Wakker worden met mooi haar

 

Ik ben zeker geen ochtendmens en ik denk dat velen dit ook wel herkennen. Het liefst douche ik ‘s avonds zodat ik in de ochtend toch net wat langer uit kan slapen en zo min mogelijk tijd hoef vrij te maken voor het klaarmaken. Alleen zijn mijn haren daar niet altijd zo mee eens en staat het vaak wat verwilderd. Daarom slaap ik vaak met mijn haren in een knotje, maar hierdoor kan ik het niet snel meer los doen omdat het vol zit met knikjes. Ook niet erg ideaal!

Omdat ik in de ochtend niet al te veel aan mijn haren wil doen, hou ik het vaak de rest van de dag in een staart of knotje. En aangezien ik het liefst ‘s avonds douche heb ik in de ochtend niet vaak een nieuwe kans om mijn haren in vorm te brengen. Vroeger deed ik dan voor het slapen mijn haren losjes in een vlecht omdat het ten eerste niet zo statisch werd, maar ook omdat ik de lichte krullen de volgende dag ook wel leuk vond staan. Ik merk zelf dat ik het fijner vind om dan ‘s avonds iets te doen zodat ik de volgende ochtend zo min mogelijk hoef te doen. Daar zijn natuurlijk nog meer trucjes voor!

vlecht
bron

♥ Haren vastbinden
Zoals ik eerder al zei is de vlecht een ideale oplossing. Deze moet je wel losjes doen zodat je jouw haren niet per ongeluk zal beschadigen tijdens het slapen. Door je haren losjes in een vlecht te binden zul je minder wrijving krijgen op je kussen waardoor de kans op statisch haar minder is EN zul je de volgende dag lichte krullen krijgen in je haren. Dan hoef je het alleen nog een beetje in model brengen met bijvoorbeeld mousse zodat de krullen niet na een paar uurtjes weer verdwijnen en dan ben je er klaar mee! Heb je het niet zo met krullen, dan kan je het natuurlijk ook gewoon in een losse staart vastbinden. Doe dit dan wat laag zodat het je niet in de weg ligt.

♥ Kies het juiste kussen
Tijdens je slaap wrijf je regelmatig met je hoofd en dus ook jouw haren tegen de stof van jouw kussen. Daarom is het ook goed om te kiezen voor de juiste stof. Als jouw kussenhoes polyester of nylon bevat, zul je merken dat je de dag erop vaker last krijgt van statisch haar. Een betere optie zou katoen zijn, maar een nog betere optie zou satijn zijn. De structuur ervan zorgt ervoor dat jouw haren glad blijven en hiermee voorkom je ook gekke strepen op jouw gezicht van het slapen. Dat lijkt me mooi meegenomen!

♥ Droogshampoo
Voor mensen met haast is droogshampoo een wondermiddel. Geen gedoe met het wassen van je haren maar dit moment nog even uitstellen met droogshampoo. Alleen kan het voor mensen met wat donkerder haar minder fijn zijn doordat je soms nog last kan krijgen van ophopingen en dit zie je terug in witte stukjes in het haar. Door droogshampoo voor het slapen aan te brengen verdeel je dit gedurende de nacht doordat je toch gaat woelen in je slaap. Hierdoor zul je minder snel opgehoopte droogshampoo tegenkomen en kan je de volgende dag meteen verder doordat het veel sneller in model gebracht kan worden.

