Kleding en make-up aanpassen aan huid en haar

 

SDe kleuren van je kleding en make-up kunnen je tien jaar jonger, maar ook tien jaar ouder doen lijken. Welke kleuren halen het beste in je naar boven? En welke tinten laat je best liggen in het
winkelrek? Ontdek het hier!

JIJ HEBT:
- EEN LICHTE TOT GETINTE HUID
- LICHT-OF DONKERBLOND HAAR
- LICHTBLAUWE OF -BRUINE OGEN

Jouw kledingkleuren:
Lichtblond of donkerblond en wel of geen getinte huid, je komt het best tot je recht in heldere, verfrissende, warme en pittige kleuren. Wat te denken van pastelkleuren die zacht in elkaar overlopen, goudgeel, warm beige, pistachegroen, perziktinten, zachte camelkleur en of licht turkoois? Allemaal tinten die goed bij jou passen. Ook blauw is een topper voor jou: kies marine-, lavendel- of zachtblauw, of felle donkerblauwe kleuren.

Jouw make-upkleuren:
Een harde en contrastrijke make-up past absoluut niet bij jouw warme verschijning. Jij hebt frisse, natuurlijke make-upkleuren nodig.

- Gebruik een zachte, vloeibare foundation in de warme lichte tint van je huid. Heb je een getinte huid, kies dan voor een foundation met een goudbeige ondertoon in een niet te donkere tint.

- Bij blond haar en bruine ogen gebruik je oogschaduw die van groen tot bruin en verder alle beige tinten loopt.

- Voor je rouge zijn bruine en oranje tinten favoriet.

- Je lippen zijn om te zoenen in perzik of helder papaverrood. Durf je het aan, probeer dan eens een krachtige rode lippenstift uit. Kreeftrood bijvoorbeeld geeft een fantastisch effect. Koraalrood met een goudglans is voor een getinte huid de beste keuze.

- Heb je blond haar en bruine ogen, dan kan je kleur lippenstift variëren van bruin tot zacht en van oranje tot warm rood.

- In alle gevallen geldt echter dat je het mooist oogt als je lippen en je ogen ongeveer even sterk opgemaakt zijn.

JIJ HEBT:
- EEN BLEKE HUID
- ROSSIG HAAR
- LICHTGROENE OF -BLAUWE OGEN

Jouw kledingkleuren:
Voor jou zijn lichte kleuren of pastels van groen, aqua, blauw en lila het meest geschikt. Maar ook perzik, abrikoos, zalmroze, honing, zachtblauw, pistachegroen, geelwit en roomwit komen voor jou in
aanmerking. Verder passen natuurlijke aardetinten heel goed bij jou, zoals beige, bruin, camel, olijfgroen en oranjerood. Groen is zeer veelzijdig en past heel goed bij je als je een rossig type bent. Denk er wel aan: hoe lichter je haar, hoe lichter het groen dat je zou moeten kiezen.

Jouw make-upkleuren:
- In combinatie met je rossige haar staan niet alle make-upkleuren je goed. Je huid vraagt om zachte, warme tinten. Stem daar dus je make-up op af.

- Voor je ogen is groen een aanrader: mosgroen, lichtgroen, glittergroen, alles kan. Verder maakt het geen verschil of je een bruine of zwarte mascara gebruikt.

- Wat je lippen betreft is roze of een opvallende koperkleur een aanrader. Wist je dat een perzikkleurige lipgloss prachtig staat bij je rossige haar en groene ogen?

JIJ HEBT:
- EEN ROZIGE HUIDSKLEUR
- DIEP ASBLOND, ASBRUIN OF MIDDENBRUIN HAAR
- GRIJZE,GRIJS-BLAUWE OF BLAUWGROENE OGEN

Jouw kledingkleuren:
Kies zachte, koele kleuren variërend van pastel tot intense tinten. Vermijd harde of scherpe contrasten. Dit zijn de kleuren die je flatteren: koele pasteltinten, rozebeige, dieproze, licht- tot donkergrijs, lila, paars, lavendel, citroengeel en turkoois. Blauw in al zijn schakeringen past ook goed bij jou. Heb je een voorkeur voor groen, kies dan voor zuiver groen.

Jouw make-up:
- Je komt het best voor de dag met make-up in zachte, roze tinten, mauve en de rode kleur van watermeloen. Tip: gebruik altijd een foundation met een roze ondertoon.

