

Wat vind jij ervan dat Mango met een Plus-size lijn komt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

D - Vrijdag 13 december 2013 11:02
leuk, ik ga zeker kijken!
marloes - Vrijdag 13 december 2013 11:19
De modelen zien er ook echt plus size uit :S
Saskia - Vrijdag 13 december 2013 11:23
@marloes misschien even beter lezen :S
'Hierbij een greep uit de huidige Mango collectie.' --> dus geen plussize
Ellebelle - Vrijdag 13 december 2013 12:06
Oké en dan kan ik weer janken... "Plussize vanaf maat 40." Fijne bevestiging dat ik dus inderdaad niet "normaal" ben met mijn maat 40 :(
*** - Vrijdag 13 december 2013 12:40
Woaw, zitten mooie dingen tussen. Vooral die zwarte maxi-dress, die zouden ze zeker in de plus-size lijn moeten steken. kan me voorstellen dat die veel mooier staat bij iemand met heupen en borsten dan bij iemand zonder rondingen.
Annastacia - Vrijdag 13 december 2013 13:15
Ellebelle jij bent echt wel normaal hoor. De gemiddelde maat in nederland van vrouwen ligt rond de maat 40/42. Het is de mode industrie die hier een verknipt beeld van heeft! niet wij :)
Floor* - Vrijdag 13 december 2013 13:33
Ja en 44% van de vrouwen heeft overgewicht. Dus wat de gemiddelde Nederlandse maat is, zegt helemaal niks over wat gezond is. Misschien is het "normaal" omdat het meerdere mensen betreft, maar het is niet gezond. Sorry hoor, maar al die opmerkingen over "wij" die geen verknipt beeld hebben.. Ondergewicht is niet alles nee, maar overgewicht ook niet en feit is dat in de maten die niet plus-size zijn, ook genoeg mensen passen die een normaal gewicht hebben, zoveel mensen zijn er namelijk niet met ondergewicht.
En als er zelfs een speciale lijn moet worden ontworpen omdat de maten die eerst normaal waren, nu ineens "te dun" zijn, dat zegt ook wel wat over de huidige industrie.
Chananja - Vrijdag 13 december 2013 14:08
Wow, vanaf maat 40, wel heeeeel plussize idd :-s
H - Vrijdag 13 december 2013 14:31
Ladies, ze moeten ERGENS een grens trekken voor plussize, ik heb maat 40/42 en dat is geen enkel probleem - ik zie er goed uit - maar veel gewone kleren zitten wel iets strakker, bijvoorbeeld bij mijn borsten, dan mooi is. Extra fijn dus dat die extra lijn er komt! Misschien geen fijne naam, maar nou ja, het gaat er toch om dat kleren mooi zijn en lekker zitten, wat de naam of maat dan ook is?!
anorniem - Vrijdag 13 december 2013 14:37
Ik ben het met Floor eens. Ondergewicht is niet gezond, maar overgewicht evenmin. De nadruk alleen leggen op grotere maten op deze site vind ik raar…
-Metaphor - Vrijdag 13 december 2013 14:48
Ik vind een maatje 40-42 totaal niet plus? Dat is toch gemiddeld?
ano - Vrijdag 13 december 2013 15:00
ik vind maat 40-42 niet bepaald plus size, maar inderdaad ergens moet de lijn getrokken worden. de meeste mensen hebben maatje 40-42 bij een nog gezond gewicht, dus het is nog steeds gezond. het is net als dat je kleding kan kopen vannaf maatje 34 en soms zelf 32, dit zijn ook ongezonde maten maar worden ook bij 'normaal' gerekend. de grens moet ergens worden getrokken.
ano - Vrijdag 13 december 2013 15:01
@ anoniem: ik vind het juist goed, veel mensen kunnen er niets aan doen dat ze een wat grotere maat hebben door hun bouw, genen of een ziekte, die mensen mogen toch ook leuke kleding dragen?
Floor* - Vrijdag 13 december 2013 15:08
34 is helemaal geen ongezonde maat, jeetje zeg. Denk eens aan de kleinere mensen op deze wereld? Dat dit nou toevallig een site is waar een bovengemiddeld percentage van de bezoekers ondergewicht heeft, betekent niet meteen dat iedereen ondergewicht heeft bij maat 34.

