Joan Franka

 

Toen ze zes was, besloot Joan dat ze een carrière in de muziek wilde. Op haar 17de trad ze voor het eerst op en leerde al snel daarna gitaar spelen. Ze was te rebels om haar school af te maken. Gelukkig was ze bij The voice of Holland beter op haar plek. Voor Joan eindigde de strijd in de vijfde aflevering van The voice of Holland LIVE. De om haar ‘eigenheid' geprezen zangeres verliet het sterkte team van VanVelzen.

Joan Franka

Joan Franka is een prachtige jonge vrouw met een dijk van een stem. Ze zal 18 juni aanwezig zijn en zingen op Proud2Bme's Eating Disorder Awarenessday.

Joan een paar vragen:

Wat deed jouw deelname aan The voice of holland met jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld?
Het was best lastig, omdat je natuurlijk door 3 Miljoen mensen word bekeken, met allemaal een eigen menig. Ik heb vaak opmerkingen over mijn kleding gekregen, in het begin dacht ik wel even au, maar al snel had ik zoiets van, ik ben wie ik ben en daar blij mee!

Hoe keek je vroeger tegen jouw figuur en uiterlijk aan?
Ik had al erg vroeg, vrouwelijke vormen en vele andere meisjes van mijn leeftijd waren erg slank. Ik heb daar wel moeite mee gehad, zoals bijna elke tiener denk ik. Maar ik kwam er ook achter dat jongens vrouwelijke vormen mooi vinden en toen begon ik het zelf ook mooi te vinden!

Joan Franka

Hoe ga jij om met negatieve gevoelens?
Mijn moeder is echt mijn voorbeeld, ze is erg sterk en denk altijd erg positief. Ik heb dat zeker overgenomen. Maar toen ik een jaar of 16 was, ben ik heel erg depressief geweest en had ik echt het idee dat ik er niet uit kwam! Maar mijn moeder en ook muziek hebben mij heel erg geholpen. Ik had erg het gevoel dat ik niet alleen was, en dat is ook zo. Je bent nooit alleen! Dat is ook wat ik met mijn muziek wil bereiken, mensen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn, want ook al ben ik er misschien niet om met je te praten, ben ik er doormiddel van mijn muziek!

In hoeverre ben jij trots op jezelf?
Het is moeilijk te zeggen vind ik, hoe trots ik ben op mezelf. Ik denk daar niet vaak over na. Maar ik vind het wel heel bijzonder om mensen om mij heen te hebben die me volgen en mijn muziek luisteren, daar ben ik wel heel erg trots op.

Joan Franka

Hoe is jouw relatie tot eetstoornissen?
Een van mijn beste vriendinnen heeft Anorexia (gehad), en wat ik daarvan heb geleerd is dat mensen zichzelf zo vaak heel anders zien dan dat de realiteit is. Daarom probeer ik mijzelf zo realistisch mogelijk te zien, en niet te veel te kijken naar wat ik denk, maar naar wat zo is. Ik vond het altijd erg lastig om haar zo moeilijk te zien, en ben super blij dat het veel beter gaat met haar! Daar ben ik heel erg trots op! Anorexia is een ziekte waar je heel veel van hoort, omdat je in alle bladen extreem dunne vrouwen ziet, en op de catwalk word het geïdealiseerd. Ik vind dat echt vreselijk! Ik hoop dat, dat snel veranderd!

Wat zijn jouw toekomstdromen?
Ik wil heel erg graag mijn boodschap liefde, de hele wereld over brengen! Ik wil een wereld reis maken, en mensen ontmoeten en helpen! Ik wil veel optreden en heeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel mooie albums maken! Ik wil gelukkig zijn met mijn gezin en veel plezier hebben!

Wat zou jij willen zeggen tegen onzeker meiden en meiden met een eetstoornis?
Je bent mooi zoals je bent, hoe jij je van binnen voelt, zul je ook uitstralen. En daarom is het belangrijk om je goed te voelen, en heel goed voor jezelf en je lichaam te zorgen! Mensen met gemeen en vals commentaar zul je overal en altijd tegenkomen in je leven, maar maak jezelf sterk, die mensen hebben nog veel te leren in hun leven! Hou de mensen die van je houden en het beste met je voor hebben dichtbij je! Je bent het waard om je goed te voelen :) ♥

Joan Franka

Ik hoop jullie allemaal te ontmoeten 18 Juni :)

Peace & Love ♥

Heel Veel Liefs Joan

 

Reacties

scooter - Dinsdag 10 mei 2011 13:53
Geweldige stem heeft ze.
Saar - Dinsdag 10 mei 2011 13:55
She's great! Tof haar de 18de te kunnen ontmoeten en live horen zingen!!
Janneke - Dinsdag 10 mei 2011 14:50
¢¾¢¾¢¾Lotte - Dinsdag 10 mei 2011 16:22
Ze heeft bijna dezelfde stem als lady gaga. Niet van zingen, maar met praten. Echt een mooi mens.
lotte - Dinsdag 10 mei 2011 17:30
wat leuk dat je ook komt :) verheug me er erg op:D
Petra - Dinsdag 10 mei 2011 18:06
Wauw super! Respect!!!!
Sann* - Dinsdag 10 mei 2011 20:24
Die stem van haar... echt zooo mooi en prachtig!!! Zij is echt geweldig!
Janet - Dinsdag 10 mei 2011 22:16
Wanneer komt je album uit?? Ik kijk er heel erg naar uit!
lisa - Zondag 11 maart 2012 17:24
suuuuuuuper mooie stem die ze heeft !!
en mijn favoriete liedje van Joan is you and me
ik ben er blij mee dat ze heeft gewonnen met het national songfestival 2012, maar ik vond die chocolatte ook heel leuk!
lisa - Zondag 11 maart 2012 17:24
suuuuuuuper mooie stem die ze heeft !!
en mijn favoriete liedje van Joan is you and me
ik ben er blij mee dat ze heeft gewonnen met het national songfestival 2012, maar ik vond die chocolatte ook heel leuk!
lisa - Zondag 11 maart 2012 17:24
suuuuuuuper mooie stem die ze heeft !!
en mijn favoriete liedje van Joan is you and me
ik ben er blij mee dat ze heeft gewonnen met het national songfestival 2012, maar ik vond die chocolatte ook heel leuk!
ronald - Zaterdag 24 maart 2012 11:52
ik wilde weten of zij de dochter is van een arubaanse zangeres Nilka Franca