♥ Droog je haren voor het slapen
Als je ook liever ‘s avonds douchet, zul je misschien ook wel herkennen dat het dan best lang kan duren totdat je haren droog zijn en je kan slapen. Vooral omdat het ook afgeraden wordt om je haar helemaal droog te föhnen, duurt het toch even voordat het ‘luchtdroog' is. Toch is dit een hele belangrijke stap. Als je slaapt met natte haren is de kans op beschadiging groter doordat je haren kwetsbaarder zijn als het nat is. En ik kan je zeggen dat het woelen met natte haren ook niet veel goeds zal doen voor het model... Een tip zou dan zijn om eerder op de avond te douchen, zodat het nog op tijd droogt en je lekker op tijd kan slapen.

bed
bron

♥ Insmeren
Gezonde haren zitten vaak vanzelf al beter. Daarom is het geen overbodige luxe jouw haren soms lekker in de watten te leggen. Smeer voor het slapen een beetje cocos- of amandelolie in de puntjes. Tegenwoordig kan je ook conditioners vinden die je niet hoeft uit te spoelen waardoor jouw haren langer verzorgd blijven. Alleen smeer niet te veel in waardoor je haren de volgende ochtend vettig blijven en je deze alsnog moet wassen. Een klein beetje doet vaak al wonderen!

♥ Goed borstelen
Vaak borstel ik mijn haren alleen in de ochtend om de klitten eruit te halen. Maar het is zeker geen overbodige luxe om dit ook voor het slapen te doen. Hierdoor verdeel je de natuurlijke oliën over het haar en zit je de volgende ochtend minder snel met vettig haar. Dat scheelt weer een haastige douche in de ochtend! 

bron

Doe jij iets met jouw haren voor het slapen gaan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Zaterdag 9 april 2016 10:12
Handige tips! Zelf heb ik nu lichtbruin haar, van mezelf ben ik blond. Ik probeer terug te gaan naar blond. Ik douche voor het slapen en was eerst mn haar met shampoo van de tuinen en daarna gooi ik een kan met kamille thee over mn haar, ik had gelezen dat het daardoor extra blond van wordt in de zon, het helpt al een beetje :)
Verder slaap ik eigenlijk vaak met nat haar, wat eigenlijk niet zo goed is haha.. Maar heb geen zin om het voor het slapen nog helemaal te gaan drogen.. Meestal heb ik 's ochtends dan een beetje slag in mn haar, maar dat vind ik juist wel leuk :)
Vroeger sliep ik altijd met een vlecht, toen had ik vaak de volgende ochtend krullen.
B - Zaterdag 9 april 2016 17:19
Wat ik met mijn haar doe is als k t in de avond was dan is t nat maar dan doe k m'n haar omhoog op de kussen en ga k liggen en 'krult het van de lucht' ochtend wat spray er in en t zit goed.

Wat k ook af en toe doe is gewoon n de ochtend krul spray en dat er in 'knijpen' zeg maar en dan is je haar ook wel oke..

Slapen n een knot werkt bij mij wel dan heb k een slag n m'n haar. Als je daar dan alleen n de boven kant wat volume aan brengt zit t best leuk! Dan heb je dat losse Messy haar idee..

Wat k ook soms doe is in de avond rietjes in m'n haar knopen en dan heb je de volgende dag echt super mooie krullen. Geen warmte geen spray helemaal niks. En t blijft een paar dagen minimaal! (Dit zijn wel echt krullen liefhebbers)

Wil k het stijl hebben dan tang ik mijn haar n de ochtend altijd 'even snel'
Lost girl - Zaterdag 9 april 2016 20:17
Niks, als ik moe ben ga ik slapen. Zo simpel als dat. De volgende ochtend zie ik wel wat er op mijn hoofd zit, hihi.
Anoniem - Zondag 10 april 2016 12:37
Als kapsel kan je ook 's ochtends een zijstaart doen(een paardenstaart aan de zijkant van je hoofd, ongeveer schuin boven je oor) het is redelijk snel, makkelijk als je je haar niet los wil en als je dat belangrijk vind, niet standaard. Ik vind het in de zomer vooral erg handig want dan licht men haar niet in mijn nek en wordt het geen broeikas.
Cilina - Woensdag 23 december 2020 20:29
Kunnen jullie er ook op zetten hoe je je haar kan doen als je het in een nette vlecht hebt zitten