Niet dat ik het initiatief niet leuk vind, ik ken genoeg mensen met een gezond gewicht en maat 40 en inderdaad: die moeten ook leuke kleren kunnen dragen, maar ik erger me echt kapot aan het feit dat iedereen dan meteen weer moet zeggen: "ooooooooh, 40/42 is toch gemiddeld, noujáááá dat de mango dit plus-size noemt".
Het is meer dat ik me erger aan het hypocriete gedoe over dat kleinere maatjes hier als een soort van taboe worden gezien. Boeiend wat voor maat je hebt en inderdaad, maat 40 kan iemand heel mooi staan, maar doe dan niet zo lullig over maat 36 want dat kan iemand óók heel mooi staan en dat kan nét zo goed worden bepaald door je genen.
Chananja - Vrijdag 13 december 2013 15:09
Het heeft voor mij niet per sé met dik/dun te maken, maar vooral met logica. Ik had het net zo vreemd gevonden als Mango een 'petite lijn' vanaf maat 38 had opgericht.

Daarbij, de meeste mensen met maar 40/42 hebben volgens mij gewoon een gezond gewicht. Ik snap dus niet helemaal waarom er gedaan wordt alsof het 'normaal' vinden van die maten gelijk staat aan het promoten/normaliseren van overgewicht.
Kay - Vrijdag 13 december 2013 15:34
Vergeet niet dat Nederlanders over het algemeen vrij groot zijn! In landen als Amerika zijn maatjes als 32 en 34 helemaal niet ongewoon, gewoonweg omdat ze gemiddeld KLEINER zijn dan wij! In de mode-industrie moet inderdaad érgens een lijn getrokken worden. In bijvoorbeeld Groot Brittannië is de gemiddelde lengte voor vrouwen 1,62 meter. Dan kan ik me wel voorstellen dat je maat 40 als 'plus size' ziet. In Azië gaat het nog een stapje verder met een gemiddelde lengte voor vrouwen tussen de 1,50 m en 1,60 m. Alles is relatief!
Jessica - Vrijdag 13 december 2013 16:31
Hier ben ik best blij mee!! Mango heeft altijd leuke dingen, maar allemaal super klein.
Weer een leuke winkel erbij waar ik kan shoppen!!
Carlotte - Vrijdag 13 december 2013 16:45
Bijzonder hoe er op ieder bericht hier een discussie kan ontstaan over dik-dun, wel of geen plussize, gezond-ongezond, ondergemiddeld-bovengemiddeld enz.
Denk dat het niet zozeer aan de onderwerpen op proud ligt (wel of geen artikelen plaatsen over plussize, programma's voor mensen met ondergewicht) maar aan de drang van velen om overal een punt van te maken.
Het zou goed zijn allemaal eens n te gaan waarom we de behoefte hebben te reageren, want dit zegt vaak veel over iets van onszelf. Kennelijk worden hier pijnpunten geraakt.
Misschien moet daar eens een blog over geschreven worden, want in het échte leven lezen mensen wel eens iets, vinden ze er iets van, maar daar zijn zoveel dingen belangrijker dan welke maat een model heeft, waar de grens ligt tussen kinderkleding, dameskleding en plussize.
Natuurlijk willen we er allemaal leuk uit zien, maar goed verzorgd, gezond en gelukkig is écht belangrijker dan je kledingmaat of het cijfertje op de weegschaal! En ik hoop dat jullie allemaal op een punt komen dat jullie dit ook mogen ervaren en dat alles rondom eten en gewicht ondergeschikt is en je kunt gaan genieten van wat het leven te bieden heeft.
Romy - Vrijdag 13 december 2013 17:10
Helemaal eens met Kay en Charlotte.

