Review: Nivea soft creme

 

NIVEA doet mij altijd aan vroeger denken. Dat blauwe blikje met witte letters heb ik lang geleden voor het eerst gezien. Mijn oma gebruikte altijd crème van NIVEA en ik ben er eigenlijk ook wel een beetje mee opgegroeid. Echt jeugdsentiment. Bij het openen van een pot of blikje van NIVEA word ik al blij. Het ruikt zó lekker! Daarom was ik ook erg blij toen we een pot NIVEA soft binnen kregen op de reactie, die ik mocht testen. In deze blog schrijf ik een review over dit product. Mijn verwachtingen waren hoog.

Nivea soft

NIVEA soft is pH-neutraal en bevat onder andere vitamine E en Jojoba-olie, wat de huid voedt en zorgt voor bescherming. Het is een hydraterende crème voor de handen, het lichaam en het gezicht. Dat het eigenlijk voor het hele lichaam te gebruiken is, vind ik opvallend. Veel bodylotions zijn te vet of te grof voor het gezicht waardoor er in veel gevallen een aparte gezichtscrème aangeraden wordt. Dat deze NIVEA soft crème multifunctioneel is, vind ik heel positief. Wanneer ik een aparte gezichtscrème in bodylotion heb, sla ik de bodylotion eigenlijk altijd over of ik vergeet het, terwijl mijn benen het bijvoorbeeld wel nodig hebben. Dit is voor mij dus echt heel handig.

Als ik het vergelijk met de oude vertrouwde NIVEA uit het blauwe blikje, is deze crème milder van structuur. Het is minder dik, niet vet en makkelijk uit te smeren. Het trekt snel in. Dit vind ik bij bodylotions of gezichtscrème heel belangrijk. Ik heb niet zoveel geduld en 's morgens kom ik eerder tijd te kort dan dat ik tijd over heb om de bodylotion uitgebreid te laten drogen. Heel fijn dus, want dan kan ik na het insmeren direct mijn kleding aantrekken.

Nivea

Zoals ik al aan gaf, vind ik de crème heel lekker ruiken. Het is een geur die heel sprekend is - echt NIVEA, haha - maar ook niet te aanwezig. Ik vind het niet zo lekker om mijn bodylotion constant te ruiken. Een handige bijkomstigheid is dat je het dus ook goed kunt combineren met parfum zonder dat je teveel verschillende geuren door elkaar ruikt.

Ik gebruik deze crème 's morgens en soms ook voordat ik ga slapen. Ik smeer mijn hele lichaam ermee in. Mijn huid voelt soepeler en gezonder aan. Dit laatste komt denk ik omdat het minder droog en ruw is. Dat het dermatologisch getest is op huidvriendelijkheid is goed om te weten. Ik ben dus heel enthousiast over dit product. Ik heb de pot van 200ml dus het gaat wel even mee, maar ik zou het zeker kopen!

Het is ook echt betaalbaar. De crème is in een tube en pot van verschillende hoeveelheden verkrijgbaar en kost ongeveer tussen de €2,- en €6,-. Het product is te koop verschillende supermarkten en drogisterijen.

Wat vinden jullie van de producten van NIVEA?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

vlinder - Dinsdag 10 september 2013 11:30
Love it. Het is echt m'n lievelingscreme... en ook heel fijn voor je voetjes!
Iris - Dinsdag 10 september 2013 11:38
I love nivea. Gebruik de cleen deaper als facewash en de witte tube met blauwe top als creme. Zou nooit meer anders willen.
Astrid - Dinsdag 10 september 2013 17:10
Dit is al jaren mijn favoriet! Ik wist niet dat 'ie ook geschikt was voor het gezicht - dat deed ik rond 2005 iedere dag, haha. :D
Ing - Dinsdag 10 september 2013 17:59
Ik vind nivea heerlijk. Gebruik het al jaren ben er ook wel mee opgegroeid. Gebruik nu de dagcreme, shampoo, bodymilk en heb ook de zonnebrand creme. Verder heb ik altijd in mn tas wel zo'n klein blauw blikje liggen.
xEmily - Donderdag 12 september 2013 21:20
Nivea soft vind ik echt geweldig! Ook ik ben er mee opgegroeid. Goede vervanger voor als je niet tegen zonnebrand op je gezicht kan!
Marie-Rose - Dinsdag 5 november 2013 19:34
Nivea soft is voor mij m'n laatste hoop, andere produkten gebruikt maar zonder resultaat voor m'n zeer gevoelige huid.
Jacobiene - Woensdag 28 mei 2014 21:29
Ik heb een dure dag en nacht crème gekocht ze beloofden heel veel en wel equivita als de nacht crème en dan moest je als de dag crème revitatone gebruiken niets klopt van de reclames fijnere poriën en minder rimpels egale huid het voelt zacht aan dat is alles als die crèmes op zijn ze zijn te duur om weg te gooien dan pak ik mijn vertrouwde blauwe blik nivea. Ik heb een paar jaar geleden bij een mevrouw gewerkt en die gebruikte dat blauwe blik vanaf haar 18de jaar zowel als dag en nacht crème en ze was toen ik er werkte 90 jaar en ze had een mooie gave huid haast geen rimpels dus dat wil ook al wel wat zeggen over het beroemde blauwe blik.
Irene - Vrijdag 30 mei 2014 11:43
Ik gebruik het als dagcreme XD
Nivea soft - Dinsdag 5 november 2019 09:32
Ik gebruik Nivea soft op het gezicht als dag en nachtcreme.

Duurdere produkten begon mijn huis tegen de middag te trekken en met Nivea soft geen last