-Een koele, glanzende oogmake-up past uitstekend bij je. Pastelgroene oogleden, donkerblauw/violet naar buiten toe en een wat lichtere tint op de wenkbrauwen. Bij blauwe of groene ogen is grijsgroen, lavendelblauw of lichtroze de beste keuze. Ook taupe, zacht oudroze en verschillenden tinten blauw en grijs staan je goed.

- Leg geraffineerde accenten in je oogschaduw met zachtblauw, paars, blauwpaars, roze, zeegroen en azuurblauw.

- Kies bruine mascara voor je wimpers.

- Wat je lippenstift betreft, is zachtroze of rozerood een goede keuze. Kies voor volle lippen een ietwat donkere kleur en voor smalle lippen een lichte kleur lippenstift.

JIJ HEBT:
- EEN OLIJFKLEURIGE, GETINTE HUID
- LICHT-OF DONKERBRUIN HAAR
- BRUINE OGEN

Jouw kledingkleuren:
Heb je lichtbruin haar en een olijfkleurige huid, dan horen rijke kleuren en lichtere tinten echt bij jou. Denk daarbij aan camel- en kakitinten, opgefleurd met bijvoorbeeld tomaat-, kreeft- of braambesrood. Maar ook volle warme kleuren staan je goed, zoals beige, oranjetinten, geelbruin, bosgroen, jadegroen, olijfgroen en donkerpaars.

Is je haar donkerbruin en je huid getint, dan zijn warme aardekleuren (wat aan de donkere kant) voor jou ideaal. Met terracotta en roestbruin ben je op je best.

Jouw make-upkleuren:
- Het maakt niet uit of je lichtbruin of donker haar, een olijfkleurige of bruingetinte huid hebt, je oogmake-up komt altijd goed tot z'n recht als je krachtige kleuren gebruikt. Behalve alle koper- en
bruintinten komen ook aubergine, lavendel of licht bladgroen in aanmerking.

- Wat je lippenstift betreft, heb je keuze genoeg: van bruintinten tot rood met een tikkeltje geel, en van knalrood tot een glimmende kopertint.

- Tip: probeer eens een tomaatrode of goudoranje lippenstift. Dat geeft vooral bij donker haar en een bruingetinte huid een opwindend en warm kleureffect.

JIJ HEBT:
- EEN BRUINE, OLIJFKLEURIGE HUID
- DONKER OF ZWART HAAR
- BLAUWE,GROENE OF DONKERBRUINE OGEN

Jouw kledingkleuren:
Jij hebt genoeg aan een enkele, zij het pittige kleur: citroengeel, zwartbruin, donkergrijs, blauwgrijs, turkoois en dieproze. Intens robijnrood en scharlakenrood beantwoorden je liefde voor contrasten. Groen? Prima, maar dan wel uitgesproken groentinten zoals blauwgroen, ijsgroen en smaragdgroen. Kleuren die jou echt doen stralen zijn kobalt-, konings-, marine- en ijsblauw. Experimenteer ook met dieppaars, donkerantraciet en diepzwart.

Jouw make-upkleuren:
Je hebt een sprekende make-up nodig. En dat bereik je door weinig, maar juist daarom krachtige make-upkleuren te gebruiken. Bij blauwe ogen kan je koele tinten combineren van grijs tot lila, waarmee je de kleur van je ogen nog meer benadrukt.

- Kies je voor een bescheiden oogmake-up? Ga dan voor licht/donker-contrasten met blauw, champagne en roze. Omlijn je ogen met een blauwe, zwarte of bruine eyeliner.

- Gebruik je graag zwarte mascara? Doen, past uitstekend bij je.

- Geef met je rouge, in een kleur die bij je lippenstift past, een duidelijk accent, zodat je ogen nog stralender naar voren komen.

- Een rozegetinte of kleurloze lipgloss staat je mooi. Of waag je eens aan Picasso-rood of lichtend cyclaam, en de heldere tinten daartussen. Ze staan je gegarandeerd fantastisch.

Bron: Goedgevoel.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Annemieke - Donderdag 18 april 2013 00:31
Ik kan mezelf niet terugvinden in dit lijstje! Ik heb een lichte huid (met sproeten), groene ogen en mijn haar is zo donkerbruin dat mensen vaak denken dat het zwart is. Welk van deze adviezen is dan geschikt voor mij?
me - Zaterdag 25 januari 2014 17:50
Uhmmm lichte huid met zwart haar en bruine ogen bestaat ook nog