De kledingkast van je oma

 

Nicole vintageI love Vintage ♥ Oversized blouses, printed pants, flowers en hier en daar een subtiel randje kant. De stijl is nooit helemaal weggeweest en was altijd wel te vinden in een second hand winkeltje, de kringloop of een klein vintage zaakje. Tegenwoordig vind je de kleding ook gewoon in de reguliere winkels en is de vintage stijl weer helemaal hot.

Laatst was ik bij mijn oma op bezoek. We waren wat aan het rommelen in haar kasten om te zien of ik misschien nog het nodige kon gebruiken in mijn eigen appartementje. Mijn oma is een groot verzamelaar, wat voor de nodige huis, tuin en keukenspullen nogal eens van pas komt. Ze hecht veel waarde aan haar spulletjes en is er dan ook erg zuinig op.

Soms zelfs zo zuinig dat het meeste van haar spullen nog ongebruikt in de kast staat, uit angst dat iets slijt of stukgaat.

Inmiddels wordt mijn oma ook een dagje ouder en kan ze het idee niet verdragen dat wanneer zij er niet meer is, alle spullen misschien wel in de vuilnisbak zullen verdwijnen. Vandaar dat ze nu al druk bezig is met opruimen om alles een tweede leven te geven. Ik hielp haar daar graag een handje in mee. Zo mocht ik ook een kijkje nemen in haar kledingkast, of beter gezegd ‘kasten' of een nog betere benaming ‘oma's kledingwinkel'. Zo had ze op twee slaapkamers twee overladen kastenwanden en daarbij nog een zolder vol met stapels kleding die niet eens meer in de kasten paste. Ze zou er zeker drie winkels mee kunnen volhangen. Vanaf d'r twintigste had ze zo'n beetje alles bewaard!

Nicole vintage

Achter ieder kledingstuk zat een verhaal, ook al was het al lang en breed uit de mode en zal het nooit of de nimmer door iemand ooit nog gedragen worden. Gelukkig kon ik de pijn ietwat verzachten. Hoewel ik op het eerste gezicht niet had verwacht dat er nog wat dienstbaars bij zou zitten, ben ik toch nog een aantal bijzondere kledingstukken tegengekomen.

Stal je 30 jaar geleden de show met deze printed pants, ook anno 2013 zijn ze weer helemaal trendy. Enkele jaren geleden hoefde je hier écht de straat niet mee op te gaan, terwijl er nu geen print te gek is om te dragen. De broeken zitten ook nog eens heerlijk en zijn lekker luchtig met warm weer. Ideaal voor als ik deze zomer op vakantie ga naar Tunesië. Daarmee ben ik helemaal afgestemd op de cultuur en kan ik ook nog eens lekker comfortabel op een kameel rijden.

Nicole vintage

Naast de broeken trof ik ook nog een aantal klassieke blousjes aan. Weliswaar niet precies mijn maat, maar als oversized blousjes zijn ze helemaal eigentijds! In de winkels vind je nu ook heel veel blousjes met kant, plooitjes, strikjes, kraaltjes, studs en andere bewerkingen, dus wie weet krijgen oma's blouses nog een mooi tweede leven. In ieder geval hebben ze nu nog een mooi eerbetoon gekregen in deze blog. En oma is natuurlijk helemaal blij dat ze haar kleindochter nog eens heeft mogen aanschouwen in de kleren die zij op die leeftijd droeg!

Heb jij weleens in je oma's kledingkast gekeken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Zaterdag 20 juli 2013 09:51
Prachtig!
xchanel - Zaterdag 20 juli 2013 10:00
geweldig!!!!!!
Lot1995 - Zaterdag 20 juli 2013 10:51
ja maar daar kom ik niks anders tegen dan wat ze op heden draagt, wel mooie oude klassieke schoenen en een oude lichtblauwe(babykleur) trouwjurk, die wij altijd als kind mochten gebruiken om te verkleden en mee te spelen :)
G. - Zaterdag 20 juli 2013 10:58
Leuke blog! Valt me vaker op dat de persoon die de kleren draagt ook invloed heeft op 'hoe de kleren eruit zien', of hoe je erover denkt. Bij je oma zouden de kleren misschien wat 'oma achtig' staan, bij jou hip :) zelfde kleren, andere look (zelfde effect bij kledingruil soms met m'n roomies). Maar leuke foto's dus!
m - Zaterdag 20 juli 2013 15:54
Wel gekeken, nooit op het idee gekomen om het te gaan dragen, maar mijn oma had ook prachtige kleidingstukken ertussen zitten. Leuk zeg en staat je echt goed!
Charlotte - Zaterdag 20 juli 2013 18:17
Superr tof! Mijn oma's kledingkast gaat niet meer ondertussen, maar mijn moeders kledingkast is regelmatig de pineut. Heb bijvoorbeeld een paar super toffe schoenen uit haar kast gevist!
Maan - Zaterdag 20 juli 2013 21:19
Oh wat leuk dat je oma zoveel kleren heeft bewaard! Echt heel leuk :)! Mijn oma's hebben alleen de 'oma-kleding' van tegenwoordig in hun kast hangen, maar wie weet hé, als ik straks nog eens zo oud mag worden als zij zijn, is het misschien ook weer helemaal hip. :)
m - Zaterdag 20 juli 2013 21:37
wat leuk!
Esther S - Zaterdag 20 juli 2013 22:34
Wat super leuk dit! :)
Elina94 - Zaterdag 20 juli 2013 22:52
Leuk! Ik ga ook altijd naar vintage en kringloopwinkels :)
(lekker goedkoop ook :D )
ik - Zondag 21 juli 2013 17:22
errug leuk!! Daarom wie wat bewaard die heeft echt wat (of om uit te delen) cool he dat de mode dan gewoon weer terugkomt :) leuk die broek, is nu ook echt helemaal in.
Noah1200 - Maandag 22 juli 2013 10:52
Nicole, je bent een leuk mens!! Toffe kleding ennu die broek vind ikl heeel leuk!! Vanmiddag showen? Xxx