DIY Beadloom Bracelet en WIN!

 

Deze Ibiza stijl armbandjes heb ik de afgelopen zomer heel vaak gezien op marktjes en in winkels. Ik vond ze altijd heel erg leuk maar ik had geen idee hoe ik dit zou moeten maken omdat het er zo moeilijk uit ziet, ondanks dat ik zelf veel sieraden maak. Ik ben op onderzoek uitgegaan en ik ben er achter gekomen hoe je dit zelf kunt maken en het is niet eens moeilijk! Het is wel veel werk, je bent er een tijd zoet mee (zo'n 2,5-3 uur), maar dan heb je ook wat! In deze blog ga ik jullie laten zien hoe je dit armbandje zelf kunt maken en wat je allemaal nodig hebt. 

beadloom

Het kost wel wat tijd om zo'n armband te maken. Zeker als je het nog nooit gedaan hebt. Dit betekent wel dat het een leuke bezigheid is voor als je je verveelt maar ook voor als het bijvoorbeeld straks wat slechter weer wordt. Het is ook een goede afleiding voor als je je rot voelt en niet zo goed weet wat je met jezelf aan moet. Je moet namelijk erg goed opletten want anders klopt je patroontje niet meer. 

STAP 1: Wat heb je nodig?
Op de onderstaande foto kun je zien wat je allemaal nodig hebt om dit armbandje te maken. Je ziet bijvoorbeeld een beadloom weefbord. De armband maak je met een bepaalde weeftechniek. Hiervoor moet je draad spannen en daar kun je dit bord goed bij gebruiken. Wat je ook kunt doen, is een klein kartonnen doosje pakken en kleine sneetjes maken met een scherp mesje. Verder heb je een schaar nodig, speciaal dun draad, klemmetjes voor het slotje, een slotje, ringetjes en natuurlijk leuke kraaltjes. Hoeveel kleuren je nodig hebt, is afhankelijk van het patroontje dat je kiest. Ik heb mijn spulletjes gekocht bij CreaDream. Deze webshop heeft alles wat je nodig hebt om zo'n armband te maken. Ik heb bijvoorbeeld dit draad gebruikt en deze kraaltjes. Je kunt ook hier kijken naar een boodschappenlijstje waar je kunt zien wat je nodig hebt om zo'n armband te maken.

beadloom benodigdheden

STAP 2: Patroon kiezen
Voor dit armbandje is het leuk om een patroontje te kiezen. Patroontjes kun je op internet vinden door op google in te typen: bead loom patronen of bead loom pattern in te typen. Je kunt dan ook bij afbeeldingen kijken. Daarnaast kun je op pinterest ook veel verschillende patroontjes vinden. Je legt het niet onder je weefbord, maar je kijkt naar de kraaltjes en verschillende kleuren. Eigenlijk kijk je per rij wat er gedaan is. Het is goed om van te voren vast de kleuren voor je patroon te kiezen. Je kunt trouwens ook zelf een patroontje maken. Ook heel leuk en uniek! Je kunt daarvoor ruitjes papier gebruiken. Het is een beetje een priegel werkje, maar als je eenmaal het patroon door hebt, komt het helemaal goed!

Beadloom

STAP 3: Maak je bord klaar
Om te beginnen, moet je de draden gaan spannen. Tel op je patroontje uit hoeveel kraaltjes de rij bestaat. Bij mij bestaat elke rij uit 5 kraaltjes. Dit betekent dat ik 6 draden ga spannen, omdat de kraaltjes tussen de draden komen te liggen. Je maakt om te beginnen een knoopje aan de linkerkant van het bord. Vervolgens haal je de draad naar de overkant en draai je de draad om de achterkant van het bord heen, zoals je op de onderstaande foto's kunt zien. Dan haal je hem door het volgende gleufje weer naar de overkant en doe je daar hetzelfde. Dit doe je totdat je 6 draden gespannen hebt (afhankelijk van je patroon). Zorg dat de dragen goed strak zitten en dat je tussen de draden een gelijke afstand hebt van ongeveer 1,5 mm (afhankelijk van de grootte van de kralen). Maak een stevige knoop in de laatste draad zodat alles goed vast zit en knip het daarna af.

beadloom

STAP 4: Na alle voorbereidingen...
Oke, nu gaan we echt beginnen. Knip een groot stuk draad af, als je te weinig hebt is het niet erg want je kunt makkelijk een nieuw stuk pakken, maar heel kort is niet handig. Maak een knoopje aan het meest linkse draadje en trek het strak aan. Je hoeft niet helemaal bovenaan het bord te beginnen, als je maar genoeg ruimte hebt. Doe de eerste 5 kraaltjes aan je draad voor de eerste rij. 

Beadloom

STAP 5: Haal de naald met kraaltjes onder de gespannen draden door
Wanneer je de kraaltjes aan de draad hebt gedaan, haal je de naald onder de gespannen weefdraden door. Zorg ervoor dat de kraaltjes helemaal onderaan de draad komen en leg de draad met de kraaltjes vanaf onder tussen de draden. Je kunt dit het beste doen door je vinger er onder te houden. 

