Huilen

 

Huilen is een universeel en typisch menselijk verschijnsel waarbij tranen worden geproduceerd. Onderzoek wijst uit dat tranen die veroorzaakt worden door emoties een andere chemische samenstelling hebben dan tranen die voortkomen uit andere prikkels. Emotionele tranen bevatten meer hormonen met proteïnen zoals prolactine, corticotropine en leucine. Deze hebben een natuurlijke pijnstillende werking. Hier lees je alle ins en outs over huilen compleet met leuke weetjes.

Huilen doe je als sinds je een baby was. Je kon nog niet duidelijk maken als je iets nodig had terwijl je afhankelijk was van een ander. Door middel van huilen maak je jezelf hoorbaar voor hulp, troost of gewoon  liefde. Maar nu je ouder bent kan je in principe prima  voor jezelf zorgen. Maar toch komen die tranen vanzelf. Waarom huilt de mens?


Bron foto's: Luci Correia

Tranen komen op verschillende momenten, tranen van blijdschap, tranen van pijn, maar vooral tranen van verdriet. Huilen kan soms opluchten maar huilen is het meest effectief wanneer anderen mensen het zien, dan kun je getroost worden. Wanneer alles niet meer gaat zoals je wilt verkeer je in een hulpeloosheid. Dit is natuurlijk wel een beetje tegenstrijdig want aan de ene kant huil je omdat je getroost wilt worden, maar aan de andere kant schamen we ons als we huilen en willen we dat niemand het ziet...

Je hebt  alles al geprobeerd en je weet gewoon echt niet meer wat je moet doen. Je weet niet meer wat de volgende  stap zou moeten zijn en je raakt in de stress. Je voelt  de wanhoop en hulpeloosheid toenemen. Maar aan de  andere kant is het ook erg moeilijk om die  hulpeloosheid te laten zien aan anderen. Het is erg moeilijk om verbaal aan te geven dat je het echt niet  meer weet. En als je iets niet meer verbaal kan duidelijk maken moet dat non-verbaal. Dit doe je dus door middel van huilen. Met huilen laat je een ander dan zien  dat het niet meer gaat. Je roept non-verbaal om hulp en steun.

Huilen van blijdschap doe je als je volkomen overweldigd bent en je niet meer weet hoe je je anders moet uiten dan te huilen.

Toch is het erg moeilijk om in het openbaar te huilen. Je voelt je kwetsbaar maar je kunt er ook niks aan doen. De tranen blijven maar lopen en je kunt ze niet onder bedwang houden. Hoe rot het op dat moment voelt, is dat wel de manier om je beter te voelen na het huilen. In ruil voor het huilen krijg je de steun en hulp die je eigenlijk vraagt maar niet hardop durft te vragen.

Als je in je eentje bent en je huilt krijg je niet de steun die je op dat moment nodig hebt. Het kan dan zijn dat je niet weet wat je met je emoties aan moet. Maar huilen lucht ook op en dat is ook zo als je alleen bent als je huilt.

Huilen lijkt ook te maken te hebben met het ontladen van stress. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je hartslag vóór het huilen hoger is dan normaal (wat een teken van stress is), en na het huilen weer normaal is. Bij stress wordt je zogenaamde ‘parasympatisch systeem' actief. Die zorgt dat de hoeveelheid adrenaline in je lijf afneemt en je hartslag normaal wordt. Helaas worden ook je traanklieren aangestuurd door dit systeem, en zorgt het dat je traanklieren actief worden bij stress.

 

Maar voor sommigen is huilen makkelijker dan voor een ander. Het verschil kan zelfs in het geslacht zitten. Vrouwen huilen namelijk makkelijker dan mannen. Daar zijn veel verschillende redenen voor. Ten eerst hebben vrouwen een hormoon genaamd prolactine. Dit zorgt ervoor dat de drempel tot uiten verlaagt. Dit terwijl het mannelijke hormoon testosteron juist drempelverhogend is. Daarnaast is het zo dat vrouwen zich sneller verkeren in een situatie waarin ze geconfronteerd worden met emoties.

