8x stijlvol als dagelijkse gewoonte

 

Voor veel vrouwen is het belangrijk om er leuk uit te zien en daarom zijn ook heel veel vrouwen bezig met hun uiterlijk. We proberen de nieuwste make-up producten uit, doen vanalles met ons haar, vergelijken ons constant met andere vrouwen en we zijn heel goed in onszelf onzeker maken. Kleding en stijl betekenen veel voor ons zelfvertrouwen. Wanneer je kleding draagt waar je je goed in voelt en dingen die jou goed staan, zul je je ook sneller wat beter voelen over jezelf. Natuurlijk komt het grootste gedeelte van binnen en heeft het ook alles te maken met zelfacceptatie, maar we kunnen hier zelf ook wat aan doen als het om onze kleding en stijl gaat.

Toch fijn als je ook op die manier een beetje kunt bijdragen aan je zelfbeeld, toch? Iedereen heeft een eigen stijl als het gaat om kleding en make-up en dat zegt heel veel over jou als persoon. Maar het kan heel goed voorkomen dat je soms geen zin hebt of geen energie hebt om jezelf te verzorgen of een leuke outfit te gunnen. Soms voel je je net even wat beter in je joggingpak of maakt het je allemaal niet meer zo uit. Dat is natuurlijk helemaal prima, soms heb je die dagen ook gewoon even nodig, maar ik denk dat het heel vaak voorkomt dat mensen er door depressie of andere problemen niet meer de tijd voor nemen.

stijl
Modemusthaves

Je goed verzorgen en leuk aankleden heeft dan helemaal geen prioriteit meer, terwijl het wel heel veel goeds kan doen. Vaak onderschatten we de invloed daarvan op onze stemming. Want hoe kan je kleding er nou weer voor zorgen dat je je beter voelt over jezelf? Dat kan dus echt! Als ik wat meer moeite doe voor mijzelf en iets draag waar ik mij fijn in voel, dan heeft dat weldegelijk invloed. Je kunt het jezelf verzorgen en leuke kleding dragen opnemen in je dagelijkse leven, als een soort gewoonte. In deze blog geef ik je wat tips hoe je van 'stijlvol zijn' een dagelijkse gewoonte kan maken.

1. Plan de outfit die je gaat dragen
Om tijd te besparen in de ochtend, moesten mijn zus en ik vroeger altijd de avond van te voren onze kleding voor de volgende dag klaarleggen. Mijn moeder voorkwam daarmee ook dat ze 's ochtends vroeg nog moest strijken en voor ons was het een fijne bijkomstigheid dat we iets langer in bed konden liggen. Ik doe dat nog steeds heel vaak en dat bevalt me heel goed. 's Avonds heb ik daar vaak niet heel veel zin in, maar als ik het dan gedaan heb, ben ik mijzelf 's morgens dankbaar. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat mensen 's morgens eerder voor veiligere en saaie outfits kiezen. Ik merk ook aan mijzelf dat als ik 's morgens mijn kleding uit zoek, wat ook regelmatig gebeurt, dat ik sneller ga voor hetgeen wat dan in de buurt ligt of wat ik dan even snel kan vinden.. best zonde, omdat ik weet dat ik er veel leuker uit kan zien als ik er wat meer moeite voor doe.

2. Zet je wekker iets eerder
Je zou kunnen denken dat als je het bovenstaande doet, je langer in bed kan liggen. Dat kan dan vaak wel, maar je kunt er ook voor kiezen wel op tijd op te staan en je wekker misschien zelfs wat eerder te zetten. Je hebt dan wat meer tijd in de ochtend om jezelf te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan lekker uitgebreid douchen, iets leuks en anders met je haar doen, jezelf mooi opmaken en leuke kleding aantrekken. Wanneer je wat beter voor jezelf zorgt, kan dat je zelfvertrouwen een beetje omhoog helpen.

modemusthaves
Modemusthaves

3. Zoek je kledingkast uit
Heel veel vrouwen hebben kleding in de kast liggen die zij eigenlijk niet meer dragen en misschien zelfs niet eens meer leuk vinden. Creëer ruimte in je hoofd en in je kledingkast door deze eens goed uit te zoeken. Eigenlijk is het goed dit elk seizoen te doen. Heb je iets al langer dan een jaar niet aangehad? Dan is het sowieso goed om jezelf af te vragen waarom het nog in je kledingkast ligt. Je krijgt door het uitzoeken van je kleding ook een beter beeld van wat je allemaal hebt en je kunt ook alvast wat leuke combinaties bij elkaar verzinnen.

