Stoppen met laxeermiddelen: hoe doe ik dat?

 

laxeermiddelen

Dat het slikken van laxeermiddelen slecht is voor je lichaam is denk ik wel duidelijk. Zeker als je het doet op eigen gelegenheid en met als reden: afvallen. Als dit laatste je doel is, kom je bedrogen uit want onderzoek heeft aangetoond dat je helemaal niet afvalt door deze medicijnen te gebruiken. Je verliest vocht maar meer ook niet. 

Waarom deze middelen slecht zijn voor je wordt al genoemd in een eerder verschenen blog van Proud. Niet de minste bijwerkingen en schadelijke effecten zou ik zeggen. Reden genoeg om er mee te willen stoppen, maar hoe doe je dat nou?

De werking van de verschillende soorten middelen is verschillend maar ze hebben gemeen dat het vocht ontrekt aan je darmen en lichaam in het algemeen. Ze drogen je dus uit. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je voedsel sneller door je darmen gaat en sneller je lichaam verlaat. Hierdoor krijgt je lichaam echter niet genoeg kans om voedingsstoffen uit je voedsel op te nemen. Ook dat nog!

Terug naar de tips als je wilt stoppen. 

1. Slik je al lang laxeermiddel, vraag dan altijd eerst de huisarts advies hoe je het beste kan stoppen. Slik je nog niet lang of veel laxeermiddel, dan kan je er wel in 1 keer mee stoppen. Probeer dit altijd met iemand te bespreken.

2. Blijf genoeg water drinken, gemiddeld 1,5-2 liter per dag. Liefst lauwwarm zodat je lichaam het niet ook nog eens hoeft te verwarmen. Je lichaam gaat dit vocht in eerste instantie vasthouden als je net gestopt bent. Het is in de war en heeft een enorm vocht te kort opgelopen en probeert dat nu weer in balans te krijgen. Dikke handen en enkels kan het gevolg zijn, echter dit is tijdelijk en is meestal in een week al weer bijna weg. Je kan dit effect ook al hebben ondervonden toen je het nog gebruikte. Doorzetten is nu het advies en blijven drinken. Daarnaast zijn er veel vitamines die alleen in water oplossen en zo door je lichaam opgenomen kunnen worden. Nog een reden om goed te drinken. 

3. Zorg voor voldoende vezels in je eten en eet bij voorkeur volkoren producten en fruit met schil. Juist in de schil zitten namelijk veel vezels (bananen liever zonder schil). Daarnaast kan je bijvoorbeeld gebroken lijnzaad of zemelen toevoegen aan je maaltijd. Dit helpt bij het terugkrijgen van een natuurlijke stoelgang en voorkomt obstipatie. Lijnzaad smaakt niet echt naar iets (zemelen ook niet trouwens) en kan je dus prima door je yogurt roeren ofzo. Het is te koop bij de supermarkt en natuurvoedingswinkels. Eet bijvoorbeeld ook veel groente en peulvruchten zoals witte en bruine bonen, kikkererwten en capucijners. Kook je groenten normaal of wok ze. Met rauwe groenten heeft je lichaam veel moeite om te verteren en dat kost te veel energie. 

4. Blijf (of ga) boter smeren op je brood en olie of boter gebruiken bij het bereiden van je eten. Er zijn een aantal vitamines die alleen in vet oplossen en alleen zo kunnen worden opgenomen door je lichaam. Dit verklaart meteen het tekort als je dit soort vet helemaal uit je voeding schrapt. Niet doen dus. Je hebt vet nodig. Daarnaast zorgt vet voor een zachtere ontlasting en dat is belangrijk want door de extra vezels heeft het de neiging wat uit te drogen (doordat de vezels water absorberen)

5. Beweeg. 30 Minuten per dag  (het liefst verdeeld in 3 delen van 10 minuten) normaal fietsen, wandelen of rustig zwemmen helpen je bij het krijgen van een gezonde stoelgang en zet je darmen op een normale manier in werking.

6. Stel je toiletbezoek niet uit. Dat vinden je darmen niet leuk. Ga als je moet, maar ga niet pushen als je niet hoeft. Dat veroorzaakt stress en aambeien.  Als je darmen, door continue laxeermiddelen gebruik, nagenoeg leeg zijn, duurt het wel even voor ze zich weer gevuld hebben en zo vol raken dat je voelt dat je naar het toilet moet. Een dag of 2-3 geen aandrang hebben, is dus ook niet raar. Geef je lichaam tijd om weer in balans te komen. 

