Musthaves voor in je tas

 

Als je haast hebt of plotseling ergens heen moet is het handig om een vaste voorraad spulletjes in je tas te hebben. Op die manier heb je altijd hetgeen bij je wat op bepaalde momenten handig van pas kan komen. Zo heb ik bijvoorbeeld standaard een lader voor mijn telefoon in mijn tas zitten, omdat die telefoon van mij na een halve dag van hot naar her reizen altijd leeg is. Ook heb ik standaard een mobiele oplader in mijn tas zitten, omdat je nou niet altijd een stopcontact in de buurt hebt om je telefoon op te laden en ik het wel heel belangrijk vindt dat ik een werkende telefoon en internetverbinding bij me heb.

Voor deze blog heb ik een lijstje gemaakt van 10 handige must-haves voor je in tas. Als je die items er standaard in houdt, heb je altijd en overal dat bij je wat je weleens nodig kunt hebben.

1. Oplader voor je telefoon
Zoals ik in de inleiding al schreef heb ik altijd een oplader in mijn tas. Soms haal ik die eruit omdat ik dan thuis even geen oplader kan vinden. Niet slim, want de volgende dag vergeet ik hem er weer in te stoppen en zit ik zonder goed opgeladen telefoon in Amsterdam. Kortom standaard een telefoonlader in je tas hebben is heel handig.

oplader telefoon oplader telefoon

oplader

USB kabels en USB net adapter - HEMA

2. Zakdoekjes
Ik zit in de trein en klap het tafeltje naar beneden om er mijn laptop op te zetten. Iewlll er zitten allemaal natte druppels chocolademelk op. Gelukkig heb ik standaard zakdoekjes in mijn tas om even iets mee schoon te maken. Heel handig. Ook als je ergens bent en je make-up zit verkeerd of je hebt last van een druppende neus of tranende ogen, kan het heel handig zijn om standaard een pakje zakdoekjes mee te hebben.

zakdoekjes
Flying Tiger

Zakdoekjes zakdoekjeszakdoekjes
Paperchase (Bijenkorf)

3. Maandverband of een tampon
Vaak weet je wel ongeveer wanneer je ongesteld wordt, maar het kan altijd een keer onverwacht op een ander, ongelukkig moment komen. Dan is het superhandig om standaard een maandverbandje of tampon in je tas te hebben. Dan hoef je bij niemand te gaan lenen of in de pauze met een pak maandverband over straat.

libresse bewaarblikjes

4. Notitieblokje + pen
Je moet ergens iets noteren zodat je het niet vergeet of je zit onverwachts bij een bespreking waar je dingen moet opschrijven. Natuurlijk kan je veel in je telefoon kwijt, maar vaak is het ook wel handig om iets te kunnen opschrijven. Ook als er bijvoorbeeld bepaalde ideetje in je op komen om te doen, om over te schrijven of omdat je ergens iets ziet wat je wilt onthouden, dan is het handig om een klein notitieblokje bij te te hebben.

notitieboekjes notitieboekjes

notitieboekjesnotitieboekjes

My Lovely Notebook

5. Een elastiekje
Ik geef toe dat dit item vooral van pas kan komen als je ietwat langer haar hebt. Heb je super kort haar, dan heb je veelal niets aan een elastiekje, maar misschien is er dan wel weer een vriendin bij die het ding echt van pas komt op een bepaald moment. Ik vind het in ieder geval heel handig om altijd 1 elastiekje in mijn tas te hebben.

elastiekjes elastiekjes
H&M

6. Deodorant
Dit is voor mij echt een must-have. Ik heb enorm veel last van transpireren. Om het minste of geringste beginnen mijn oksels te janken en verspreiden ze onaangename luchtjes. Het is voor mij daarom ontzettend handig om altijd een deodorant in mijn tas te hebben, net zoals dat er standaard eentje in mijn kluisje op de redactie staat.

vogue girl

7. Een voor jou belangrijk make-up item
Misschien draag je niet zoveel make-up of is er een bepaalde produkt echt belangrijk voor je. Zo vind ik het bijvoorbeeld fijn om altijd een lipbalm in een natuurlijke kleur bij me te hebben. En als ik ergens foto's ga maken vind ik het vaak prettig om standaard matterend poeder bij me te hebben zodat mijn gezicht niet te veel glimt.

catrice balm

8. Verpakte koek die langer goed blijft
Ik heb vaak genoeg van die momenten dat ik onderweg ben en ineens enorm lekkere trek krijg. Ik vind het dan knap irritant als ik helemaal niets te eten bij me heb. Soms koop ik dan op het station of bij een benzinestation iets. Dat kost geld en tijd en daarom is het best handig om standaard een koek of iets anders lekkers in je tas te hebben. Idem voor iets kleins te drinken.

sultana

9. Spiegeltje
Ik loop soms in de stad of zit in de trein en dan krijg ik last van mijn lenzen. Ik begin dan te wrijven in mijn ogen en heb erna het gevoel dat mijn mascara all over te place zit. Ik probeer dan klungelig met de camera van mijn mobiel naar mijn ogen te kijken, maar dat gaat vaak niet heel relaxed. Standaard een klein spiegeltje in je tas meenemen is echt een fijne oplossing. Je kunt superveel leuke spiegeltjes kopen, waar je ook nog eens blij van wordt.

spiegel spiegel

10. Paracetamol
Altijd paracetamol in huis hebben is handig, maar het standaard in je tas hebben is ook heel handig. Ik heb best weleens last van hoofdpijn en het is dan heel fijn als ik weet dat ik altijd een paracetamol kan nemen. Ook vragen mensen om mij heen weleens aan me of ik toevallig paracetamol bij me heb. Niet toevallig, ik heb het standaard bij me.

kruidvat

Wat is echt een musthave in jouw tas?