Er werken veel meer vrouwen in de zorg waar emoties toch wel elke dag aan bod komt. Maar het is ook de samenleving die ervoor zorgt dat mannen zich minder makkelijk kunnen uiten. Mannen groeien op met veel verwachtingen vanuit de samenleving. Mannen horen niet te huilen want dat kan als zwak worden gezien. Maar we vergeten dat mannen ook mensen zijn. Wanneer het niet gaat dan gaat het gewoon niet. Door te denken dat huilen een zwakte is, leggen we ook extra druk op mannen terwijl zij ook momenten van hulpeloosheid ervaren. Huilen is niet alleen een manier van uiten maar ook een manier van communiceren. Waarom zouden mannen dat niet mogen?

Er is een onderzoek gedaan naar liedjes die mannen aan het huilen maken. Uit dit onderzoek is een top 10 gemaakt van liedjes en op nummer 1 staat everybody hurts van REM, deze hebben we hieronder gezet zodat je kan horen waar de meeste mannen van gaan huilen (dit is natuurlijk ook wel een heel mooi nummer) We hebben het hele lijstje voor jullie erbij gezet, want dit is natuurlijk leuke informatie.

1. Everybody Hurts - REM
2. Tears in Heaven - Eric Clapton
3. Hallelujah - Leonard Cohen
4. Nothing Compares 2 U - Sinead O'Connor
5. With or Without You - U2
6. Drugs Don't Work - The Verve
7. Candle In The Wind - Elton John
8. Streets of Philadelphia - Bruce Springsteen
9. Unchained Melody - Todd Duncan
10. Angels - Robbie Williams

Welk liedje maakt JOU aan het huilen?

Dikke ogen
Als je een flinke huilbui hebt gehad is de huid rond je ogen rood en opgezwollen. Soms als je s'nachts huilt en je in de ochtend wakker wordt zijn je ogen nog steeds opgezwollen. Maar waarom is dit?
De huid bij je ogen is erg dun en de onderliggende bloedvaten zijn sowieso beter zichtbaar dan bij andere lichaamsdelen. Bij huilen wordt er traanvocht geproduceerd door het lichaam. Als je lang huilt moeten je traanbuizen extra hard werken en kunnen de traanbuizen het vocht niet allemaal meer verwerken, daardoor zwelt de huid onder je ogen op.

Huilen is niet zwak!

Tips tegen de gezwollen huid:

 • Een koud washandje of ijsblokje op je ogen leggen helpt tegen de zwelling doordat de kou ervoor zorgt dat de bloedvaten samentrekken en het overtollige vocht wordt afgevoerd.
 • Leg koffiepads of theezakjes op je ogen. Leg de theezakjes eerst in kokend water (liefst kamillethee) en knijp ze uit, leg ze daarna op je ogen. De koffiepads moeten ook even in kokend water en daarna op je ogen.
 • Snij 2 plakjes komkommer en leg ze een kwartier onder je ogen, op de zwelling. De zwelling neemt dan ook flink af. 

Dieren en huilen
Kunnen dieren huilen? Nee, dieren kunnen niet huilen. Je denkt misschien in eerste instantie van wel maar er is wetenschappelijk bewezen dat dieren niet kunnen huilen. Mensen zijn de enige wezens die kunnen huilen en dit komt waarschijnlijk doordat mensen hulpeloos op de wereld komen en dus een roep nodig hebben om hulp te vragen. Dieren komen minder hulpeloos op de wereld en hebben het dus niet "nodig" om te huilen.

Weetjes over huilen:

 1. Een belangrijk stresshormoon genaamd prolactine, komt bij vrouwen in veel hogere concentraties naar buiten via traanvocht dan bij mannen. Huilen is daarom bij vrouwen belangrijker om spanning en andere emoties de baas te zijn dan bij mannen.
 2. In Japan is huilen om opgekropte emoties te verminderen een grote rage. Vooral mensen die zakelijk en afstandelijk moeten zijn voor hun werk kijken massaal speciale ‘tranen films' in speciale huil clubs. Daarnaast is er een grote vraag in Japan naar dramatische televisie en boeken.
 3. Emotionele tranen hebben een andere chemische samenstelling dan tranen die komen door irritatie, zoals je krijgt door het snijden van uien.
 4. Huilen in het openbaar werd normaal gevonden in de Westerse cultuur tot de industriële revolutie aan het einde van de 18e eeuw en in de 19e eeuw. Tijdens de industriële revolutie waren mensen nodig die geen emotie toonden om machines te bedienen.
 5. Traanbuizen van mannen zijn kleiner dan die van vrouwen. Eén van de redenen waarom mannen doorgaans moeilijker huilen dan vrouwen. 
 6. Vrouwen huilen zo'n 12.000 uur in hun leven. Dat is 16 maanden lang. 
 7. Mensen huilen minder als de zon schijnt.
 8. Huilen heeft een heilzaam effect op de gezondheid. Ons lichaam kan niet zonder tranen
 9. De term 'krokodillentranen' is afkomstig van het geluid van kindergehuil die krokodillen produceren bij het lokken van een prooi.
 10. Er wordt het meest gehuild in de VSNederland, Turkije en Chili
 11. Tranen hebben een belangrijke communicatieve functie. Doordat ze moeilijk te faken zijn vergroten tranen de geloofwaardigheid van mensen.

