How to: Natuurlijke oogschaduw

 

Misschien vind je make-up heel mooi, houd je ervan jezelf op te maken, maar weet je niet zo goed hoe je het moet doen. Het wordt snel te heftig, te gekleurd of je ziet er helemaal niks van. Oogschaduw aanbrengen is niet iets wat je in één keer super goed kunt. Je moet het eerst oefenen en hoe vaker je het hebt gedaan, hoe beter je jouw ogen kunt opmaken. Geef dus niet te snel op, als het een keertje mislukt.

Zelf stopte ik wel eens met oogschaduw omdat ik het te heftig vond. Ik had dan nog niet eens mascara opgebracht. Als je mascara aanbrengt, ziet je oogschaduw er vaak veel minder heftig uit. Heb dus geduld en bekijk tutorials om te leren hoe je je ogen het best kunt opmaken. 

Ik heb voor jullie een stappenplan gemaakt om een natuurlijke oogschaduw aan te brengen. Oogschaduw, het woord zegt het al, is er om wat meer diepte of schaduw aan je oog te geven. Dit kan je oog groter, opener of frisser laten lijken. Met deze natuurlijke ooglook laat ik je zien hoe je oogschaduw echt als natuurlijke schaduw aanbrengt. Dit is een look die je als basis voor heel veel looks kunt gebruiken.
 Je hebt hier een aantal dingen voor nodig:

Natuurlijke tinten oogschaduw zoals in het Naked of Naked2 palette van Urban Decay

catrice oogschaduw

Catrice heeft ook hele mooie natuurlijke oogschaduws. Deze zijn lekker budgetproof en zijn erg goed. 
De kleuren die ik vaak voor een natuurlijke look gebruik zijn 340 'Oops Nude did it again', 570 'Plum op the Jam' en 080 'Go Charlie Brown'. Gebruik als lichtste kleur geen wit, maar blijf in de lichtroze kleurtjes of nude tinten. Wit maakt je ooglid erg vlak en geeft geen diepte of natuurlijk effect.

Voor deze look heb je een kleine oogschaduwkwast nodig om de kleur aan te brengen en een zachte blending brush om de kleuren in elkaar te laten overlopen. Dit zijn echt musthaves als het om oogschaduw gaat. Essence, Sephora of The Bodyshop hebben prima kwasten tegen goede prijzen.

oogschaduwbasis

Oogschaduwbasis is heel belangrijk als je wilt dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Sinds ik dit gebruik, kan ik niet meer zonder. Vooral de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion vind ik geweldig. Een budget oogschaduwbasis is die van Essence

wenkbrauwpotlood catrice

Heb je dunne of lichte wenkbrauwen dan kan het mooi zijn deze wat aan te zetten met een wenkbrauwpotlood of -poeder. Ik gebruik hiervoor een wenkbrauwpotlood van Catrice 030 'Brown-eyed-Peas'.

Verder heb je nog je gewone mascara nodig en kun je de rest van je gezicht egaal maken door gebruik van een BB Cream of foundation. Hoe je een goede natuurlijke basis voor je make-up aanbrengt vind je HIER. 

Laten we beginnen...

Naked Palette

Bedek je ooglid met een dun laagje oogschaduwbasis. Laat dit even drogen en breng dan een lichte naturel kleur op je gehele ooglid aan. Dit kan 'Virgin' zijn uit het Naked palette of 'Oops Nude did it again' van Catrice. Je brengt dit aan vanaf de wimperrand tot aan je wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. 

Zoals je ziet, trek ik een enorm vrolijk gezicht als ik me opmaak. Misschien herken je dat wel. :)
Herstel: Zoals je ziet, krijgt je ooglid hierdoor een iets lichtere kleur en worden adertjes ook meteen minder zichtbaar.  

Catrice bruine oogschaduw

Neem nu de bruine/donkerdere kleur oogschaduw, zoals 080 'Go Charlie Brown' van Catrice. Deze is mat en dat is erg natuurlijk voor overdag. In de avond of voor een feestje kan het ook erg mooi zijn om een oogschaduw te nemen met shimmer. 

Dan komt nu het geheim, want waar zet je die donkere kleur op je oog? De donkere kleur breng je aan in je ''crease'', ook wel je arcadeboog, onder je wenkbrauwbot. Voel voorzichtig waar jouw oogbol stopt en je ''crease'' begint. Kijk recht vooruit en breng de oogschaduw aan in die plooi. Steek het kwastje dus voorzichtig in die plooi en beweeg hem van links naar rechts. Zorg dat je bewegende ooglid gewoon die lichte kleur houdt. Je kunt ook een beetje van de donkere kleur aanbrengen in je buitenste ooghoek op het ooglid. 

Zoals je ziet bestaat je ooglid nu uit twee kleuren boven elkaar. Maar wanneer je je oog open hebt, zie je daar nu nog weinig van en het ziet er nog en beetje slordig uit. Daarom pak je nu de zachte blending brush. 

Beweeg deze kwast van je ooglid tot aan je wenkbrauw naar boven toe van links naar rechts. De donkere en lichte kleure lopen daardoor beter in elkaar over en de donkere kleur komt iets hoger te zitten. Om de ogen gelijk te maken kun je eventueel nog wat van de lichte of donkere kleur toevoegen en daarmee blenden.

De kleuren lopen nu moi in elkaar over en het ziet er heel natuurlijk uit. 

mascara

Om de ogen af te maken, breng ik nog een paar dunne laagjes mascara aan. Een mascara die een heel natuurlijk effect geeft, maar wel volume, is de High Impact mascara van Clinique.

wenkbrauwen bijtekenen

Om mijn ogen meer op te laten vallen en mijn gezicht iets meer te laten spreken, teken ik mijn wenkbrauwen een beetje bij. 

oogmake-up

complete make-up

Voor deze totale look, kun je eerst de tips uit DIT blog opvolgen en vervolgens deze ooglook proberen. 

En onthoud; oefening baart kunst! Neem de tijd en ontdek je eigen ogen, jouw eigen smaak en de producten die jij fijn vindt!

Succes! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lolaa - Dinsdag 27 november 2012 12:18
Wat handig! Thanks!
Colour - Dinsdag 27 november 2012 13:57
Wauw super mooi Nouska!
Wat ook helpt om je ogen groter te maken is om je ooghoek met een hele lichte kleur te doen, wit met een lichte shimmer is gaaf bij blauwe ogen, en cremekleurig of lichtroze staat mooi bij bruin!

Superleuk hoe veel je van make up weet !:)
enjoylife - Dinsdag 27 november 2012 17:40
superleeuk! het naked palette is zo mooi, ik houd ervan :D en het kwastje is ook suuperfijn
Melkie - Dinsdag 27 november 2012 19:37
ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen het begin en het eindresultaat haha :P
conclusie: je bent mooi van jezelf en hebt het helemaal niet nodig..
Lexii - Dinsdag 27 november 2012 20:41
Aaaah, zo handig! Net als die eerste blog. Deze ga ik van het weekend ook oefenen. Ik wist dat niet, die tip van de crease. Morgen nog maar niet doen (maak me op in het lelijke tl-licht van het station, zonder schoonmaakdoekjes) ;-)
Singingbee - Woensdag 28 november 2012 11:08
Handig!! Wat een leuke blogs:)
Wolkje29 - Woensdag 28 november 2012 15:35
U bent heel mooi, nouska!