Het staat haar mooier

 

Ik herinner mij nog goed dat ik mij vroeger vaak vergeleek met andere meiden, en dan niet perse bewust... maar ik herken het meer omdat ik heel vaak dacht: "dat staat haar veel beter". Ik vond heel veel kleding en ook vooral gewaagdere kleding erg leuk maar dan niet bij mijzelf. Best frustrerend om elke keer maar weer te vinden dat kleding, sieraden, etc. bij anderen leuker stonden dan bij mij. Als een vriendin dan zei dat ze iets bij mij veel leuker vond staan, snapte ik dat nooit en dacht ik dat ze dat alleen maar zei om mij een plezier te doen maar dat ze dat niet ook echt vond..

Inmiddels weet ik echt wel dat iedereen op een andere manier naar zichzelf kijkt dan anderen dat doen.. Ik hoor juist heel vaak "Jou staat echt alles!" en dan nog denk ik.. nou nee hoor! Nogsteeds heb ik soms momenten dat ik denk, wauw! Dat staat jou echt veel mooier, maar ik zie ook in wanneer mij iets beter staat, of beter nog.... wanneer hetzelfde item twee mensen allebei gewoon goed staat, want dat kan ook!

meisje
Bron

♥ Jij ziet jezelf altijd anders
Jij zal jezelf nooit zien door de ogen van een ander. Je ziet jezelf alleen maar in de spiegel, op foto's en misschien soms op video's, maar dat is toch heel anders. Tegelijkertijd kamp je ook nog eens met allerlei gedachten over jezelf die je niet over anderen hebt. Bij jezelf moet alles net even 10 x beter zitten dan bij een ander om het mooi te vinden... beetje gek eigenlijk, maar zo werkt het wel! Ik herinner mij van vroeger dat ik eigenlijk heel veel mooier vond bij anderen. Het kon al om iets heel geks en niks zeggends gaan zoals gympen. Bij mijzelf vond ik dat echt verschrikkelijk. Ik bekeek ze natuurlijk vaak van bovenaf en vond het dan echt zo'n blok aan mijn been. Ik vond het zo lelijk en het waren voor mijn gevoel net klompen. Als ik het dan bij iemand anders zag, ook als zij ongeveer hetzelfde figuur had en dezelfde schoenmaat, dan vond ik het eigenlijk best leuk staan.

♥ Het gras is altijd groener aan de overkant
Ik denk dat het belangrijk is te beseffen dat het gras altijd groener is aan de overkant. Dat gaat ook voor dit op. Als het om jou zelf gaat, is het nooit goed genoeg. Ik vind sieraden bij mijn zus vaak ook mooier staan dan bij mijzelf. Ze heeft een bruinere huid, iets dikkere polsen waardoor armbandjes vaak mooier vallen, etc. Bij mijzelf vind ik het dan toch wat minder... maar goed, dat betekent niet dat het bij mij niet mooi staat. Zo zal zij op haar beurt ook wel weer dingen hebben die ze bij mij mooier vindt staan.

♥ Waarschijnlijk denkt zij hetzelfde
Jij vindt dan misschien dat dat ene jurkje bij je vriendin mooier staat, die sneakers bij een ander of bepaalde blousjes of truien die mooier staan bij iemand anders,...als jij het zelf maar niet bent. Maar wat denk jij dat de ander denkt? Die ander kan namelijk net als jij, net zo goed vinden dat jou alles staat. Ik denk dat vrouwen in dat opzicht in grote lijnen best een beetje hetzelfde zijn. Ze bewonderen iets van een ander waardoor ze zichzelf naar beneden halen terwijl ze daardoor niet inzien wat ze zelf hebben.

