DIY pimp je handschoenen

 

In de wintermaanden zijn handschoenen de accessoire die ik altijd bij me heb. En hoe leuk is het als ze net even iets extra's hebben en net even anders zijn dan die je in de winkel koopt? Je kunt natuurlijk je handschoenen pimpen, net als mutsen en hoofdbanden. In deze DIY blog laat ik jullie zien hoe ik het heb gedaan. Misschien kun je het zelf ook eens proberen of vind je het leuk als inspiratie. ♥

DIY

Wat heb je nodig? ♥
Een paar simpele handschoenen 
Tip: ik heb ze gekocht bij een outlet winkel, die zitten bijna overal. Van die goedkope winkels als so low en euroland. Je kunt ze misschien ook bij Action vinden
♥ Lintjes (kies voor lint met elastiek, scheelt heel veel werk en irritatie ;))
♥ Bedels
Vilt
Draad 
Naalden en spelden
♥ Schaar 

Handschoenen diy

DO IT YOURSELF

♥ Stap 1: Zorg dat je alles wat je nodig hebt bij elkaar hebt gezocht. 

♥ Stap 2: Begin met het hartje.
Je hebt er twee nodig en het is het mooiste als ze hetzelfde zijn. Het is dus handig om eerst uit papier het hartje te knippen. Je kunt het tekenen, maar ik heb gewoon een papiertje dubbel gevouwen en een half hartje geknipt. 

♥ Stap 3: Knip het hartje uit.
Maak het hartje met spelden vast op het vilt en knip het vervolgens uit. Doe dit twee keer, zodat je twee hartjes hebt. Je kunt het papiertje gewoon nog een keer gebruiken.

♥ Stap 4: Speld het vilten hartje vast aan de zijkant van de handschoen.
Controleer even of je de hoogte goed vindt en doe bij de andere handschoen precies hetzelfde. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten. Dit lijkt makkelijker dan het is. Dus goed opletten. 

♥ Stap 5: Het hartje vastnaaien.
Begin aan de onderkant bij de punt van het hartje met vastnaaien. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ik heb het zo gedaan, dat het draad om en om boven en onder te zien is en dat het in een rijtje loopt. Je kunt het ook om de rand van het hartje heen doen. Pas bij het naaien op dat je de handschoen niet aan elkaar vast naait. Natuurlijk klinkt dit van zelfsprekend, maar het is bij mij wel een paar keer gebeurd. Dat gaat namelijk best snel. Wanneer je helemaal rond bent, zorg je ervoor dat de draden binnenin de handschoen bij elkaar komen. Maak het hier met een paar knopen vast en knip de draden vervolgens af. Ik heb gekozen voor goudkleurig draad omdat het een leuk effect geeft en terug komt in de gouden bedel.

diy

♥ Stap 6: Strikje maken.
Ik vond het leuk om aan de onderkant van de handschoenen een lintje met strikje vast te maken. Wikkel het lint om de handschoen en beslis aan welke kant je de strik wilt. Maak er een strik in en controleer of hij niet te strak zit en of je de handschoenen nog aan kunt krijgen.

♥ Stap 7: Naai het strikje vast.
Als je dit niet doet en je doet je handschoenen aan, springt het lintje er af. Dat was niet echt de bedoeling, vandaar de keuze om het vast te naaien. Dit kan al met een paar steekjes.

♥ Stap 8: Naai het kantje er onder.
Knip het kantje op maat en naai dit onder het satijnen lint vast. De punten waar het kant bij elkaar komt, is bij mij bij het strikje, zodat de bedel er over heen valt en de scheidingslijn mooi weggewerkt is.

♥ Stap 9: Bevestig de bedel aan de handschoenen.
Dit doe je ook door het met een aantal steekjes draad vast te zetten. Knoop de draden ook weer binnen in de handschoenen vast en knip het vervolgens af.

diy

En dan heb je je eigen handschoenen gemaakt. Handschoenen die nergens in de winkel te koop zijn en die je helemaal kunt maken zoals je het zelf leuk vindt. Ik heb gekozen voor neutrale kleuren die bij veel passen, maar je kunt het natuurlijk ook met allemaal felle kleurtjes, pailletten, veertjes en kraaltjes versieren. Misschien heb je nog wel een paar oude handschoenen, een sjaal of muts liggen die je niet meer draagt. Deze kun je natuurlijk ook ombouwen tot iets nieuws.

Veel plezier en succes bij het pimpen van jouw eigen winteritems! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

gitaar - Zondag 29 december 2013 12:57
wat creatief! echt heel leuk gedaan.
m - Zondag 29 december 2013 14:56
haha leuk! ik ben net bezig met mijn eigen handschoenen, vond een Adidas handschoen op straat en heb hem ontleed voor het patroon,om zelf met eigen stof wat er van te maken en ook een logo bv. zelf te naaien, lekker ontspannend, met de hand naaien! Leuk en origineel btw. het together hartje en heel mooi ook met het kantje, dat zie je niet veel en zo staat het heel mooi!
Graciee - Maandag 30 december 2013 16:36
superleuk!!
Shira86 - Maandag 30 december 2013 20:41
Ik denk niet dat ik dit ooit ga doen wegens extreme graad van onhandigheid maar ik vind het wel super leuk!