We steken elkaar hier ook een beetje mee aan. Ik las dit artikel en heb niet eens nagedacht over maatje 40, ik had er zelfs half overheen gelezen. Pas toen ik hier de reacties ging lezen begon ik erover na te denken.

hockeymeisje95 - Vrijdag 13 december 2013 17:13
Best apart dat een groot deel verontwaardigd reageert.
Iemand van 1.80 (die dus al snel een grotere maat heeft) kan er net zo mooi uitzien als iemand van 1.50-1.60m (met sneller een kleinere maat). Maat 32-34 is dus niet per definitie ongezond. Hetzelfde geldt voor plussize. Genoeg mensen met maat 40 die gewoon normaal, slank, uitzien.

Ik kan ook wel gaan huilen, omdat 'kleine maten' volgens sommige mensen lelijk zijn 'want dan ben je graatmager' (not). Maar dat doe ik niet. Dus als je een grotere maat hebt: maak je toch niet zo druk.

Vind het in ieder geval erg goed dat Mango een plussize-lijn maakt!
Én goed dat proud daar ook over schrijft.
Elina94 - Vrijdag 13 december 2013 20:36
Mijn 'rationele' deel vindt dit een goed initiatief.
Mijn eetstoornis deel vindt het wel heel heftig dat ik met mijn maat 40 ineens plus-size ben. Stom, ik weet het. Want wie boeit het?
Maar van micromaat naar plus-size blijft voor mij heftig. :(
Sara - Zaterdag 14 december 2013 08:10
Ik vind dit de goede kant opgaan! Ik bestel namelijk mijn kleding van New Look uit Engeland, want daar hebben ze wel plussize. H&M heeft t ook, maar niet veel keus. Dus ben heel blij met dit!! Trouwens dames, als je maat 40 hebt, wie zegt dat je dan plussize bent? Ik denk dat mango de normale kleding heeft tot maat L/40. Dus de plussize begint dan bij 40. Je moet naar jezelf kijken, je lengte, je gewicht.. Zolang je gezond bent toch? Heeft iemand de website van mango?
- - Zondag 15 december 2013 16:51
ik heb zelf maat 34 omdat ik best klein ben en veel mensen in Nederland zijn lang, dus dan heb je automatisch ook een grotere maat. De maat bepaalt je gezondheidssituatie niet. Als je gewoon blij bent met hoe je eruit ziet dan is dat toch gewoon prima?
@Kay - Maandag 16 december 2013 15:59
Ben het met je eens! :)
Ik heb maat 34 (en een heel gezond gewicht). In NL ben ik relatief klein, maar in Spanje voelde ik me opeens echt heel groot! Maar mijn kledingmaat veranderde daar natuurlijk niet mee ;) Die Spaanse vrouwtjes waren echt mini, haha.
Chotu - Donderdag 23 januari 2014 20:07
Ik ben een meisje van 18, ben 1.60 en pas in maat 158/164 en xs/s.
ik vind het jammer dat het tegenwoordig zo normaal is om 'dik' te zijn.
ze zouden eens een kleding lijn moeten maken voor KLEINE mensen die een KLEINE maat hebben, want die zijn er ook hoor..
lizzy - Donderdag 11 juni 2015 14:18
en ik ben 1.55 met cup F borsten en een buikje.. ik pas niet in al die lange kleding!!
ik pas niet in grote kleding ik pas nergens in.

ik heb vooral last van dat mijn borsten vaak te groot om iets moois aan te kunnen doen en broeken/jurken etc zijn te groot/lang.. of zit te strak door de borsten. of valt heel raar door de lengte..

het is altijd wat! graag ook plus size mode voor de kleinere vrouw zodat ik ook eens een keer iets moois kan dragen.

want niet alle kleine vrouwen zijn ook klein van stuk met maatjes xs of kinderkleding, want dat kunnen die vrouwen nog aan.

ik pas gewoon helemaal niets.

wil graag een lange jurk.. maar ja vind die maar eens in mijn maat.. 42-44
en met mijn kleine lengte.. alles is te groot!!

zucht