bron weetjes: gezondenzo.net en van libelle.be

Wanneer & waarom heb jij voor het laatst gehuild?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

myrthe - Maandag 6 december 2010 20:57
twee jaar geleden ofzo, ik vind het echt heel stom ik wil echt vaker huilen, nu krop ik al mijn emoties maar op. Maar hoe verdrietig ik ook ben ik kan gewoon niet huilen. Ik heb echt geen idee hoe dit kan, heeft een eetstoornis hier invloed op???
misschien komt het doordat ik steeds alles voor mezelf heb gehouden en bijna nooit over mijn problemen sprak en dat ik het nu niet meer kan uiten ofzo....
xx-Tellaatje-xx - Maandag 6 december 2010 21:48
Vannacht nog...
Ik was er echt helemaal klaar mee...
Gaat het eten een paar dagen - weken goed, krijg je weer een terugval... :(
Violet - Maandag 6 december 2010 22:08
Voor het laatst gehuild. Nou, voor het laatst gehuild mét tranen gisteravond. Voor het laatst van binnen gehuild, nu. Huilen zonder tranen, ik vind dat dat ook kan. Het gevoel is er wel.
Een liedje waar ik echt van moet huilen:

Dear Friend - Stacie Orrico

Dear Friend
What's on your mind
You don't laugh the way you used to
But I've noticed how you cry...
charessa - Maandag 6 december 2010 22:20
Vorgen week nog, heb elke dag wel onderhand ruzie met me zus. Terwijl we dat eerst nooit hadden dus ja.
D. - Maandag 6 december 2010 22:22
Vannacht nog omdat ik mijn vriendin die ik een half jaar geleden ben verloren erg mis.

En het liedje:
I still cry is echt een vreselijk mooi maar huil liedje.
Cole - Maandag 6 december 2010 22:32
Vroeger voordat het "echt mis ging", huilde ik nog wel eens. Sinds de laatste 7 jaar eigenlijk niet meer. In de jaren daaraan vooraf gaand heeft zich iets in mij ontwikkeld waardoor ook ik eigenlijk niet meer huilen kan, in ieder geval niet meer het verdriethuilen. Vanaf dat moment ben ik dichtgeklapt. Hoewel, toen ik heel hard meezingend op mijn mooiste muziek aan het stofzuigen was, kwam er zoveel verdriet los dat ik het huilen niet tegen kon houden. Wel triest want ik geloofeigenlijk wel in de helende werking van huilen en troost.
Luna - Maandag 6 december 2010 22:38
Dat nummer van REM was laatst bij een avondwake waar ik ben geweest.:(
Tonny - Donderdag 27 september 2018 16:21
Ik kan jaren niet huilen meer ik heb altijd iedereen geholpen met geld in de familie ik kreeg een ongeval geen mens kwam meer ik had het geld niet meer wat ik had had ik zelf nodig verjaardag ik werd niet meer uit genodig of bruiloft dat rotten geld maakt meer kapot het is niet anders op een begrafenis kom ik de familie wel tegen dan lopen ze weg naar een andere tafel dat is het leven
lie - Maandag 6 december 2010 23:21
net als myrthe en coke heb ik ook al heel lang niet meer gehuild.. een jaar of drie ofzo..
iemand tips hoe je er weer voor kan zorgen dat je weer kan huilen? want los ik de spanning op met eetgestoordgedrag en am..
16maanden van je leven huilen is echt bizar veel trouwens..
nouja, die babyjaren vullen 90%daarvan op natuurlijk :)
noname - Maandag 6 december 2010 23:35
ik heb wel een paard dat kan huilen, vooral als het hard waait lopen er toch tranen langs dr koppie! haha
Eline - Maandag 6 december 2010 23:36
Ik heb de hele dag gehuild.
Kapot ben ik.
Mijn steun en toe verlaat heeft me afgewezen.
Ik hang teveel aan haar en ik kan niet zonder haar.
Dat heb ik vaker bij mensen.
Dit keer bij haar. Maar zij heeft me beloofd anders te zijn dan de anderen. Ze heeft me beloofd me niet te laten vallen.
En vanmiddag heeft ze het toch gedaan. Ik moet leren op eigen benen te staan. en het is niet goed dat ik haar steeds zo mis.
Maar ik kan het niet. Ik was al zo depressief... en nu dit er nog bij. Ik stortte letterlijk in. Kon niet meer op mijn benen staan van emoties. Ze liet me liggen. Ik voelde me zo klein. Zo stom. Zo zwak. ze troostte me niet. Maar ik hou van haar. ik kan het niet alleen.

