Leuke en warme poncho's

 

Een aantal jaar geleden zagen we ze al veel in de winter maar dit jaar behoren ze ook weer tot de trends. In de winter vind ik het heerlijk om dikke truien en vesten te dragen maar er zijn natuurlijk ook poncho's! Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen poncho in mijn kast heb hangen. Vroeger vond ik het nooit leuk dus heb ik er ook geen gekocht, maar ik zie soms wel leuke voorbij komen. Het is lekker makkelijk want je hoeft het alleen maar over je hoofd heen te trekken of om je heen te slaan en het ziet er ook net weer even wat anders uit dan een vest.

Jezelf verstoppen in je kleding
Poncho's zijn net als warme vesten en truien voor de winter een perfecte manier om jezelf en je lichaam een beetje te verstoppen. Dit is natuurlijk niet per se nodig, maar je kan je er wel heel veilig en goed in voelen. Natuurlijk is het goed om een beetje te experimenteren met kleding en wat nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar bovenal is het belangrijk dat je je goed voelt in wat je draagt. Voor veel meisjes en vrouwen met een eetstoornis, is het fijn om weer wat warmere kleding te dragen omdat het het lichaam wat meer bedekt en omdat je je er dus in kunt verstoppen.

poncho

Een poncho is eigenlijk een kruising tussen een lekkere warme trui en een sjaal. Het kenmerkende hieraan is dat een poncho dus geen mouwen heeft. Soms kun je hem wel over je hoofd aantrekken en is het eigenlijk een trui zonder mouwen en in andere gevallen is het meer een soort grote omslagdoek. Een sjaal maar dan net is groter! Je hebt ze in allerlei soorten, kleuren, stoffen, etc. 

Ondanks dat ik zelf eigenlijk (nog) geen poncho's draag, ben ik wel op zoek gegaan naar wat leuke voor de winter! Het fijne aan poncho's is wel dat je ze makkelijk kunt combineren en even snel ergens overheen kunt doen als het koud wordt. Ik zie ook weleens dat vrouwen ze bijvoorbeeld dragen over een leren jasje heen wanneer het erg koud is buiten. Daar zijn misschien niet alle soorten poncho's voor geschikt, maar vaak kan het wel! Ik ben erg benieuwd of jij van poncho's houdt en hoe je ze het liefste combineert.

Zalando

poncho

poncho

poncho

poncho

H&M

poncho

poncho

poncho

poncho

poncho

poncho

poncho

Asos

asos

poncho

poncho

Nelly

poncho

poncho

poncho

Wat vind jij van poncho's?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miss.atelophobia - Zaterdag 2 januari 2016 10:16
Ik hou d'r van!
Anne 93 - Zaterdag 2 januari 2016 14:09
Tof!!
Idd vaak over mn (leren) jas of als vervanger van een jas in het voorjaar (alleen als de temperatuur daar goed voor is)
Anne - Zondag 3 januari 2016 07:50
Ik heb geen poncho,maar ik vind sommige wel heel leuk.
Ik heb er niet bij stilgestaan om er een te kopen omdat het mij gewoon een onhandig kledingstuk lijkt .
BT - Zondag 3 januari 2016 19:50
leuk!!!! Ook net eentje gekregen :)
ze zijn echt comfortabel, vind ik.