Review E.L.F. Cosmetics

 

Op veel verschillende beautyblogs lees ik regelmatig over het cosmeticamerk E.L.F. (Eyes Lips Face). Na alle goede berichten over dit merk, wilde ik ook wel eens weten of dit nu echt zo'n fijn budgetmerk is. Ik heb een Plumping Lip Glaze, Professional Bronzing Brush en Blush mogen testen.

ELF

E.L.F. cosmetics heeft, zoals de naam al doet vermoeden, make-up voor je ogen, lippen en de rest van je gezicht. Dit betekent dat zij producten zoals oogschaduw, oogpotlood, lipstick, lipgloss en dus ook blush en foundation in hun assortiment hebben. Er wordt vooral veelbelovend gesproken over de blushes en oogschaduws van E.L.F.

Uiterlijk van de producten
Eerlijk gezegd viel de verpakking van deze make-up mij nogal tegen. Ik had wel wat meer verwacht van een populair budgetmerk. Ik vond de verpakking er erg goedkoop uitzien en ken budgetmerken die toch wel echt meer hun best hebben gedaan op het uiterlijk van het product. Daarbij vond ik het niet netjes dat er wat poeder van de blush door het doosjes lag en het kwastje dat erbij geleverd zat, deed mij denken aan een bosje stro. 

elf

'Innerlijk' van de producten
Gelukkig was dit voor een aantal producten een ander verhaal. Zoals het cliché ons zegt draait het ook allemaal niet om de buitenkant.

E.L.F. Blush 'Flushed'
Prijs: 2,50 euro
Deze prachtige oud roze kleur, zag er erg mooi uit toen ik het doosje opende. Ik was erg benieuwd naar de textuur en ook deze beviel mij buitengewoon goed. Hij was poederig meer zeer goed gepigmenteerd. Je hebt dus maar erg weinig poeder nodig. De blush is mooi aan te brengen en te vervagen. De blush is koel, maar heeft ook wat kleine gouden glitters, waardoor hij een mooie natuurlijke glow geeft op je wangen. Ik vind dit een prachtige blush in een, helaas best wel lelijk doosje. Maar daar moet je dan maar even doorheen kijken. Het kwastje heb ik zelf niet gebruikt, omdat dit er niet fijn uit zag, maar ook zeker helemaal niet goed werkte. Maar daar kun je prima een andere kwast voor gebruiken natuurlijk!

elfELF

blush elf

Links: dun aangebracht, vervaagt
Rechts: dik aangebracht, niet vervaagt. 

E.L.F. Professional Bronzing Brush
Prijs: 1,00 euro
Dit kwastje zag er niet mooi uit in de verpakking en helaas kan ik daar ook niet echt iets anders over zeggen als ik het over de kwaliteit van dit kwastje heb. De haren zijn heel ongelijk, sommige zijn gekronkeld, ze prikken en het kwastje was erg smal, waardoor je de poeder helemaal niet goed op kunt nemen. Een flinke tegenvaller. Maar misschien is dit wat je kunt verwachten voor 1 euro. 

eflELF

E.L.F. Plumping Lip Glaze 
Prijs: 1,00 euro
Deze lipgloss verraste mij. Ik vind de roze kleur werkelijk prachtig. De doorzichtige gloss heeft een hele kleine glitter en de roze een hele mooie gouden. Hele mooie kleuren en zowel dik als dun aangebracht te dragen. Het verrassende aan deze lipgloss was de geur. Er zit aan de beide geuren een pepermuntgeur. De roze heeft een hee lichte geur en bij de witte gloss ruik je het wat sterker. Hierdoor voelt de gloss ook heel fris aan op de lippen. Of iedereen hier van houdt, is de vraag natuurlijk. Ik vond de kleur en houdbaarheid in ieder geval heel mooi en goed.

lips

Conclusie
Zelf zou ik niet zo snel een bestelling doen bij E.L.F., al vind ik de blush en gloss wel erg mooi. Maar voor make-up kwasten zou ik je deze webshop in ieder geval afraden. Wel ben ik nog benieuwd naar de oogschaduws van E.L.F. Deze beloven veel goeds en als deze net zo mooi gepigmenteerd zijn als de blushes geloof ik dat graag.

Kende jij dit merk al?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Onegirl - Vrijdag 21 juni 2013 14:25
Ik ken het niet!
Het ziet er inderdaad ook niet zo heel mooi uit, maar het staat je wel mooi. En daar gaat het om toch ;-)
Lotte - Vrijdag 21 juni 2013 16:08
Ik heb nog nooit een bestelling bij elf gedaan, maar ik heb best veel positieve reviews gelezen, misschien heb je dan net niet die ene lekkere kwast waar iedereen wel positief over is?
kim - Maandag 14 oktober 2013 13:29
elf heeft wel degelijk goeie kwasten en makeup, maar dan van de studio lijn ;)
Julia - Woensdag 4 februari 2015 21:51
Het is wel jammer dat je net deze producten heb getest... De kwasten zijn namelijk inderdaad heel fistudiolijnessential en helemaal niet in de essential lijn. Het is dus eigenlijk alleen de essential lijn (daar zijn als ik me niet vergis alle producten van) die je tegenvalt..