Tja... daarom moet ik huilen nu.
Me! - Dinsdag 7 december 2010 01:16
Ik huil vaak, en ik schaam me daar helemaal niet voor.
Mannen mogen ook huilen, het staan nergens geschreven waarom het niet mag. Nog steeds speelt daar een taboe op. Laatst heb ik nog gehuild omdat ik gewoon spijt heb van bepaalde dingen die gedaan heb, ook huil ik omdat ik liefdesverdriet heb, en het gewoon moeilijk los kan laten.
Iedereen is anders op het gebied van uitten van emotie's er zijn vele te noemen.

Me!
Asja - Dinsdag 7 december 2010 08:02
Ik huil als ik alleen ben. De laatste keer was eergisteren. Bij nummers van blof en nick en simon krijg ik vaak tranen. Veel van deze nummers herken ik me in.
Lotte - Dinsdag 7 december 2010 10:03
Ik huil niet zo vaak eigenlijk. En ik sluit me wel aan bij Violet, ik heb ook wel eens dat ik gewoon niet 'kan' huilen met tranen, maar vanbinnen voel ik het dan wel.
Dit liedje van REM vind ik ook heel mooi btw!
Ander nummer waar ik vorig jaar een tijdlang om moest huilen, was 'This time' van John Legend, en 'Little House' van Amanda Seyfried.
proud2beelies - Dinsdag 7 december 2010 10:07
Tears of saints van Leeland
proud2beelies - Dinsdag 7 december 2010 10:19
Sorry dat ik nu nog een keertje antwoord.
Maar ik vind jij bent jij van Elly en Rikkert
ook echt supermooi. Wel een kinderliedje maar
echt heel mooi.

jessica - Dinsdag 7 december 2010 11:05
ik heb net nog gehuild.. was met me moeder in de auto kwam terug van dietiste en kwil zo graag beter worden maar het lukt niet!..
Ien,, - Dinsdag 7 december 2010 12:42
Ik huilde gisteravond omdat mijn vriendje raar deed en we ruzie hadden. ik heb eigenlijk wel elke dag het gevoel dat ik moet huilen maar het lukt niet echt meer, terwijl ik een maand geleden elke dag meerdere huilbuien had. dat was niet leuk maar wel beter dan dit. ik vind beautiful van cristina anguilera een heel mooi huil- liedje!
Rene - Woensdag 8 december 2010 22:44
Wat een belachelijk lijstje! Deze nummers laten me eerder kotsen dan janken. Als je nou een echte lijstje van mannen-janknummers wilt, dan moet je het maar ff laten weten. Sowieso krijg je dan een lijstje met échte muziek!

Gegroet,

Rene
onbekend - Donderdag 3 februari 2011 19:45
Ik heb tijdens mijn behandeling zoooveel gehuild.
Bij de dietiste, kinderarts, psychiater, psycholoog, sociotherapeuten, groepsgenoten.. kan niet één iemand bedenken waar ik niet bij gehuild heb.

Tijdens mijn afscheid zei mijn mentor ook heel toepasselijk, je heb hier veel geleerd maar vooral ook heel veel gehuild haha!

Huilen lucht soms echt op, dus mensen krop het niet op maar gooi het er gewoon uit!!
Sandra - Zaterdag 29 oktober 2011 20:49
Laatst nog.

