Budgettips bij kleding shoppen

 

Shopaholics of fashionlovers bulken echt niet allemaal van het geld, maar willen toch ook graag gewoon shoppen! Een nieuwe jas, nieuwe schoenen of een spijkerbroek zijn vaak behoorlijke uitgaven en dingen waar je goed over na moet denken of iets waar gewoon erg slim in moet zijn. Speciaal om ervoor te zorgen dat iedereen, hoeveel geld hij of zij ook heeft, heerlijk kan genieten van nieuwe kleding, heb ik een aantal tips voor je!

150 euro

Tweedehands
Misschien ruik je bij het lezen van het woord al muffe luchtjes en stoffige zolders, maar tweedehands kan onwijs leuk zijn. Vies is het sowieso niet, zolang je het eerst maar even wast. Op marktplaats.nl of tweedehands.net kun je vaak hele leuke kleding scoren, vaak voor minder dan de helft van de prijzen! Shirtjes, broeken, jassen en merkkleding voor spotgoedkope prijsjes. En je hoeft er niet eens de deur voor uit. Hier kun je natuurlijk ook geld verdienen om juist weer zelf kleding van te kopen. Tweedehands is ook nog eens heel mileuvriendelijk.

Ijhallen
Als we het dan toch over tweedehands hebben, dan raad ik je aan om eens naar de Ijhallen te gaan in Amsterdam. Hier is iedere maand een weekend lang tweedehands markt. Ik heb er zelf wel eens gestaan om van mijn oude spulletjes en kleding af te komen en geld te verdienen. Er is enorm veel te koop aan kleding (en meer). De Ijhallen zijn ook nog eens heel gezellig om gewoon eens een dagje heen te gaan. Een aanrader dus.  

 Van ruilen komt huilen?
Zoek je vriendinnen op en organiseer een kledingruil-party. Ruil kleding met een grote groep meiden. Denk er daarbij wel aan dat je jezelf niet moet vergelijken of het teveel over kleding maten moet hebben. Daar gaat het natuurlijk allemaal niet om. Ruilen is erg goedkoop (lees: gratis) en daarbij maak je er ook nog eens een gezellige avond van!

 Facebook Sale
Vorige jaar organiseerde ik een Facebook-Sale. Ik heb foto's genomen van kledingstukken die ik niet meer droeg of een miskoop waren. Deze heb ik in een speciaal mapje op mijn Facebook account geplaatst. Als eerste plaatje maakte ik een tekst met hoe de verkoop werkt en daarin tagde ik al mijn vriendinnen zodat ze op de hoogte waren. Ik heb er leuk wat geld me verdiend en meteen mijn kast leeggemaakt voor nieuwe kleertjes.

Facebook Sale

 Onderhandel 
Ben je bij een tweedehands winkeltje, probeer dan lekker af te dingen. Maar let ook op in winkels met nieuwe kleding. Mist er een knoopje, ontbreekt het riempje wat erbij hoort of zit er een klein vlekje in. No worries! Ga naar de kassa en vraag korting. Als je de laatste hebt in jouw maat, heb je vaak geluk en kan er soms een paar euro van af.

 Saleshopping
Ga alleen shoppen als er aanbiedingen zijn, want anders kom je van een koude kermis thuis omdat alles te duur is. Plan desnoods van te voren met je vriendinnen in wanneer jullie gaan shoppen, zodat je er lekker naar uit kunt kijken. Let ook op webshops van winkels, want daar hebben ze vaak alle maten nog op voorraad. Aan het eind van iedere sale zijn de prijzen vaak het aller laagst. Je kunt tenslotte ook eens naar een outlet gaan zoals die in Roermond, als je graag merkkleding wilt hebben.

Kortingscodes
Zoek altijd voordat je iets online besteld even via google of er van die winkel niet ergens een kortingscode online staat. Je kunt hierdoor in de meeste gevallen wel een korting krijgen van 5 euro of 10% of meer. Zeker bij winkels als H&M, ASOS of Zalando.

 Verder dan je neus lang is
Ga niet alleen naar de winkels die je al langere tijd kent of die in jouw dorp of stad zitten, maar kijk eens verder. Ga bijvoorbeeld eens naar een outlet van je favoriete merk. Bezoek een andere stad met meer winkels. Op die manier kun je een leuk dagje shoppen en scoor je de kleding voor leuke prijzen.

 Creatief met kleding
Knip je shirt op een toffe manier wat korter of maak er sliertjes aan zoals veel te zien wat bij fringe-shirtjes. Wees creatief en slim met je oude t-shirtjes. Hier zie je hoe je dat zou kunnen doen!

Hoe spaar jij geld uit voor kleding?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisa - Maandag 17 november 2014 10:47
Als ik naar de sales ga, kom ik altijd thuis met kleren uit de nieuwe collectie hahaha :)
Arthur - Maandag 17 november 2014 10:52
Hi Nouska leuk dat je daar spullen verkoopt had je het niet koud daar hihi Mvg Arthur
jo3101 - Maandag 17 november 2014 11:24
Super leuk wat je allemaal met je oude t-shirts kan doen. Een andere tip om goedkoop te shoppen is naar de Primark gaan en dan pas naar de stad. Als ik dat doe ben ik de Primark prijzen gewend en vind ik dus veel te duur en kom ik met weinig kleding thuis.
Prue - Maandag 17 november 2014 12:17
Ik shop alleen in de uitverkoop en soms in een tweedehands winkel. De IJhallen kende ik nog niet, daar ga ik heen!

Primark wil ik niet want ik heb geen vertrouwen in de manier waarop die kleding gemaakt is.
Maanmeisje - Maandag 17 november 2014 13:41
Ik koop de laatste tijd alleen tweedehands via Marktplaats en in kringloopwinkels, ik krijg vaak kleding van mijn zus die zij niet meer hoeft en ik ga naar een kledingbank, sinds kort. Daar kun je gratis kleding uitzoeken als je bijvoorbeeld een uitkering krijgt, en op deze manieren kan ik toch nog kleding kopen/krijgen die ik leuk vind. Een tijdje terug gaf ik veel te veel geld uit aan o.a. kleding en daardoor kreeg ik zelfs schulden. Als ik het zoals nu blijf doen, zal dat niet gauw meer gebeuren. Ik kan sowieso niet veel uitgeven nu ik in budgetbeheer zit, maar toch zou ik ook graag weer eens iets willen kopen dat echt nieuw is, en daardoor natuurlijk meestal ook een stuk duurder. Op sale let ik ook veel in de winkel, maar ik vind niet vaak iets dat ik écht leuk vind.
X - Maandag 17 november 2014 21:55
Ik ga vaak naar de Sting Outlet. Vooral jeans koop ik daar en het is vaak super goedkoop.
bellefleur - Maandag 4 mei 2015 21:23
Wat goed dat jullie ook de tip(s) geven om tweedehands te kopen en te ruilen. De winkels met goedkope troep (slecht gesneden dus valt het niet mooi, kleuren zijn toch net niet wat je zoekt, mindere kwaliteit stof zodat het na een paar maanden uit elkaar valt, dubieus verleden met onderbetaalde gevaarlijke arbeid, hoge milieubelasting door veel watergebruik en of gifstoffen) kennen we allemaal wel.
Mijn mooiste kleding is allemaal tweedehands, soms net zo duur of iets duurder dan normale (niet uitverkoop) prijs, maar dan zijn het altijd bijzondere stukken die je lang kunt dragen.