Zes leuke en eenvoudige kapsels

 

De herfstvakantie is helaas alweer voorbij en iedereen is weer volop aan het werk. Voor school of werk én jezelf wil je er goed uitzien, wat je enige tijd kan kosten. In dit artikel laat ik jullie zes verschillende, leuke en eenvoudige kapsels zien. Kapsels die je snel en gemakkelijk zelf kunt maken. Hierdoor krijg je misschien zelf inspiratie voor een leuk kapsel of wil je het zelf net iets anders bij je zelf toepassen.

kapsel

Deze kapsels zijn eenvoudig te maken en net even wat anders dan een simpele paardenstaart. Al deze kapsels nemen maar een paar minuten in beslag en zien er tof uit! 

kapsels

Dit kapsel ziet er ingewikkelder uit dan het is. Het enige wat je nodig hebt voor dit kapsel is een elastiek. Het eerste wat je doet is een staart maken. Als dit bijna klaar is zorg je ervoor dat het een halve staart word. Ik draai mijn elastiek meestal twee keer om mijn haar en dan een halve keer. Bovenop je halve staart maak je een gat zodat je daar je staart in kan doen. Wanneer je dit hebt gedaan is je kapsel al klaar. Je kan het nog met speldjes vastzetten maar dat is meestal niet nodig. Gebruik nog wat haarspray op het eind zodat het een mooi geheel blijft. Ik heb er zelf nog een leuke bloem in gedaan omdat je het elastiekje nog zag. Het is aan jou de keus of je nog wat in je haar doet of dat je het elastiek verbergt.

haar

De vissengraat vlecht, wie kent hem nou niet? Ik vind het zelf een prachtige vlecht en ben er helemaal fan van. Doordat ik hem zovaak zie heb ik besloten om er zelf nog en strikje in te doen zodat het net wat anders is en omdat ik helemaal weg ben van strikjes. Ik zou in het kort uitleggen hoe je een vissengraat vlecht maakt.

Breng je haar aan één kant van je hoofd. Pak een klein stukje van achter je linkeroor, en doe hetzelfde aan je rechterkant. Verdeel het kleine gedeelte aan de rechterkant in tweeën: Een dunne pluk helemaal rechts en het resterende haar als een tweede pluk. Neem de dunne haarpluk rechts en steek deze over de andere pluk in combinatie met de linkersectie. Pak nogmaals een dunne pluk vanaf de buitenkant. Neem nu de dunne pluk aan de rechterkant en pak ook een gedeelte van de resterende haren eronder. Voeg dit allemaal bij het linkergedeelte. Doe hetzelfde aan de linkerkant. Herhaal dit tot het einde van je haar en maak de vlecht vast met een elastiek. En voila!

kapsels

Een Donut knot staat altijd leuk en is gemakkelijk te maken. Het eerste wat je doet is een staart maken op de plek waar jij je knot wilt. Ik doe hem meestal midden op mijn hoofd of net iets schuiner. Wanneer je je staart hebt gemaakt doe je de donut eromheen en verdeel je je haar om de donut en maak je het vast met een elastiek. Wanneer het haar er goed omheen zit kan je het vast maken met schuifjes. Ik zorg er meestal voor dat ik nog een strengel haar over heb zodat ik die nog om mijn knot kan heen wikkelen en vast maken. Dat vind ik er net iets leuker uitzien.

kapsels

Hier komt mijn favoriete kapsel, The Hairbow. Ik vind strikjes zo schattig waardoor ik helemaal weg ben van dit kapsel. Maar hoe maak je hem nou? Je pakt wat haar van de zijkant en brengt het naar achter in een staart. Zorg ervoor dat het best een grote staart is want je gaat veel haar nodig hebben. Verdeel de staart in vijf plukken. Een pluk maak je boven vast, twee aan de zijkant, en dan hou je nog twee plukken over. De plukken die je overhoud ga je krullen. Wanneer je dat gedaan hebt laat je dat zitten en ga je verder met de twee plukken die je aan de zijkant hebt vast gemaakt. Pak een kant vast en toupeer het zodat er meer volume inzit en het beter blijft zitten. Geef dat pluk haar de vorm van een strik en maak het vast met een schuifje. Doe hetzelfde aan de andere kant en je ziet dat het al de vorm van een strik heeft. Dan maak je het bovenste plukje los en leg je het over het midden van je strik heen en maak je het vast met een schuidje. Gebruik nog wat haarlak zodat alles beter blijft zitten, en zo maak je dan je eigen prachtige strik.