♥ Het hoeft niet perse mooier bij haar figuur te passen, het gaat ook om de manier waarop je het draagt
Toen ik wat jonger was, vond ik mijzelf te dun. Ik wilde heel graag aankomen omdat kleding dan ook mooier zou staan. Ik vond strakke broeken bijvoorbeeld mooi bij meiden die mooie ronde billen hadden en vond zelf dat mijn billen te klein waren. Hetzelfde gold voor shirtjes. Shirtjes met korte en lange mouwen vond ik mooier bij meiden die wat stevigere bovenarmen hadden... ik had dat niet en wilde dat ook omdat kleding dan mooier zou staan. Natuurlijk is het zo dat sommige kleding mooier staat bij een bepaald figuur, maar het gaat ook voor een groot deel om de manier waarop iemand iets draagt. Hoe wordt het gecombineerd, hoe is het haar en de make-up gedaan, maar belangrijker nog, welke houding heeft deze persoon? Wat straalt zij uit? Ik denk dat dat voor een groot deel bepaalt hoe iets staat en dat kan ook verklaren waarom je het bij een ander altijd leuker vindt staan. Als je onzeker bent over jezelf en dit ook uitstraalt, is het niet zo gek dat je het gevoel hebt dat kleding minder leuk staat bij jou.

kleding

Kleding
H&M - Asos

♥ Al die perfecte foto's op Pinterest, op TV en in tijdschriften
Ik vind het heerlijk om lekker op Pinterest te kijken en geïnspireerd te worden door alle mooie foto's interieur inrichting, lekker eten en mooie fashion foto's. Wel ziet het er altijd helemaal perfect uit en als je dan ook zoiets probeert in die richting... pakt het toch altijd even anders uit. Dat vind ik soms wel frustrerend... maar tegelijkertijd weet ik ook wel dat die blouse die het meisje op de foto draagt misschien niet gekreukeld is, maar dat dit wel een ander verhaal is nadat hij de hele dag gedragen is. Daarnaast worden bijna alle foto's die op internet verschijnen bewerkt. Van die ene foto die op Pinterest staat, zijn er misschien wel 20 gemaakt. Deze is er dan vervolgens als beste uitgekomen en die wordt dan waarschijnlijk ook nog eens door photoshop gehaald. We maken onszelf er ook wel schuldig aan... de meeste foto's die op social media verschijnen zijn tegenwoordig ook voorzien van een filtertje.

♥ Er is altijd wel iets wat een ander leuker staat en iets wat jou leuker staat
En natuurlijk moet je ook realistisch zijn. Het zal nooit zo zijn dat jou altijd alles het beste staat maar ook niet dat het altijd de ander is bij wie alles leuker staat dan bij jou. Sommige kledingstukken zijn meer weggelegd voor het ene figuur en andere dingen staan weer leuker als je een ander figuur hebt. Daar is niks mis mee..dat houdt het ook leuk voor iedereen en ook wel zo eerlijk.

♥ Het is geen strijd
Tot slot is het belangrijk te bedenken dat het geen strijd is. Het doet er eigenlijk helemaal niet toe of iets jou beter staat of een ander.. het kan ook gewoon bij allebei goed staan maar dan op een andere manier. Misschien staat hetzelfde jurkje bij jouw vriendin mooier omdat het goed aansluit op haar figuur en staat het bij jou beter omdat de kleur perfect combineert met de kleur van jouw haar, huid of ogen. Het is het aller belangrijkste dat jij je fijn voelt in je kleding en als dat niet zo is, is het aan jou om er achter te komen waar dit door komt. Past het niet bij je stijl? Voel je je er ongemakkelijk in of vind je het gewoon mooier bij een ander? Probeer eens wat andere dingen uit en als het laatste het geval is; vraag jezelf dan eens af of je het wel leuk vond staan bij jezelf als zij er niet was geweest of als zij het niet had gedragen. Jij bent mooi op jouw manier en vergeet niet dat zij jou misschien wel hetzelfde ziet als jij haar!

Herken jij dit gevoel?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L. - Woensdag 28 oktober 2015 11:09
Heel herkenbaar dit! Het begon bij mij op een gegeven moment ook te dagen toen een vriendin van mij toe gaf hoe ze jaloers was op hoe dingen mij stonden en ik juist bij haar.
Van jezelf zie je elk klein foutje, elke kleine gedachte en imperfectie weet je. Een ander kijkt hier totaal niet naar.
En dat stukje over dat het gras groener is bij de ander klopt zeker! Het lijkt altijd veel leuker om iets te hebben wat je zelf niet al hebt, omdat je niet weet hoe dat zou zijn, en wat je dan weer zou willen.
Nikki - Woensdag 28 oktober 2015 22:34
wat een fijne blog