7. Dit is de meest belangrijke tip van allemaal: beloof jezelf dat je NOOIT meer laxeermiddelen zal gebruiken. 

laxeermiddelen

Als je van plan bent te stoppen met deze medicijnen, heel goed!

Bereid je voor op week waarin je lichaam hard moet werken om weer in balans te komen. Dat kan gepaard gaan met een opgeblazen gevoel, vocht vasthouden, krampen in je darmen, en de continue twijfel of je toch niet een paar pilletjes zal nemen.

Hou vol, het duurt maar even en dan gaat het snel weer beter met je. Geef je lichaam tijd. Je hebt het (vaak) lange tijd slecht behandeld en nu moet je er extra aardig voor zijn en dat doe je door gezond te eten en geduld te hebben. Je wordt beloond door er weer een natuurlijke darmwerking voor terug te krijgen en dat is het belangrijkste.

Begin er niet aan....

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 23 mei 2011 14:29
Zelf gebruik ik geen laxeermiddelen. Laxeermiddelen maken zoveel in je kapot, en je tanden worden er ook heel slecht van volgens mij. Nee, niets voor mij en ik hoop dat er heel veel meiden gaan inzien dat laxeermiddelen je lichaam vernietigd. Dus meiden : Gooi die troep weg en ga gewoon een keertje extra wandelen in de buurt als je je zo rot voelt na de maaltijd.
Miranda - Vrijdag 17 april 2020 20:28
Hahaha je tanden slecht van laxeermiddelen? Zitten jouw tanden in je kont dan? Nee natuurlijk niet.
Sanne - Maandag 23 mei 2011 14:34
Ik gebruik ook geen laxeermiddelen. Af en toe haal ik appelazijn-capsules en daar moet ik ook mee stoppen. Het is alleen zo erg om te zien dat je bent aangekomen... :(
ik - Maandag 23 mei 2011 15:01
Ik ben na jarenlang gebruik, nu al 2 jaar gestopt. Alleen heb ik het afgebouwd, ik slikte zo'n grote hoeveelheid dat ik niet in 1x mocht stoppen.
maar nu ik er eindelijk vanaf ben kan ik niets anders zeggen dan dat er een last van mijn schouders is gevallen. ik ben zoooooveel gelukkiger nu ik deze troep niet meer slik!!
Lisanneee - Maandag 23 mei 2011 15:27
Ik slikte al een jaar lang laxeerpillen, kon niet meer slapen van de pijn die ik er van kreeg en werd zwak, ziek en misselijk ervan. 1 jaar lang in deze hel geleefd maar nu weet een vriendin van me van mijn eetproblemen en we hebben samen, hand in hand, deze pillen in de prullenbak gegooid. Ik ben zo blij dat ik er vanaf ben. en zal deze vriendin ook eeuwig dankbaar zijn, hoewel ik dat op dit moment af en toe niet ben.
anoniem - Maandag 23 mei 2011 15:33
ik gebruik al 2jaar laxeermiddelen, fatburners en andere afvalpillen.. en ik kan er echt niet mee stoppen
Twinkel - Maandag 23 mei 2011 16:18
2 jaar geleden lag door de pillen in het ziekenhuis... in mijn opname ben ik gestopt =) dit heb ik half jaartje volgehouden!!

Nu ben ik al een tijd weer begonnen.. Maar weet dat ik nooit meer zoveel zal slikken als daarvoor (ECHT!)
Maar... ik wil echt heel graag stoppen... maar achter laxeren zitten voor mij zoveel gedachte's dat dat denk ik de reden is dat het steeds niet lukt...
In 1x stoppen is echt onmogelijk (of ik moet het huis niet meer uit)
Ik probeer nu aftebouwen.. maar ik kom wel klem te zitten, met gedachte's
dikkemeid - Maandag 23 mei 2011 16:57
ik ben gestopt:p

lange tijd:p
maar pff ik moet nog 90 kilo voor ik 50 kilo weeg maar ik ben er alleen maar door aangkeomen:$
Tessa - Maandag 23 mei 2011 17:08
Ik ben ook gestopt met lax.
Heb een paar jaar echt niet zonder gekunt, dacht ik.
Maar het maakt zoveel meer kapot dan je denkt.
Het heeft een hele lange tijd geduurt voordat ik weer een beetje een normale stoelgang had. En dan heb ik nog mazzel gehad dat ik weer normaal naar de wc kan.

