Jurkjes uit de jaren '60

 

Eigenlijk moet je sommige jurkjes nooit weg doen. Of je moeder had ze nooit weg moeten doen, moet ik zeggen. De jaren '60 komen namelijk helemaal weer terug. Kleding uit de jaren '70 is hip geweest deze zomer en ook dit najaar nog steeds, maar als het om jurkjes gaat zien we deze winter veel retro modellen en prints. De jurkjes hebben vaak een A-lijn, grafische prints, schattige kraagjes of zijn hooggesloten. Denk aan Twiggy, die deze jurkjes volop droeg in modebladen. 

sixties

Veel vintage verkopen nieuwe modellen van deze jurkjes, maar ook nieuw kun je deze trend volgen. Hier onder heb ik dan ook een mix gemaakt van tweedehands en nieuwe jurkjes in deze stijl, zodat je zelf kunt kijken welk jurke jij leuk zou vinden, mocht je er naar op zoek zijn. 

ModCloth

Deze online shop verkoopt jurkjes in verschillende stijlen, waaronder de jaren '50-'60. Het zijn nieuwe jurkjes van mooie kwaliteit. 

60's dress

New Look

De Britse winkelketen New Look houdt ook wel van deze stijl kleding. Ze verkopen er mega veel jurkjes en ook een aantal simpele jaren '60 jurkjes en een leuk blauw jurkje in deze stijl met stippen. 

60's dress

LauraDols

Deze vintage winkel verkoopt hele leuke vrouwelijke kleding. Je kunt er terecht voor allerlei retro jurkjes online in de webshop en offline in hun winkel. 

laura dolls

Forever21

sixties

ASOS 

Wat vind je eigenlijk niet bij ASOS? Ook in deze webshop kun je leuke sixties jurkjes vinden.

sixties

60's dress

60's dress

H&M

Ook H&M heeft jurkjes geinspireerd op deze stijl. De jurkjes met de hoge kraagjes zijn ook hier volop verkrijgbaar.

60's dress

ILoveVintage

Als de jurkjes echt uit de sixties komen, heb je natuurlijk wel echt een uniek jurkje aan. Bij deze webshop kun je daarvoor prima slagen. Ook hebben ze jassen en andere kleding die bij deze tend aansluit.  

vintage

Hou jij van deze stijl?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Haremaje - Woensdag 5 november 2014 10:26
Best leuk! Ik denk dat ik er wel eentje ga kopen:)
Ingrid - Woensdag 5 november 2014 12:47
De roze van Lara Dolls vind ik te gek en de I love Vintage jurkjes. En wat een super leuke verassing had ik vandaag! Bij de post zat het winboek "Mama is anders". Dank je wel lieve meiden ik ben er echt heel blij mee en ga vanavond gelijk voorlezen!
Ellebelle - Woensdag 5 november 2014 13:16
Zooooo leuk! Maar ook zo onmogelijk voor mij om aan te doen helaas, met mijn voorgevel lijk ik dan op een wandelende zwangere circustent haha.

Maar bij anderen vind ik het dus wel ontzettend leuk om zulke jurkjes te zien :D
Kay - Donderdag 6 november 2014 22:43
Ooooooooh, ja! Dit vind ik echt heel leuk, helemaal mijn stijl! :D
struggle4life - Donderdag 6 november 2014 23:08
Love it!
someone - Zaterdag 8 november 2014 10:06
ben er nu een aan het maken voor iemand wist niet dat het terug kwam haha