Niet goed zijn met make up

 

Ergens aan het begin van de middelbare school begon ik voor het eerst echt make-up te gaan dragen. Ik gebruikte mascara en deed wat oogpotlood op mijn waterlijn. Dit vond ik heel mooi en eigenlijk is dit wat ik nog steeds veel draag. Door de jaren zag ik natuurlijk ook de make-up van andere meiden uit de klas. De een had helemaal geen make-up op en de ander droeg al volop foundation en dikke lagen mascara. Vooral over dat laatste was ik vaak flink onder de indruk. Hoe kregen die meiden die wimpers nou zo vol en lang?


Bron

Ik probeerde verschillende mascara's en kocht zelfs een keer een hele dure mascara van Chanel in de hoop dat ik dan ook spontaan van die hele mooie volle donkere wimpers zou krijgen. Meestal gebeurde er vrij weinig of zagen mijn wimpers eruit als enge spinnenpoten. Ook zat mijn oogpotlood aan het einde van de dag standaard zo ongeveer op mijn kaak in plaats van op mijn waterlijn.

De afgelopen jaren ben ik me wat meer met make-up bezig gaan houden en ontdekte ik bijvoorbeeld eyeliner. Ook hier ging ik, inmiddels aan de hand van youtubefilmpjes, mee aan de slag. Waar ik op die filmpjes zag hoe meiden een mooi zwart lijntje boven hun ogen creëerden, transformeerde ik mijn ogen om tot grote inktvlekken met vreemde witte gaten ertussen. Ik kreeg het nooit voor elkaar om zo'n mooi strak lijntje te trekken, ondanks dat ik het tientallen keren heb geprobeerd met verschillende soorten eyeliners. Ik voelde me een onwijze sukkel.

Ook op het gebied van haar bleek ik geen expert te zijn. Toen ik ergens zag hoe je heel eenvoudig met een stijltang krullen en slag in je haar kon maken, besloot ik impulsief een stijltang te bestellen, en ging ik aan de slag. Veel verder dan een paar vreemde vouwen die nog dagen zichtbaar waren, is dit ook niet gekomen.

Inmiddels kan ik wel lachen om mijn vreemde pogingen om bepaalde creaties met make-up en haar na te maken, toen vond ik het echter een stuk minder leuk. Ik stelde me voor hoeveel mooier ik eruit zou kunnen zien met mooie make-up zoals andere meiden en voelde me lelijk zonder, of met alleen die simpele mascara en oogpotlood. Ik begreep niet hoe meiden het voor elkaar kregen dat hun foundation aan het einde van de dag nog zo mooi zat terwijl mijn bb-cream na een paar uur al op bijzondere wijze verdwenen lijkt te zijn. Het maakte me erg onzeker, mooi zijn leek niet voor mij weggelegd.

Een aantal jaar later kijk ik hier wel iets anders naar. Als ik zie hoe sommige vrouwen met make-up zijn, dan vind ik dat nog steeds heel knap, maar ik ben niet meer jaloers. Niet iedereen is nu eenmaal heel handig met make-up en dat hoeft ook helemaal niet. Mooi zijn hangt namelijk niet af van veel of weinig make-up dragen of van hoe je het op je gezicht hebt aangebracht. Het hangt veel meer af van of je lekker in je vel zit. Ik merk inmiddels dat de dagen waarop ik me goed voel, ook de dagen zijn dat ik tevreden in de spiegel kan kijken. Dat ik geen strak zwart lijntje met een mooie wing boven mijn ogen kan zetten, staat daar eigenlijk los van.


