DIY tas van je spijkerbroek

 

Nu ik ben aangekomen tot een gezond gewicht, heb ik een aantal broeken die ik niet meer pas. Erg vervelend vind ik dat omdat die broeken me steeds herinneren aan mijn gewicht. Door die broeken voel ik me extra dik. Maar ergens wil ik ze ook niet wegdoen. Op internet had ik gezien dat je van een oude spijkerbroek een hele leuke tas kunt maken. Dat leek me wel leuk en ook wel iets positiefs om ermee te doen! Je moet wel een klein beetje handig zijn met de naaimachine, maar dan is het niet moeilijk.

Spijkerbroektas

♥ Wat heb je nodig?
- Een spijkerbroek
- Leuke gekleurde stof voor de binnenkant
- Een schaar
- Spelden
- Tornmesje
- Naaimachine
- Meetlint
- Strijkijzer
- Verdwijnstift of kleermakerskrijt

- En altijd handig: goede zin!

Spijkerbroektas

♥ Stap 1
Knip de spijkerbroek tot net onder het kruis af zodat je een heel kort broekje krijgt. Maak de naden met het tornmesje los zodat het één pijp wordt. Je kunt de lapjes stof nu over elkaar leggen en weer vastnaaien. Als je een stukje stof tekort komt zet je er gewoon een stukje tussen. Je krijgt nu een soort rokje. Knip het eventuele puntje eraf.

Spijkerbroektas Spijkerbroektas

♥ Stap 2
Leg de stof voor de voering met de goede kant naar binnen dubbel en leg daar het rokje op. Nu kun je de voering op maat knippen. Knip het iets groter dan de broek (hoeft niet heel precies) Aan de bovenkant wat meer: ongeveer 8 cm

Spijkerbroektas

Stap 3
Draai het rokje binnenstebuiten en naai de onderkant stevig dicht. Om de bodem te maken, naai je er aan allebei de kanten een hoekje in.

♥ Stap 4
De voering naai je ook dicht, alleen de bovenkant blijft open. Denk eraan dat de mooie kant van de stof aan de binnenkant zit. Ook in de voering naai je twee hoekjes.

Spijkerbroektas Spijkerbroektas

♥ Stap 5
Knip uit de pijpen twee repen stof van 8 cm breed en zolang als de pijp is. Naai de stroken aan elkaar. Dit wordt straks het hengsel. Knip van de voering ook een even lange strook, maar dan van 6 cm breed.

♥ Stap 6
Vouw de randen van de stroken naar binnen zodat het ongeveer 4 cm breed wordt. Zet dit met spelden vast en strijk het goed plat. Doe hetzelfde met de voeringstof. Deze moet iets smaller worden: ongeveer 3 cm.

♥ Stap 7
Nu kan je de stroken op elkaar spelden en vastnaaien.

Stap 8
Naai het hengsel aan de binnenkant in de tas.

Spijkerbroektas Spijkerbroektas

♥ Stap 9
Doe de voering in de tas en vouw de bovenkant om zodat nog een stukje boven de tas uitkomt. Spelt dit vast.

Stap 10
Naai de voering in de tas. Hier had mijn naaimachine wel een beetje moeite mee maar het lukte net hi, hi. Je zou dit stuk ook met de hand kunnen doen, maar dan is het iets meer werk.

Spijkerbroektas

En dan is je tas klaar! Ik hoop dat het een beetje te snappen was. Anders staan er op internet nog wel meer beschrijvingen. Ik vond het in ieder geval leuk om te doen en ik ga er denk ik nog een paar maken. Leuk als cadeautje!

Wat doe jij met spijkerbroeken die je niet meer past?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vissie82 - Vrijdag 21 november 2014 10:21
Wat een leuk idee.

Ga ik binnenkort ook eens proberen.
xsnoesje - Vrijdag 21 november 2014 12:28
oeeh. nu zou ik bijna willen dat morgen spontaan al m'n broeken niet meer passen :)
mira - Vrijdag 21 november 2014 15:02
leuk om er iets positiefs mee te doen. heel lang bewaarde ik die broeken, aantal jaar geleden heb ik ze weggedaan want nu is nu en die broeken pas ik gewoon niet in. Dus ik heb ze weggedaan maar je kunt er idd ook iets leuks mee doen haha, had ik nog niet bedacht toen.
Maanmeisje - Vrijdag 21 november 2014 16:32
Leuk idee en mooie tasjes!
;) - Zaterdag 14 maart 2015 10:36
Leuk idee. Zelf heb ik nog een ideetje. Ik ga dit zelf ook maken en achter de gulp maak ik een zakje waar je bijvoorbeeld je sleutels in kan doen.