Ben echt heel blij dat ik ermee gestopt ben!:)
Someone - Maandag 23 mei 2011 18:10
Gestopt ermee (: !
susanne - Maandag 23 mei 2011 18:45
Jeetje, die laxeertroep.. Dat heeft me heel veel tranen gekost. Ik slikte heel veel pillen per dag en dat kostte me per dag ook duiten met knaken. In tegenstelling tot iemand van een andere reactie mocht ik wel in een keer stoppen. Ik deed dit ook. Dit was niet 1 week dat ik last had van de bijverschijnselen van het stoppen maar bijna een maand. Ik was er eindelijk van af toen ik weer af en toe begon te gebruiken. Afgelopen januari heb ik in het ziekenhuis gelegen door het stoppen met laxeren en het beginnen met eten.6 dagen lang 3 klysma's en kleenprep via sonde voeding. Wat voelde ik me ellendig. Ik had mezelf beloofd nooit meer te laxeren op de voorgeschreven movicolon na. helaas heb ik me daar niet aan kunnen houden. Ik heb sinds januari nu 3x gelaxeerd. Ik ben er niet trots op, maar ik ben er wel trots op dat ik nu wel met het middel om kan gaan in de zin van dat ik nu via de voorgeschreven hoeveel heid neem in plaats van 4 doosjes. En het is niet goed, maar ik doe het niet dagelijks en alleen als ik echt heel veel last heb van mn darmen en verstopping.
anoniem - Maandag 23 mei 2011 18:46
Ik slik nu alweer zo'n 5jaar dagelijks laxeerpillen. Ik heb zo'n grote hoeveelheid gebruikt dat ik er ook niet in n keer mee mag stoppen. Ik ben nog aan het afbouwen, maar al wel met behulp van medicijnen voor de stoelgang via de huisarts. Ik hoop er binnenkort vanaf te zijn. Dan is het afwachten of mijn darmen/lichaam zich weer goed herstellen.
Waar ik nu al wel last van heb is dat als ik pizza,pasta,deeg,wit brood of witte rijst, bruine bonen, friet enz. eet mijn lichaam helemaal 'vast' loopt en ik dagen achter elkaar ontzettend veel buikpijn heb, alsof hij uit elkaar scheurt. Herkent iemand dit? Kan dat komen door de laxeertabletten?

Liefs
Miranda - Vrijdag 17 april 2020 20:32
Er zitten 0,000000 vezels in witte producten, en dat is je antwoord.
Lies - Maandag 23 mei 2011 19:49
Ik heb 2 1/2 jaar lang dagelijks een enorme hoeveelheid pillen naar binnen gewerkt.
Twee keer op de eerste hulp beland, maag beschermers moeten slikken maar toch ging ik door met absurde hoeveelheden, waarvan je als je het niet gewend bent gelijk dodelijk ziek kunt worden zei de arts.

Ik mocht wel in een x stoppen, maar durfde het niet, en heb het toen afgebouwd op de voorwaarde dat als ik er helemaal van af was ik forlax mocht gaan slikken.
Dat was ook hard nodig.
Vrij snel zat ik op 5 zakjes p.d. omdat me darmen NIKS meer deden.

Nu ruim een jaar later zit ik nog steeds op 2 zakjes per dag, maar soms sla ik een dagje over en daar reageren me darmen ook gelijk op.

Verder zijn mijn darmen zo beschadigd dat ik elke dag nog steeds buikpijn heb en heel vaak bloed bij mijn ontlastig.
1 Juli word ik door de medische mangel gehaald.

O ja, bijna een jaar geleden door die troep ook nog in het ziekenhuis gelegen.
Dus alsjeblieft: begin er NOOIT mee, NOOIT!!
HUH? - Maandag 23 mei 2011 20:02
1 ding snap ik niet:

"Zeker als je het doet op eigen gelegenheid en met als reden: afvallen. Als dit laatste je doel is, kom je bedrogen uit want onderzoek heeft aangetoond dat je helemaal niet afvalt door deze medicijnen te gebruiken. Je verliest vocht maar meer ook niet."

"Daarnaast zorgen ze ervoor dat je voedsel sneller door je darmen gaat en sneller je lichaam verlaat. Hierdoor krijgt je lichaam echter niet genoeg kans om voedingsstoffen uit je voedsel op te nemen."