kapsels

Ik kies voor weer een vlecht maar net iets anders, namelijk met vijf plukken. Verdeel je haar in vijf slierten en leg ze goed uit elkaar zodat je niet door de war raakt, wat mij nog wel eens gebeurt. Ik raad je aan om wax te gebruiken zodat al die plukjes haar niet in elkaar gaan vallen. Ik heb meestal twee plukken vast in een hand en dan drie plukken in de andere hand. De eerste pluk gaat over de tweede pluk heen die je in dezelfde hand houdt. Dan gaat die pluk achter de derde langs en bij de vierde erover heen, dan neem je nog de vijfde mee. Je wisselt per pluk dus steeds af, eroverheen eronderdoor, eroverheen eronderdoor. Dit herhaal je zo tot je vlecht klaar is. Als hij klaar is kan je hem nog wat losser maken, het is wat jij het mooist vindt. Ik vind het zelf altijd wel mooi als mijn vlecht wat losser en platter is en wat plukjes haar uitsteken.

kapsels

We zijn alweer bij het laatste kapsel maar dat betekent niet dat hij het minst leuk is. Maak een rechte scheiding en vlecht beide helften van je haar in. Wanneer je dat hebt gedaan breng je de twee vlechten bij elkaar, pak je een elastiek en bind je ze samen tot een staart. Een erg makkelijk, snel en leuk kapsel. Vind je hem nog iets te saai? Dan kan je er een leuk accessoire bij doen of kan je de staart nog door het gat in je haar halen zodat het er weer net wat anders uitziet.

kapsels

kapsels

Het zijn allemaal verschillende kapsels wat ze leuk maakt om ze door de week te dragen naar school of werk. Ik ben erg benieuwd wat jullie met je haar doen naar school of werk en hoeveel tijd jullie hieraan besteden.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

PluiS - Woensdag 30 oktober 2013 10:53
Ooit hè, als mijn haar ook weer wat dikker en langer is... ;)
Mathilde - Woensdag 30 oktober 2013 11:15
Hihi, grappig, ik heb tegenwoordig altijd een donut in m'n haar. Je moet het wel even doorhebben hoor! Handig om er nog een elastiekje omheen te doen. Ik doe eigenlijk altijd een donut in en dan m'n haar eromheen wikkelen en dan meteen vastzetten met speldjes. Denk dat het door 't elastiekje nog steviger zit, dus ga dat voortaan proberen. Moet zeggen dat ik 't m'n moeder vaak laat doen, want ik zit er vaak mee te tobben, haha!
michelle - Woensdag 30 oktober 2013 11:16
Leuk! Maar dat kan ik echt alleen doen als ik er tijd voor heb. Zo crea ben ik niet met mn haar haha
Ingrid - Woensdag 30 oktober 2013 12:39
Beste Jessy,

Ik wil je complimenteren voor je blogs ik lees ze elke keer met veel plezier!
Tyrande Whisperwind - Woensdag 30 oktober 2013 12:54
'eenvoudig'

lol. Sorry maar ik kan geen van deze kapsels (behalve misschien de donutknot) hoor :'). dit is nowhere near 'eenvoudig'.
anoniem - Woensdag 30 oktober 2013 13:32
Leuk, maar ik heb kort haar, dus dit gaat 'm niet worden haha.
xxxm - Woensdag 30 oktober 2013 15:56
Die vlecht met vijf plukken is leuk!
Alleen lastig om bij jezelf te doen.
MischiefManaged - Woensdag 30 oktober 2013 16:54
Leuk! :) Ik heb meestal een rommelknotje, gewone staart, vissengraat of ingevlochten zodat het uit m'n gezicht blijft. Hangt af van de hoeveelheid tijd die ik heb en van hoe saai de lessen zijn aangezien dat meestal het moment is dat ik m'n haar ga vlechten^^
Cindy - Woensdag 30 oktober 2013 18:24
Super leuk, jammer dat ik dun haar heb dan ziet het er vaak minder mooi uit.
Flower - Woensdag 30 oktober 2013 18:25
Super leuk, vooral die eerste
LoveLive - Woensdag 30 oktober 2013 19:05
Super leuke blog! Bij die laatste vlecht kan je ook ipv een gewone invlecht een omgekeerde invlecht maken die je andersom vlecht. Dus niet de plukken van boven naar beneden vlechten maar je plukjes naar boven vlechten. Ze noemen het een dutch braid en dat ziet er ook heel erg leuk uit als je dat doet zoals die laatste vlecht!
anoniem* - Woensdag 30 oktober 2013 19:33
oef leuk, alleen vind ze nog vrij moeilijk. Of ja, vooral om bij jezelf te doen.
Kan wel een schuine visgraat maar achter me lukt niet. En invlechten nog nooit echt geprobeerd.
Vind vooral die eerste wel leuk, omdat die vrij makkelijk klinkt en origineel is : D
Miku - Woensdag 30 oktober 2013 21:34
Super leuk! Al moet ik wel ff oefenen voordat ik die vlechten strak voor elkaar krijg :s. Komt echt als geroepen; was al op zoek naar leuke, snelle kapsels. Meestal vlecht ik het in een gewone vlecht, maar omdat ik dankzij een heel slecht blondeer product mijn haar voor een groot deel heb afgebroken, heb ik ongewenste laagjes die er dan weer in plukken uit vallen. Invlechten kan ik niet goed bij mezelf, maar die vissengraat geef ik meer kans. Die eerste, die donut en de strik ga ik ook proberen!
J - Donderdag 31 oktober 2013 09:21
Ziet er leuk uit! Ik snap alleen die eerste niet helemaal... Begrijp ik het goed dat je met 1 elastiek twee staarten maakt? Maar wat duw je dan vervolgens door het gat boven de staart?
Lexii - Donderdag 31 oktober 2013 19:37
Huh, die 5-strengen vlecht: Kan daar een filmpje van worden gemaakt?
Ik snap 'm nog niet helemaal. Maar hij ziet er zo mooi uit!

