Hot or not: Oranje kleding

 

Oranje is de kleur die wij veel in kleding terug gaan zien in het voorjaar en de zomer van 2016. Een kleur die wij veel associeren met Nederland en die je ook tijdens Koningsdag en het WK voetbal overal terug ziet. Verder lijkt het niet echt een geliefde kleur te zijn voor veel mensen. Ik zie weinig mensen echt oranje kleding dragen en dat terwijl het wel een trend is op dit moment. Ik hou zelf niet zo van deze kleur. Ik vond het vroeger altijd mooi in tekeningen, maar spullen of kleding in deze kleur had ik eigenlijk niet. Ik vind het ook niet zo mooi staan bij mijzelf.

Sowieso draag ik niet zo heel veel gewaagde kleuren. Ik ben veel meer van de neutrale kleuren en donkere tinten als donkerrood en donkergroen. Paarse kleding draag ik eigenlijk nooit. Net als oranje of geel. Deze laatste twee kleuren vind ik echt niet mooi staan bij mijzelf. Het heeft ook wel een beetje te maken met durven. Je valt natuurlijk best wel op als je kleding draagt met wat fellere kleuren, maar ik kan dit ook wel heel tof vinden. Bij iemand anders, dat dan weer wel. Ik voel mijzelf al snel te opvallend als ik heel felle kleuren draag en hier voel ik mij niet echt goed bij. Ergens ben ik wel een beetje jaloers op mensen die dit wel durven, het staat vaak gewoon heel mooi en veel mensen kunnen het ook goed hebben.

oranje

Er zijn natuurlijk ook van oranje allerlei tinten. Zacht oranje kan ik dan weer wel mooi vinden als het ene beetje neigt naar peach kleur. Het is dan niet zo fel en het is een kleur die wat meer gemengd is. In deze blog verzamel ik een aantal leuke items. Ik ben benieuwd wat jullie van deze kleur vinden en of jullie zelf weleens oranje kleding dragen en hoe je dit dan combineert.

Asos

oranje kleding

oranje

oranje kleding

oranje

oranje

oranje

oranje

schoenen

schoenen

H&M

oranje kleding

oranje kleding

oranje

Loavies

blazer

shirt

Nelly

nelly

kleding

oranje kleding

Wat vind jij van oranje kleding?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

damagedbutterfly - Zondag 6 maart 2016 10:24
Ik vind oranje wel mooi maar niet als het zo fel is als het een beetje licht getint is zoals peach dat is een mooie kleur wat dicht bij oranje komt en niet de feestelijk en carnival is :P
Anne - Zondag 6 maart 2016 10:59
Ik heb nooit oranje kleding, maar ik heb pas een jumper in deze tint en ik ben er zo blij mee !☺☺ Ik dacht altijd aan fel oranje ,maar er zijn zo veel mooie tinten van deze kleur.
S. - Zondag 6 maart 2016 12:01
Ik haat oranje. Ik vind het zó intens lelijk. Het enige oranje wat hier het huis binnenkomt zijn pompoenen, verder niet.
Anoniempje - Zondag 6 maart 2016 12:14
Ik heb geen oranje kleding en draag het ook niet.
Die kleur staat me niet.
Laura - Zondag 6 maart 2016 12:15
Ik vind het geen mooie kleur en het staat me ook niet.