Hotspot Amsterdam: Things I Like

 

Toen wij met de redactie in Amsterdam waren voor het opnemen van een nieuwe video, werden wij in de bus al getipt door een meisje voor deze leuke winkel. Het zat toevallig vlakbij de plek waar wij naartoe gingen en de etalages trokken onze aandacht direct. Wat mij betreft is dit echt één van de leukste winkels in Amsterdam. De winkel heet Things I Like, Things I Love. Een hotspot waar je echt even langs moet gaan als je een bezoekje brengt aan onze hoofdstad.

thingsilike

Toen ik de winkel binnenliep kreeg ik direct het gevoel alles te willen hebben. Ik zag zoveel mooie dingen. Ik voelde me echt een meisje in een snoepwinkel waar alles te koop is wat zij lekker vindt. Het is een heel hippe winkel waar er steeds meer van opduiken in verschillende steden. Eerst zag je winkels met een soortgelijk interieur vooral in Amsterdam maar ook in andere grote steden zie je het steeds meer. Hiermee bedoel ik niet dat alle winkels op elkaar lijken en een soort van hetzelfde zijn, maar dat het juist zo anders is, dat ze enorm veel verschillende dingen verkopen en dat het net even wat origineler is dan wat je in veel andere winkels kunt kopen.

Things I Like, Things I Love is niet alleen een kledingzaak, maar ze verkopen ook sieraden en woonaccessoires, kaarten, etc. Aan de ene kant had ik echt een 'ik wil alles' gevoel maar aan de andere kant hadden ze ook veel dingen in een heel andere stijl. Ik denk dat daarom heel veel vrouwen hun hart kunnen ophalen hier. Op dit moment hadden ze veel lekkere vesten en truien voor dit seizoen. Ik heb veel vesten gezien voor €29,-. Dit vind ik echt een heel mooie prijs voor een lekker warm vest en ik had verwacht dat het veel duurder zou zijn.

things i like things i love

things i like

In het midden van de winkel stond een grote tafel waar je sieraden, kaarten, handschoenen, babyschoentjes, etc. kon vinden maar er stonden bijvoorbeeld ook cactussen op tafel. Heel divers dus. Mijn oog viel eigenlijk al snel op de kaarten met mooie quotes. Die kun je naar iemand sturen of in een mooi lijstje ophangen in je eigen huis. Ik heb er twee gekocht met de volgende tekst.

"Hoe kan je anders zijn, als normaal nieteens bestaat. Geen feiten en geen waarheid. Alleen dat wat jij verstaat. Het gaat om perspectieven die bepalen wat jij ziet. Iets als een realiteit, nee die is er niet. Dus maak ze maar gezellig, positief en fijn, zodat je voelt en weet, dat alles is precies als het moet zijn."

Een goede mix van vintage en nieuw
Wat deze winkel ook typeert, is dat er zowel nieuwe als vintage items verkocht worden. Er zijn tweedehands dingen en dingen van jonge designers en daarnaast zijn er ook customized items. Erg leuk om op die manier dingen te kunnen kopen die uniek zijn en waar je niet iedereen mee ziet lopen.

Things i like, things i love

thingsilike

Online shoppen
Om te shoppen bij deze winkel is het natuurlijk het leukste om gewoon lekker naar Amsterdam of Arnhem te gaan, maar ze hebben ook een webshop. Wat ik erg leuk vind om te zien is dat de webshop eigenlijk heel toegankelijk is en dat de modellen gewone meiden zijn met verschillende maten. Wel denk ik dat je een veel betere impressie krijgt als je in de winkel zelf bent. Ze hebben dan ook veel meer items en je krijgt dan ook de hele beleving en sfeer van de winkel mee en dat s echt de moeite waard.

De winkel waar wij waren zit op de Jan Evertsenstraat in de Baarsjes en in Amsterdam is er nog een vestiging in de Pijp op de Ceintuurbaan. Ook is er op het moment een winkel in Arnhem.

Ken jij deze winkel al of lijkt het je leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Maandag 22 december 2014 12:16
Ik ken de winkel niet. Het lijkt me zo leuk, en wat een mooie tekst staat er op die kaart.
*** - Maandag 22 december 2014 13:38
Aan de foto's te zien: ik wil ook alles hebben!!
Sofie - Maandag 22 december 2014 15:54
Wat een leuke spullen! Ik ga er snel eens langs.
bernice1991 - Maandag 22 december 2014 23:50
Heeeeeerlijke winkel!