DIY Flower Headband

 

Doordat ik laatst bij een hippie festival was zag ik de meest prachtige bloemenkransen voorbij komen. Zo heb ik een paar keer gevraagd waar je die kon kopen, maar vaak kreeg ik toch het antwoord dat ze die zelf hadden gemaakt. Zelf gemaakt? Dat kan ik natuurlijk ook proberen! Zo ben ik thuis gaan kijken of ik nog wat spulletjes in huis had om mijn eigen bloemenkrans te maken.

In deze DIY laat ik jullie twee verschillende versies zien van een bloemenkrans, eentje met een haarband en de ander met een hoofdband.

diy

Wat heb je nodig?

♥ Een haarband (Hema)
♥ Bloemen ( Action )
♥ Een schaar
♥ Lijm

diy

Om te beginnen heb ik de haarband in een kom gelegd. Dit vond ik zelf fijner werken wanneer ik de bloemen op de haarband wil plakken.

DIY

Dan pak je een paar bloemen en knip je het ijzerdraad eraf. Je kunt er ook voor kiezen om ze eraf te trekken maar dan bestaat de kans dat je de bloem beschadigd.

DIY

Je begint op het midden van de haarband en je werkt uit naar de zijkant. Hou de bloemen een aantal seconden goed vast zodat de lijm de kans krijgt om goed te drogen.

DIY

Zo plak je er steeds meer bloemen op totdat je het zelf mooi vind. Voor dit resultaat heb ik het hele zakje opgemaakt. Bij de Action kan je ook nog de kleuren groen en paars halen. Vind je de bloemen zelf wat te groot? Dan kan je ook de wat kleinere variant halen of je kijkt in andere hobbywinkels voor mooie bloemen.

DIY

En hier heb je dan het eindresultaat: Een mooie Flower Crown. 

DIY Flower

Dan beginnen we met de tweede DIY. Dit is meer een echte Flower HeadBand. Dit is een elastiek voor om je hoofd wat toch wel een toffer effect geeft dan een haarband. Ook deze DIY duurt niet lang en is ook niet moeilijk om te maken. Alle spullen die ik gebruik komen van de Action.

Wat heb je nodig?

♥ Een hoofdband (Action)

♥ Bloemen (Je kiest je eigen kleur, of andere decoratie)

♥ Lint  Action) 

♥ Lijm

♥ Schaar 

DIY Flower

Als eerst begin ik met het knippen van de stengels bij de bloemen zoals ik ook bij de eerste DIY heb gedaan. Zorg ervoor dat de bloemen zo plat mogelijk zijn zodat je ze gemakkelijker kan plakken.

DIY Flower

DIY Flower

Dan pak je je hoofdband en legt de bloemen neer zoals je ze ongeveer wilt hebben. Zo kun je een beetje inbeelden hoe het eruit gaat zien en waar je de bloemen moet opplakken.

DIY Flower

Iets wat ik vergeten ben om op de foto te zetten is een lint. Dit hoeft niet perse maar het maakt het plakken van de bloemen wel gemakkelijker en zo zie je ook een stuk minder van de hoofdband.

DIY Flower

Dit bind je helemaal om je hoofdband heen tot hij helemaal bedekt ik. Dan plak je het goed vast.

DIY Flower

Dan kan je beginnen met het beplakken van je hoofdband met bloemetjes. Let wel op dat je de bloemen goed moet aandrukken, het duurt even voordat ze goed vast zitten.

DIY Flower

DIY Flower

En tadaa! Hier heb je dan je eigen Flower Headband. Dit alles heb ik denk ik binnen 10 minuten kunnen doen en ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik denk niet dat het iets is wat ik naar school zou dragen maar ik vind het wel erg leuk voor bij een Bohemian outfit.

Zou jij een Flower Headband kopen? Of zou je er zelf een maken?

 

Gerelateerde blogposts

24
OKT
DIY Haarstrik
12

Reacties

Onegirl - Vrijdag 20 september 2013 11:05
Leuk!!!
Ik weet niet of ik hem zou dragen zoals ze hier gemaakt zijn, maar het maken is echt heel erg leuk!!
Iris - Vrijdag 20 september 2013 12:08
Oooh super leuk!
Vanmiddag even naar de action om die bloemen te kopen, ik ga dit zeker weten maken :)
miri - Vrijdag 20 september 2013 12:16
romantic:)
_Luckamy_ - Vrijdag 20 september 2013 22:15
echt super leuk! Ik vraag mij alleen af of die bloemen niet van die hoofdband afvallen als je hem om doet, aangezien dan het elastiek gaat uitrekken.. Die haarband vind ik erg leuk, kun je ook mooi doen met halloweenthema ofzo.
julia - Vrijdag 20 september 2013 23:56
Nice!!
x - Maandag 23 september 2013 14:38
heel leuk! ga ik echt een keer maken!
annoniemmm - Maandag 13 januari 2014 16:52
waarom zou je het niet naar school dragen? wat boeit jou het wat anderen ervan zeggen?!
Maria - Maandag 14 april 2014 16:53
Geweldig!! Ik ga dit zeker maken! Lijkt me erg leuk!!!
Lys - Zondag 23 april 2017 12:10
ik ben dol op haarbandjes ik draag het bijna elke dag!! ik ga dis zeker een keer maken!!