4. Let op je houding
Het gaat niet allemaal om wat je aantrekt, het gaat ook om hoe je dit draagt. Je houding is misschien nog wel veel belangrijker dan de kleding zelf. Een voorovergebogen houding zorgt ervoor dat je een stuk onzekerder overkomt en je kleding komt er ook niet beter door uit. Je bent veel leuker met een sterkere houding waarbij je je rug recht hebt en je schouders ontspannen. Probeer het maar eens. Soms zit het er nou eenmaal in doordat je al langere tijd op die manier loopt en beweegt en dan is het moeilijk om dat in één keer te veranderen. Oefening baart kunst. Vraag bijvoorbeeld aan iemand om het te zeggen als je niet rechtop loopt of zet wekkertjes in je telefoon die je helpen herinneren om hier zelf op te letten.

5. Denk aan accessoires
Accessoires die bij jou passen kunnen je outfit helemaal af maken en jou ook een beter gevoel geven over jezelf en hoe jij eruit ziet. Ik ben bijvoorbeeld heel blij geweest met een nieuw suede leren jasje en voelde mij altijd direct een stuk mooier als ik die droeg. Ik was er ontzettend blij mee en het deed mij goed, dus het was de investering zeker waard. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tas of sieraden.

modemusthaves
Modemusthaves

6. Denk ook aan je ondergoed en sokken
Onderbroeken en sokken met gaten kun je direct weggooien. Het zit vaak helemaal niet lekker en ze zijn dan ook gewoon toe aan vervanging. Verder is het ook goed om te controleren of je jurkje niet doorschijnt en of je er het goede ondergoed onder draagt.

7. Experimenteer met kleding en accessoires
Soms is het heel lastig om je eigen stijl te ontdekken. Welke kleding vind je nou echt leuk? Waarin wordt je (te) veel beïnvloed door de trends of wat anderen leuk vinden en waar voel jij je op je mooist in? Welke kleding geeft jou een goed gevoel? Deze vragen zijn soms heel lastig te beantwoorden. Het kan dan helpen om een beetje te experimenteren met kleding om te ontdekken wat jij leuk vindt en waar je je goed in voelt. Op die manier kun je ook ontdekken dat veel meer jou leuk staat dan dat je eigenlijk zelf had bedacht.

8. Verzorg je kleding goed
Net als dat jij jezelf goed moet verzorgen, is het belangrijk dat je dit ook bij je kleding doet. Sorteer de kleding op kleur voordat je gaat wassen en was je kleding niet te heet en stop niet alles zomaar in de droger. Kleding blijft soms ook mooier als je het plat laat drogen in plaats van dat je het ophangt. Zo kun je langer plezier hebben van je spullen, ziet het er verzorgder uit en bespaar je geld doordat je niet steeds allerlei nieuwe dingen hoeft te kopen.

Hoe is dit voor jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lovve - Vrijdag 4 maart 2016 10:12
Fijne tips!
S. - Vrijdag 4 maart 2016 11:03
Ik draag wel kleding waar ik me fijn in voel, maar dat wil niet zeggen dat het ook heel stijlvol of hip is. Mezelf een leuke outfit gunnen, tja, ik vind dat niet heel belangrijk of zo? Ik vind het prima wat ik draag, al is dat vaak wel simpel. En de kleding die ik recent gekocht heb draag ik ook, want anders had ik het niet gekocht (i.t.t. tot vroeger, toen ik nog wel eens dingen kocht die ik 'mwah' vond). En ik draag veel zwart, daar voel ik me ook het best in. Eerder had ik nog wel de neiging om een andere kleur te kopen als mensen zeiden dat ik al zo veel zwart had, maar dat bleken vaak toch miskopen. Dus dat doe ik niet meer.
Ronja - Vrijdag 4 maart 2016 13:27
ik zou me ook graag beter willen kleden dat is een doel.
Nu verzorg ik me niet zo goed
Lost girl - Zaterdag 5 maart 2016 00:38
Ondergoed met gaten niet weggooien. Draadje erdoorheen en ze kunnen weer mee. Zonde om kleding weg te doen, vooral ondergoed. Dat zie je toch niet.
Erna - Zaterdag 5 maart 2016 02:24
Ik zou graag meer stijlvoller kleding willen dragen, maar het past niet bij mijn leven .Nu dus alleen casual kleding in mijn kast.Wanner ik genoeg tijd heb vind ik het fijn om de tijd te nemen om mij extra goed te verzorgen en iets leuks aan te trekken, maar vaak heb ik haast en trek ik ook maar aan wat makkelijk en schoon is.
Ik merk dan ook het verschil in hoe ik mij voel.
Wat ik ook erg belangrijk vind is je houding, niet alleen het rechtop lopen, maar hoe je je beweegt en gedraagt ,dat je open , vriendelijk en beleefd bent tegen de mensen die je tegenkomt, dat is ook je stijl.