Als je lichaam niet alle voedingsstoffen op kan nemen, dan betekent het toch dat je afvalt of ben ik nu gek?
@huh - Maandag 23 mei 2011 20:03
van Vitmaines of kalium kom je niet bepaald aan ;) ...dus je valt er ook niet van af.
Ilse - Maandag 23 mei 2011 20:19
Ik probeer er mee te stoppen alleen het is soms wel moeilijk maar gelukkig heb ik een goede vriendin & moeder die mij steunen.
@@ - Maandag 23 mei 2011 20:35
ik slik het nu al meer dan 1jaar, ik probeer te stoppen, maar dan voel ik me zo opgepompt. :(
Sanne - Maandag 23 mei 2011 20:42
Ik heb ook een tijdje laxeermiddelen gebruikt en mijn psychologe wist dat. Ze heeft het mijn ouders verteld en toen moest ik ze inleveren.
In het begin had ik er nog een paar achtergehouden, maar ik had mezelf beloofd na deze geen nieuwe meer te kopen.
Nu zit ik al ongeveer twee maanden zonder en het bevalt me prima. Het bezorgt me een stuk minder stress en last met andere dingen. Ik kan weer overal heen zonder me zorgen te maken dat ik naar de wc moet.
Ik ben ook niet van plan nieuwe te kopen. :D
Miranda - Vrijdag 17 april 2020 20:34
Dat is de breuk van de vertrouwensband en van het beroepsgeheim. Aanklagen die hap. Bah!
Lexii - Maandag 23 mei 2011 21:55
Die lax zorgen er niet voor dat je minder voedingsstoffen opneemt. Want, ze werken alleen op je dikke darm. Je dikke darm neemt geen voedingsstoffen meer op, maar reabsorbeert alleen het water, en wat zouten.

Je dunne darm neemt alle voedingsstoffen als vetten, koolhydraten en eiwitten op. En de laxeermiddelen werken NIET op de dunne darm.

Lax heb je in 4 soorten, waarvan de meest gebruikte dus de lax zijn die vocht onttrekken uit de dikke darm (met andere woorden, ipv dat de dikke darm het vocht uit de ontlasting haalt, wordt er nu vocht toegevoegd, waardoor je dus ook zouten verliest) en diezelfde lax zorgen dus ook dat de lengtespieren van de dikke darm samentrekken, zodat je de ontlasting kwijt raakt.
Gevolg: je hele dikke darm is leeg. En het duurt altijd weer een dag of twee voordat die weer gevuld is. Maar ja, mensen met een eetstoornis worden hier weer paniekerig van, want als je twee dagen geen ontlasting hebt gehad gaan er gedachten rond van: help, het eten zit nog in mijn buik! Of, Help, ik heb lax nodig want ik zit verstopt! Waardoor ze wr lax nemen. En zo blijft het cirkeltje rondgaan. Weer je dikke darm leeg, weer twee dagen geen ontlasting, etc.

Echt, stop met die troep. Je hebt er niks aan.
Anoniempje - Dinsdag 24 mei 2011 20:19
Super dit artikel al besef ik mij nu zeer goed dat ik er echt mee moet stoppen! Ik herken het punt voor je uit schuiven en maar uitstellen! Maar ik wil het echt heel graag maar de angst en gedachtes zijn te overheersend!

Ik raak werkelijk in paniek als ik denk er mee te moeten stoppen. Ik weet het is beter voor mijn lichaam maar ik kan alleen maar denken als ik stop word ik dik. Ik weet diep van binnen wel dat dit niet zo is maar ik zie het gewoon!

Ik sta op het punt hulp te zoeken maar ook dat is zo beangstigend.. Ik wil controle houden, vreselijk!!

Ik hoop echt dat ik heel snel kan stoppen!!!
Kaneeltje - Dinsdag 24 mei 2011 21:23
Ik ben op dit moment aan het stoppen. Dus niet echt in n keer gestopt, want dat lukt me niet. Iedere keer als ik ze net genomen had nam ik me dat wel voor, maar als er dan weer een 'mogelijkheid' voordeed nam ik ze toch gewoon.
Ik ben nu dus aan het afbouwen. Dat wil zeggen: niet meer iedere dag, en dus steeds een minder. Tot nu toe is het vrij goed gegaan.
Ik wil ermee stoppen, omdat ik op dit moment het gevoel heb dat als ik er nog langer mee doorga, er echt geen weg meer terug is ofzo. Daar ben ik echt enorm bang voor.
En het werkt uiteraard helemaal niet! Laten we dat voorop stellen!