Bij het liedje In your arms van Stanfour.
Dat komt door de herrinneringen die ik aan het liedje heb.
Ik ben afgelopen jaar op vakantie met een vriendin geweest,
en daar hebben we een jongen leren kennen. Maar hij is dus duits. En is daar badmeester. Dus hij woont daar, maar hij is verliefd op mij, en ik dus ook. En ik mis hem gewoon heel erg.
En ik wil zo graag terug, ook al is het maar voor een knuffel. Maar heel vaak als ik dus dat lied hoor moet ik echt huilen omdat ik dan gewoon aan hem moet denken.

Anouk - Zondag 4 december 2011 21:54
vanmiddag nog, keek eerst een filmpje op youtube over een meisje die een einde maken door gespeelde gevoelens. het kwam me te bekend voor! dus heb de hele middag/avond gehuild.
normaal huil ik bijna elke dag, vaak houd ik het binnen vooral op school maar soms komt het er gewoon uitt.
lisa - Maandag 2 januari 2012 01:58
ik wou dat ik eens heerlijk kon huilen
ikk - Dinsdag 21 februari 2012 16:14

Sommige dingen raken mij heel erg. Als me vader bijvoorbeeld kwaad op me is. Dan vloeien de tranen over me wangen alsof het niks is. Ik kan de woede van mijn vader totaal niet hebben. Ik voel me meestal na zo'n huilbui heel rot. De volgende dag voel ik me slap en heb het vaak de hele dag benauwd.
Zo'n rot gevoel is dat. Op dit moment mis ik de lange zomer dagen. Ik mis de zee de zon het lekker ontspannen zonder stress van de studie...
ikweethetniet - Woensdag 12 december 2012 18:57
heee,

ik heb de laatste tijd dat ik heel moe en dat ik heel snel moet gaan huilen.
gister heb ik op school moeten huilen vanwege het verleden gelukkug kon mijn zus me troosten en mijjn vriendinnen ze wistenniet wat er aan de hand wass behalfe mijn zus maar nu zitten ze weer vooraan

ps, when you're Ghone van april lavinge
lies - Zaterdag 29 december 2012 15:17
ik heb het als ik heimwee heb, en dan is het altijd fijn als er iemand is aan wie je je problemen kwijt kan en je gevoel kan uiten.

Een liedje waar ik een keer van moest huilen was speeltuin van Marco borsato
lies - Zaterdag 29 december 2012 15:17
ik heb het als ik heimwee heb, en dan is het altijd fijn als er iemand is aan wie je je problemen kwijt kan en je gevoel kan uiten.

Een liedje waar ik een keer van moest huilen was speeltuin van Marco borsato
lies - Zaterdag 29 december 2012 15:17
ik heb het als ik heimwee heb, en dan is het altijd fijn als er iemand is aan wie je je problemen kwijt kan en je gevoel kan uiten.

Een liedje waar ik een keer van moest huilen was speeltuin van Marco borsato
tessa - Vrijdag 29 maart 2013 19:15
Deze week nog
Kreeg tehoren dat me pa kanker heeft dan stort je wereld in
vonny - Zaterdag 30 maart 2013 18:01
ik kan wel elke dag huilen,maar hou het in.
ik heb dit nog nooit gehad,heb ook paniekaanvallen,durf niet alleen op straat,en als ik boodschappen doet met me man,en ik zie hem ff niet,raak ik in paniek,denk ik dat ik ga flauw vallen ik ga zweten,me hart klopt snel,hoor de stemmen van mensen in de verte,word gek van me eigen,ben zwaar depressief geweest dat is weg,en nu dit,zo kan ik toch niet doorgaan,elke dag maar weer,ben heel emotieoneel geworden,ben 47,wie heeft dit ook
Judith - Donderdag 24 oktober 2013 15:00
Dat ik je mis van Maaike Ouboter en zo stil van Bloff.

