Lush Hairtreatment Den Haag

 

Lush is een van mijn favoriete beautywinkels, maar toch koop ik er eigenlijk weinig producten. Afgelopen week mocht ik bij Lush een haarbehandeling ondergaan waarbij ik kennis kon maken met een heleboel producten uit de haarverzorgingslijn van Lush. De behandeling zelf was niet alleen heel erg lekker, maar ook toen ik de winkel verliet, hing de ontzettend lekkere Lush-geur nog om mij heen.

Wat weten we van Lush?
Ik zelf weet in ieder geval dat Lush producten verkoopt waarvan de ingredienten niet op dieren zijn getest. Lush houdt echter niet alleen rekening met het leed van dieren, maar ook met de mensen die de ingredienten verbouwen en leveren. In dit filmpje wordt heel happy en uitgebreid uitgelegd waar Lush nu eigenlijk in gelooft en wat zij willen uitdragen met hun producten.

 

Lush Cosmetics - A Lush Life, We Believe from Jack Constantine on Vimeo.

 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hoe langer ik het filmpje aan het kijken was, hoe meer ik dacht; misschien moet ik ook maar iets bewuster nadenken over welke producten ik gebruik. Ik probeer hier wel op te letten, maar goedkope make-up, shampoo en douchegel is soms zo ontzettend aantrekkelijk. Zelfs ook al weet ik dat het niet altijd even goed is voor het milieu, dieren of mensen. Dat voelt eigenlijk best wel fout.

Lush

Haarbehandeling bij Lush
Deze behandeling kun je echter niet zomaar ondergaan. Ik mocht namens Proud2Bme naar de Lush winkel om de behandeling te ontvangen en was erg benieuwd. Ik werd ontvangen in de winkel door een van de medewerksters. Ze was erg rustig en besteedde er alle aandacht aan, wat heel prettig was. Eerst vroeg ze mij iets te vertellen over mijn eigen haar. Ik vertelde dat ik erg stijl haar heb dat bovenop glad is en in de punten erg droog. Ik wil volume en gebruik daarvoor verschillende producten om het bovenop stug te maken en in de punten wil ik het juist verzorgen met maskers en olie.

Lush Haar

Als eerste kreeg ik een masker in mijn haar. Iets wat mij opviel, was dat ze het masker aanbracht op mijn droge haar en lekker lang liet intrekken. Ook besteedde ze er echt aandacht aan, wat sowieso een fijn gevoel was. Dat maakte me er bewust van dat ik altijd netjes doe wat op het potje staat van een makser (handdoekdroog haar) en er eigenlijk best weinig tijd voor neem.

veganese

Het masker heet Jasmine and Henna Fluff Eaze. In eerste instantie is Jasmine and Henna Fluff Eaze gemaakt voor mensen met pluizig haar. Om de lokken wat in bedwang te houden en lekker zacht te maken. Het maakt je haren iets zwaarder door de vele natuurlijke olien die we gebruiken. Maar goed, zelfs mensen met stijl haar vinden dit een geweldig product. Het geeft je haar een geweldige oppepper, dus je begrijpt hoe populair dit is. In dit masker zit ook olijfolie die diep in je haar trekt. In de winkel werd mij verteld dat je het masker ook gerust een uur of twee kunt laten intrekken voor een heerlijke geur en nog betere verzorging. Mijn haar wordt, nu ik het zelf thuis ook heb gebruikt, wel sneller klitterig van dit masker dus ik zal deze helaas niet nog een keer gebruiken. Ik denk dat dit komt door het fluffy effect.

Na een kwartier werd mijn haar uitgespoeld en gewassen met Big shampoo. Een shampoo die ik al kende en die voor mijn haar heel goed werkt. De shampoo werd aangebracht, enkel op mijn hoofdhuid. In deze shampoo zit zeezout, citroen, zeewier en zeewater. Zeezout opent de haarschubben, waardoor het haar wat voller wordt en er lucht tussen komt. Zeewier is juist iets wat je haar heel erg zacht maakt.

Big

Daarna werd er nog een conditioner gebruikt die Veganese heet. Deze rook ook weer ontzettend lekker, onder andere door Lavendel en Rozemarijn. Ook zit er in dit product zeewier, wat je haar ontzettend zacht maakt. De conditioner is geschikt voor ieder haartype, maar vooral voor mensen met fijn haar en is heel licht.

Hierna werd mijn haar een beetje gedroogd met de fohn en gebruikte ze nog een leave-in conditioner om het nog wat meer te verzorgen. Deze heet R & B moisturizer en breng je aan op beschadigd of droog haar. Mijn punten konden dat namelijk wel gebruiken!

R&B lush

Als laatste gebruikte ze nog een heel klein beetje Shine So Bright in de puntjes, om deze er extra mooi uit te laten zien. Dit zit in een heel klein potje en je hebt er maar heel erg weinig van nodig. Het maakt je punten sterker en glad door kokos- en olijfolie.

Als stylingproduct werd er nog wat Sea Spray in mijn haar gedaan. Dit maakt je haar wat stugger en daar houd ik zelf heel erg van. Het werd alleen aangebracht rondom mijn kruin.

Wat vond ik er van?
Mijn haar rook zo ontzettend lekker dat ik eigenlijk al ontzettend blij werd van de heerlijke geur die ik gedurende twee dagen met me mee droeg. En wat was het zacht en toch heel fluffy. Mijn haar voelde verzorgd aan, maar niet vet van olien of veel te glad. Het voelde heel erg lekker zacht en luchtig. Ik heb dus enorm genoten van deze behandeling en eenmaal thuis dacht ik er zeker over na om misschien weer eens een product aan te schaffen.

