10 handige kledingtrucjes

 

Kleding zegt vaak veel over een persoon zelf. Hoe degene eruit ziet, wat voor stijl hij/zij draagt of hoe verzorgd iemand eruit ziet kan tijdens een eerste indruk al veel zeggen. Jammer genoeg kunnen sullige dingen zoals een vlek of gaatje een kledingstuk al vaak verpesten. Erg zonde eigenlijk aangezien kleding niet bepaald goedkoop is. Onderstaande tips kun je gebruiken voordat je een kledingstuk de prullenbak ingooit.

Vaak weet ik geen raad met vlekken op mijn shirts en gebruik ik shirts met erge vlekken alleen nog wanneer ik thuis ben of ga slapen. Soms is deze stapel dan zelfs groter dan mijn stapel 'nette' kleding. Erg zonde eigenlijk! Hetzelfde heb ik met handtassen. Op de één of andere manier lukt het me altijd om de ritsen te slopen binnen een paar maanden. En omdat ik het dan geen fijn idee vind om met een open handtas op stap te gaan, laat ik deze dan maar in een hoekje liggen thuis. Wie weet gaan deze tips mij ook helpen om langer te kunnen genieten van mijn aankopen!

rits
bron

1. Kapotte rits
Een kapotte handtas is vervelend, maar nog vervelender vind ik het wanneer een broekrits niet meer dicht wil! Soms gaat het al wat stroef open en dicht, maar dan denk ik vaak dat het nog wel kan. Maar dan staat het toch wel erg voor schut wanneer die echt niet meer dicht wil! Daarom laat ik broeken waarbij de rits niet meer zo soepel open en dichtgaat vaak in de kast liggen. Erg zonde aangezien broeken helemaal niet goedkoop zijn en er eigenlijk een hele simpele oplossing voor is. Probeer eens een potlood of gedroogde kaarsvet  over de tanden van een rits te halen. Hierdoor vet je de tanden als het ware in zodat het ritsje er weer soepeler overheen gaat. Let er wel op dat je niet teveel kaarsvet erover heen smeert, waardoor het ook kan gaan klonteren. 

2. Deodorant
Op een actieve dag kan ik in ieder geval nooit zonder deodorant. Ik wil toch wel graag fris ruiken wanneer ik ergens naartoe ga. Deodorant kan jammer genoeg echter ook vlekken achter laten op shirts. Tegenwoordig zijn er ook wel deodorants voor wanneer je zwarte kleding draagt, maar ik vind het toch altijd fijn om mijn vaste deo te kunnen gebruiken. Als je dan toch een vlek in je kleding krijgt, kun je babydoekjes gebruiken om deze vlek te verwijderen.

3. Zweet
Iedereen zweet weleens. Vooral in de zomer is dat haast onvermijdelijk. Vooral de vieze gele vlekken in witte t-shirts onder de oksels zijn altijd wel erg vervelend. In deze blog kun je sowieso lezen wat je tegen het zweten kunt doen, maar mocht je toch zweetplekken in je t-shirt krijgen is er altijd nog een oplossing! Doe er wat citroensap over en was het daarna mee in de wasmachine. Als het goed is, komt het er weer zonder vlekken uit!  

4. Haarverf
Misschien herkent niet iedereen dit probleem, maar ik kan me voorstellen dat het erg balen is wanneer je zo blij bent met je nieuwe haarkleur en dan ineens een vlek ziet op je kleding. Ik zou dan sowieso aanraden je haren te verven met oude kleding aan, zodat het ook niet erg is mocht het gaan vlekken. Maar mocht het toch een keer misgaan op een mooi shirt, dan kun je dit oplossen met haarlak. Spuit een flinke laag haarlak op de verfplek en laat dit even opdrogen. Doe dit vervolgens in de wasmachine en je shirt is weer zo goed als nieuw.

panty
bron

5. Zonnebrand
In de zomer vind ik het altijd heerlijk om naar het strand te gaan. Ik tut mezelf daar graag voor op en kan dan echt genieten van een dagje weg. Alleen ben ik nogal een kluns als het gaat om insmeren. Ten eerste kan ik nooit recht spuiten en ten tweede doe ik ook altijd teveel waardoor er hier en daar nog een flinke lading zonnebrand overblijft. Soms gaat het dan ook nog in mijn kleding zitten, waar ik dan echt van kan balen. Maar ik heb een tip gevonden tegen deze vlekken! Meng wat groene zeep met heet water en laat het kledingstuk er in weken. Daarna kan je het wat schoon schrobben met een borsteltje of sponsje. Als het goed is, zie je dan al resultaat zien. Laat het nog eens meewassen in de wasmachine en je ziet er niets meer van!