Ben al bezig mn haar weer te laten groeien.... Hihihi.
Lexii - Donderdag 31 oktober 2013 19:37
Huh, die 5-strengen vlecht: Kan daar een filmpje van worden gemaakt?
Ik snap 'm nog niet helemaal. Maar hij ziet er zo mooi uit!

Ben al bezig mn haar weer te laten groeien.... Hihihi.
One Desire - Donderdag 31 oktober 2013 20:15
Eenvoudig?! Ik vind het behoorlijk ingewikkeld. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar het is mij nog nooit gelukt. Het staat mij ook niet. Ik weet me geen raad ermee. Ik heb eens permanent laten zetten wat er langzaam uit groeit. Ik ga nooit naar de kapper omdat ik de spiegel en de aandacht verschrikkelijk vind. Ik knip dus zelf maar wat weg af en toe, zoals een pony omdat het anders zo in mijn ogen prikt. Ik haal elke dag een kam door mijn haar en hope for the best, om het zo maar te zeggen.

Als ik een vriendin had zouden we misschien samen eens kunnen uitproberen, maar zelf bak ik er niks van. Ik vind het nog behoorlijk wat werk en gepruts. Douchen kost me al veel energie. Maar ik hoop in de toekomst net zoiets moois te maken als op de foto's, en dan hoop ik dat het me mooi kan staan. Respect in ieder geval voor iedereen en succes voor de (haar)kunstenaars. Maar eenvoudig is het niet. Wel leuke inspiratie voor degene die dat kunnen.
Charlotte - Maandag 13 januari 2014 13:39
Wauwww! Heel mooi!! kan het wel moeilijk zelf :(
voor een bruiloft laatst had ik mijn haar laten vlechten bij een goede kapper in amsterdam. day and night hairdressers heet ie! tipppp als je in adam woont
kiki - Dinsdag 28 januari 2014 14:40
wat mooi
lucyls - Vrijdag 4 april 2014 09:57
mooi
lucylast - Vrijdag 4 april 2014 09:57
gh
Inge - Vrijdag 11 april 2014 23:14
Hoe heet die vlecht met 5 plukken?
Ik vindt sie zo cool
jasintha - Maandag 12 mei 2014 21:15
Die strik vind ik geweldig ik wist niks wat ik met me haar moest doen en nu wel door dit bedankt dat jullie dit delen met iedereen.
pfff - Woensdag 22 juli 2015 09:49
eenvoudig vind ik dit niet... Bij mij wordt het nooit zo mooi als op de plaatjes...
Evy - Vrijdag 8 januari 2016 11:36
Wat een mooi stel kapsels zijn dat! wel een beetje lastig. De strik ga ik zeker bij mijn zusje doen als ze bruidsmeisje is die vind ik echt zo lief.
joanne - Dinsdag 18 december 2018 18:55
oke, heb er ongeveer 5minuten over het kapsel met die vlechten ik von hem echt leuk.

bedankt voor de leuke haarstyling ik was er zelf niet op gekomen
jessica - Zaterdag 22 februari 2020 18:35
Super leuk!Weet niet of het mij zal lukken maar goed.