Beadloom

Haal dan je naald weer omhoog en steek deze bovenlangs weer door de kraaltjes terug. Je legt dus onderlangs de kraaltjes tussen de draden en vanaf boven zet je de kralen eigenlijk vast. Je begint altijd aan de linkerkant met de kraaltjes, je komt uit aan de rechterkant waarbij je de naald, door de kraaltjes heen, weer naar links toe brengt. Het is moeilijk uit te leggen maar probeer ook goed naar de onderstaande foto's te kijken.

beadloom

STAP 6: Ga zo door
Op dezelfde manier ga je de andere kraaltjes vastzetten tussen de draden. Let goed op het patroontje dat je wilt maken. Hiervoor heb je waarschijnlijk voor elke rij een andere combinatie aan kralen nodig. Zorg er voor dat de nieuwe rij met kralen goed tegen de boven liggende rij aanligt. Dit kun je eventueel een beetje aanduwen met je naald.

Beadloom bracelet, laura

Hieronder zie je het nog een keertje van dichtbij. Via je naald rijg je de kralen aan je draad. Deze draad haal je onder de gespannen dragen langs en via boven haal je je naald weer door de draden waardoor ze goed vast zitten. 

beadloom

beadloom

STAP 7: Wat als je draad op is?
Geen nood als je draad op is! Je kunt het makkelijk vervangen. Haal de draad terug door een aantal rijen. Begin alleen niet direct met de eerste rij want dan haal je de kralen er weer uit. Dit is trouwens wel de manier om een rij die verkeerd is gegaan ivm het patroon te corrigeren. Kies bijvoorbeeld voor de tweede rij en haal het door nog twee rijen die erboven liggen. Daarna kun je de draad afknippen. Knoop vervolgens een nieuwe draad vast aan het linker gespannen draadje en je kunt gewoon weer verder gaan. 

beadloom

STAP 8: Klaar?
Als het armbandje lang genoeg is (hou rekening met een ruimte van 1 cm voor de sluiting), kun je het armbandje gaan afsluiten. Haal nu ook weer de draad door een aantal rijen zoals je ook doet als je met een nieuwe draad wil beginnen. Knip het draadje vervolgens af. Haal dan de draden voorzichtig los van het weefbord.

beadloom

STAP 9: Slotje
Nu kun je een slotje gaan maken aan het armbandje. Je kunt het ok gewoon omknopen als je dat liever wilt. Voor het slotje heb ik gekozen voor een soort veterklem in het goud en een gewoon simpel slotje. Hiervoor heb ik eerst alle draden vastgeknoopt. Dit heb ik vervolgens afgeknipt (best spannend...) en daarna heb ik dit in de klem geschoven. Het klemmetje heb ik dichtgeknepen met een platbektangetje. Om er voor te zorgen dat het echt goed vast zit, zou je ook nog wat lijm in het klemmetje kunnen doen. Doe een ringetje aan het klemmetje en maak er aan één kant een slotje aan vast.

beadloom

KLAAR! 

beadloom

WIN ♥ WIN ♥ WIN

Lijkt het je leuk om zelf zo'n armband te maken? Je kunt alle spullen vinden op de webshop van CreaDream. Ik ben ontzettend blij met mijn spullen en de kralen die ik van deze webshop heb. In samenwerking met CreaDream mogen wij ook twee pakketten weggeven. Wil je kans maken op 1 van de 2 beadloom pakketten inclusief weefbord, draad, kralen in mooie kleuren, etc? Stuur dan een mailtje naar win@proud2bme.nl en vertel ons waarom jij wilt winnen. Vermeld ook je naam en adres en wij geven deze gegevens door aan CreaDream zodat zij het naar de winnaars kunnen versturen.

Wat vind jij van zo'n armband en lijkt het je leuk om dit zelf te maken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anja - Maandag 6 oktober 2014 10:11
Leuk zeg! Heb hier denk ik totaal geen geduld voor denk ik! Maar wel een gave actie!
Maanmeisje - Maandag 6 oktober 2014 10:59
Mooi!
Floor* - Maandag 6 oktober 2014 11:17
Omg wat ontzettend tof! Het ziet er overigens wel heel moeilijk uit haha
Student - Maandag 6 oktober 2014 11:19
Holy moly wat een werk!
nijntje 475 - Maandag 6 oktober 2014 11:50
O wauw zeg. Dit vind ik echt heel erg gaaf
joya83 - Maandag 6 oktober 2014 12:04
wow, ziet er prachtig uit en dat gepriegel werkt ook lekker therapeutisch, alleen maar even daar mee bezig zijn!
L - Maandag 6 oktober 2014 12:26
Leuke blog! Ga ik zeker zelf proberen, thanks!!
Anke - Maandag 6 oktober 2014 19:41
(Wat is het nut van dat ijsje? :p)
Anne-Maria - Maandag 6 oktober 2014 23:27
Leuk zeg, het lijkt me heerlijk om me volledig te kunnen focussen op dit creatieve fröbelen.
En dat ijsje? Gewoon, omdat het kan ;).
Annelie - Dinsdag 7 oktober 2014 07:15
Aah, echt super vet!
kim300808 - Dinsdag 7 oktober 2014 09:24
Oef, dat is een werk. Daar kan men zich wel mee vermaken. (Y)
marjolein - Dinsdag 25 november 2014 15:30
echt super mooi !!!!!! ik ga het proberen te maken!
pip - Dinsdag 25 november 2014 16:45
zzooooooo super mooi omg dit wil ik ook maken i love it :)