6. Ladder in een panty
Ik draag zelf nooit panty's omdat ik het zonde vind. Ik kan ze niet vaker dan 1 keer aandoen omdat ze daarna meteen vol ladders zitten. De truc om doorzichtige nagellak op te smeren kende ik al, maar dat zorgde er alleen voor dat de ladder niet nog groter werd. Blijkbaar is er ook een truc om een ladder te voorkomen. Namelijk weer de haarlak! Spray dit over de panty en geef de plekken waarbij je weet waar je ze het vaakste krijgt een extra laagje. Wie weet ben je aan het einde van de avond een keer laddervrij? 

7. Zichtbare bh-bandjes
Ruime shirtjes vind ik hartstikke leuk, alleen zit ik daar een grote 'maar' aan. Doordat ze zo heerlijk los zitten, zakken ze ook vaak van mijn schouders af waardoor de bh-bandjes zichtbaar worden. Dit vind ik vaak toch wat slordig staan. In plaats van mijn shirt de hele tijd op te hijsen, heb ik een leuke trucje gevonden voor de echte DIY-ers. Breng een klein stukje stof aan samen met een setje drukknoopjes. Deze maak je dan weer vast aan de rand van je shirt waardoor je makkelijk je bh-bandjes kan vastmaken. Je bh-bandjes blijven hierdoor onder je shirt en joe shirt zakt ook nooit meer af! 

8. Kauwgom
Voor kauwgom op kleding werd altijd pindakaas gebruikt om het eruit te krijgen. Dat lijkt mij eigenlijk maar een grote kliederboel! In mijn geval zie ik het zelfs al gebeuren dat de kauwgom eruit gaat, maar dat mijn kleding dan achterblijft met een pindakaasvlek. Daarom vond ik deze nieuwe truc wel het delen waard. Vlekvrij maar wel ijskoud... De bedoeling is namelijk om de kauwgom zo koud mogelijk te krijgen met behulp van ijs. Misschien je kledingstuk even een uurtje in de koelkast of zelfs vriezer leggen? Het schijnt dat je de kauwgom erna in ieder geval erg makkelijk kan afschrapen.  

9. Strijkvrij!
Niemand houdt ervan om te strijken... Ik in ieder geval echt niet! Mijn truc is dan om mijn was na het wassen meteen recht op te hangen. Daarvoor wapper ik het nog even uit zodat de ergste kreukels eruit zijn en dan maar rechtop laten drogen. Blousejes moet ik vaak  nog even strijken, maar bij grotendeels van mijn kledingstukken is dat genoeg om mijn strijkijzer lekker aan de kant te laten liggen. Heerlijk!

was
bron

10. Opvouwen of ophangen?
Vroeger dacht ik altijd dat ik alleen maar nette blousejes en jurkjes moest ophangen in de kast en de rest vouwde ik dan op. Maar ik wist niet dat je ook nog op de stof van het kledingstuk moest letten. Soms trok ik dan weer een jurkje aan na een lange tijd en was die toch wat uit zijn vorm gegaan. Dit kwam door de stof die blijkbaar toch wel erg rekbaar was. Zwaartekracht gaat dan zijn werk doen en rekt de stof na een lange tijd toch wat uit waardoor het jurkje minder goed gaat zitten. Het is dus altijd even goed om te kijken wat je echt kan ophangen of wat je beter kan opvouwen en neer kan leggen waardoor het niet gaat uitrekken. 

Heb jij nog meer van dit soort trucjes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

yoyootje - Dinsdag 22 september 2015 12:14
Je kan je bh bandjes ook gemakkelijk aan elkaar doen aan de achterkant met een paperclip of een elastiekje door de ringetjes. Zo zie je vaak minder van je bh.

Op je rits die stroef gaat kan je ook vaseline of bijv handcreme smeren. Dit zijn dingen die ik altijd wel in m'n tas heb zitten, dus ook handig voor onderweg.
Als je rits niet blijft zitten gewoon een sleutelring of elastiekje of touwtje aan de rits en die om je knoop doen.
Stella - Dinsdag 22 september 2015 18:15
De zwarte dikke panty's van Hema krijg je niet kapot. Ik heb drie jaar geleden vijf stuks gekocht en ik heb ze alle vijf nog steeds.
Birdy - Dinsdag 22 september 2015 18:35
Thanks voor de tips, die citroensap ga ik proberen!
Uit ervaring kan ik alleen wel vertellen dat je kleding in de vriezer leggen niet helpt bij kauwgomvlekken, helaas. Je krijg de kauwgom er niet mee weg.
Andrea - Woensdag 23 september 2015 10:37
@Birdy
goed dat je begint over de vriezer...
Ik bedenk me nu dat ik mijn Sketchers nog in de vriezer heb liggen, dit werkt tegen zweetgeurtjes in je schoenen ;)