Nieuwe beautytrend: Sproeten tekenen

 

Toen ik las dat dit de nieuwe trend is op beauty gebied, was ik niet verbaasd. Sproeten. Eigenlijk staat het super leuk en krijg je er een spontane en lieve uitstraling van. Vroeger wilde ik heel graag sproeten en had ik ze niet. Ik dacht toen: "Wat ik niet heb, kan ik zelf maken". Dit deed ik dus ook. Met lippenstift tekende ik sproeten op mijn gezicht. Lekker dik zodat ze goed zichtbaar waren.

Sproeten zelf tekenen

Dit verhaal heeft mijn moeder nog best vaak verteld. Het is natuurlijk wel grappig als je kind dit doet en vervolgens ook zo naar buiten gaat. Inmiddels is mijn wens in vervulling gegaan. In de zomer krijg ik sproetjes door de zon. Toen ik sproeten kreeg tijdens mijn puberteit vond ik het natuurlijk helemaal niet leuk. Ik wilde het altijd maar toen had ik het en was het stom. Inmiddels ben ik er wel blij mee. Je ziet dan dat ik in de zon ben geweest en ik vind mezelf er dan gezonder uitzien.

Sommige mensen haten hun sproeten, maar nu ze dus weer een trend zijn en te zien zijn op de catwalk en in tijdschriften, zijn er ook vrouwen die ze zelf tekenen. Het doet denken aan een natuurlijke, jeugdige, zongebruinde look. Net als dat wenkbrauwen vaak bijgetekend worden, wordt binnenkort het DIY Sproet potlood geïntroduceerd bij Topshop, zodat iedereen ook sproeten kan tekenen bij zichzelf. Van merken als Lancome en Chanel zijn ze al verkrijgbaar.

pencil
Bron

Zonder sproeten
Met mijn eigen natuurlijke sproetjes die nu nog maar heel licht zichtbaar zijn.

De ene persoon heeft sproeten van zichzelf en de ander krijgt ze, zoals ik, door de zon. Het zijn eigenlijk kleine donkere pigment vlekjes in je huid die na de zomer weer minder zichtbaar zijn. Heb je ze niet en wil je ze zelf gaan tekenen? Zorg er dan voor dat je verder voor een basislook kiest. Kies voor een neutrale kleur op je lippen en ga niet voor een te heftige oogmakeup. Voor het tekenen van de sproeten geeft visagist Kate Best het advies om een potlood te kiezen dat een paar tinten lichter is dan je wenkbrauwen. Plaats de sproeten aan de zijkanten van de neus en op de neusbrug. Ga niet verder dan de bolling van je wangen. Op deze manier ziet het er het meest natuurlijk uit.

Sproeten

met sproeten
Met getekende sproeten

Natuurlijk hebben we het zelf even uitgeprobeerd. We hebben eerst foto's gemaakt met mijn natuurlijke sproeten en daarna met getekende sproeten. Het is wel grappig om jezelf zo te zien. Ik had toevallig een wenkbrauwpotlood mee genomen en dit was natuurlijk wel te donker waardoor het er onnatuurlijk uitziet. Daar moet je dus even doorheen kijken. Ik ben erg benieuwd hoe het er uitziet wanneer je wel een goed potlood gebruikt. Als ik mijzelf zo zie, snap ik wel waarom ik het vroeger deed, het staat best schattig. Haha. 

Natuurlijk ben ik heel benieuwd of jij zelf sproeten hebt en of je hier blij mee bent, of je vroeger sproeten wilde en of je ze ook weleens zelf hebt getekend. 

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Romy - Zondag 6 juli 2014 10:13
Raar haha. Het worden echt van die pippi langkous sproeten.
Zelf heb ik van mezelf gewoon sproeten. In de winter alleen op mijn neus en wangen en in de zomer overal op mijn gezicht. Zelfs mijn armen krijgen dan een soort van sproetjes.
Nikki - Zondag 6 juli 2014 10:45
Ik heb in de zomer een klein beeje sproetjes. Op zich wel leuk, maar je ziet zo bijna niet. Ik zal niet aan deze trend mee gaan doen, omdat ik het onnatuurlijk vind. Ik blijf dan liever meer mezelf.