(vandaag ben ik 'zelfstandig' naar het toilet geweest, en dat is echt veeeeel fijner! Ik ben blij dat het nog kan ;-))
Elisabeth - Dinsdag 24 mei 2011 21:52
Toen ik 13 was begon ik ermee en toen ik 14was, ben ik er in 1keer mee gestopt.(ben nu 16)
Het voelt nog steeds veel beter. Geen slapeloze nachten meer door die vreselijke pijn :)
nadine - Zondag 29 mei 2011 22:06
Dit was echt de laatste keer dat ik het gebruikt heb..

Na jarenlang gebruik van die troep was ik gestopt afgelopen 3 weken. Ik had zoveel pijn want mijn darmen werken volgens mij niet meer zonder. (ik kreeg namelijk al zakjes toen ik 5 was dus ik heb van mezelf al trage darmen)

Ik was alleen 2 kilo zwaarder vanmiddag. Had twee weken niet gewogen en was hysterisch.(mama had hem verstopt) toen gelijk lax genomen.. Grr en ik mag van de Huisarts geen zakjes omdat ik dinsdag voor t eerst naar de ursula ga en zij dit miss niet goedkeuren.

gedroogde abrikozen en vezels kreeg ik als advies..Wou dat ik nooit was begonnen met LAX.
Daphne - Zaterdag 4 juni 2011 07:37
Ik ben ook gestopt met die stmme laxpillen.
Ik ben in een keer veel aangekomen en dat is heel erg moeilijk en confronterend. Ik wil het volhouden en dat is heel moeilijk, ik blijf denken zal ik toch maar..?
Maar ik weet dat het slecht voor me is en dat ik me zonder ook veel beter voel. Ik blijf me dus maar concentreren op de goede dingen. Ik hoop dat mijn lichaam weer helemaal goed gaat functioneren. Hoe moeilijk het nu ook is ik wil dit volhouden!

Groetjes Daphne
Laura - Dinsdag 7 juni 2011 22:01
Hallo iedereen,

Ik ben officieel sinds gisteren gestopt met laxeerpillen te nemen. Ik nam al sinds eind oktober 4laxeerpillen per dag van het Kruidvat (eigenlijk schandalig dat ze die mogen verkopen...en nog stommer dat ik ze kocht!).
Ik ben nu gestopt...resultaat? Mijn buik is opgezwollen en voelt hard n er is al meteen 500gram bij. Is dat normaal??? wanneer ga ik weer kunnen gaan?! Ik ben zo bang om ineens 5 10kilo bij te komen...Kan iemand me gewoon inlichten over wat er gaat gebeuren?! Ik word gewoon gek omdat ik me niet kan voorbereiden op wat er gaat gebeuren!

Laura
Britsy - Donderdag 14 juli 2011 23:10
Voor zij die bang zijn om te stoppen met laxeermiddelen, wil ik een steun zijn.

Ik kocht maandenland (7maand ongeveer) laxeerpillen in het kruidvat -vitodyne ofzoiets...
Ik verloor gewicht met hopen... Ik ben van 54 nog naar 45 gegaan en ben van de ene op de andere dag gestopt.
Ik kon enkele dagen niet naar toilet en deed tal van opzoekingen. Nu eet ik elke dag 2 kleinere gedroogde pruimen, eet elke dag wat brood en wat lijnzaadolie. Ik kan sindsdien echt elke dag gaan. Ik ben zelf nog afgevallen (helaas, I know...). Ik weeg ondertussen xx voor 1.68m.
Ik eet gewoon weinig, maar wl calorierijke zaken. Dit is bijvoorbeeld mijn eet/drinkpatroon.

O: 2geroosterde boterhammen (1 met kaas en 2de met choco.
1 gedroogde pruim
4 cracotten met choco/hagelslag
Drinken: kopje warme soyamelk 100ml.

Middag: glas cola + biscuit

17u glas cola + gedroogde pruim

A: 100gram salade (garnalen, sla, tomaatje, komkommer, witloof - varieert
van dag tot dag)
1 geroosterde boterham
3 cracotten met choco/hagelslag (ongeveer 70gram chocolade)

21u: Glas cola of glas warme melk (200ml) + biscuit

Is mijn schema zoooo erg? Ik begrijp het niet want op zich heb ik zker mijn calorie-opname binnen. Toch?

Heb ik mijn schildklier misschien wat opgejut? Kan iemand me raad geven aub...

