7 tips voor een mooie bikini

 

Ik vind het elk jaar erg leuk om voor een zomervakantie een nieuwe bikini uit te zoeken. Het is alleen niet altijd even goedkoop meer en het is ook niet altijd even makkelijk om er één te vinden waar ik me goed in voel. Maar vaak vind ik mijn bikini van het jaar ervoor toch al wat vervormd of vooral verkleurd. Ik dacht altijd dat het eenmaal zo was doordat het toch vaak in een kast ligt nadat het toch best wat te verduren heeft gehad tijdens een vakantie. Maar zoals er voor alles tips zijn, zijn er ook tips om de bikini's beter te onderhouden!

bikini
bron

Zoals ik al schreef krijgt een bikini in een korte tijd best wat te verduren. Ik ga zelf bijvoorbeeld het liefst elke dag even op het strand liggen of zwemmen tijdens een zonvakantie. Dat is natuurlijk niet niks voor een kledingstuk aangezien het toch elke keer nat wordt en in een korte tijd opdroogt. Wie weet helpen deze tips jouw bikini's een zomer te overleven!

Kies de juiste bikini
Leuke printjes maken bikini's vaak zo aantrekkelijk. Dat is het eerste wat ik zie en waar ik dan op af ga wanneer ik ga shoppen voor een nieuwe bikini. Daarna komt het model van een bikini. Maar doordat ik verder niet let op de stof waarvan het is gemaakt, kan een bikini al snel verkleuren of uit zijn vorm raken. Ondanks alle maatregelen. Een tip is om een bikini te kiezen waarbij voornamelijk gebruik is gemaakt van de stof lycra.

Meteen uitspoelen
Wanneer ik van een dagje strand of zwemmen terugkom, wil ik eigenlijk het liefste meteen even douchen en ontspannen. Maar het is eigenlijk erg belangrijk om jouw bikini zo snel mogelijk uit te spoelen zodat chloor van het zwembad of het zout van zeewater er meteen uitgespoeld wordt.

Niet uitwringen!
Na het spoelen van een kledingstuk lijkt het meeste logische het uitwringen van een kledingstuk. Ik deed dat vooral in de hoop dat het sneller opdroogt zodat ik het de volgende dag dan weer kan gebruiken. Maar eigenlijk is dit juist een boosdoener bij een bikini! Doordat het toch van rekbare stof is gemaakt, wring je de stof al snel kapot en is een bikini snel uit zijn vorm. Niet doen dus!

wassen
bron

Handwassen
Daarna is goed wassen nog altijd even belangrijk. Alleen weet een wasmachine nooit wat je erin doet, dus houdt die ook geen rekening met de manier waarop het gewassen wordt. Bij zulke kwetsbare kledingstukken is het toch beter om deze te wassen met de hand. Desnoods was je het in een waszakje, zoals je je bh's ook zou wassen.

Drogen
Na het wassen komt natuurlijk het drogen. Zoals ik eerder al schreef wordt er afgeraden een bikini uit te wringen. Maar waar je jouw bikini laat drogen, kan ook van belang zijn! De tip is namelijk om deze uit de zon te laten opdrogen. Zon zorgt er namelijk voor dat de kleurtjes sneller vervagen en dat willen we natuurlijk niet. Wel kun je het in de buitenlucht aan een wasrekje hangen

Wat wil je gaan doen?
Chloor en (zee)zout doet een bikini niet veel goed. Vooral niet als dit in combinatie gaat met felle zonlicht. Hierdoor verkleurt een bikini nog sneller en het materiaal blijft er ook niet altijd mooi door. Ondanks dat we het leuk vinden om een nieuwe bikini aan te doen, is misschien toch aan te raden om voor zulke gelegenheden te kiezen voor een oudere bikini waarbij het niet meer zo erg is als het verkleurt.

Op tijd een nieuwe
Mocht het allemaal toch niet genoeg helpen, is het dan toch maar hoog tijd om een nieuwe bikini te scoren. Elk jaar hebben ze toch weer nieuwe trends en dan kan het nooit kwaad om er eens tussen te gaan neuzen. Daarnaast gaat het stof van een bikini eenmaal niet lang mee door het intensieve gebruik tijdens een vakantie. Het is soms dan beter om op tijd een nieuwe te halen voordat je per ongeluk iets laat zien wat je toch liever privé houdt...

bikini
bron

Was jij jouw bikini op de juiste manier?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

koukleum - Vrijdag 14 augustus 2015 10:58
Ik draag geen bikini's, want ik heb het altijd veel te koud daarvoor. Wanneer iedereen verkoeling zoekt als het warm is, ben ik aan het twijfelen of ik een trui zou aantrekken of toch maar niet omdat dit erg raar overkomt als iedereen topjes draagt en er alsnog in zweet.

Op andere dagen heb ik het dan weer veel te heet ineens (als ik me onrustig voel).
to-be-free - Vrijdag 14 augustus 2015 11:58
Tip: als je bij thuiskomst meteen wilt douchen, leg je bikini gewoon op de douchevloer en spoel hem ff na als je klaar bent!
Anne-Maria - Vrijdag 14 augustus 2015 13:44
Ik heb een badenkaart gekocht bij het zwembad en wil 1 à 2 keer per week het water in. Het is totaal nieuw voor me, en extra spannend. Heb mezelf daarom eens verwend en een nieuw zwempak gekocht. Deze tips komen precies op het goede moment. Ik houd m'n mooie pak graag glzo lang mogelijk goed.
@To-be-free: dank je, goed idee!
jo3101 - Zaterdag 15 augustus 2015 09:17
Ik doe eigenlijk alle dingen waarvan hier staat dat het niet mag en bij mij verkleurd mijn bikini nooit. Ik koop wel elk jaar een nieuwe bikini dus miss dat dat dan verschil uitmaakt.