 

Gerelateerde blogposts

10
NOV
La Lisette
3

Reacties

Lisa - Zondag 30 augustus 2015 10:32
Leuke tips (:
Ik heb nog standaard mijn mini-laptop mee :)
Ik ben veel onderweg en dan kan ik even snel iets checken
Liefs!
M - Zondag 30 augustus 2015 10:33
Voor je jankende oksels (briljante uitspraak trouwens) heb ik wel een tip.
White by nature dry deodorant.
Ik mag vast geen reclame maken, maar ze verkopen het bij die winkel met die rookworsten ;-)

yoyootje - Zondag 30 augustus 2015 11:11
Altijd handig om inderdaad van alles in je tas te hebben.
Zo heb ik altijd wel iets zoetigs in m'n tas, een perpermuntje of wat dan ook omdat ik nogal snel duizelig ben door m'n medicatie.
Verder zit er een klein tasje in m'n tas met alle medicatie dingetjes, paracetamol, hooikoortstabletten, keelsnoepjes en pleisters, echt altijd handig! ;) Net als inderdaad een haarspeldje of elastiekje, die verdwijnen ook altijd bij mij, dus fijn als ik ergens nog een reserve in m'n tas heb.
nikki - Zondag 30 augustus 2015 11:56
Slimme dingen.om mee te nemen! Leuke blog
Vlinder - Zondag 30 augustus 2015 12:25
Ik heb een heel klein etuitje ( 1 euro ding van hema) met pleisters, lipbalsem, nagelschaartje, vijltje, brillendoekjes in mijn tas. Daarbij het blikje met maandverband, deo en pennen.
Burtonized - Zondag 30 augustus 2015 12:46
Ik heb ook altijd een extra strip van de pil in mijn tas zitten, mijn zonnebril en een klein opvouwbaar parapluutje. Zo ben ik op alles voorbereid! Haha.
roby - Zondag 30 augustus 2015 13:12
ik heb altijd mee een lippenbalsem, agenda,zoetjes,een pen, een fruitschil mesje, vochtige doekjes voor schone handen,zakdoekjes, mijn mobieltje,tandenstokers(heel handig).
Femke - Zondag 30 augustus 2015 16:12
Ik heb ook altijd anti-bacteriegel bij me.
Ik haat viezige handen :)
meisjexx - Zondag 30 augustus 2015 17:44
Ik heb altijd antibacteriële handgel bij me, heel handig als je onderweg bent met bijv. de trein, van alles hebt aangeraakt en dan moet eten...
En kauwgom! Ik gebruik het vooral als ik onderweg ben, iets gegeten heb en voel dat er iets tussen mijn tanden blijft zitten waar ik met mijn nagel niet bij kan (of dat nou voor mijn goed fatsoen is of niet haha). Met een kauwgompje is dat zo opgelost :)
anti - Zondag 30 augustus 2015 18:08
een schaartje of zakmes! laatst fietste ik met mijn moeder langs een stel jongens. Bij een van hen was de snelbinder losgeraakt en tussen de spaken gekomen. Gelukkig heeft mijn moeder altijd vanalles bij zich, anders hadden die jongens nog wel eens heel lang kunnen wachten...
*** - Zondag 30 augustus 2015 20:18
Bij mij zitten er -dit klinkt misschien heel bizar- altijd een paar plastic handschoenen en een plastic zakje in. Sinds ik mijn diploma EHBO heb gehaald.
priscillaaaaax - Maandag 31 augustus 2015 09:28
toch wel grappig dat ik van dat bovenste plaatje alles heb behalve die apple laptop en dat boek.
ik heb altijd mijn agenda, een pen, dingen om mijn suikergehalte te meten, koekje, drinken, telefoon, oplader, oortjes, sleutels en een makeup tasje in mijn tas.
Ronja - Maandag 31 augustus 2015 10:00
Ik heb altijd zo'n opvouwbare tas van paraplu-stof mee. Heel klein om mee te nemen maar je hebt toch altijd een grote boodschappentas mee.
Lot1995 - Maandag 31 augustus 2015 10:06
Een vijl!! En handcrème mag bij mij niet ontbreken
Maanmeisje - Maandag 31 augustus 2015 13:07
Make-up, een pen, papier om op te schrijven, deo, mijn telefoon, mijn portemonnee.
Zoanna - Zaterdag 9 april 2016 19:52
Op de eerste plaats wat een leuke en goede website.
Zelf heb ik alleen een doosje voor tanpons, een pasjeshouder en mijn telefoon.
Ik ben geloof ik niet zo'n vrouw vrouw als je snapt wat ik bedoel.

Dan nog een vraagje: mijn dochter is voor het eerst ongesteld geworden en ben opzoek gegaan naar zo'n handig en leuk blikje voor haar maandverband maar kan het nergens vinden. Ja een website waar je er minimaal 10000 moet bestellen. Kunt u mij vertellen waar ik deze kan kopen?
Breadfish - Zaterdag 1 juli 2017 18:46
Ik heb altijd één of twee verfrissingtissues van de Kruidvat in mijn tas. Dat zijn per stuk verpakte vochtige doekjes. Heel fijn om even over je gezicht te halen bijvoorbeeld als je erg zweet of spaghetti op je kin hebt o.i.d.