Liefs X

assunta - Vrijdag 28 oktober 2011 16:47
heey,

Ik wist wel dat laxeerpillen ongezond zijn. Maar zo erg...???! Enfin... wou ng even zeggen dat ik voor de 3de keer hulp ben gaan zoeken! En daarnet weeral al mijn pillen heb weggegooit!!! Hopelijk hou ik het nu eindelijk eens vol!!!!!

Dikke kus!
els - Zondag 29 januari 2012 10:43
ik gebruik al 30 jaar laxeerpillen,nu wil ik er vanaf,wat moet ik doen
groetjes
els
Sabrina - Maandag 6 februari 2012 11:44
Hallo,

Ik ben al 16 jaar verslaafd aan laxeertabletten.
Heb vroeger anorexia gehad met op mijn dieptepunt: gewicht **** kilo(1.65cm) en als gevolg van kaliumtekort en dus hartklachten in het ziekenhuis beland.
Dit ziekenhuis had er totaal geen verstand van en werd van de een op andere dag op 3 maaltijden(zware) gezet, abrupt gestopt met de laxeertabletten en alleen pruimenpasta in de plaats. Verder kreeg ik geen specifieke psychische hulp.
Mijn angst om dik te worden werd zo groot dat ik voortijdig vertrok.
Daarna wel hulp gezocht en de therapie succesvol gevolgd.
Nou ja, Succesvol?? Ik kwam weer op gewicht en leerde mijn lichaam accepteren, maar pakte de diepere problemen niet aan...ik begon telkens aan een therapie, maar zodra ze te dicht bij de kern kwamen haakte ik af.
Ik ben buiten mijn zwangerschap(mijn zoon is nu 7) nooit compleet gestopt met de laxeertabletten...af en toe wel minder, met als doel te stoppen, maar zodra ik weer aankwam, of een paar dagen niet naar de toilet kon, verhoogde ik weer de dosis naar dagelijks tussen de 9 13 tabletten. Dat hing af van mijn 'vreetbuien'.
De lichamelijke klachten nam ik voor lief, tegen beter weten in.
En dat terwijl mijn klachten abnormaal waren!!! Denk hierbij aan chronische buikpijn die
bij alle kruidige voedsel of gasvormig voedsel ondraaglijk was.. Na inname zo'n pijn in m'n maag dat doortrok naar de zenuwen in m'n rug, waardoor ik 9 van de tien keer moest braken. Alleen maar gal wat eruit kwam!! Oververmoeidheid, natuurlijk door gebroken nachten en je lijf die overuren maakt, om maar mijn gebruik bij te kunnen benen.
Botten die makkelijk breken en slecht helen, tanden die verpest zijn en ga zo maar door... Stoppen? Ho maar!
Tot nu... Sinds een week ben ik 100% gestopt... Reden: onverklaarbare gewichtstoename van **** kilo...ik loop bij een internist, zit al 2jr aan de plastabletten, last van abnormale vermoeidheid en depressieve klachten(voor de zoveelste keer), maar ze kunnen niets vinden.
Het lef om over mijn laxeerverslaving te praten heb ik niet...zeker niet to mijn familieleden! Het gevoel van schaamte is te groot en daarbij hebben we met z'n allen de afgelopen 3 jaren een zware tijd gehad! Alleen maar ernstige ziektes(kanker, waaronder ikzelf een voorstadium van baarmoederhalskanker) en andere psychische spanningen(inclusief ikzelf).

Maar iig, nu een week gestopt... Ik wil er echt van af! Ik ben vandaag voor het eerst sinds n week zelfstandig naar de toilet geweest... Vreselijk veel pijn gehad en nog steeds en al n achterlijk dieet opgezocht, om snel van m'n overtollige kilo's af te komen...dus of ik ooit van m'n eetstoornis afgekomen ben..lijkt er niet op h ;-))
Dus ook ik kan tips geven, maar ook gebruiken... Misschien vind ik hier op dit forum steun...dit omdat ik het alleen moet doen en het toch wel zwaar vind!!

Nu ik dit alles zo schrijf lijkt het me een goed idee om dit te kopieren en nr mijn behandelaar te mailen! Heb ik toch ook die stap gezet...

Groetjes
Sabrina - Woensdag 8 februari 2012 09:01
Hoi allemaal, jammer dat ik hier nog niets heb gehoord. Ben nog steeds gestopt...erg veel pijn. Zowel fysiek als mentaal.
Toch blijf ik doorzetten!
Ik voel namelijk ook een bepaalde trots!
Maar voor de klachten zoek ik echt nog tips. Straks de uitslag van de internist en mijn vraag of het nodig is om een darmonderzoek te onderaan. Ik denk dat ze het wel nodig zal vinden. Kunnen we de werkelijke schade bekijken.