En kun je je sproetjes trouwens ook niet per ongeluk uitvegen in de loop van de dag, dan heb je streepjes, lijkt me ook genânt!
Anna - Zondag 6 juli 2014 11:00
Super grappig! Ik heb het niet nodig, want mijn gezicht zit onder de sproeten. In de zomer ontstaan ze ook op mijn armen. In de puberteit vond ik het eigenlijk niet erg, ik heb ze altijd wel mooi gevonden.
ArcanaSilva - Zondag 6 juli 2014 11:38
Mijn associatie was eigenlijk ook direct die van Pippi Langkous, haha. Ik vind sproetjes altijd wel leuk, maar zelf ben ik al een beetje getint van mezelf en ik denk eigenlijk niet dat sproeten daar leuk bij staan. Verder draag ik al geen make-up, dus ik zou het zelf nooit doen. Wel een grappig idee!
Sharon - Zondag 6 juli 2014 11:45
Ik heb het hele jaar door duidelijke sproeten. In de zomer zijn ze niet duidelijker maar komen er steeds meer. In mijn hele gezicht en dan niet alleen ook op mijn schouders maar ook op de rug. Veel vinden het schattig en word daardoor naar mijn idee ook veel te jong geschat.
D. - Zondag 6 juli 2014 12:11
Oh god haha ja Nikki, stel voor dat je ze uitveegt! Haha ik had er niet eens aan gedacht! *Lacht hardop* Nee, ik zou hier niet aan meedoen. Probeer maar eens gewoon blij te zijn zoals je bent :)
Klein Veertje - Zondag 6 juli 2014 12:22
Normaal heb ik hele subtiele sproetjes, maar nu, met al die zon, zijn ze heel duidelijk zichtbaar op m'n hele gezicht. Ik vind het eigenlijk ook wel leuk ^^
Maanmeisje - Zondag 6 juli 2014 12:31
Ik vind sproeten erg leuk en mooi! Ik heb ze niet en ik zou ze ook niet tekenen. Ik heb een donkere huid. Vroeger heb ik het voor de grap wel eens met een zwart potlood gedaan. Daar ben ik niet mee naar buiten gegaan hoor ;-). Het stond heel onnatuurlijk, maar het was gewoon voor de lol, haha.
CarpéDiem - Zondag 6 juli 2014 12:44
Hahah cool
S - Zondag 6 juli 2014 13:41
Ik heb ze al van jongs af aan op mn gezicht, in de zomer worden ze idd meer zichtbaar en in de winter weer wat minder. ik heb er echt een bloedhekel aan en vind ze echt lelijk bij mezelf. probeer zelfs van alles om ze weg te krijgen, toch best grappig om dan te lezen dat er mensen zijn die ze laten tekenen.
wat ik wel opvallend vindt, is dat dit een site is waar je elke keer er op gewezen wordt dat je blij met jezelf moet zijn zoals je bent, en dat er dan een blog gemaakt wordt wat eigenlijk een beetje het tegenovergestelde ervan is. misschien zoek ik er teveel achter hoor, en vind het voor de rest ook een leuke blog. maar ik kan me voorstellen dat er hier misschien mensen zijn die hier wat dieper over nadenken zegmaar
liesje1993 - Zondag 6 juli 2014 15:09
ik heb ook al sproetjes van mezelf
in de zomer wel iets meer dan in de winter ik ben er wel blij mee!!!!!!!!
x - Zondag 6 juli 2014 15:22
haha ik heb al sproetjes van melef, best wel veel :)
*Esther* - Zondag 6 juli 2014 17:24
Ik vind bij sommige mensen sproeten echt niet staan.
Het staat je of niet.
Als je het niet hebt, vind ik ook niet dat je het moet tekenen.
Want het staat echt heel raar.
Ik heb zomer sproeten. :)
Alicia - Zondag 8 februari 2015 01:01
Wel grappig, maar hoe je ze hebt getekend, ziet het er erg nep uit!
Je zou beter wat fijnere sproeten kunnen tekenen want zo zie je dat ze getekend zijn...En dat is volgens mij echt niet de bedoeling. Het hoort meer subtiel te zijn. Als je dichterbij komt..dat je het pas ziet. Wil niet gemeen zijn hoor, probeer alleen te helpen! Dit is een Youtube video over het tekenen van sproeten:

https://www.youtube.com/watch?v=7e_1TnYS4Rk

Succes! xo