Meestal slik ik tranen weg maar bij dit soort liedjes wordt dat soms lastig.
Anne - Zondag 27 oktober 2013 00:20
een paar dagen geleden barste ik op school helemaal uit nadat het zoveelste proefwerk verprutst was. Gelukkig kwam het snel goed :)
anoniem - Woensdag 13 november 2013 17:49
Ik huil erg vaak omdat ik weinig zelf vertrowuen heb en ik weet niet wat ik moet doen denk ook dat iedereen mijn haat dat ik er alleen voor sta, ik voel me zo alleen ik huil om de toekomst daar maak ik me heel zorgen om:( ik huil om regular of liefdes liedjes
lies - Woensdag 4 december 2013 20:03
Eigenlijk alleen als ik heimwee heb. ( op kamp met school bijvoorbeeld), maar dan is er altijd wel iemand die ervan weet dus die kan mij dan helpen.☺
samantha - Vrijdag 27 december 2013 21:05
ik moet best vaak huilen en vooral na me zwangerschap en niet omdat ik me kut voel als ik het even zo mag zeggen maar bijvoorbeeld omdat ik een zielige film aan het kijken ben en ook zo iets als ik merk dat een kind op tv heel veel emoties heeft nou dan begint het al en ik schaam me er wel voor soms denk ik dat het een probleem is omdat ik het pas na me zwangerschap heb

wat nu iemand tips
Sheila - Vrijdag 3 januari 2014 03:00
Ik krop het altijd op, en dan komt het er heel soms op de meest random momenten uit. In de klas, als ik met iemand gewoon praat, als ik fiets. Of soms gewoon s nachts in mn bed. Heel gênant, ik voel me dan zo zwak en kwetsbaar ugh!
Mary - Zondag 5 januari 2014 14:33
Het is mijn manier van uiten geweest als kind. Kreeg daar kritiek op, ben het toen gaan inhouden en heb lichamelijke problemen gehad. Ik heb nu begrepen dat ik me wel moet uiten om de stress niet in mijn lichaam te houden. Zit momenteel in een situatie waar ik met tijden veel in huil. Heb nu begrepen dat ik dat ook moet doen; het is een verwerkingsproces.Ik aanvaard dit meer omdat ik me nu niet laat aanpraten dat dat zwakte is.Ik krijg vaak te horen dat ik een hele sterke vrouw ben.


onlymy - Zondag 19 januari 2014 16:46
ik zou zoo graag weer willen huilen, maar dat lukt me niet.. het zit helemaal vast ofzo...
Hans - Donderdag 30 januari 2014 09:35
Ik moet de laatste tijd vaak huilen. Ik voel mij verdrietig. Mijn psycholoog zegt: ik voel geen verdriet. Stel je niet aan. Maar het voelt wel als verdriet. Wat zou het anders kunnen zijn? Iemand hier ervaring mee?
Danique - Zaterdag 8 maart 2014 16:28
Vorgie week omdat ik voor de zoveestekeer ben uitgelachen en uitgescholden door me nivaeu. Ik huil eigenlijk altijd allen op me kamer omdat ik alles op prop en dan komt het meestal na een maand er allemaal uit. Maar ik durf niet echt op school te huilen
Marianne - Maandag 17 maart 2014 10:01
Vanmorgen nog.....voel me al dagen rot en huilen wil vaak niet.
Totdat het allemaal teveel word, en dan komt het met bakken eruit en kan ik zo 1.2.3 niet meer stoppen.
vaak komen bij mij de tranen/emoties los zodra moeilijke periode's achter de rug zijn.
Hier word ik onzeker van, en wil mijn kinderen en man niet belasten, en probeer me altijd sterk te houden, maar waarom eigenlijk? ook huilen hoort erbij
butterfly - Maandag 28 april 2014 13:59
Ilse Delange
butterfly - Maandag 28 april 2014 14:00
ik kan niet meer huilen..
x
sanne - Vrijdag 9 mei 2014 22:40
Ik huil vaak als ik merk dt een van mijn kinderen ongelukkig is en het leven niet aankan Ik voel me zo gespannen en huil ahw plaatsvervangend. Kinderen maken het leven vaak zwaar vooral als ze volwassen zijn.Je kunt niet meer voor hen ingrijpen
Fleur - Zaterdag 12 juli 2014 00:26
Ik heb gisteren nog gehuild. Ik was het concert van The Common Linnets and friends in het Tuckerville aant kijken. Bij het liedje Miracle toen het publiek massaal lichtjes maakte werd t me teveel. Ik vond dat zo mooi!! Toen kwam ook direct alles van de afgelopen maanden er uit. Maar verder, Ik kan eigenlijk niet huilen. Ik voel wel verdriet en heb dingen die me enorm raken. Dat t teveel word en ik ook echt even weg moet. Maar er komen geen tranen. Heeft iemand tips?
Martijn - Maandag 14 juli 2014 10:33
Ik huilde gisteren nog omdat ik mijn broer zag huilen. Het was net alsof ik zijn pijn voelde. Het hoort erbij, niks mis mee. Ik word er een beetje kriegel van wanneer ik iemand hoor zeggen dat mannen niet zouden mogen huilen. We zijn gewoon mensen!
Laura - Donderdag 11 december 2014 07:55
Gister toen de vader van mijn vriend overleed...
Help!!!
daisy. - Zaterdag 3 januari 2015 17:07
ik huil best wel snel en ook best vaak als ik pijn heb maar ik kan bijna nooit huilen als anderen erbij zijn maar wel vaak als ik alleen ben. en het was heel toevallig maar mijn opa en ik hadden het ergens over (ik weet niet meer waarover) maar toen zei hij ook van 'huilen is voor meisjes, dat horen mannen niet te doen'
Nikki - Dinsdag 3 februari 2015 20:55
Ik huil TE vaak.. ik word er moe van..
Airborne - Vrijdag 6 februari 2015 00:09
Half uur geleden 2 keer. Uitzonderlijl voor mij aamgezien het 2 jaar geleden voor het laatst was. Dat is dan omdat ik in een flinke dip zit om het zo te zeggen...