En nogmaals voor wie er aan denkt te beginnen...doe het niet!!!! Je verpest je lichaam, sluit jezelf op, uit schaamte, maar ook vanwege de hevige krampen en er niet overal een toilet in de buurt is... En als je er al 1 gevonden hebt ben je weer bang dat iedereen het hoort, om nog maar te zwijgen over de chemische geur!
Doe het echt niet... Durf het werkelijke probleem aan te pakken...houdt de mensen om je heen die van je houden en leer weer van jezelf te houden.. Ik zou jullie zo graag willen helpen met de anorexiaklachten....ik ben van mening dat ook ik iets van meerwaarde kan
Betekenen, zoals jullie dat ook zeker voor mij kunnen zijn.
Een nieuwe dag, een nieuwe ronde, nieuwe kansen...
Groetjes sabrina
@Sabrina - Woensdag 8 februari 2012 09:57
Hoi Sabrina, als je mensen wilt helpen, en reacties wilt krijgen raad ik je aan om dit soort zaken op het forum te posten, en niet onder nieuwsberichten uit mei 2011..
kim - Zaterdag 28 april 2012 18:21
Ik ben nu bijna 3 jaar verslaafd aan laxeermiddelen. Ik raak ook echt in paniek als ik weet dat ik bijna niks meer in huis heb. Ik ben ook al een hele tijd aan het vechten tegen psychische problemen en eetproblemen. Nu zijn ze echter heel heftig geworden. Ik slik die 3 jaar gemiddeld 20 pillen per dag soms meer. Ik ben nu net weer wat beter maar mijn darmen zijn van de week ook gaan stoppen met werken. Ik had al last van spastisch darm syndroom. Ik moet nu stoppen van de huisarts en spv-er maar kan die klik nog niet vinden. Veel mensen denken er te makkelijk over. En zeggen dat je toch gewoon geen pillen kan innemen. Helaas werkt het niet zo.
Ik heb gister een echo gehad van mijn buik en daaruit kwam dat er iets is met mijn galwegen. Donderdag hoor ik meer ben bang dat ik schade heb aangericht. En in juni moet ik weer naar de mdl arts kijken wat de schade in mijn darmen en maag zijn..
cynthia - Vrijdag 11 januari 2013 19:10
ik gebruik dagelijks laxeerpillen. ik wil er mee stoppen maar het lukt niet. help!!!
cynthia - Vrijdag 11 januari 2013 19:10
ik gebruik dagelijks laxeerpillen. ik wil er mee stoppen maar het lukt niet. help!!!
Ingrid - Dinsdag 28 mei 2013 08:27
ik leef nu dagelijks op zon 7 a 8 tabletten op een dag. Mijn max was ooit 30 per dag. Duur geintje...en plus dat het ook niets hielp. Ik ging van 30 naar 25. Toen van 25 naar 20. En zo steeds verder afgebouwd. Ik had en heb teveel de angst dat straks mijn darmen niet meer zelf kunnen werken. Maar vaak overheerst toch mijn Eetstoornis. Ik ben nu na 4 jaar Anorexia te hebben er eigenlijk wel klaar mee. Voor zover dat Lukt...ik ga vandaag proberen om van 8 pillen na 4 te gaan. Ik hoop dat mijn darmen het zelfstandig straks weer kunnen oppakken...want elke ochtend of na een maaltijd zoveel naar de wc en misselijk ervan zijn is verschrikkelijk lastig:-s
Lola - Vrijdag 24 januari 2014 19:05
Ik gebruikte 8 tot 14 pillen per dag maar deze week gestopt met het gebruiken van Laxeerpillen... binnen 3 dagen 0,5 kilo aangekomen!!! helemaal in paniek maar ben toch aan het doorzetten.. morgen weer wegen en ben heeeeeeel bang dat er echt veel kilo's aanzitten:( ben dus benieuwd wat mijn lichaam doet en hoop dat het mee valt! Ik heb anorexia en zit in dagbehandeling waar ze niet weten van mijn laxeer gebruik... hoop dus dat maandag al het vocht weg is anders ben ik in 1 week wel ineens heel veel aangekomen en zullen ze erg raar opkijken! Duimen jullie mee dat het mee valt?

