Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

 

Ik denk dat veel vrouwen wel eens bij de kapper hebben gezeten en geen idee hadden hoe zij hun haar wilde laten knippen. Je wilt eigenlijk het kapsel die de mooie dingen in je gezicht benadrukt en iets wat eigenlijk het beste bij jou past. Je kunt de kapper om advies vragen, gewoon uitkiezen wat je leuk lijkt of wat hip is op het moment. Maar je kunt ook kijken naar de vorm van je gezicht. Heb jij nu het kapsel wat het beste bij jouw gezichtsvorm past?

gezichtsvorm

Ik herinner mij wel dat mijn kapper een keer gezegd heeft wat mijn gezichtsvorm is, maar eerlijk gezegd kan ik mij niet echt meer herinneren wat het was. De laatste tijd knip ik mijn haar steeds weer in het model wat ik heb maar ik heb wel heel veel verschillende kapsels gehad. Ik heb een rechte en schuine pony gehad, kort haar, haar in laagjes en zonder laagjes, recht aan de onderkant of rondom geknipt. Wanneer ik weer kies voor een wat uitdagender kapsel, vraag ik wel naar het advies van de kapper en zij zullen vast naar de gezichtsvorm kijken wanneer ze een bepaald kapsel adviseren of juist afraden.

Welke gezichtsvorm heb jij?
Je kunt op een eenvoudige manier zien wat voor gezichtsvorm je hebt. Hiervoor kun je de volgende stappen doorlopen:

1. Ga voor de spiegel zitten en kam je haar strak naar achteren. Zet het even vast zodat het niet in de weg zit en de contouren van je gezicht goed te zien zijn.

2. Blijf recht zitten en teken met oogpotlood of lipstick de vorm van je gezicht op de spiegel.

3. Neem wat afstand en dan kun je de vorm van je gezicht op de spiegel zien. Wanneer je gezichtsvorm lijkt op verschillende vormen, kies je degene die er het beste bij past.

OVAAL
Een ovaal gezicht kun je herkennen door de kaaklijn die wat smaller is dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen.

ovaal gezicht

 

♥ Do's: Bij deze gezichtsvorm is eigenlijk ieder kapsel geschikt. Of je nou lang of kort haar hebt of een asymmetrisch kapsel, alles kan. Een boblijn met een langere voorkant is ook erg mooi bij deze gezichtsvorm. Wanneer je je haren uit je gezicht haalt en bijvoorbeeld strak naar achteren in een staart draagt, komen de vormen in je gezicht het beste tot hun recht.

– Don't: Vermijd kapsels waarbij het haar naar voren is geknipt. Ook een pony kun je beter vermijden omdat het een groot deel van je gezicht bedekt. Hierdoor komen de contouren die je gezicht zo mooi maken niet goed naar voren.

 

ROND
Dit is een vol gezicht met een ronde kin en ronde haarlijn. Het breedste punt van het gezicht zit ter hoogte van de wangen en oren.

rond

 

♥ Do's: Halflang of lang haar staat erg goed bij een rond gezicht. Wanneer je krullen of golvend haar hebt, zorgt dit er voor dat de ronde vormen in je gezicht minder opvallen. Wat korter haar kan ook erg goed staan. Veel laagjes aan de bovenkant van korte kapsels laten je gezicht ook smaller lijken.

– Don't: Heel kort haar en volume ter hoogte van de oren en wangen zorgen ervoor dat je gezicht ronder lijkt, omdat een rond gezicht daar het breedste is.

 

VIERKANT
Een vierkant gezicht is te herkennen aan de brede hoekige kaaklijn en de jukbeenderen en het voorhoofd die dezelfde breedte hebben.

vierkant gezicht

 

♥ Do's: Kort tot halflang haar is een perfect kapsel bij een vierkante gezichtsvorm. Laagjes en veel beweging rondom het gezicht, en bijvoorbeeld ook een asymmetrisch kapsel, zal de strenge trekken in het gezicht verzachten. Verschillende kleurtjes en highlights en een pony staan ook erg mooi.

– Don't: Een boblijn die eindigt boven of op de kaak of een rechte pony benadrukt de strenge look waardoor je harde gezichtstrekken kunt krijgen. Zorg ervoor dat je haar wat langer is dan je kaaklijn en dat je haar volume heeft.

 

RECHTHOEK
Dit is een lang gezicht waarbij de kaaklijn ongeveer even breed is als het voorhoofd. Dit is vaak te zien in combinatie met een hoog voorhoofd en een vrij smalle kin.

rechthoek

 

♥ Do's: Korte en halflange kapsels werken het beste. Het gezicht heeft vaak strakke gezichtstrekken en door voor een kort of halflang kapsel met laagjes te kiezen, wordt je uitstraling zachter. Je kunt je haar goed in een zijscheiding dragen.

– Don't: Lange haren maken je gezicht nog langer.