Bron

Ben jij handig met make-up?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marjo - Zaterdag 19 september 2015 10:43
Leuk geschreven en heel herkenbaar!
Ik heb hier ook al jaren een stijltang in de kast liggen, zo goed als nieuw.
Verder denk ik dat ik, qua make-up, nog onhandiger ben dan jij, want ik wist überhaupt niet van het bestaan van een 'waterlijn' af (behalve dan aan het strand ;-))

dees - Zaterdag 19 september 2015 11:40
Nu wel, vroeger ook wat blunders gemaakt. Oefening baart kunst
la-mademoiselle - Zaterdag 19 september 2015 12:14
Ja idd, vroeger veel geblundert, momenteel kijk ik veel youtube video's voor inspiratie en ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld als nu, wanneer mn makeup perfect zit. Ik gebruik bruine eyeliner en mascara want vind zwart zo heftig. Het blijft oefenen maar het gaat steeds beter.
Elke - Zaterdag 19 september 2015 13:52
Heb ik gelukkig geen last van. Moet er niet aan denken.
RubyRed - Zaterdag 19 september 2015 13:54
Hierdoor draag ik dus nooit makeup. Ooit probeer ik het wel maar na een weekje hou ik er meestal weer mee op.
Maria00 - Zaterdag 19 september 2015 14:00
In het begin kreeg ik er ook niks netjes op, nu wel na veel oefenen
miri - Zaterdag 19 september 2015 17:58
haha ja das wat he.... soms vind ik mezelf lelijker met make up dan zonder. Dan denk ik huh, wat doe ik fout?? ach het gaat er niet om, bij iedereen past weer wat anders. Ik doe vaak alleen lippenglos op, prima en klaar! kan ik als ik zin heb lekker in mijn ogen wrijven haha
Yesterday - Zaterdag 19 september 2015 19:49
Hahaha bij mij lukt altijd maar 1 kant van mijn oog. En juist voor het "mooie oog" zit mijn schuine pony xD
Maanmeisje - Zondag 20 september 2015 00:08
Ik ben er niet heel handig mee, maar ook niet heel onhandig.
makeunder - Zondag 20 september 2015 10:31
Voor mij is make up ook niet weggelegd. Mijn haar heb ik ook opgegeven. Ik heb alles geprobeerd, van dure door de kapper aangesmeerde producten tot huismerk spulletjes. Het grappige is dat ik in mijn eerste jaar studeren met een aantal studiegenoten aan het kletsen was en de jongens het unaniem eens waren dat meisjes met weinig make up mooier waren dan meisjes met veel make up ;)
Proudie1 - Zondag 20 september 2015 20:44
Ooohhh wat herkenbaar dit zeg! Ik ben ook helemaal niet goed met make-up. Dus zelf maak ik me eigenlijk nooit meer op. Ik heb wel een tijdje gehad dat ik allemaal dure make-up had gekocht en het tig keer probeerde, maar het werd toch nooit een succes. Maar ik vind mezelf met make-up wel mooier, dus soms laat ik me gewoon door een professional opmaken voor een bijzondere gelegenheid. Maar zelf krijg ik dat echt niet voor elkaar. Dus ga ik mezelf maar niet meer lopen frustreren en accepteer ik gewoon dat ik het niet kan. Wel verzorg ik mn gezicht goed met verzorgingsproducten en ga ik regelmatig naar de schoonheidsspecialiste.
L - Zondag 20 september 2015 23:02
Ik vind het vreselijk dat ik een loser ben met make-up!
UnknownAngel - Maandag 21 september 2015 16:59
Ik kan ook helemaal niks van make-up en behalve mascara en oogpotlood heb ik ook niks. Om van mijn haar maar te zwijgen.. Zucht.
Aniek - Maandag 21 september 2015 17:29
Ik vind make up niks, waarom zou je er aan beginnen. Dat gedoe, lijkt me niet fijn om niet lekker in mijn ogen te kunnen wrijven, lippenstift in je eten/drinken, bah. En dat allemaal voor uiterlijk vertoon. Ik begrijp het niet. Vind de meesten mooier zonder make up.
Hanna - Dinsdag 22 september 2015 22:02
Leuk geschreven! Ook wel herkenbaar, de meeste punten..

Behalve over de eyeliner, op een of andere manier gaat me dat wel makkelijk af..
Maar als ik foundation opdoe is het eigenlijk zonde van het geld want na een uur is het helemaal weg!
A. - Woensdag 14 oktober 2015 14:44
Ik zag laatst bij de snackbar een vrouw met zulke grote nepwimpers dat ze dr ogen bijna niet open kon houden. Ik draag alleen mascara, maar ik zou t ook gewoon niet durven om geen make-up te dragen. Te onzeker voor, denk ik.