X hopeloosje
Roos - Maandag 10 februari 2014 22:48
ik ben nu na 1 week stoppen x kilo aangekomen... en nog geen enkel eken van dat het aankomen ophoudt. ik word helemaal gek. mijn forlax werkt ook dus dat kan het probleem niet zijn. iemand?
onzeker - Zondag 29 juni 2014 00:16
Hallo,
Ik ben een meisje van 17 jaar, weeg xx kilo en ben 167cm lang, ik ben super onzeker over mn uiterlijk.. ik vind mezelf al snek tedik, ik neem nu 3dagen achter elkaar x pillen per dag, met de gedachte dat ik er slanker van word.. nu ik dit allemaal lees schrik ik wel... ik moet ook stoppen hier mee voor het telaat is... zouden mijn darmen al kapot zijn????.. ik ben daar heel bang voor

Reageer alsjebliefddd xxx

-aangepast-
anoniem - Dinsdag 20 januari 2015 01:00
Ben al ruim in de 30..slik al vanaf mijn 19de laxeerpillen ...4 pakjes van 60 stuks per dag of meer...kost veel te veel geld.
ik heb zo vaak gevochten om te stoppen..alles boven de 400 calorien op een dag kom ik van aan!
Ben zeker niet meer mager!!!
Hoe bouw ik het af?
Miranda - Vrijdag 17 april 2020 20:38
Dan moet je bewegen. En je bewerk g klopt ook niet! Je lichaam heeft per dag al 1400 kcal nodig om je hart te laten kloppen en je ademhaling en je temperatuur te houden enz enz. Dus:
Anon - Woensdag 20 mei 2015 17:08
Een vriendin vroeg of ik ze nog steeds slikte, en ik zei natuurlijk nee. Ze geloofde me niet en uiteindelijk heb ik na een kleine ruzie toch bekent. Hierna vroeg ze of ik ze zou weggooien en ik antwoordde met ja, natuurlijk geloofde ze me weer niet, en ik moest ze aan haar geven of ze zou naar mijn mentor stappen. Nu ben ik bijna een maand lax-vrij, en dat heb ik te danken aan haar, want ik zou ze zelf nooit durven weggooien.
Jose - Maandag 5 oktober 2015 14:34
Ben jij aangekomen door geen laxeertabletten te gebruiken ik gebruik ook en wil stoppen
hilde - Vrijdag 8 januari 2016 11:49
Na 10 jaar ben ik eindelijk gestopt met laxeermiddelen. De gedachte dat ik meer zou afvallen is waardeloos dus volledig gestopt.
Ben na een week wel 1 kg bijgekomen maar dat weegt niet op tegen het feit dat mijn darmen zich herstellen. Kan nu elke dag (met moeite) 1 x naar toilet maar ik hou vol want ik weet zeker dat alles weer goed komt. En om af te vallen zal ik inspanningen moeten leveren maar dat ga ik zeker doen!
Nog veel succes allemaal ;-)
peetje - Maandag 18 januari 2016 16:38
wauw
dit bericht motiveert me ook om te stoppen
ben er nu een week vanaf en idd de verleiding is er zeker nog maar sterk blijven en niet doen
kim - Dinsdag 16 augustus 2016 13:25
ook ik wil stoppen met laxeertabletten ivm nieren hoeveel kom ik aan
Moos - Donderdag 1 juni 2017 01:26
Ik lig nu in het ziekenhuis omdat ik 140 pillen per dag slikte en daardoor raakte mijn darmen ontstoken, ben er zelfs door geopereerd.ik kan niks meer, die pillen hebbem me kapot gemaakt. Zit nu in refeeding en houd 21 kilo vocht vast, ik ga nu door een hel. Stop dus accuut met die pillen want uiteindelijk kun je er dood aan gaan
Corina - Maandag 22 oktober 2018 23:42
Ik slik al 25 jaar bisacodyl ... ik moet shoppen maar ik weet
Niet hoe ik slik er 10 a 16 per dag en ook
Laxeer thee bij het idee dat ik moet stoppen krijg ik paniek
Wat moet ik nou ik weet me geen houding te geven
Ik ben nu beetje wanhopig
Corina - Maandag 22 oktober 2018 23:42
Ik slik al 25 jaar bisacodyl ... ik moet shoppen maar ik weet
Niet hoe ik slik er 10 a 16 per dag en ook
Laxeer thee bij het idee dat ik moet stoppen krijg ik paniek
Wat moet ik nou ik weet me geen houding te geven
Ik ben nu beetje wanhopig