 

 

 

 

HARTVORM
Het hartvormige gezicht is het breedst ter hoogte van de slapen en het is bij de kin wat smaller.

hartvormig

 

♥ Do's: De lengte van een hartvorming gezicht is heel belangrijk. Wanneer je een kapsel kiest met een lengte tot onder de kin, staat dit waarschijnlijk het beste. Kies vooral voor volume op plekken waar het gezicht smaller is. Daarnaast staat lang en golvend haar ook heel goed. Verschillende kleuren in het haart, bijvoorbeeld door highlights, kun je met een hartvorming gezicht ook goed hebben. Dit benadrukt ook je jukbeenderen.

– Don't: Korte kapsels die de nadruk leggen op het bovenste gedeelte van het gezicht, zorgen ervoor dat je gezicht veel boller lijkt en nog smaller onderaan.

 

 

PEERVORM
De peervorm is eigenlijk het omgekeerde van een hartvorming gezicht. Het heeft een dominerende kaaklijn en een wat smaller voorhoofd.

peervormig

 

♥ Do's: Wanneer je een kapsel met veel volume hebt, is het goed om de volume te hebben ter hoogte van de slapen en op het hoofd. Hierdoor creëer je symmetrie met de kaaklijn.

– Don't: Lange volle kapsels zorgen ervoor dat de aandacht komt te liggen op de kaaklijn. Vermijd volume ter hoogte van de kaaklijn.

 

 

 

 

 

DIAMANTVORM
Een diamant vorming gezicht is een kruising tussen het hartvormige en het ovale gezicht. Het breedste punt zit bij de jukbeenderen en vanaf daar loopt smaller naar onder.

diamant vormig

 

♥ Do's: Je kunt eigenlijk de meeste kapsels wel goed hebben met een diamantvormig gezicht. Wanneer je wilt dat je kin wat voller lijkt, kies je voor een kapsel met een haarlijn tot net op de kaaklijn. Een zijscheiding staat je goed omdat je hierdoor extra breedte creëert.

– Don't: Vermijd teveel haar in het gezicht waardoor je de mooie gezichtstrekken niet goed meer ziet en het maakt je gezicht smaller.

 

 

Dit zijn natuurlijk de Do's en Don'ts op basis van je gezichtsvorm. Iets wat in eerste instantie niet past bij de vorm van je gezicht, kan wel gewoon heel leuk staan. Dus zie het meer als inspiratie maar doe vooral wat je zelf leuk vindt.

 

Laura Nouska Amy

Ik twijfel zelf nog een beetje of ik een hartvormig of ovaal gezicht heb, maar volgens Nouska heb ik een hartvormig gezicht. Nouska en Amy hebben een ovaal gezicht.

Wat voor gezichtsvorm heb jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Rose - Vrijdag 28 maart 2014 10:44
Tussen ovaal en rond in denk ik haha.
Leuke en handige blog! :)
mierrr - Vrijdag 28 maart 2014 11:04
Toen ik het las dacht ik dat ik een rechthoek was, maar toen stond onderaan dat Amy een ovaal was, dus nu twijfel ik tussen ovaal en rechthoek. Hoop dat ik een ovaal ben want ik hou van lang haar!
m - Vrijdag 28 maart 2014 13:01
interessant!
Ikeaa. - Vrijdag 28 maart 2014 14:21
Rond, en mijn haar heeft extreem veel volume als ik het niet stijl.
Erg handig. :')
dancer! - Vrijdag 28 maart 2014 15:10
ovaal met lang haar :)
Charlotte - Vrijdag 28 maart 2014 18:16
Rond, ben daarom heel blij met mijn krullen waardoor het allemaal wat minder rond lijkt. (: Wel een nadeel dat ik heel dun haar heb, maar dat volume faken we gewoon, hahaha.
EB91 - Vrijdag 28 maart 2014 19:07
Ik ben een vierkant
Roos - Vrijdag 28 maart 2014 20:00
Ik ben ook een vierkant ... vind het niet altijd de meest handige vorm, zeker niet met staartjes of je haar vast. Dan is het bij mij echt wel nodig dat er wat plusjes in mijn gezicht hangen, anders vind ik het niet mooi.
_Luckamy_ - Vrijdag 28 maart 2014 21:25
peervorm volgens mij..
X - Vrijdag 28 maart 2014 22:38
Ovaal. Het klopt eigenlijk wel, ik had een tijdje een pony en toen zei iedereen dat er zo weinig van mijn gezicht overbleef.
Wl - Zondag 30 maart 2014 04:23
Driehoek
quelqu'un - Zaterdag 27 december 2014 18:40
12e reactie :P
Ro - Zaterdag 27 december 2014 19:41
En 13 ;-)
iris - Donderdag 23 juli 2015 23:49
Ik twijfel tussen diamant en vierkant staarten en alles wat vast zit staat mij niet daarom draag ik ook altijd mijn haar los ik heb best vol gezicht en heb een breed voorhoofd maar recht