Mijn weg naar ervaringsdeskundige

 

NicoleSommige kennen mij misschien al wel. Het is namelijk niet mijn eerste dagboekje of blog wat ik open en bij wil gaan houden. Ik ben Nicole, 20 jaar, en zwerf al een tijdje rond bij Proud2Bme. Ik hoop zo hier en daar een steentje te kunnen bijdragen als steun voor anderen.

Jarenlang heb ik zelf veel steun ervaren van lotgenotencontacten waar ik mijn persoonlijke strijd heb kunnen delen. Nu wil ik gaan schrijven met een andere insteek. Mijn weg opzoek naar mijn eigen kracht, empowerment, herstel en ervaringsdeskundigheid!

Ik zit inmiddels in mijn Propedeuse jaar tot SPH-ervaringsdeskundige. Ik werk bij de GGzE als ervaringsdeskundige, en volg hiervoor een deeltijd HBO-opleiding in combinatie met werk en mijn therapie. Ik haal hier ontzettend veel uit, wat bijdraagt aan mijn herstel.

Mijn weg naar ervaringsdeskundigheid geeft mij de mogelijkheid te mogen leven met mijn kwetsbaarheden. Ik hoef mezelf niet sterker voor te doen dan wie ik ben.

Ik wil hier schrijven over de weg die ik bewandel, en wat ik allemaal leer over mezelf en mijn gevoeligheden. Ik hoop dat jullie hier misschien ook kracht uit kunnen halen!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

heleen - Maandag 28 maart 2011 21:42
hooi,
veel sucses met het schrijven zal zkkr lezen!
mooi dat je nu anderen mensen met deze stoornis helpt!
mooie foto trouwes
x
mimi - Maandag 28 maart 2011 23:52
wow meid wat ben jij in je proces gegroeid.Wat goed dat je nu leert voor ervaringsdeskundige.Die zijn heel hard nodig
Ik ga je zeker volgen
Veel succes met schrijven
Anoniem - Dinsdag 29 maart 2011 15:19
Super dat je verhalen schrijft op deze site. Ik ga ze zeker allemaal lezen ! Heb heel veel bewondering voor mensen die als ervaringsdeskundige aan de slag gaan. Ontzettend veel succes met je opleiding.
In - Woensdag 30 maart 2011 19:04
Wat goed dat je ervaringsdeskundige wil worden!
Het zal soms moeilijk zijn omdat je ook wel geconfronteerd zal worden, maar het is echt heel goed!
IK ga zeker je verhalen volgen!
Erg mooie foto trouwens!
Je bent echt een mooi meisje!
Amarantha - Maandag 11 juni 2012 18:23
Ik lees je verhaal en wil wat vragen stellen over die opleiding. Hoe kan ik met jouw in contact komen?
sheilake - Vrijdag 15 juni 2012 00:29
Dag Nicole,
wow, ervaringsdeskundig zijn is zwaar, maar het is helend hé. (zoals ik het aanvoel). Ik ben zelf genezen van mijn eetstoornis en zwerf hier af en toe rond op de proud site. Zo eens als ik goesting heb want ik heb zo een drukte met mijn hobbys dat ik er soms gewoon niet aan toe kom. Ik ben zelf ervaringsdeskundig in heel wat wijzen. In Belgie hebben wij daar geen opleiding voor. Ik ben zelf al een paar keer in een school langsgeweest om mijn verhaal te doen als genezen anorexie patiėnt en daar haal ik veel voldoening uit. Zelf ben ik ook nog in therapie en zoekend naar manieren om mijn verhaal te delen met meisjes om hun te motiveren. Mijn beste maat begeleider zegt me vaak genoeg dat ik een boek moet schrijven. Maar dat vind ik moeilijk amai.
Ik ben voorstander van een opname bij het moment dat een (licht!!) ondergewicht bereikt wordt. Iemand die te diep in gewicht gaat, komt er veel moeilijker uit (is mijn ervaring). Men moet ondervinden dat het geen optie is, het is allemaal al moeilijk genoeg vaak zonder (een ES) voor de meisjes en met ondergewicht ben je jezelf niet meer en kan je minder tot weinig genieten. Bedankt voor je bijdrage aan proud. Kanjer.