Me vader heeft het huilen een beetje er uitgehuild vroeger door niet zulke hele fijne dingen.

De combinatie die het bij mij de das omdeed is (verschilt ook nog eens per keer)

harptwins iron maiden fear of the dark cover
Dont lose your way epic rock cover
Dont lose your way (origineel)
harp twins metallica nothing else matters cover
Met als laatste ingredient de flavourtext die op mijn genesis deck van vanguard staan...
Eva - Dinsdag 14 april 2015 19:09
Net nog gehuild, lucht ook wel op.... Moet altijd huilen bij Dear friend en Dark enough.....
Myrt - Dinsdag 18 augustus 2015 19:44
Ik ben maandag voor het eerst aar de middelbare school gegaan. Ik moet de hele tijd huilen, eerst dacht ik dat ik het gwn heel spannend vond. Maar nu moet ik gwn elke dag huilen! Ik heb gekeken wat her kan betekenen. Ik heb alle symptomen van depressie kan dat al op 12 jarig leeftijd? Ik durf het niet tegen m'n ouders te zeggen en het huilen doe ik alleen als niemand het ziet. Help me!!!!!
M2 - Donderdag 18 augustus 2016 15:16
Op dit moment stoort het me heel erg dat ik elke keer alleen maar tranen kan laten zien en het niet lukt te communiceren
elke keer als ik tegen iets aanloop wat ik zou moeten uitspreken knijpt me keel dicht ( zelfs als ik dit schrijf ) en kan ik letterlijk geen woord naar buiten brengen ( lichamelijk letterlijk niet )
Pas als ik terug tot rust kom, maar dan nog kan ik niks zeggen ( verguurlijk )
Ik weet dat ik al me emoties opsla in me kaken, heb geregeld echt kramp er van in de kaken, dat door vloeit naar de onderkant ogen ( jukbeen ) of keel / slokdarm

Het moet echt veranderen, het zit me in de weg
hoop met me zoektocht er antwoorden op te vinden en het te kunnen verbeteren
Silver - Dinsdag 18 juni 2019 03:18
Ik zit nu te huilen in mijn kamer in mijn eentje. Ik haat mijn studie. Wil er zo graag mee stoppen, alleen ik wil geen failure zijn voor mijn familie. Ik wil eigenlijk gewoon movies maken, maar mijn familie vind mijn droom maar niks. En ik zit te twijfelen of het nou echt slim is om de opleiding reggiseur te volgen. Like wat als mijn movie niet goed is? Dan wat?
Tifa - Zaterdag 28 september 2019 05:36
Net nog, ik kan niet meer voor me moeder zorgen die ziek is ze is een totaal ander mens ik herken haar niet meer ze is bij me maar toch voel ik me zo alleen... een normaal gesprekje voeren zit er niet meer in, toen ze 2 jaar terug nog gezond was kende iedereen haar huis, nu niet meer....
Marlou - Zondag 1 maart 2020 23:20
Vanavond nog gehuild. Ik ben zo moe merk ik. Ik heb geen moeite met huilen, want huilen lucht op. Ik ben eenmaal een gevoeliger mens. Ik vind het wel vaak moeilijk om verwoordelijk aan te geven wat er speelt, dan is tot nog toe huilen een mooie optie.