Tijdens de behandeling werd ik natuurlijk voorgesteld aan een heleboel producten. Zoveel producten zou ik zelf denk ik niet zo snel gebruiken. Ook wordt Lush op die manier voor mij redelijk onbetaalbaar. De producten zijn namelijk nogal prijzig. Toch kan ik me voorstellen dat ik binnenkort eens een lekkere fles Veganese of een potje Big Shampoo ga kopen. De conditioner vanwege de heerlijke geur en de Big Shampoo haalt me over door het volume-effect. Want wat ruiken deze producten toch allemaal bijzonder fijn en ook mijn haar voelde zo lekker aan de dagen erna!

Lush Den Haag

De prijzen van alle producten:
Jasmine and Henna Fluff Eaze 22,35 voor 220 gram
Big Shampoo 18,25 voor 330 gram
Veganese Conditioner 21,85 voor 500 gram
R&B Moisturizer 20,80 voor 100 gram
Shine So Bright 9,50 voor 10 gram
Sea Spray 17,95 voor 100 gram

Als je naar een Lush winkel gaat, kun je je persoonlijk laten adviseren door een van de medewerkers en lekker aan de producten snuffelen. Lemony Flutter is mijn persoonlijke favoriet als het om Lush producten gaat. Ik gebruik het al jaren voor mijn nagelriemen en andere droge plekjes. Het werkt direct en ruikt ook echt heerlijk!

Gebruik jij wel eens Lush producten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vera - Maandag 23 september 2013 10:56
Wat ontzettend leuk dat je daar heen mocht voor een handeling! Ik gebruik het zelf niet, maar een vriendin van mij is er helemaal verzot op. Ik kan het me wel voorstellen, want als je buiten op straat langs zo'n winkel loopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet!
Vera - Maandag 23 september 2013 10:57
*behandeling
moi - Maandag 23 september 2013 13:00
wel duur allemaal.
en een paar typfoutjes ;)
Girlie - Maandag 23 september 2013 13:14
Goede en heerlijke producten, alleen jammer dat het zo duur is! :(
Anndoll - Maandag 23 september 2013 15:33
Ja, duur maar soooo worth it.
Ik besteed liever geld aan lush dan dat ik nieuwe kleding koop. Want echt, het geeft je haar, huid, nagels enz een enorme boost. En die geuren, wauw.
Plus sommige potten doe je erg lang mee. Dan is een knijpfles van een bekend, goedkoop merk al 3x op hoewel die zelfs groter is.
(waar dierentesten, mensenmishandeling, milieukwetsing mee is gekomen plus ook nog eens vaak vol zit van siliconen, parabenen en andere zooi die je haar en huid eigenlijk lelijk maakt)

Vooral als je zo'n vaste shampoo of zo'n pot Big of Curly Wurly neemt, beide nogal korrelig, heb je maar een heel minibeetje nodig voor extreem fijn effect.

Voor mij liever een pot lush shampoo dan een nieuwe broek. Als je haar maar goed zit toch.
Maan - Maandag 23 september 2013 16:23
Aah wat leuk! Lush is heeerlijk!
Charlotte14 - Maandag 23 september 2013 16:28
Ik ben helemaal weg van de Big shampoo en de Dream Cream.

Lush = Love it
wendiee_ - Maandag 23 september 2013 16:43
Zo jammer dat zulke goede producten altijd zo duur zijn ...
ze willen dat meer mensen het gaan gebruiken maar om het dan zo duur te maken?
ik zou het niet kunnen betalen...
Maiskolf - Maandag 23 september 2013 17:26
Ohhh wat lekker, doe mij ook maar zo'n behandeling!
Ik vind Lush echt een topwinkel. Ik ben echt een fan van het hele concept, de producten en de werknemers zijn er altijd heel vriendelijk en rustig. De scrubbar vind ik altijd het fijnst. :3
P. - Maandag 23 september 2013 22:14
Ik ben helemaal weg van mijn New (shampoobar). Hij ruikt zo lekker! En ik doe er echt al drie maanden mee (ik was mijn haar ongeveer om de dag en heb redelijk dik haar tot ongeveer halverwege mijn rug) en hij is nog niet eens in de buurt van half op! Dus eigenlijk valt de prijs (9,10) nog best mee.
Daarnaast ben ik echt verslaafd aan het zeepje Sea vegetable. Hij ruikt zo lekker! Die gaat wel redelijk snel op vind ik.
Maanmeisje - Donderdag 26 september 2013 17:03
Ik ben gek op de LUSH! Ze verkopen heerlijke, verse, handgemaakte en (grotendeels) natuurlijke producten. Ik kom vaak bij de winkel in Den Haag. Deze week nog. Ik heb toen een gratis chocoladegezichtsmasker (Cupcake) erbij gekregen na het inleveren van 5 lege potjes :). Dat blonde meisje zie ik daar ook wel eens. Grappig om haar hier op de foto te zien :)! De prijzen van sommige producten zijn inderdaad best hoog, maar dan heb je ook wat en je kunt er best lang mee doen! Het is ook erg handig dat je van heel veel producten een tester mee kunt krijgen in een klein potje. Ik heb er al heel veel uitgeprobeerd :)! Momenteel vind ik vooral Love Lettuce, Angels On Bare Skin en Aqua Marina fijne producten van de LUSH. En de winkel ruikt trouwens ook heerlijk :)!