Overgeven

 

Zondag 19 juli

Er ligt hier een conceptbrief voor een aanvraag/zorgmelding richting jeugdbescherming voor een tot nog toe vrijwillige OTS.

Lara is tijdens de laatste gedwongen behandeling welke in oktober gestart is, gaan overgeven, ze heeft laxeermiddel voorgeschreven gekregen van de kinderarts, moet keihard werken aan haar verantwoordelijkheden en ze vecht voor erkenning van de anorexia, want de huidige aanpak voor Lara is dat de therapeuten haar 'cry-outs for help' zijn gaan negeren en zeggen dat Lara het zichzelf aanleert.

Ze is dus ook gaan overgeven, dit zie ik namelijk, mijn wc-pot zit dagelijks onder de troep en ik ga door een hel, met de wetenschap dat Lara zo ongelukkig is dat ze zelfs daar doorheen moet van haar stoornis. Kauwgom wordt per kilo genuttigd, zo ook konijnenvoer en meusli, verder vind ik dagelijks nieuwe lijstjes van Lara, met hierop de berekeningen voor de dag met als uitkomst XXX kcal wat ze nuttigt, strenge regels staan erbij geschreven.

Ook is ze azijn gaan drinken als limonade, en neemt ze een bus zout mee op haar slaapkamer, geen idee wat ze hiermee doet, wel dat deze snel leger en leger wordt. Ook koffie is een nieuwe toevoeging aan 'absurde' inname, 1 liter per dag zeker.

Maar, zo zegt de kliniek, ze is wel vooruitgegaan

Ik word hier niet goed van, ben dodelijk ongerust, maar zij zien dit als een teken van zwakte en willen mijn dodelijke zieke kind in een woongroep met jongeren plaatsen, ik ben het hier niet mee eens, ze hoort, zoals ze zelf het allerliefste wil, nog steeds in de kliniek thuis, maar de behandeling heeft lang genoeg geduurd....